aktarmalı uçuşlarda vize gerekli mi / İNGİLTERE TRANSİT VİZESİ - AKTARMALI UÇUŞLAR & VİZE ÜCRETLERİ | Biz Evde Yokuz

Aktarmalı Uçuşlarda Vize Gerekli Mi

aktarmalı uçuşlarda vize gerekli mi

Değerli Üyelerimiz,

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nin 4 Temmuz tarihli duyurusuna göre 3 Temmuz tarihi itibarıyla, bir başka ülkeye varmak üzere bir Fransız havalimanının uluslararası bölgesini transit geçiş için kullanacak Türk vatandaşları, havaalanı transit vizesine (VTA – “visa de transit aéroportuaire”) tabi tutulacak olup;

• Bir Schengen bölge ülkesi tarafından verilmiş geçerli bir tek tip vize, uzun süreli bir ulusal seyahat vizesi veya bir oturum belgesi hamisi kişiler;

• Geri kabul hakkı garantisi veren, bir diğer AB veya Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkesi, Andora, Kanada, Japonya, Monako Prensliği, San-Marino veya Birleşik Devletler (ABD) tarafından verilmiş geçerli bir seyahat belgesi hamisi kişiler;

• Bir diğer AB veya AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) ülkesi, Kanada, Japonya veya Birleşik Devletler (ABD) için verilmiş geçerli bir vize hamisi veya bu vizeyi kullanım sonrası geri dönen kişiler;

• Bir AB, AEA ülkesi veya İsviçre vatandaşı kişinin aile mensupları;

• Türk diplomatik veya hizmet pasaportu hamisi kişiler;

• Uçuş ekibi mensupları;

transit geçiş vizesinden muaf tutulacaktır.

Ayrıca, Türk Hava Yolları'ndan edinilen bilgiye istinaden 4 Ağustos tarihinden itibaren İspanya'nın, Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaportlu yolculardan havalimanı transit vizesi (ATV) talep edeceğini önemle bilgilerinize sunarız.

 

Saygılarımızla,

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği

TÜRSAB

 

Almanya Transit Vize

Almanya Transit Vize İşlemleri

Transit Vize Nedir?

Transit vize yurtdışı seyahati esnasında 3. Bir ülkeye uğranılacak olması halinde alınması gereken kısa süreli bir vize türüdür. Yolculuğunuza başka bir ülke üzerinden aktarma yapacaksanız transit vize alınması unutulmamalıdır. İki ülke resmi pasaport sahiplerinin ise Almanya transit vize almalarına gerek olmayacaktır.

Almanya Transit Vize Çeşitleri

  • Havaalanı Transit Vizesi
  • Schengen Bölgesine Giriş Yapılmasını Gerektiren Transit Yolculuk Vizesi
  • Schengen Bölgesine Giriş Yapılmasını Gerektiren Transit Yolculuklar

Üçüncü bir ülkeye seyahat edebilmek için Schengen bölgesi dâhilinde en az 2 defa aktarma yapılacak ve ilk aktarmanın Almanya'da bir havaalanında olması halinde kesinlikle Schengen vizesi almak gerekecektir.

Almanya Transit Vize Başvurusu

Seyahat sürenizin 30 gün öncesi Almanya transit vize başvurusu bulunmanız gerekecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya Transit Vize almaları gerekirken eksiksiz ve doğru evraklarla Almanya Konsolosluğu yahut Almanya Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu vize merkezlerine transit vize başvurularında bulunabilirsiniz.

NOT: Almanya Konsolosluğu'na yapacağınız vize başvurularında Konaklama veya öngörülen konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu) ile ulaşım aracı ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeleri (gidiş-dönüş uçak/tren/otobüs bilet rezervasyonu.) sunmanız gerekmektedir. (Almanya Konsolosluğu orjinal bilet talep edilebilir). Almanya Konsolosluğu'na vize başvurusu için sunulacak olan tüm belgelerin güncel olduğundan emin olunuz (son 3 aya ait belgeler).

Almanya vizesi başvurunuz sırasında ya da sonrasında bu websitesinde belirtilen belgelere ek olarak Almanya Konsolosluğu ek belge sunmanızı isteyebilir. Almanya vize başvurunuz için beyan ettiğiniz belgelerin eksikliği, Schengen kuralları dahilinde başvurunuzun reddedilmesine sebebiyet verebilir. Almanya Konsolosluğu daha önce almış olduğunuz Almanya vizeniz yoksa başvuruya şahsen gelmenizi istemektedir. Daha önce almış olduğunuz Almanya vizesi ile sürekli başka ülkelere giriş yaptıysanız, yeni vize başvurunuz sırasında nedenlerini anlatmak üzere Almanya Konsolosluğu sizi görüşmeye çağıracaktır.

Almanya'ya seyahatinizi araba ile yapacaksanız Almanya vizesi başvurunuz sırasında arabanızın ruhsatını ve Beynelminel ehliyetinizi evraklarınızla birlikte sunmanız gerekmektedir. Yeşil sigorta yaptırmanız zorunludur. Eğer 3. Bir şahsa ait araba ile seyahat edecekseniz araba sahibinden yetki yazısı almanız gerekmektedir. Almanya Konsolosluğu ilk defa Almanya'ya gidecekler için Emniyet Müdürlüğü'nden alınacak olan protokol belgesi istemektedir.

Almanya Transit Vize İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport - Almanya transit vize başvurularında kullanılacak pasaportlar son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Almanya seyahati dönüşü sonrası en az 3 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.
  • Biometrik Fotoğraf - Almanya transit vize başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğraflar; 2 adet, 3,5x4,5 cm ölçülerinde, Almanya vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.
  • Almanya Vize Başvuru Formu - Almanya Schengen vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, kişinin Almanya vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyen, ıslak imzalı.

NOT: Almanya Transit Vize başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise kişi tarafından doldurulacak Almanya Schengen vize başvuru formunun imza bölümü ebeveynler tarafından imzalanmış olmalıdır.

  • Seyahat amacını ve gidilecek ülkeyi destekleyen bilgi belgeleri - Almanya üzerinden gidilecek ülke/ülkeler için dönüş veya seyahate devam edileceğini destekleyen belgeler. Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya ülke sınırlarına giriş ve çıkış tarih bilgilerini içeren.
  • Acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanmış belge - Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya'da kalış süresini kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası.
  • Son üç yıl içindeki vizelere ait birer adet fotokopi
  • Vize harcı
  • Sürücü belgesi ve uluslararası sürücü belgesi ("Beynelminel Ehliyet")
  • SGK Giriş ve Hizmet Dökümü,
  • Ticaret veya Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti (fotokopisi, 6 aydan eski olmamalı)
  • C2 Belgesi
  • Nakliye şirketinin şoför listesi
  • Aşağıdaki bilgileri içeren Türkiye'deki işveren firmanın yazısı
  • Seyahat masraflarının karşılanacağına dair belge
  • Aşağıdaki bilgileri içeren Almanya'daki (iş ortağı) firmanın yazısı

Adresi ve telefon numarası
Verilen işin teyidi

*Şayet şoför olarak Türkiye'de bir işveren adına çalışıyor, fakat yabancı uyrukluysanız, bir Schengen Vizesi almak zorundasınız. Asıl gideceğiniz ülke Almanya ise Almanya'nın ilgili Vize Bölümünden vize almalısınız. Ve eğer bir yıllık vize talebinde bulunacaksanız da lütfen aşağıdaki belgeleri de ilave ediniz:

  • En fazla 3 ay kalınabileceğine dair açıklama
  • Son vize süresince yapılan nakliye işlerine dair beyan

Şoförler İçin Almanya Transit Vize İşlemleri

Türk vatandaşıysanız ve bir işveren adına TIR şoförlüğü yapıyorsanız, Almanya'ya yapacağınız nakliye işinde, genellikle bir kaç günden ibaret Almanya'daki ikametiniz için vize almanıza gerek yoktur. Vize zorunluluğundan muafsınız.

Fakat Almanya'ya giderken geçmeniz gereken diğer Schengen ülkeleri için Schengen Vizesi almanız gerekmektedir. Bu vizeyi ise, giriş yapacağınız ilk Schengen ülkesinin temsilciliğinden almanız gerekmektedir. Yani ya Macaristan ya da Slovenya'nın dış temsilciliğinden vize almanız gerekecektir. Bu nedenle de Almanya ile Macaristan ve Almanya ile Slovenya arasında varılan bir anlaşmaya göre, gerekli transit vizeyi Macaristan ve Slovenya adına vekaleten Almanya da verebilmektedir. Türk TIR şoförlerinin vize başvurusu için aşağıda sıralanan belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir.

Almanya'dan transit vizesi alacak Umuma mahsus Pasaport hamili T.C. vatandaşları tarafından, Almanya Transit vizesi başvurusunda bulunurken Almanya Konsolosluğu'na, Almanya vizesi için gerekli belgeler sunulmalıdır. Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş bu belgelerin güncel olmasına dikkat edilmelidir. Bazı evrakların orijinal olması zorunluluğu vardır. Almanya vizesi için gerekli evraklar, Almanya'ya gidiş amacına uygun hazırlanıp Almanya Konsolosluğu'na sunulmalıdır.

Almanya Transit Vize Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Almanya Transit Vize Nasıl Alınır?

Almanya transit vize alabilmek için seyahat güzergâhı ve ayrıntıları saptanarak Almanya Konsolosluğu'na başvuru yapılarak alınabilmektedir. Seyahatinizden en az 30 gün önce transit vize işlemleri için başvurularda bulunmanız gerekecektir.

Almanya Transit Geçişler İçin Türk Vatandaşlarından Vize İstiyor mu?

Resmi pasaport sahibi değilseniz ve Schengen ülkelerinden alınmış yasal bir izniniz bulunmuyorsa Almanya transit vizesi almanız zorunludur.

Kimlerin Almanya Transit Vizesi Almasına Gerek Yoktur?

  • Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi pasaportu olan hususi ve diplomatik pasaportuna sahip kişiler
  • Schengen vizesi yahut Schengen ülkesine ait oturma izni olanlar
  • Andorra, Kanada, Japonya, Monaco, San Marino ve ABD oturum iznine sahip olanlar
  • Avrupa Birliği vatandaşı olarak serbest dolaşım hakkında sahip akrabası olan kişiler Almanya transit vize işlemlerinden muaftırlar.

Yunanistan Üzeri Almanya'ya Seyahat Edilmesi Halinde Almanya Transit Vize Alınması Gerekir mi?

Almanya Schengen vizeniz varsa ve Yunanistan üzerinden seyahat edecekseniz, bu durumu seyahat planınızı açıklayan dilekçede belirterek ve Yunanistan'dan Almanya'ya gidişinizi belgeleyen uçak biletiniz varsa ve her 2 ülke de Schengen kapsamında olduğu için transit vize almanıza gerek yoktur.

Schengen Vizem Var Almanya'ya Kara ve Hava Yolu İle Transit Geçiş Yapabilir miyim?

Schengen vizesi sahibi iseniz Schengen vizesi ile Almanya'dan transit geçiş yapmanız uygundur.

Almanya Transit Vize İçin Para Alınıyor mu?

Almanya transit vize işlemlerinin Almanya diğer vize işlemlerinden bir farkı yoktur. Almanya Konsolosluğu, Almanya transit vize ücretlerini belirlerken, Konsolosluğun belirlediği ücret karşılığı vize işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Aktarmalı Uçuş Nedir, Nasıl Yapılır?

aktarmalı uçuş nedir

Hayalindeki şehri keşfetmek veya iş ile ilgili bir görevi gerçekleştirmek için yurt dışına çıkacaksın diyelim uçak bileti araştırmaya başladığında direkt uçuşların yanı sıra transit yani aktarmalı uçuşların da sunulduğunu görebilirsin. Bu nedenle bilet almadan önce gitmek istediğin şehre direkt mi yoksa aktarmalı mı gideceğine karar vermelisin. Direkt uçuşlar daha konforlu gibi görünse de aktarmalı uçuş, kimi zaman mesafe uzunluğu nedeniyle zorunlu olarak başvurulan bir yöntem. Ancak endişelenmene gerek yok! Aktarma için gerekli adımları doğru bir şekilde tamamladığında sorunsuz bir şekilde aktarmalı uçuş yapabilirsin. 

Peki, aktarmalı uçuş ne demek? Aktarmalı uçuş nasıl oluyor? Aktarmalı uçuşlarda ilk uçak rötar yaptı ve aktarma uçuşunu kaçırdın diyelim o zaman ne yapman gerekir? 

Aktarmalı Uçuş Nedir?

Transit uçuş olarak da adlandırılan aktarmalı uçuş, kalkış noktasından varış noktasına doğrudan giden bir uçak olmadığı durumlarda hedeflenen şehre iki veya daha fazla uçuş ile gidilmesi durumudur. Yani diğer bir deyişle, aktarmalı uçuş, ulaşım sırasında hedeflenen şehir yerine farklı bir yere iniş yapılarak oradaki havalimanından başka bir uçağa binilmesidir. Aktarma sayısı arttıkça uçuş sayısı da artar. 

Örneğin, İstanbul’dan San Francisco’ya giderken Londra’da aktarma yapabilir, buradaki havalimanından seni San Francisco’ya götürecek farklı bir uçağa binebilirsin. Aktarma uçuş biletini tek bir hava yolu şirketinden alabileceğin gibi farklı hava yolu şirketlerini de tercih edebilirsin. 

Bağlantılı Uçuş ve Yolcu Sorumluluğunda Aktarma Nedir?

Herhangi bir uçak bileti sitesinden bilet alırken kalkış ve varış noktalarını seçtiğinde sana farklı uçuş seçenekleri sunulur. Burada dikkat etmen gereken bir nokta var. Uçuş ya direkt olarak bağlantılı aktarma uçuşudur ya da uçuş için “yolcu sorumluluğunda aktarma” uyarısı vardır. Bağlantılı uçuşlar, en konforlu aktarmalı uçuş seçeneğidir çünkü uçaktan indiğinde valiz bölümüne girmeden direkt olarak transit kapısından geçerek direkt olarak uçağa gidebilirsin. 

Peki, satılan bilette “yolcu sorumluluğunda aktarma” ibaresi olması ne demektir? Farklı hava yolu firmalarından satın alınan aktarmalı biletlere, “yolcu sorumluluğunda aktarma” adı verilir. Yolcu sorumluluğunda aktarmalı uçuşlarda aktarma yapacağın şehir, vize talep eden bir yerse o ülkenin vizesine sahip olmalı, valizini teslim aldıktan sonra ikinci uçuş için tekrar check-in ve bagaj işlemleri yapmalısın. 

Aktarmalı Uçuş Neden Yapılır? 

Bilinmeyen bir ülkede bilinmeyen bir havalimanına inmek, orada gerekli check-in ve bagaj işlemlerini yapmak ve tekrar farklı bir uçağa binmek. Görüldüğü üzere aktarmalı uçuş oldukça meşakkatli bir süreç.  Peki durum böyleyken neden aktarmalı uçuş yapılıyor?

  • Aktarmalı uçuş yapılmasının en önemli nedenlerinden biri, kalkış ve varış noktaları arasında direkt bir uçuş olmamasıdır. Örneğin, Trabzon’dan Amsterdam’a gitmek istiyorsan İstanbul aktarmalı uçmalı yani İstanbul’da uçak değiştnirmelisin. 
  • Transit uçuşların tercih edilmesinin nedenlerinden biri de ucuz uçak bileti bulmaktır. Aktarmalı uçuşlar direkt uçuşlardan çok daha ekonomiktir. Fakat elbette bu durum değişkenlik gösterebilir. Aktarma yapılan ülkedeki bekleme süresinin çok kısa olmasına ve hava yolu şirketi seçimine göre transit uçuşlar için de direkt uçuşlar kadar yüksek bilet fiyatları ile karşılaşabilirsin.  

Aktarmalı Uçuş Nasıl Olur?

“Aktarmalı uçuş nasıl yapılır?” sorusu seyahat ederken aktarma yapacak olan kişilerin merak ettiği bir sorudur. 

  • Aktarmalı uçuşta ilk yapman gereken şey check-in’dir. 
  • Check-in yaptıktan sonra kontuardan bilet alabilirsin. Aktarmalı uçuşlarda ilk uçuştan sonra aktarma noktasında ikinci uçuş için de kontuar noktasından veya online olarak check-in işlemi yapman gerekir. 
  • Eğer aynı hava yolu şirketi ile uçuş yapacaksan kalkış noktasındaki kontuardan ikinci uçuş için de uçuş kartını alabilirsin. Üstelik hava yolu firmaları arasında bagaj anlaşması varsa bagaj işlemleri ile uğraşmadan diğer uçağa geçiş yapabilirsin.
  • Uçuş kartını aldıktan sonra güvenlik ve pasaport kontrollerinden geçebilir ve uçağına binebilirsin. 

Peki, yurt içi aktarmalı uçuş nasıl yapılır? Yurt içi aktarmalı uçuş ile yurt dışı aktarmalı uçuş arasındaki tek fark vize gerekliliğidir. Yurt içi aktarmalı uçuşlarda vize almana gerek yoktur. Eğer yurt dışında aktarma noktasındaki ülke içerisinde uçuş yapacaksan o ülkenin vizesi yeterli olacaktır. Bir sonraki uçuş için tekrar transit vize almana gerek yoktur.

Aktarmalı Uçuş İçin Vize Gerekir mi?

Diyelim ki gitmek istediğin şehre çok uygun fiyatlı bir bilet buldun ancak uçuş aktarmalı. Öncelikle aktarma yapacağın ülkenin geçiş için vize talep edip etmediğini öğrenmelisin. Eğer varmak istediğin ülke vize istiyorsa elbette ki o ülkenin vizesi almalısın. Eğer transit vize almak için ek bir ücret ödemek istemiyorsan Türkiye’den vize istemeyen ülkelerden aktarma yapabilirsin. 

Aktarmalı uçuşlarda bazı ülkeler transit vize talep edebilirler ancak transit vize konusunda ülkeler arasında farklı uygulamalar vardır. Bazı ülkeler aktarma sırasında havalimanına indiğin için transit vize talep ederken bazı ülkeler ise aktarmalı uçuşlarda vize talep etmezler. Dolayısıyla “Aktarmalı uçuşlarda vize gerekli mi?” sorusu için net bir yanıt vermek doğru olmaz. Aktarma yapacağın ülkenin transit vize ile ilgili uygulamalarını konsolosluklardan veya ülkenin vize başvurusu merkezinden öğrenebilirsin.

  • Transit vize, sadece aktarma yapacağın ülkenin havalimanında geçerlidir, havalimanı dışına çıkabilmek için transit vize yeterli değildir. 
  • Eğer aktarma yapacağın ülkeye ait bir vizen zaten varsa ayrıca transit vize almana gerek yoktur. 
  • Transit vize talep etmeyen bir ülkeden aktarma yapıyorsan diğer uçuş için beklerken havalimanından çıkabilirsin. 
  • Transit vize gerekliliği konusunda pasaport çeşitleri arasından hangisine sahip olunduğu da önemlidir. Bu nedenle vize başvuru merkezinden veya ilgili konsolosluktan bilgi alırken sahip olduğun pasaport çeşidini de belirtmelisin. 

Transit Vize Nedir?

Transit vize, aktarma yapılan ülkenin sınırlarından geçebilmek için alınması gereken kısa süreli bir vize türüdür. Aktarmalı uçuşlarda aktarma yapacağın ülkenin transit vize isteyip istemediğini mutlaka öğrenmelisin çünkü transit vize talebi ülkeden ülkeye ve aktarma süresine göre değişkenlik gösterir. Örneğin, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İngiltere, Kanada ve ABD transit vize talep eden ülkeler arasındadır. 

Eğer aktarmadan sonra aynı hava yolu şirketi ile uçuş yapacaksan ve bağlantılı uçuşlar arasındaki süre, 12 saati geçmiyorsa ülke, transit vize talep etmeyebilir. Aktarma yapacağın ülke vize istiyorsa havaalanının uluslararası sahasından çıkamazsın. Hava yolu şirketleri arasında bagaj transfer anlaşması yoksa pasaport kontrolünden geçmek ve kontuarda check-in işlemi yapmak için transit vize alman gerekir. 

Aktarma Yapacağım Ülkeye Vizem Var. Transit Vize Almalı mıyım?

Diyelim ki, Toronto aktarmalı olarak Havana’ya uçmak istiyorsun. Kanada transit vize alınması gereken ülkelerden biridir ancak Kanada vizen varsa bu durumda ekstra transit vize almana gerek yoktur. Kanada vizesi sayesinde havalimanında aktarma yapabilir, dilersen havalimanı dışına çıkarak şehri gezebilirsin.

Aktarmalı Uçuşta Bagaj Alınır mı?

Aktarmalı uçuş yapacaksan “Bavullarım kaybolur mu?”, “Aktarma noktasına bavullarımı almam gerekir mi?” diye endişeleniyor olabilirsin. Eğer aktarmalı uçuş, tek bir hava yolu firması ile gerçekleşecek ise check-in işlemler yapılırken kontuar görevlisine aktarmalı uçacağını ve biletinin bağlantılı kesildiğini iletmen yeterli olacaktır.  

Transit uçuşlarda bagaj transferi yapılır mı?” sorusunun cevabı ise hava yolu şirketine göre değişkenlik gösterir. Eğer aynı hava yolu şirketi ile uçmuyorsan veya uçuş yaptığın firmanın bagaj anlaşması yoksa aktarma yaparken bagajını almalı ve tekrar kontuarda işlem yapmalısın. Eğer aynı hava yolu şirketiyle veya anlaşmalı bir şirket ile uçuyorsan bagajını almana ve tekrar bagaj teslim işlemleri yapmana gerek yoktur. Bavulunun bagaj bilgilerini görevlilere ileterek eşyalarının diğer uçağa aktarılmasını sağlayabilirsin. Aktarmalı uçuşlarda veya varış noktasında bagaj kaybı olması durumunda yapılacak bazı işlemler vardır. Kayıp bagaj tazminatı hakkında yazımızı okuyarak kayıp bagaj tazminatı ile alakalı daha detaylı bilgi alabilirsin. 

Aktarmalı Uçuşlarda Check-in Yapılır mı?

Aktarmalı uçuşlarda check-in işlemi yapmak gerekir. İlk uçuşun tamamlandıktan sonra ikinci uçuş için online olarak check-in yapabilir veya kontuar check-in sistemini kullanabilirsin. Eğer farklı hava yolu şirketleri ile uçuş yapacaksan bu şirketlerin internet sitelerine girerek check-in yapabilirsin. Ancak online check-in yapabilmek için sistemin açılması gerekir, check-in açılma süresi, yurt içi ve yurt dışı uçuş olmasına ve hava yolu şirketine göre değişebilir bu nedenle ilgili hava yolu şirketinin web sitesinden online check-in ile alakalı bilgi almalısın. 

Aktarmalı Uçuşlarda Havalimanından Çıkılır mı?

Eğer aktarmalı uçuş, yurt içinde ise havalimanından dışarı çıkabilirsin. Ancak uçuş saatinden 1 saat önce tekrar havalimanında olmalısın. Eğer aktarma uçuşu yurt dışında ise, aktarma yapacağın ülkenin vize isteyip istemediğini öğrenmelisin.

  • Yurt dışı uçuş için Schengen vizesi veya ulusal vize gibi bir vizen varsa ya da vizesiz giriş yapılabilen bir ülkedeysen havalimanından dışarı çıkabilir, şehri keşfetmeye başlayabilirsin. Örneğin, Sırbistan’dan aktarmalı olarak Karadağ gitmek istiyorsan Sırbistan, T.C. vatandaşlarından vize talep etmediği için burada havalimanı sınırlarından çıkabilirsin. "Schengen vizesi nasıl alınır?" konulu içeriğimizi okuyarak schengen vizesi başvurusu hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsin. 
  • Eğer aktarma yapacağın ülke vize talep ediyorsa yalnızca transit vize ile havalimanından çıkış yapamazsın. Çünkü transit vize yalnızca havalimanından geçiş yapmana izin verir. Eğer aktarma için bekleme süresi fazlaysa ve havalimanından çıkış yapma gibi bir planın varsa bunun için mutlaka o ülkenin vizesine sahip olmalısın. Ayrıca Schengen ülkesi üzerinden aktarma yapıyor ve o ülkeyi gezmek istiyorsan vizenin giriş-çıkış için kaç gün izin verdiğini de kontrol etmelisin. 

Aktarmalı Uçuşta Pasaport Kontrolü Var mı?

Eğer dış hat uçuşu yapıyorsan aktarmalı uçuşlarda pasaportuna bakılır. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, pasaporta işlem yapılmasına gerek olup olmadığıdır. 

Aktarma noktasında transit vize istemeyen ülkelerde havalimanı görevlileri yalnızca pasaporta bakar, ülkeye giriş yapmadığın için pasaportuna herhangi bir işlem uygulanmaz. Eğer bagajını almak veya havalimanı değiştirmek gibi nedenlerle transit geçiş alanından çıkış yapman gerekiyorsa ülkeye giriş yapmış sayılacağın için pasaportuna işlem yapılır.

Aktarmalı Uçuşu Kaçırdım, Ne Yapmalıyım?

Aktarmalı uçağı kaçırmak hemen herkesin korkulu rüyası. Eğer gecikme tamamen senden kaynaklanıyorsa uçağı kaçırma durumunda herhangi bir hak talep edemezsin. Peki hava yolu firmasından kaynaklanan bir problemden ötürü uçağı kaçırırsan ne olur? "Uçağımı Kaçırdım Ne Yapmalıyım?" başlıklı yazımızı okuyarak uçak kaçırma durumu ile ilgili daha fazla bilgi alabilirsin. Aktarmalı uçuş kaçırma durumunda uçağın rötar yapıp yapmadığı, biletin bağlantılı mı yoksa yolcu sorumluluğun aktarmalı mı olduğu ve tazminat durumu önem kazanır. Gel, aktarmalı uçuşu kaçırma durumunda yapılması gerekenlere daha detaylı bakalım. 

  • Uçağın rötar yapıp yapmadığını kontrol et. Uçağın rötar mı yaptı? Eğer aktarmalı uçuş rötar yaparsa ve hava yolu şirketinden kaynaklanan bir gecikme nedeniyle aktarma uçağını kaçırırsan hava yolu şirketi sana uygun farklı bir uçak bileti keser. Ancak öncelikle ikinci uçağın kalktığından kesin olarak emin olmalısın. Çünkü ikinci uçak da rötar yapmış veya boarding (uçağa yolcu alımı) işlemi hâlâ devam ediyor olabilir. Bu durumda ikinci uçağa binmezsen biletin yanar bu yüzden ilk uçaktan indikten sonra mutlaka bir havalimanı görevlisine aktarma uçağının durumunu da sormalısın. 
  • Bağlantılı bilet tercih et. Biletin bağlantılı mı? Eğer bütün uçuşlar aynı hava yolu firması veya ortak firmalar aracılığıyla gerçekleşecekse panik yapmana gerek yok! Çünkü bağlantılı uçuşlarda hava yolu şirketleri, ücretsiz olarak yeni bir bilet kesmek zorundadır. Eğer anlaşmalı olmayan hava yolu şirketlerinden iki ayrı bilet aldıysan ikinci uçağı kaçırdığın takdirde biletin yanar. 
  • Uçak kaçırma tazminatı al. Hava yolu şirketlerinin yolcuların kendi hataları nedeniyle mağdur olduğu durumlar için uyguladıkları farklı telafi ve tazminat politikaları vardır. Yolcunun bekletildiği süre ile doğru orantılı olarak yeme-içme, konaklama, ulaşım gibi ihtiyaçlar karşılanabilir veya iade seçenekleri sunulabilir. 

Aktarmalı Uçuş Neden Pahalı? Ek Ücret Ödenir mi?

Aktarma yapılan ülkede bekleme süresi çok kısaysa ve indirim dönemi dışında yüksek fiyat politikasına sahip bir hava yolu şirketini tercih edersen biletler, direkt uçuşlara göre çok daha yüksek fiyatlı olabilir. Üstelik transit vize talep eden bir ülkede aktarma yapacaksan vize için bütçe ayırman gerekebilir. Ayrıca sana tanınan bagaj sınırını aşman durumunda da kontuarda senden ek ücret ödemek durumunda kalabilirsin.  

Aktarmalı Uçuş Biletleri Nasıl Planlanmalı?

Aktarmalı uçuş biletini tek bir hava yolu şirketi ya da birbiriyle ortaklık anlaşması yapan hava yolu şirketleri üzerinden alabilir böylece aynı bilet ile seyahat edebilirsin. Aktarmalı uçuşları için anlaşmalı olmayan iki farklı hava yolu şirketinden de bilet almış olabilirsin. Örneğin, Ankara’dan İstanbul’a bir hava yolu şirketi ile uçabilir, İstanbul’dan Roma’ya gitmek için ise farklı bir hava yolu şirketini tercih edebilirsin. Hatta Roma’dan Paris’e gitmek için de üçüncü bir hava yolu şirketi tercih edebilirsin. Böyle bir durumda her ne kadar fiilen aktarma yapıyor olsan da şirketler arası bir anlaşma olmadığı için farklı biletlerle uçmuş sayılırsın. 

Seyahat planını tek bir şirket ile mi yoksa birden fazla şirket ile mi yapacağın, bu şirketlerin anlaşmalı olup olmaması gibi sorular, bagaj transferi ya da rötar durumunda ne yapacağını da belirleyecektir. "Yurt dışına nasıl gidilir?" öğrenmek için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Aktarmalı Uçuşlar Arasında Ne Kadar Süre Olmalı?

Dış hatlarda ikinci uçağı kaçırmamak için genellikle iki saat, iç hatlarda ise yaklaşık olarak bir saat süreye sahip olman önerilir. Eğer tek bir hava yolu firması ile uçuş yapacaksan hava yolu şirketleri uçuş saatlerini aktarmalara göre belirlediği için muhtemelen ikinci uçuşa aktarma yapmak için yeterli süren olacaktır. 

Eğer seyahat planını kendin yapıyorsan süre ayarlaması konusunda daha dikkatli olmalısın. Sırf uygun fiyatlı olsun diye 30 dakikalık bir aktarma süresini yeterli görürsen uçağı kaçırabilir, 24 saati aşan bekleme süreleri ile karşılaşabilirsin. 

Aktarmalı Uçuşlarda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Aktarmalı yolculuk yapmayı planlıyorsan hak kaybı yaşamamak için aktarmalı uçuş kuralları hakkında detaylı bilgi sahibi olman gerekir. 

  • Pasaport ve vize işlemleri ile ilgili olarak transit vizeye ihtiyaç duyulup duyulmadığını öğrenmelisin.
  • Aktarma yaparken terminal değiştirecek misin? Bu iki terminal arasındaki mesafe ne kadar? Bu mesafe boyunca yürüyecek misin yoksa tren veya metro mu kullanacaksın? Bu soruların yanıtlarını bilet almadan önce öğrenmeli ve mümkünse havalimanının haritasını seyahate çıkmadan önce inceleyerek yanına almalısın. İstanbul Havalimanı gibi büyük terminallerde hizmet veren havalimanlarından aktarmalı uçuş yapacaksan uçuşu kaçırmamak için iki uçuş arasındaki süreyi mutlaka uzun tutmalısın, rötar durumunda bir sonraki uçuşu da kaçırabilirsin.
  • Eğer aktarma yapacağın hava yolu şirketleri farklıysa ve bagaj anlaşması yoksa aktarma noktasında valizini alarak diğer uçuş için bagaj işlemleri yapman gerekecektir. Bu nedenle yolculuğa çıkmadan önce el bagajını gözden geçirmeli ve taşımakta zorlanacağın, güvenlik kontrolünde vakit alacak eşyaları da göz önünde bulundurmalısın.
  • Havalimanındaki yolcu yoğunluğu, özel günler ve check-in işlemlerine uçuş öncesinde göz atmak da yolculuğun problemsiz geçmesi için önemlidir. 
  • Aktarmalı uçuşa çıkmadan önce olası problemlere karşı seyahat sağlık sigortası yaptırabilir, keyifli ve konforlu bir seyahatin tadını çıkarabilirsin. "Seyahat sağlık sigortası nereden alınır?" öğrenmek için ilgili içeriğimizi okuyabilirsin. 

Seyahatlerde Karşılaşabileceğin Risklere Karşı Kendini Güvence Altına Almayı Unutma!

Sorunsuz bir seyahat geçirmek ve mükemmel bir tatil yapmak elbette herkesin hayali! Fakat seyahat sırasında da zaman zaman kötü sürprizlerle karşılaşabilirsin. Aktarmalı uçuşlarda uçağı kaçırmak, overbooking, aktarma sırasında bagajın kaybolması bunlardan yalnızca birkaçı. Oysa seyahat sağlık sigortası yaptırabilir ve yurt dışında ihtiyaç duyacağın acil sağlık hizmetlerinden çalınan veya zarar gören bagajın güvence altına alınması kadar pek çok teminat ile kendini güvence altına alabilirsin. Dilersen seafoodplus.info web sitesinden veya 24 00 numaralı çağrı merkezimizi arayarak seyahat sağlık sigortası teklifi alabilirsin.  

İNGİLTERE TRANSİT VİZESİ &#; AKTARMALI UÇUŞLAR &#; VİZE ÜCRETLERİ

İngiltere Transit Vizesi Nedir & Kimlerin Alması Gerekir? İngiltere&#;nin, İngiltere havaalanları üzerinden aktarmalı uçusu olan Türk vatandaşlarına uyguladığı kısa süreli vize türüdür. İngiltere transit vizesi ile ülkeye giriş yapmanıza izin verilmez. Bir nevi İngiltere havalimanlarının bulunabilmeniz için verilen bir vize gibi düşünebilirsiniz. İngiltere transit vizeniz olmadan, ister Türkiye&#;den, ister başka bir ülkeden uçuyor olun, İngiltere üzerinden aktarmalı olarak uçuş yapmanıza izin verilmiyor. Örneğin; sizin İngiltere aktarmalı Norveç uçuşunuz varsa mutlaka İngiltere transit vizenizin olması gerekiyor. Transit vizenis yoksa sizi Türkiye&#;de uçağa bindirmezler. Bir Schengen ülkesi çıkışlı olarak İngiltere üzerinden seyahat edilmesi durumunda yine transit vizenizin olması gerekir.

 

İNGİLTERE TRANSİT VİZE TÜRLERİ

İngiltere Transit vizesi çıkartma prosedürü, Genel Ziyaretçi Turist vizesi çıkarma prosedürlerinden çok daha kolay ve kısa. İngilere transit vizesinin 2 türü bulunuyor:

1. Direct Airside Transit Visa

Direct Airside Transit visa (DATV) yani havaalanını terk etmeden, sınır kontrolünden geçmeden, 24 saat içinde aktarmalı uçuşunuzla yolunuza devam ettiğiniz senaryoda almanız gereken vize türü. Tabi bu vizeyle İrlanda, İskoçya gibi yerlere aktarma yapamazsınız çünkü bu durumda İngiltere turist vizenizin de olması gerekiyor. Genellikle uluslararası trafiğin yoğun olduğu, gelişmiş havalimanlarında geçerli bir vizedir. Çünkü bu tür havalimanlarında uçaktan indiğiniz anda sizi transit yolcu bölümüne yönlendiren görevliler vardır. Sınır kontrolünden geçmediğiniz gibi bavullarınızı aldığınız alana da geçemezsiniz. Ücreti 50 USD 

2. Visitor In Transit Visa

Visitor in Transit visa ise sınır kontrolünden geçmek durumunda olduğunuz ama 48 saat içinde de ülkeyi terk edeceğiniz senaryolarda almanız gereken vize türü. Ücreti 91 USD 

 

İNGİLTERE TRANSİT VİZE KONUSUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Havayolu Firmaları Farkı

Ülkeden çıkış yaptığınız uçak frması ile aktarmalı uçuşunuzun uçak firmalarının aynı olması işinizi kolaylaştıran bir durum. Örneğin siz Londra aktarmalı olarak Arjantin&#;e gidiyorsanız, bagajınızın da sizinle senkronize bir şekilde yola devam etmesi gerekir. Eğer firmalar aynıysa bagajınızın Arjantin&#;e ulaşmasında sıkıntı olmaz. Ama firmalar farklıysa mutlaka aktarmalı bilet almadan önce iki firma arasında bagaj anlaşması var mı araştırmak gerek. Genellikle çoğu firma arasında bu tip bagaj anlaşmaları oluyor fakat olmadığı senaryolarını da göz ardı etmemeli. Çünkü bölye bir durumda sizin Direct Airside Transit visa (DATV) yani sınır kontrolünden geçilmeyen transit vize ile yolunuza devam etmeniz mümkün değil. Önce sınırdan geçip bagajınızı teslim alıp daha sonra tekrar giriş yapmanız gerekiyor. Bu durumda da kesinlikle bir Visitor In Transit Visa yani sınır kontrolünden geçmek durumunda olduğunuz durumlarda alınan transit vize sahibi olmanız lazım.

Aktarmalı Uçuşlar Arasında Zaman Farkı

Diğer önemli bir nokta da iki uçusunuz arasındaki zaman farkı. Yukarıda da anlattığımız üzere Direct Airside Transit visa (DATV) 24 saat içinde aktarmalı uçuşunuzun olduğu durumlarda geçerli vize türü. Eğer herhangi bir nedenle ilk uçuşunuzda rötar olursa ve siz 24 saat sınırları içinde ülkeden çıkış yapamazsanız yine sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Havalimanının Büyüklüğü

Uluslararası trafiğin yoğun olduğu, gelişmiş havalimanlarında Direct Airside Transit visa (DATV) yani sınır kontrolünden geçilmeyen transit vize türüne sahip yolcular için ayrı bir bekleme bölümü vardır. Bu durumda kişinin Visitor In Transit Visa yani sınır kontrolünden geçmek durumunda olduğunuz durumlarda alınan transit vize sahibi olması gerekmiyor.

 

İNGİLTERE TRANSİT VİZESİNDEN MUAF OLUNAN DURUMLAR

Aşağıdaki özel durumlardan herhangi birine sahip kişiler bu transit vize uygulamasına tabi değiller. Eğer ki kişinin,

  • Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda veya Amerika Birleşik Devletleri&#;nin hala geçerli vizelerine sahiplerse veya gidecekleri yer bu ülkelerden biriyse (Yalnız 3 şart var, vizenizin yanınızda olması, aktarmanın aynı gün içinde olması, valiz alıp vermek gibi ülkeye giriş yapmaya sebep olacak bir işlem gerekmemesi),
  • 21 Nisan tarihinden itibaren geçerli ABD’de sürekli oturum izinleri varsa (Oturma izninizin yanınızda olması gerekiyor),
  • 28 Haziran tarihinden itibaren geçerli Kanada’da sürekli oturum izinleri varsa (Oturma izninizin yanınızda olması gerekiyor),
  • Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) ülkelerinden (Avrupa Birliği üye ülkeleriyle Avrupa Serbest Ticaret Birliği üye ülkelerinin birleşiminden oluşan oluşum) birine girişte “D” tipi vize sahibiyse (Vizenizin yanınızda olması gerekiyor),
  • Herhangi bir Avrupa Ekonomik Alanı ülkesinde oturma izni varsa (Oturma izninizin yanınızda olması gerekiyor)
  • Geçerli bir İngiltere vizenizin varsa transit vizeden muaf olunuyor.

Ancak kişi 2 uçuş arasında havalimanınad 24 saatten fazla kalmamalı.

Güncel Not: Ayrıca Londra aktarmalı uçacaksanız, Londra&#;da sizi almazlarsa İstanbul’a geri dönmeniz gerekir gibi bir şey yok çünkü vize kontrolü, İstanbul’da uçağa binmeden önce yapılıyor. Londra’ya indikten sonra hiçbir kontrolden geçmeden aktarma yapabiliyorsunuz.

ADIM ADIM İNGİLTERE TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

İngiltere transit vize başvurusu için seyahat tarihinizin 1 ay (30 gün) öncesinden başvuruda bulunmanız gerekiyor. İngiltere turist vizesinde olduğu gibi önce internetten online olarak başvuru formunun doldurulması, gerekli evrakların hazırlanması, randevu yeri, tarihi ve saatinin belirlenmesi, vize ücretlerinin ödenmesi, randevu tarihinde randevu yerinde bizzat bulunarak belgelerin teslimi, parmak izi alımı ve diğer biometrik veri girişlerinin yapılması gibi süreçlerden geçmeniz gerekiyor.

1. Online Başvuru Formunun Doldurulması

İlk adım olarak, Birleşik Krallık tarafından sunulan İngiltere vizesi resmi online işlem platformu Visa4UK üzerinden ulaşabileceğiniz online başvuru formunu (VAF3) doldurmalısınız. DİKKAT: İngiltere vizesine internetten sorunsuz başvuru yapabilmek için Internet Explorer , Chrome , Firefox 25 gibi Visa4UK sitesinin desteklediği tarayıcılardan birini kullanıyor olmanız gerekiyor.

Eğer ilk defa sisteme giriş yapacaksanız bir oturum açmanız ve şifre belirlemeniz gerekiyor. Bundan sonraki adımlarda da standard turist vizesi başvuru formu dolduma işlemlerinden tek farkı sisteme giriş yaptığınızda vize türünü seçtiğiniz bölümde &#;transit visa&#; seçeneğini seçiyor olmanız, sonrasında da Direct Airside Transit visa (DATV) veya Visitor in Transit visa olmak üzere hangi tür transit vize istediğinizi işaretlemeniz.

Bir sonraki aşamada sizden cevaplamanızı istenen tüm sorulara eksiksiz ve İngilizce olarak cevap veriyorsunuz. Eğer herhangi bir soruyu atlarsanız sistem bir sonraki aşamaya geçmenize izin vermiyor. Tüm soruları cevapladığınızda &#;confirm applicaiton&#; a (başvuruyu onayla) tıklayarak başvurunuzun son halini görebiliyor &#;return application&#;a (başvuruya geri dön)tıklayarak başvuru üzerinde son oynamaları yapabiliyor &#;submit application&#;a (başvuruyu teslim et) tıklayarak da başvurunun son halini gönderebiliyorsunuz. Bu aşamadan sonra geri dönüp değişiklik yapamıyorsunuz. &#;Sign Declaration&#;a (beyanın imzalanması) tıklayarak sahte, çarpıtılmış bilgi vermediğinizi onaylıyorsunuz. DİKKAT: Bu formun son halinin bir çıktısını randevu günü yanınızda getirmelisiniz.

2. Randevu Alınması

Sıra geldi randevu yeri, tarihi ve saatine karar vermeye.&#;Appointment Location&#; (randevu yeri) bölümünden sistemde ikamet ettiğiniz bölgeye göre size uygun olan Vize Başvuru Merkezleri&#;ni görebiliyor,&#;Book Appointment&#;a (randevu almak) bölümünden size uygun olan seçeneklerdeki gün &#; saat kombinasyonlarından birini seçiyorsunuz.

Eğer transit vize randevunuz öncesinde veya sonrasında zaman olarak pay bırakmak isterseniz, walk-in without appointment hizmetini belirli bir ek ücret karşılığında, online başvuru esnasında satın alınabiliyorsunuz.

3. Ödemelerin Yapılması

Bir sonraki aşamada vize ücretleri online olarak ödüyorsunuz. &#;condition of payment&#; (ödeme koşulları) bölümünü okuyup devam ettiğinizde online ödeme sistemine geçiyorsunuz. Kredi kartınızla, seçtiğiniz transit vize türünün güncel vize ücretini ve varsa satın almak istediğiniz ek hizmetlerin ücretini ödüyorsunuz. Ödemeyi yaptığınıza dair dekont e-mail adresinize otomatik olarak gönderiliyor. DİKKAT: Bu dekontun çıktısını da randevu günü getirmeniz gerekiyor.

Visitor in Transit visa: 91 USD 

Direct Airside Transit visa (DATV): 50 USD 

4. Gerekli Evrakların Hazırlanması

Şimdi sıra başvuru için gereken evrakları hazırlamada. Randevu yeri ve zamanını seçtiğinizde zaten sizden istenilen belgeler belirtiliyor.

  • Başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış online başvuru formunun çıktısı,
  • Randevu bildiriminizin çıktısı,
  • Yaptığınız ödemelere ilişkin bildirim emaili çıktısı.
  • Pasaport (Dönüşünüzü de kapsayacak şekilde en az 6 ay geçerli olmalı.)
  • Transit vize talep dilekçesi,
  • Nüfus kağıdı fotokopisi,
  • Gidiş-dönüş uçak biletleri
  • Aktarma yapılacak ülkenin varsa vizesi (Bir Schengen ülkesine geçiş yapılacaksa Schengen vizesi)
  • 2 adet 35 mm x 45 mm ölçülerinde güncel (son 6 ay içinde çekilmiş), arka fonu açık renkte, biometrikfotoğraf. Fotoğrafın kişinin pasaportunda bulunanla aynı olmaması ve daha önce başka ülkelerin vize işlemlerinde kullanılmamış olması gerekiyor.
  • Varsa online başvuru formunda istenilen diğer ek belgeler. 

5. Evrakların Vize Başvuru Merkezlerine Teslimi

Vize Başvuru Merkezi&#;ndeki randevunuza, belgeleri teslim etmek ve parmak izi vermek üzere, doğru gün ve tam saatinde, kesinlikle bizzat gelmeniz eğer herhangi bir nedenle randevunuza gecikirseniz tekrardan randevu almanız gerekiyor. Randevu günü, randevunuzun olduğu vize başvuru merkezi&#;nde tüm parmaklarınızın izleri ve elektronik imzanız alınıyor, dijital fotoğraf çekimi yapılıyor. Tüm bu süreçlerde 18 yaş altı kişilere randevu günü bir yetişkinin eşlik etmesi bekleniyor.

Son aşamada randevu saatiniz geldiğinde, hazır olan dosyanızı görevliye teslim ediyorsunuz. Görevli size &#;TLScontact checklist&#; yani (tüm belgelerinizi teslim ettiğinizde görevlinin size verdiği form) veriyor. Tabi gerek duyduğu takdirde, İngiltere Konsolosluğu da sizi yeni bir mülakata çağırabiliyor veya e-maille bildirerek ek evrak talebinde bulunabiliyor.

6. İngiltere Transit Vize Başvurusunun Sonuçlanması

Normalde İngiltere transit vizesi başvurunuz ortalama 3 hafta içinde sonuçlanıyor. Bu süre 1 hafta da olabilir 3 hafta da olabilir. Fakat yine de vizenizin belirtilen sürede çıkmasının garantisi yok. Yoğun dönemlerde, resmi bayram ve tatillerde bu sürenin uzaması normal. Eğer teslim etmeniz gereken eksik belgeleriniz varsa veya konsolosluk sizden ek belge talep ederse bu süre daha da uzayabilir. Bu nedenle başvurunuza herhangi bir geçikme payı da koymanız faydalı olacaktır.

Vizenizin onaylanıp onaylanmadığını online başvuru hesabınızdan takip edebiliyorsunuz. Bu alan sistemde &#;Visa Application Status&#; (vize başvuru durumu) bölümü diye geçiyor. Tabi aynı zamanda vizenizin merkeze gönderildiği bildirimi de e-malinize geliyor.

Eğer transit vize başvurunuzun daha hızlı işleme girip daha hızlı sonuçlanmasını isterseniz, Super Priority Visa (süper öncelikli vize &#; 24 saat içinde neticelenme) ya da Priority Visa (öncelikli vize &#; 5 gün içinde neticelenme) bu hizmetler belirli bir ek ücret karşılığında, online başvuru esnasında satın alınabiliyor.

7. İngiltere Transit Vizesinin Vizenin Teslimi

Normalde içinde İngiltere transit vizesi yer aldığı pasaportunuz ve konsoloslukta olan orijinal belgeleriniz başvuru yaptığınız İngiltere Vize Merkezi&#;ne gönderiliyor. Size gelen e-mail doğrultusunda merkeze gidip kendiniz teslim alıyorsunuz. Vizenizi teslim alırken, yanınızda getirmeniz gereken bazı belgeler var. 1. Orijinal TLScontact checklist (tüm belgelerinizi teslim ettiğinizde görevlinin size verdiği form) 2. Üzerinde fotoğrafınızın bulunduğu kimliğiniz. 

Eğer transit vizenizin adresinize kuryeyle gönderilmesini veya vizeniz başvuru merkezine gönderildiğinde SMS ile bilgi almak isterseniz, bu hizmetler belirli bir ek ücret karşılığında, online başvuru esnasında satın alınabiliyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir