tip plasti ekşi / Oküloplasti Nedir ve Neden Yapılır? - Medicana

Tip Plasti Ekşi

tip plasti ekşi

Burun Ucu Estetiği

Burun ucu estetiği, burun kemiğinde anatomik açıdan herhangi bir yapısal bozukluk olmamasına rağmen burun ucu kıkırdaklarındaki şekil bozukluğu nedeniyle yapılan bir estetik ameliyat türüdür. Burun ucunda asimetri, düşüklük, genişlik ya da bir mandalla sıkılmış gibi görünen burun sorunlarının düzeltildiği işlemler burun ucu estetiği olarak adlandırılır. Tip Plasti olarak adlandırılan bu operasyon, son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmiş ve burun ucundan memnun olmayan kişilerde çok sık uygulanmaya başlanmıştır. Özellikle burnun yüze uyum sağlamadığı ve hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığı durumlarda çok fazla tercih edilir.

Kimler Burun Ucu Estetiği Yaptırabilir?

Burun ucu estetiği yaptırmak isteyen bir kişinin öncelikle psikolojik açıdan sağlıklı olması gerekir. Ayrıca anatomik açıdan gelişimini tamamlamış olması da yine bulundurması gereken şartlar arasında yer alır. Kişide kemik gelişiminin tamamlanması genel olarak 17 yaşına kadar devam eder. Her ne kadar kişiden kişiye göre farklılık gösterse de burun ucu estetiği için bu yaş düzeyi baz alınır. Tabi özel durumlarda bu yaş sınırı gevşetilebilir. Ancak kemik yapısı ve kıkırdak doku 17 yaşına kadar gelişimini devam ettirdiği için daha erken dönemlerde burun ucu estetiği ameliyatı önerilmez. Burun Ucu Estetiği Yaptırmak İçin;

Tip Plasti ameliyatında kişiye özel inceleme ve planlamalar yapılması ve buna göre operasyon sürecine dahil olunması önem arz eder. Ayrıca burun ucu estetiği operasyonu için kişinin, burun ucunda düşüklük, genişlik, asimetri sorunu ya da burun ucunda daralma gibi problemler yaşaması gerekir. Bu şekilde burun ucunda meydana gelmiş olan yapısal bozuklukların giderilmesi mümkün olur.

Diğer yandan operasyon geçirecek olan kişinin ameliyat öncesinde doktor tarafından verilen tavsiyeleri uygulaması şarttır. Bu tür estetik operasyonlarda işlem sonrası kadar işlem öncesi de önemlidir. Bu nedenle hastanın uzman doktor tarafından verilen öneriler ile operasyon için hazırlık yapması göz ardı edilmemesi gereken durumdur.

Burun Ucu Estetiğinde Anestezi Çeşitleri

Burun ucu estetiğinde anestezi çeşitleri iki farklı şekilde karşımıza çıkar. Bunlar lokal ve genel anestezidir. Operasyon sırasında uzman doktor tarafından lokal ya da genel anestezi önerilebileceği gibi hasta anestezi türlerinden istediği birini de tercih edebilir. Ancak hasta konforu açısından genel olarak önerilen anestezi türü, genel anestezidir. Lokal anestezi sırasında hastanın sadece burun bölgesi ve çevresi uyuşturulur ve bu şekilde işlemler yapılır. Genel anestezide ise hasta tamamen uyutulur ve burun üzerinde işlemler bu şekilde gerçekleştirilir. Hasta kısa sürede uyutulmasının ardından operasyon başlar ve tamamlanmasının ardından hasta kısa bir süre sonra uyanır. Bu sırada hiçbir şey hissetmez ve burun ile ilgili tüm işlemler tamamlanmış olur.

Burun Ucu Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun ucu estetiği sonrasında dikkat edilmesi gerekenler iyileşme sürecine olumlu ya da olumsuz etkiler sunduğu için özen gösterilmesi gereken bir süreçtir. Buna göre ameliyat sonrasında hastanın dikkat etmesi gerekenler aşağıdaki gibidir;

  • Hasta bir süre ağır ve sert spor aktivitelerinden uzak durmalıdır.
  • Ayrıca ağır çerçeveli gözlüklerin bir süre kadar kullanılmaması gerekir.
  • Dişlerin fırçalanması sırasında yumuşak bir fırça kullanılmalı ve bunun yanında fırçalama sert hareketler ile yapılmamalıdır.
  • Ameliyat sonrasında yüzme ve buna benzer aktivitelerden uzak durulması gerekir.
  • Bunların yanı sıra sümkürme gibi burnu çok fazla zorlayacak hareketlerden kaçınılmalıdır.
  • Diğer burun estetiği operasyonlarında olduğu gibi güneş ışığından bir süre korunmak doğru olur.

Burun Ucu Estetiği (Tip Rhinoplasty)

Burun Ucu, BURUN UCU ESTETİĞİ, BURUN UCU ESTETİK, BURUN UCU ESTETİĞİ YAPTIRMAK İSTİYORUM, Burun Ucu Estetiği (Tip Rhinoplasty), Burun Ucu Estetiği ( Tip Plasti ), burun ucundaki şekil bozuklukları, Tip plasti burun ucu estetiği, burun kaldırma estetiği, burun ucu ameliyatı, burun ucu estetiği, burun ucu estetiği ameliyatı, burun ucu kaldırma, burun ucu operasyonu, burun ucu şekillendirme, estetik burun ucu operasyonu, tipplasti

Burun Ucu Estetiği (Tipplasti), burun ucundaki şekil bozukluklarını burun kemik yapılarını kırmadan düzeltmek için yapılan burun estetiği ameliyatıdır. Burun ucu estetiği ameliyatı; septuma yani burnu ikiye ayıran ortadaki kıkırdak yapıya, burun sırtını ve yanlarını oluşturan kemik yapıya dokunmadan sadece burun ucunda ki kıkırdaklara yapılan düzeltme işlemidir. Burun Ucu Estetiği (Tipplasti) ile Burun sırtında kemer ve eğriliği olmayan fakat burun ucunda düşüklük,genişlik,uzunluk,asimetri gibi şekil bozuklukları olan kişilerde burun ucu estetiği yapılarak bu deformiteler giderilmektedir.

BURUN UCU ESTETİĞİ

Burun Ucu Estetiği (Tipplasti), burun ucundaki şekil bozukluklarını burun kemik yapılarını kırmadan düzeltmek için yapılan burun estetiği ameliyatıdır. Burun sırtında kemer ve eğriliği olmayan fakat burun ucunda düşüklük,genişlik,uzunluk,asimetri gibi şekil bozuklukları olan kişilerde burun ucu estetiği yapılarak bu deformiteler giderilmektedir.

tiphinoplasty

Ayrıca burun deliklerinde ve burun kanatlarındaki genişlik ve şekil bozuklukları düzeltilebilir.

Burun ucu estetiğinde burun ucundaki şekil bozukluğuna bağlı olarak yumuşak doku veya kıkırdakların bir kısmı çıkartılabilir ayrıca çeşitli kıkırdak parçaları biçimlendirilerek eklemeler veya dikişler kullanılarak burun ucu şekillendirilebilir.

Burun ucu estetiğinde tüm burun ameliyatlarında olduğu gibi dokular, özellikle kıkırdaklar eskiye oranla daha çok korunmaktadır. Ayrıca kıkırdaklar burnun kıkırdak yapılarının güçlendirilmesinde kullanılmaktadır.

Burun ucu estetiği açık teknik ile veya burun içinden kapalı teknik ile yapılabilir.

Burun Ucu EstetiğiAmeliyatı öncesinde doktorunuzla yapacağınız görüşme önemlidir.

Burun ucu estetiğiameliyat sonrası burun ucu estetiğinde burun kemiklerine dokunulmadan sadece burun ucundaki kıkırdaklar ve yumuşak dokulara işlem yapıldığından tam bir burun estetiği ameliyatına göre iyileşme süreci daha hızlı ve rahattır. Kemiklerin kırılmaması daha az kanama, şişlik ve morluk yaratır.

Burun sırtında alçı veya plastik kalıp kalma süresi kısalır. Burun ucu estetiğinde işe dönüş daha hızlı olabilir.

Kemik kırılması ile ilgili riskler ortadan kalkar. Burun içindeki kesiler kendiliğinden eriyen dikişlerle kapatılır, burun dışında belirgin bir iz oluşmaz. Burun ucu estetiği genellikle genel anestezi ile yapılmaktadır.Burun ucu estetiği işlemi ortalama 45 dk-1 saat süseafoodplus.infoattan saat sonra kişi aynı gün hastaneden taburcu edilebilir.

Burnun en dikkat çeken kısmı burun ucudur ve bu bölge estetik açıdan da çok önemlidir. Burun kanatlarını yapan iki adet “n” harfi şeklindeki kıkırdağın en üst birleşme noktalarından oluşur.

Çok değişik tipleri vardır ve ırklar arasında da karakteristik özellikler taşımaktadır. Yüksekliği, genişliği ve açıları oldukça önemlidir. Bu bölgenin cildi burundaki en kalın cilt yapısına sahiptir. Burun kökünde cilt en ince iken burun ucuna geldikçe kalınlaşır ve cilt içi sebase bezlerin sayı ve yoğunluğu artar.


Sadece bu bölgenin cerrahi olarak düzeltilmesi de mümkündür ancak hastanın burnunun geri kalan kısmının elde edilecek sonuca uyum sağlayabilmesi içinde ameliyat öncesinde iyi bir planlama yapılması gerekmektedir.

Her hasta burun ucu estetiği için uygun aday olmayabilir o nedenle hasta bu konuyu doktoruyla çok detaylı bir şekilde tartışmalıdır.

BURUN UCU ESTETİĞİ İSTANBULNormalde üçgen bir geometriye sahip olması gereken burun ucunun şeklini bozan çeşitli nedenler vardır.

Burun derisi kalınlığı, burun derisi altı yumuşak doku fazlalığı, burun ucu kıkırdakların kaba yapısı. Burun ucu kıkırdakları arasında bulunan 30 derecelik açının bozulması, burun ucunda bulunan ve poligonal ışık reflesi veren kıkırdak çıkıntılarının yerlerinin bozulması, burun ucu kıkırdak desteğinin bozulması bunlardan bazılarıdır.

Bu nedenlerin önceden saptanması ile nedene yönelik bir tedavi gerçekleştirilir. Yanlış geometri yapısal, enfeksiyon, travma ya da önceki cerrahi işlemlere bağlı olabilir.


Burun ucundaki başlıca şekil bozuklukları ise, top burun ucu, sivri burun ucu, parantez burun ucu, asimetrik burun ucu, burun ucu düşüklüğü, şeklinde özetlenebilir.

Tip plasti olarak da bilinen burun ucu estetiği tam burun operasyonunun bir parçası olsa da, bazen tek başına yapılabilir.

Özellikle burnunda küçük değişiklikler isteyen ya da tek sorunu burun ucu olan kişilerde tip plasti önerilir. Özellikle yaş arttıkça burun ucu düşer. Bu nedenle ileri yaş yüz gençleştirme işlemlerinin bir parçası olarak da tip plasti kullanılır. Gülümsediği zaman ya da konuştuğu zaman burun ucu düşen ya da oynayan kişilerde tip plastinin başka bir türü kullanılır.

Burun ucu ile dudak kaslarını birleştiren kaslara yönelik bir işlem ile kişi sorunundan kurtulur.


Burun ucundaki sorun fazla değil ise, işlem tamamen kapalı ve dikişsiz halledilebilir. Burun ucunda fazla sorunu olan kişilerde, fazlaca kıkırdak desteğine ihtiyaç varsa bu durumda açık burun estetiği operasyonu gerekebilir.

Burun ucunu oluşturan kıkırdakların şekillendirilmesi, fazla ise traşlanması, burun ucu kıkırdak açılarının oluşturulması, burun ucu asmalar ya da kıkırdak destekleri tip plasti sırasında yapılan işlemlerdir.

Tip plasti yapılacak burunlarda burun ucu derisinin işleme hazır olması gerekir Sorunlu burun derisi olanlarda ya da yeni bir cerrahi işlem geçirmiş ancak henüz burun ucu derisinin şişliği geçmemiş ya da yeterince esneklik kazanmamış kişilerde istenmeyen sonuçlar doğabilir.

Kalın burun ucu derisi burun ucu kıkırdak iskeletinde yapılan değişiklikleri göstermez. Bu durumda örneğin, yuvarlak burun ucu düzeltmesi yapılacak ise var olan durum düzelmeyebilir.


Burun ucu estetiği sorunu olan bazı kişilerde yanlış bir şekilde bütün sorunun burun ucunda olduğu yorumu yapılabilir. Bu kişilerde ayrıntılı bir inceleme yapıldığında, burnun geri kalan kısmında da bir harmoni bozukluğu olduğu fark edilir. Bu durumda sadece burun ucu estetiği işe yaramaz. Tam bir burun operasyonu gerekir.


BURUN UCU ESTETİĞİ - ESTETİK BURUN Burun ucu tek başına değerlendirilmez. Burun ucunun bulunduğu burun önü projeksiyonu, dudak üstü ile yakından ilişkilidir. Bu iki yapı arasında uyum olmaz ise yüz ortasında denge bozulur. Burun ucu düşüklüğü üst dudak mesafesini gölgeler. Bu durum dudak estetiğini gizler. Bu tür durumlarda yapılan işlem sonrası dudak estetiğinin de değiştiği fark edilir.


Burun estetiğinde cerrahi dışında dolgu ve botoks gibi seçenekler vardır. Dolgu ile burun sırtı estetiğinde geçici, iyi sonuçlar alınsa da, dolgunun burun ucunda fazlaca yeri yoktur. Burun ucundaki derinin esnek olmayan doğası bu bölgeye dolgu yapılmasını engeller.

Botoks ise hafif burun ucu kaldırmalarında etkili olabilir. Ancak sadece gülümsediği zaman burun ucunu indiren kasın aktif olduğu saptanan kişilerde botoks işe yarayacaktır.


Burnu kemerli olan bir hastanın burun ucu estetiği istemesi her zaman çok da doğru değildir. Genellikle doğru adaylar burnun diğer estetik ünitelerinin sorunsuz olduğu hastalardır.
Burun ucu estetiği ameliyatı; septuma yani burnu ikiye ayıran ortadaki kıkırdak yapıya, burun sırtını ve yanlarını oluşturan kemik yapıya dokunmadan sadece burun ucunda ki kıkırdaklara yapılan düzeltme işlemidir.

Bu sayede kalın, sarkık, uzun, yüksek, dar veya geniş burun uçları yeniden şekillendirilebilir. Burun kanatları daraltılabilir.

Gerekiyorsa ameliyat bitiminde tamponlar yerleştirilebilir ve alçı yapılabilir. Tamponsuz ve alçısız yapılması da mümkündür. Karar ameliyatınızı gerçekleştiren plastik cerraha bırakılmalıdır. Eğer tampon yerleştirilmiş ise 2.günde çekilir, alçınız var ise 5. günde çıkarılır veya değiştirilir ve yeni alçı yapılabilir. günde de alçı tamamen çıkarılır ve masaja başlanır.

Hedeflenen sonuca ulaşılması şişliklerin tamamen geçmesi genellikle 3 ayı bulmaktadır. Bu sürede özellikle cilt kalınlığı önemli bir rol oynar.

Burun cildi kalın olan hastalarda veya daha önce burundan cerrahi bir müdahale geçirmiş hastalarda cildin eski kalınlığına geri dönme süresi 3 ay ile bir yıl arasında bir sürede alabilmektedir.
Bu ameliyatta standart Rinoplasti (estetik burun ameliyatı) ameliyatına göre çok daha az morarma, şişlik olur ve bu işlemden sonra normal hayata dönüş oldukça kısadır ve genellikle ağrı olmaz.
Burun ucu estetiği olmaya karar vermiş bir hastanın normal burun estetiği ameliyatı hakkında da bilgisi olması gerekmektedir.

Burun yüzün merkezinde bulunan ifadeyi her yönden etkileyen karakteristik özel bir organdır. Genişliği, yüksekliği, derinliği ve çok önemli fonksiyonları vardır. Şekli kişisel farklılıklar göstermektedir.

Estetik burun ameliyatlarında da elde edilecek sonuçların bir standart burun olmasından ziyade; her hasta için özel olarak tasarlanması, her hastanın yüz şekli ve oranlarına uygun doğal bir sonuç elde edilmesine uğraşılması gerekmektedir. Burnun kendi içindeki oranları ve yüz ile ilgili oranları, kendi içindeki açıları ve yüz ile yaptığı açılar detaylı olarak değerlendirilmeli ve planlama hasta ile birlikte hastanın beklentileri göz önüne alınarak ayrıntılı bir görüşme ile yapılmalıdır.
Estetik burun ameliyatı olmak isteyen kişinin atması gereken en önemli adım bir plastik cerraha başvurmaktır. Ameliyattan önce hasta beklentilerini ve mevcut problemlerini kendisi ne kadar iyi tanımlayabilirse ve bunu ameliyatını yapacak doktoruna anlatabilirse ameliyat sonrasında elde edilecek sonuçta o kadar istediği gibi olacaktır.

Estetik burun ameliyatının planlanmasında daha önce kaza veya travma geçirip geçirilmediği, ameliyat olup olmadığı, doğuştan bazı problemlerinin olup olmadığı çok önemlidir.
Solunum problemlerinin olması estetik ameliyat olmaya engel değildir. Her iki problemde aynı ameliyatla rahatlıkla tedavi edilebilir.

Estetik burun ameliyatı olmak isteyen kişilerin arzuladıkları sonucun kusursuzluk değil düzeltme olduğunu akılda tutarak cerrahi sonrası daha iyi görünme ve daha iyi hissetme konusundaki beklentilerini doktorlarına net bir şekilde anlatmalıdır.

Kısacası estetik burun ameliyatı yani rinoplasti, burnunuza yeni bir şekil verebilir ama hayatınızın akışına yön veremez.

Burun Ucu Estetiği (Tipplasti)

Burun ucu estetiği

İdealinizdeki buruna çok yakınsanız ve sadece burun ucunda ya da deliklerinde rahatsız edici bir görünüm varsa, günümüz teknolojisiyle ufak bir cerrahi müdahale yeterli olmaktadır. Tip plasti, yani burun ucu estetiği ile, kısa sürede ve kolaylıkla bir değişim yaşamanız mümkün.

Tip plasti Nedir?

Tip plasti (burun ucu estetiği) burun kemiğinde herhangi bir eğrilik veya deformasyon olmayan, fakat burun ön kıkırdak kısmında eğrilik, genişlik, kabalık, düzensizlik gibi veya burun deliklerinde genişlik olan hastalarda, burun kemiğine dokunmadan burnun ön tarafındaki kıkırdak bölümünü istenilen görüntüye kavuşturmak için yapılan ameliyattır.

Burun ucu estetiği nasıl yapılır?

Burun ucu estetik ameliyatı ne kadar sürer?

Ameliyat ortalama dakika sürer.

Burun ucu estetiği ağrılı bir operasyon mudur?

Ameliyat sırasında buruna verilen ilaçlar ile ameliyat sonrası ağrı hissedilmemektedir.

Anestezi Türü

Sedasyon veya lokal anestezi altında yapılır.

Burun ucu estetiği öncesi

Kimlere yapılabilir?

Tip plasti burun sırtında, burun yan kenarlarındaki kemik yapılarda, burun ortasındaki septum bölgesinde herhangi bir sorun olmayan, burun sırtı düzgün olan, burnu basık ve geniş olmayan ve yalnız burun ucunda problem olan hastalarda, burun ucunu güzelleştirmek ve mevcut problemi gidermek için yapılabilir.

Bu ameliyat ile:

  • Burun ucunun inceltilmesi
  • Burun ucunun kaldırılması
  • Burun ucunda açı değiştirilmesi
  • Burun ucunun öne getirilmesi
  • Burun deliklerindeki şekil bozukluklarının giderilmesi
  • Burun kanatlarındaki fazlalığın giderilmesi
  • Daha önce burun ameliyatı geçirmiş hastalarda burun ucu problemlerinin düzeltilmesi işlemleri yapılabilir.

Doktor Seçimi

Estetik ameliyatlarda hastanın fiziksel özellikleri, yaşı, beklentileri, anatomik yapısı ve var olan sağlık sorunları iyice değerlendirilmeli ve en uygun yöntem seçilmelidir. Operasyonlar tamamen hastaya özgü planlanmalıdır. Özellikle burun ameliyatlarının yüze bütünsel estetik yaklaşımı olan ve burun fonksiyonel yapısını onarabilecek estetik cerrahi uzmanı tarafından yapılması gerekir.

Ameliyat öncesi dikkat edilmesi gerekenler

Ameliyat öncesinde hastanın operasyonu gerçekleştirecek doktor ve anestezi uzmanına kullanıldığı ilaçlar ve genel sağlık durumuyla ilgili bütün detayları bildirmesi gerekir. Operasyon öncesinde üst solunum yolu enfeksiyonları, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, karın ağrısı, grip, nezle, soğuk algınlığı ve uçuk durumları mutlaka doktora bildirilmelidir. Operasyondan 1 hafta önce kan sulandırıcı ilaçlar, bitki çayları, balık yağları kullanımı durdurulmalı, özel bitkisel kür uygulamaları yapılmamalıdır. Sigara kullanımı iyileşme sürecini olumsuz etkileyeceğinden, ameliyattan hafta öncesinde sınırlandırılması tavsiye edilir. Kadınların regl döneminde olması ameliyata engel değildir.

Burun ucu estetiği sonrası

Burun ucu estetiği sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar ve iyileşme süreci

Burun ucu estetiği diğer burun ameliyatlarıyla karşılaştırıldığında iyileşme süreci daha kısa olan, biraz daha kolay bir ameliyattır. Hasta gündelik yaşamına çok kısa zamanda geri dönebilmektedir.

Tip plasti sonrasında burun içini temizlemek ve nemlendirmek için burun spreyi kullanılması önerilir. Uygulanacak soğuk kompres ile 2 gün içinde şişlikler hızla inmeye başlar. 7. günden sonra kişi normal hayatına rahatlıkla devam edebilir. Burun ucundaki hissizlik 1 ya da 2 ay daha devam edebilir. İlk 3 ay içinde hızlı iyileşme, 6 ila 12 ay içinde ise tam iyileşme sağlanır.

Burun Ucu Estetiği Fiyatları

Burun ucu ameliyatının fiyatı öncelikle hastanın burun yapısının bu ameliyata uygun olup olmamasına, beraberinde burun içi eğrilikleri olup olmamasına ve daha önce burun ameliyatı geçirip geçirmemesine bağlı olarak değişecektir.

Burun Ucu estetiği ameliyatına bağlı riskler nelerdir?

Rinoplasti ameliyatlarında burun kemiğine müdahale edilirken, tip plastide kemik kırılması yapılmaz. Dolayısıyla tip plasti iyileşme süreci daha kolay olan, sonrasında ödem, morluk ve kanama riskinin daha az olduğu bir ameliyattır.

Burun Ucu Estetiği ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Burun Ucu estetiği hangi durumlarda yapılmalıdır?

Burun ucu estetiği (tip plasti) burun sırtının düzgün olduğu, burun kemik bölgesinin geniş olmadığı durumlarda, burun ucunun düşük ya da geniş olduğu durumlarda yapılır.

Burun Ucu estetiği yaş sınırı nedir?

Burun gelişimi kadınlarda, erkeklere göre daha erken tamamlanır. Erkeklerde yüz ve burnun uzaması 18 yaşına kadar sürerken kız çocuklarında genellikle 16 yaşında büyüme durur. Bu yüzden kız çocuklarında 16 yaşından sonra, gerekli görüldüğü takdirde burun ameliyatı yapılabilir ama erkek çocuklarında 18 yaşın dolmuş olması önerilir. İleri yaşlarda ise burun estetiği yaptırmak için herhangi bir engel yoktur.

Burun eti ve burun tıkanıklığı operasyonları burun ucu estetiğiyle aynı anda yapılabilir mi?

Burun eti, septum eğriliği gibi burun tıkanıklığına neden olan sorunlar, burun ucu estetiğiyle eş zamanlı olarak giderilebilmektedir.

Ameliyatsız burun estetiği yöntemleri nelerdir?

Burun estetiği ile ilgili çeşitli ameliyatsız estetik yöntemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Dolgu

Buruna cerrahi müdahale yapılmadan gerçekleştirilen işlemlerin önemli bir bölümü dolgu malzemeleri enjeksiyonunu ifade eder. Hyalüronik asit gibi hacim kazandırmak için kullanılan dolgu malzemeleri burun bölgesine uygun tekniklerle enjekte edilir. Bu şekilde burundaki boşluklar, girintiler, kontür eksiklikleri ve asimetriler geçici olarak tedavi edilmiş olur. Dolgu işleminin belirli aralıklarında tekrar edilmesi gerekir.

Burun ucu botoksu

Burnun dudakla birleşme bölgesi olan uç kısmına, kas içerisine botoks uygulanması işlemidir. Bu yöntemde, botoksun etkisiyle kas gevşediği için burnun ucunda bir miktar yükselme sağlanmaktadır.

İple burun ucu kaldırma

Ameliyatlarda kullanılan dikiş ipiyle uygulanan bir işlemdir. Diğer uygulamalarda olduğu gibi uzun süre kalıcılık sağlamaktadır.

Burun törpüleme nedir?

Burun törpüleme, çoğunlukla kemerli burunlarda, burnun sırt yüksekliğini azaltmak için kullanılan bir yöntemdir. Burun estetik ameliyatlarında kullanılan törpü ile burun sırtı yüksekliği istenilen seviyeye getirilir.

Sinüzit hastasıyım, burun ucu estetiği ameliyatı olabilir miyim?

Sinüzit rahatsızlığı olanların burun ucu estetiği ameliyatı olmalarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Ameliyatı sonrası yara izi kalır mı?

Burun estetiği ameliyatlarında kullanılan açık teknikte kesi burun delikleri arasında açıldığı için, burnun bu kısımda belli belirsiz bir iz kalma ihtimali bulunmaktadır. Yara iyileşmesi kişiden kişiye değiştiği için bu iz bazı kişilerde tamamen kaybolurken, bazı kişilerde ise silik de olsa görülebilmektedir. Kapalı yöntemde dışarıdan bir iz görünmez.

Ameliyat sonrası oluşan şişlik ve morluklar ne kadar zamanda geçer?

Eski tekniklerde burun estetiği ameliyatlarında yoğun görülen şişme ve morarmalar, günümüzde kullanılan teknikler sayesinde artık çok daha az yaşanır hale gelmiştir. Ameliyat sırasında alınan önlemler, tampon kullanılmadan yapılan ameliyatlar, ameliyattan sonra uygulanan soğutucu maskeler, şişme ve morarmanın olmaması veya en aza indirilmesi için oldukça etkili tekniklerdir. Alınan tüm önlemlere rağmen hastanın dokusuna ve alerjik olup olmamasına bağlı olarak oluşabilecek şişlik ve morluklar en fazla 1 hafta- 10 gün içinde tamamen yok olmaktadır.

Burun Ucu ameliyatı sonrası koku alma kaybı olur mu?

Operasyon alanı, burnun koku alma işlevini gerçekleştirdiği kısma uzaktır. Yani o alanda hiçbir kesi vb. müdahale yapılmadığı için hiçbir burun ameliyatı ile koku alma fonksiyonunu bozmak mümkün değildir.

Sitemizde yer alan i&#;erikler sadece bilgi ama&#;lıdır. Tedaviniz i&#;in l&#;tfen doktorunuza danışınız.


AMELİYAT HAKKINDA

Ortalama Konaklama S&#;resi1 Hafta

Hastane Konaklama S&#;resiYok

Ameliyat S&#;resi30 dakika - 1 saat

Anestezi T&#;r&#;Sedasyon veya lokal anestezi

İyileşme S&#;resi1 Hafta

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir