Whatsapp sözleşmesi tekrar gelir mi

Whatsapp Sözleşmesi Tekrar Gelir Mi

whatsapp sözleşmesi tekrar gelir mi

WhatsApp Sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp gizlilik sözleşmesi süresi ne zamana ertelendi?

Giriş Tarihi: 15.5.2021 23:59Son Güncelleme: 16.5.2021 15:14

WhatsApp'ın yenilediği gizlilik sözleşmesi için zaman doldu. 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek sözleşmeyi onaylamayan vatandaşlar bu tarih itibarıyla neler olacağı merak konusu haline gelirken şirket bu konuyla ilgili merak edilenleri blog sayfası üzerinden yanıtladı. Bu kapsamda WhatsApp Sözleşmesi süresi ne zamana ertelendi? WhatsApp Sözleşmesi son durum nedir, sözleşme nasıl iptal/kabul edilir? soruları milyonlarca vatandaşın gündemindeki yerini aldı. Yapılan açıklamada belirli bir süre sonra uygulanmış yenilenmiş gizlilik sözleşmesi bildirimi kalıcı hale gelecek ve sözleşmeyi onaylamayanların uygulamaları da kısıtlanacak. İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

WhatsApp Sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp gizlilik sözleşmesi süresi ne zamana ertelendi?

Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan Whatsapp sözleşmesi son tarihinin yaklaşmasıyla beraber yeniden gündemdeki yerini aldı. Akıllı telefonlarda anlık mesajlaşma, arama ve haberleşme uygulaması olan şirket, kullanıcılarına geçtiğimiz aylarda sunduğu sözleşmeyi onaylamamaları halinde kullanım dışı kalacağını belirtmişti. Bu noktada tepkilere neden olan WhatsApp Sözleşmesi süresi ne zamana ertelendi? WhatsApp Sözleşmesi son durum nedir, sözleşme nasıl iptal/kabul edilir?" soruları yanıt aramaya başladı.

15 MAYIS'TAN SONRA SÖZLEŞMEYİ KABUL ETMEYEN KULLANICILARA NE OLACAK?

Kısıtlama konusunu biraz daha açacak olursak, sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar sohbet listesine erişemeyecek. Fakat gelen mesajlara yanıt verebilecek ve cevapsız çağrılara da geri dönüş yapabilecek. Yani gelen mesajlar, görüntülü veya normal aramalar cevaplanacak. Ancak bu durum bir süre için geçerli. Birkaç hafta sonra bu sınırlandırılmış işlevler de kapatılacak.

WHATSAPP'TAN SÖZLEŞME AÇIKLAMASI GELDİ!

WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesi konusunda geri adım attı. Daha önce 15 Mayıs'a kadar sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların hesabının silineceğini açıklayan WhatsApp bu uygulamadan vazgeçti.

Sosyal medya şirketi Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların yoğun tepkisini alan son güncellemesine ilişkin Twitter üzerinden paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşımda, "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.

Gizlilik politikası ve hizmet şartlarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından büyüyen tepki nedeniyle WhatsApp, 8 Şubat'ta yürürlüğe sokmayı planlandığı uygulamayı, 15 Mayıs'a ertelemek ve kullanıcılara yaptıkları değişiklikleri açıklamak için bir hasar sınırlama kampanyası yürütmek zorunda kalmıştı.

WhatsApp, Türkiye'de de çok sayıda kullanıcısını, başta BiP olmak üzere diğer mesajlaşma uygulamalarına kaptırmıştı.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi nasıl kabul edilir, kabul edilmezse ne olur? WhatsApp sözleşmesi nedir, son gün ne zaman?

WHATSAPP'I KULLANMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

WhatsApp en başta sözleşmeyi kabul etmeyen kişilerin hesabının silineceğini açıklamıştı, ancak gelen tepkilerden sonra bu kararını değiştirdi. Yeni açıklamada WhatsApp hesaplarının silinmeyeceği belirtiliyor. Şirket diğer yandan sözleşmeyi kabul etmeyenlerin sınırlı kullanıma sahip olacağını ve daha sonra bu sınırlı kullanımında kapatılacağını söylüyor.

WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için sözleşmeyi kabul etmek gerekiyor. Diğer bir seçenek ise farklı mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapmak. WhatsApp açıklamasında sohbetlerin dışa aktarılabileceğini ve hesaba ait raporun da indirilebileceğini söylüyor.

Şimdilik WhatsApp blog sayfasında yapılan açıklama bu şekilde. Belki WhatsApp değişiklik yapabilir. Sektörden bazı analistler, WhatsApp'ın gelen tepkilerden dolayı daha ileride farklı adımlar atabileceğini düşünüyor.

SÖZLEŞMEYİ KABUL EDEN KULLANICILARIN HANGİ VERİLERİ FACEBOOK İLE PAYLAŞACAK?

Şirket tarafından yapılan açıklamada bu şekilde belirtiliyor:

"Diğer Facebook Şirketleri ile paylaştığımız bilgiler arasında hesap kayıt bilgileriniz (örneğin, telefon numaranız), işlem verileri, hizmetle ilgili bilgiler, hizmetlerimizi kullanırken (işletmeler dahil) diğer kişilerle etkileşim kurma şeklinizle ilgili bilgiler, mobil cihaz bilgileriniz ve IP adresiniz bulunmaktadır."

WhatsApp'ta 15 Mayıs'tan sonra ne olacak? WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak?

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ OCAK 2021 MADDELERİ NELERDİ?

Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,

Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,

Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,

Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,

WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp'ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.

ARKADAŞINA GÖNDER

WhatsApp Sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp gizlilik sözleşmesi süresi ne zamana ertelendi?

SON DAKİKA

Whatsapp gizlilik sözleşmesi için süre doluyor: Sözleşmeyi kabul etmezseniz ne olacak?

WhatsApp'ta gizlilik sözleşmesi için yapılan süre uzatımı 15 Mayıs tarihinde sona eriyor. Ertelen tarih yaklaşırken Whatsapp, sözleşmeye dair net bir açıklama yapmadı ancak sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların mesaj okuyamayacağını veya gönderemeyeceğini duyurdu. Bilişim uzmanları, kişisel verilerin saklanması noktasında vatandaşın neleri kabul edip neleri etmeyeceğini net olarak görmesi gerektiğini savunuyor.

Yayınlanma:

Whatsapp gizlilik sözleşmesi için süre doluyor: Sözleşmeyi kabul etmezseniz ne olacak?

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımına dair değişiklikler kullanıcıların karşısına bir onay penceresi olarak çıktı. Konu hakkındaki tepkiler ve sanal göç sonrasında WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs'a ertelemişti. WhatsApp, ‘Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi’ başlığıyla paylaştığı yazıda “WhatsApp'ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız” ifadelerine yer verdi. Konu hakkında yaptığı başka bir paylaşımda ise onay vermeyen kullanıcıların sınırlandırılacağını belirtti.

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ KABUL EDİLMEZSE NE OLUR?

Whatsapp'ın, faq.whatsapp.com sayfasında, 15 Mayıs'ı işaret ederek yayınlandığı “Yürürlük tarihinde ne olur?” açıklamasında sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca ‘pasif' olacağı ve bu süre zarfında söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı sunulacağı belirtildi.

Whatsapp tarafından yapılan açıklamadan açıklama şu şekilde;

“Değişiklikleri kendi hızınıza ve rahatınıza göre gözden geçirmeniz için size yeterli zaman sağlamak amacıyla, yürürlüğe girme tarihini 15 Mayıs'a kadar uzattık. O zamana kadar kabul etmezseniz, WhatsApp hesabınızı silmeyecektir. Ancak, kabul edene kadar WhatsApp'ın tam işlevselliğine sahip olmayacaksınız. Kısa bir süre için arama ve bildirimler alabileceksiniz, ancak uygulamadan mesaj okuyamayacak veya gönderemeyeceksiniz.”

Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca ‘pasif' olacak ve bu süre zarfında söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı sunulacak.

* Güvenliği sağlamak, veri saklama kapasitesini sınırlandırmak ve kullanıcıların gizliliğini korumak amacıyla, 120 gün boyunca hiçbir etkinlik göstermeyen WhatsApp hesapları genellikle silinir. Etkinlik göstermemek, kullanıcının WhatsApp’a bağlanmaması anlamına gelir.

YENİ KOŞULLARIN DAHA ÖNCE KABUL EDİLENLERDEN FARKI NE?

İletişim Bilimci Yalçın Arı göre; “Aslında 8 şubat öncesindeki verilere baktığımızda zaten WhatsApp anonim olarak verilerimizi başka şirketlere veriyormuş. Yine kendi diğer şirketleriyle paylaşıyormuş. Bununla ilgili de 3 sayfalık bir kullanıcı sözleşmesi var. Yeni durumda bu verileri adımızla birlikte vermiş olacak. Resmi bir hüviyete kavuşmuş olacak.”

NE OLMUŞTU?

* WhatsApp tarafından açıklanan yeni gizlilik ilkelerine göre Facebook ile veri paylaşımına izin isteyecek. Veriler Facebook’un yanında şirketin diğer yan kuruluşlarıyla da paylaşılmış olacak.

* WhatsApp gizlilik sözleşmesi değişikliği’ sebebiyle Telegram ve Signal, Türkiye’de en çok indirilen uygulamalar arasına girdi.

* Rekabet Kurumu tarafından Facebook'un Türkiye'de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 08 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşullar ile ilgili olarak, 4054 sayılı Kanun'un 9. maddesi çerçevesinde geçici tedbir kararı alındı.

* Kullanıcıların büyük tepki göstermesi üzerine şirket 8 Şubat olarak belirlenen yeni sözleşmenin kabulüyle ilgili son tarihin 15 Mayıs'a ertelediğini duyurmuştu.

*WhatsApp bu süreçte de ‘ortalıktaki hatalı bilgileri düzeltmeye yönelik çalışma yapacaklarını' söyledi.

* İngiltere Parlamentosu'nun İçişleri Komitesi'yle paylaşılan verilere göre Ocak ayının ilk üç haftasında Signal dünya genelinde 7.5 milyon kullanıcı, Telegram da 25 milyon kullanıcı kazandı.

TEPKİ SONRASINDA AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

Gizlilik sözleşmesi konusunda tepkilerin odağında olan WhatsApp, kullanıcılarının, hizmet koşullarını ve gizlilik ilkesini incelemesine yönelik güncel planlarını paylaşmaya başladıklarını belirtti.

“Daha önce bu güncelleme hakkında çok fazla sayıda yanlış bilgiyle karşılaştık” denilen WhatsApp'ın açıklamasında tüm yanlış anlaşılmaları gidermek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edildiği kaydedildi.
WhatsApp'ın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

* WhatsApp’ta işletmelerle sohbet etmenin veya işletmelerden alışveriş yapmanın yeni yöntemlerini sunduğumuzu ve bu yöntemlerin tamamen isteğe bağlı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Kişisel mesajlar her zaman uçtan uca şifrelidir. Bu sayede WhatsApp kişisel mesajlarınızı okuyamaz ve dinleyemez.

* Bu konuda neyi daha iyi yapabileceğimiz üzerine derinlemesine düşündük. Herkesin, geçmişten bu yana uçtan uca şifrelemeyi savunduğumuzu bilmesini ve kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini koruma konusundaki kararlılığımızdan emin olmasını istiyoruz.

* Bu doğrultuda, değerlerimizi ve güncellemelerimizi doğrudan WhatsApp’ta paylaşmak için artık Durum özelliğimizi kullanıyoruz. İlerleyen günlerde sesimizi daha net bir şekilde duyurmak için çok daha fazlasını yapacağız.

“KULLANICILARA HATIRLATMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

* Önümüzdeki haftalarda, WhatsApp’ta güncellemeyle ilgili daha fazla bilgi içeren bir uyarı mesajı yayınlayacağız. Kullanıcılar bu bilgileri kendilerine uygun bir zamanda okuyabilecekler. Ayrıca bize ulaşan endişelere yanıt vermek için bu sayfaya daha fazla bilgi ekledik.

* Son olarak, WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız.

* Kullanıcıların WhatsApp’ı ücretsiz olarak nasıl sunabildiğimizi bilmelerinin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Her gün milyonlarca kullanıcı, telefon etmekten ya da e-posta göndermekten daha kolay olduğu için işletmelerle WhatsApp üzerinden sohbet ediyor.

* Kullanıcılarımızdan değil, WhatsApp’ta müşteri hizmetleri sunan işletmelerden ücret alıyoruz. İşletmeler, bazı alışveriş özelliklerini kullanmak ve farklı uygulamalar arasında envanterlerini yönetebilmek için Facebook'la çalışmayı tercih edebilirler.

“BAZI RAKİPLERİMİZ KULLANICILARIN MESAJLARINI GÖREMEDİKLERİNİ ÖNE SÜRDÜLER”

* Kullanıcıların işletmelerle iletişim kurmak isteyip istemediklerine karar verebilmeleri için, doğrudan WhatsApp’ta daha fazla bilgi sunuyoruz.

* Bu süre zarfında, bazı kullanıcıların sunulan özellikleri görmek amacıyla diğer uygulamaları deneyebileceğini anlıyoruz. Bazı rakiplerimiz kullanıcıların mesajlarını göremediklerini öne sürdüler.

* Bir uygulama uçtan uca şifreleme özelliği sunmuyorsa varsayılan olarak mesajlarınızı okuyabilir. Bazı uygulamalarsa WhatsApp’tan bile daha az bilgiye ulaşabilmeleri nedeniyle daha iyi olduklarını iddia ediyorlar.

“WHATSAPP BAZI SINIRLI SAYIDA VERİLERE ERİŞİM SAĞLAYABİLİYOR”

* WhatsApp, güvenilir ve güvenli bir hizmet sunabilmek için, bazı sınırlı sayıda verilere erişim sağlayabiliyor. Kullanıcıların da mesajlaşma hizmetlerinde bu özellikleri aradıklarına inanıyoruz.

* Kararlarımızı daha özenli ve dikkatle inceleyerek almaya gayret ediyoruz ve bu sorumlulukları daha fazla değil, daha az bilgiyle yerine getirmenin yeni yollarını geliştirmeye devam edeceğiz.

* Endişelere yanıt vermemize yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her zamanki gibi tüm soruları yanıtlamaya hazırız. 2021 yılına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve önümüzdeki hafta ve aylarda başka yenilikleri de sizinle paylaşmayı heyecanla bekliyoruz.

“KULLANICILAR LOKASYON BİLGİLERİNİN PAYLAŞILMASINDA RAHATSIZ OLDU”

Son tarihin yaklaşması ile birlikte bilişim uzmanları Osman Demircan ve Fehmi Ünsal Özmestik online toplantı ile İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Facebook grubunun sözleşme ile ilgili tam anlamıyla izahını yapamadığını belirten Bilişim Uzmanı Osman Demircan, “Bire bir konuşmada bir mahremiyet var ve bu mahremiyeti korumak zorundalar. Bununla ilgili çok ciddi yaptırımlar var. Burada WhatsApp kendini ifade edemedi. Bu ticari bir konu aslında. Türkçe bir açıklama yapabilirlerdi. İnsanlarda bilgilerimiz çalınacak şeklinde panik yaşadı. İnsanlar en çok lokasyon bilgisinin paylaşılmasını istemesinden dolayı rahatsız oldu. Bunun nokta değil de bölgesel bir vuruş olduğunu görmüş olduk. Kişiselleştirilmiş reklamların önünüze çıkıyor olması anlamında yapılması gereken bir şey bakıldığında. Normal reklam standartlarının dışında bir şey yapmıyor. Facebook grubunun şu an bizim instagram uygulamasına verdiğimiz haklarla çok da farklı bir şey istemiyor. Sadece bunu ifade edemiyor” şeklinde konuştu.

“ANONİM PAYLAŞIMLARDAN VAZGEÇMEMİZ GEREKİYOR”

Sözleşmenin Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılmamasının çok yanlış olduğunu açıklayan Demircan, “Beni Avrupa birliği vatandaşlığından ayıran hiçbir şeyin olmaması gerekiyor. Anonim paylaşımlardan vazgeçmemiz gerekiyor. Farkında olmadan birilerine bir şeyler veriyoruz ve bizim farkındalığımızın artması gerekiyor. Bu tarz uygulamaların benim paylaşımlarımın nerelerde kullanıldığını açıklayıcı bir şekilde anlatmalı. Bu tedirginliğin azalması adına insanların anlayacağı bir dilde de sözleşme olmalı. Çocuklar bu noktada büyük risk altında. Çocukların sosyal medya hesapları gizli olsa da birçok arka taraftaki illegal uygulama bu hesapları da açığa çıkartabiliyor. İnsanlar bu sözleşmeyi kabul etmek istemeyebilirler. Böylelikle programlar verileri ile birlikte silinecek. Yalnız yedek dosyaları kalabilir. Yedek dosyaların kalıyor olması büyük tehdit içeriyor. WhatsApp kullanmak istemeyen bir kullanıcının tamamen bir temizlik yapması gerekiyor. Arka taraftaki siber risk bu. Sözleşmeyi kabul ettikten sonra siber risk doğabilir. Bu süreç düzelmez ise yerli ve milli uygulamalar daha ön planda olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

“GÖNDERİ VE YAZILARI TEMKİNLİ PAYLAŞMALARI GEREKİYOR”

WhatsApp'ın politikasını doğru bulmadığını vurgulayan Bilişim Uzmanı Fehmi Ünsal Özmestik, “Avrupa Birliği vatandaşına bu uygulamaya zorlamazken Türk vatandaşına bu uygulamada ki sözleşme şartını zorluyorum eğer kabul etmezsen uygulamayı güncellemeyeceğim demesi politika gereği çok uygun değil. Bu tarz uygulamalarda ki verilerin tamamen silindiği söyleniyor. Fakat kötüye kullanılabilir. Vatandaşların neleri kabul edip neleri kabul etmediğine bakması gerekiyor. Sadece yazışma uygulamaları değil diğer uygulamaları indirirken de uygulamaların şartlarına bakması gerekiyor. Ayrıca bu tarz uygulamalarda çok özel olduğunu düşündüğü gönderi ve yazıları temkinli paylaşmaları gerekiyor. Ama bunlar uçtan uca şifreli şekilde aktarıldığı iddia ediliyor” dedi.

“SÜRENİN UZATILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Konuşmasına devam eden Özmestik, “Bu tarz uygulamalar kullanılıyorsa öncelikle kendi telefonumuzun güvenlik risklerini kapatmamız gerekiyor. Bilgi güvenliği konusunda farkındalığı yüksek vatandaşların uygulamaları kullanmaları gerekiyor. Araştırmaları gerekiyor. Her sosyal medya uygulamalarında ki yazılanlara inanılması gerekiyor. Güvenlik riski her uygulamada var. Ben tekrardan bu sürenin uzatılacağını düşünüyorum. Ya da kişisel verilerin kurumunun devreye gireceğini ve bu konu hakkında soruşturma başlayacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Whatsapp'tan tartışılacak yeni adım: Biyometrik veriyle kimlik doğrulamaİlginizi ÇekebilirWhatsapp'tan tartışılacak yeni adım: Biyometrik veriyle kimlik doğrulamaKullanıcıların verilerini paylaşacak WhatsApp'a bir engel dahaİlginizi ÇekebilirKullanıcıların verilerini paylaşacak WhatsApp'a bir engel dahaWhatsApp'tan açıklama: Uyarı mesajı yayınlayacağızİlginizi ÇekebilirWhatsApp'tan açıklama: Uyarı mesajı yayınlayacağızWhatsApp'tan Türkiye'deki kullanıcılara özel bilgilendirmeİlginizi ÇekebilirWhatsApp'tan Türkiye'deki kullanıcılara özel bilgilendirme

AfrikaAvrupaAvrupa BirliğiDünyaFacebookGüney AfrikaİngiltereInstagramsosyal medyasözTeknolojiTÜRKÇETürkiyeuygulamaWhatsApp

WhatsApp Sözleşmesi ne zaman geçerli olacak? WhatsApp Sözleşmesi nedir?

Son Dakika Haberler

GündemWhatsApp Sözleşmesi ne zaman geçerli olacak? WhatsApp Sözleşmesi nedir?

Son Güncellenme:

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

WhatsApp Sözleşmesi ile ilgili meraklı arayış bugün de devam ediyor. WhatsApp Sözleşmesi için büyük gün geldi. Bugün WhatsApp sözleşmesi yenilendi mi sorusu gündeme geldi. Kullanıcılar tarafından net bir cevap aranan WhatsApp'tan açıklama gecikmedi. Peki WhatsApp Sözleşmesi ne oldu? WhatsApp Sözleşmesi zararlı mı? İşte WhatsApp'ın açıklaması ve sözleşme hakkında merak edilenler...

1/8WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NE ZAMANA ERTELENDİ
2/8Whatsapptan sözleşme açıklaması geldi
3/8PEKİ SÖZLEŞMEYİ KABUL EDEN KULLANICILARIN HANGİ VERİLERİ FACEBOOK İLE PAYLAŞACAK
4/8WHATSAPP SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETMEYENLERE NE OLACAK
5/8WHATSAPP SÖZLEŞMESİ OCAK 2021 MADDELERİ NELERDİ
6/8WHATSAPP SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETTİĞİM NASIL ALIŞIR
7/8WHATSAPPA SÖZLEŞMESİ BANA GELMEDİ
8/8WHATSAPP KİMİN WHATSAPP HANGİ ÜLKENİN

WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal mi oldu? Whatsapp sözleşmesi ne oldu?

Whatsapp'ın gizlilik sözleşmesinin akıbeti, tüm kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Sözleşme için Şubat ayının 8'ine kadar kullanıcılarına süre tanıyan Whatsapp'ın gizlilik kararı sonrası sözleşme iptali gündeme gelmişti. Sonrasında iptal edilmeyeceği açıklanmış, karar süresi ertelenmişti. WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi için verilen süre dolmak üzere. Peki Kullanıcılar WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal mi oldu?Whatsapp sözleşmesi ne oldu? Sözleşmeyi kabul etmeyenler ne olacak? İşte tüm merak edilenler

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NE OLDU?

WhatsApp, güncellenen "gizlilik ilkesi" ile ilgili yoğun tepki almasının üzerine erteleme kararı almıştı. Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp, son güncellemeyle ilgili kafa karışıklığı olduğunu belirterek, yeni hizmet şartlarını içeren güncelleme için verilen süreyi 15 Mayıs'a kadar ertelediğini duyurmuştu. Sürenin yaklaşmasıyla birlikte gözler bir kez daha gizlilik sözleşmesinin detayları yeniden gündem oldu.

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ İPTAL Mİ OLDU?

WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal olmadı. Tartışmalara konu olan gizlilik sözleşmesi güncellemesiyle ilgili Ocak ayında açıklama yapan WhatsApp "Hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek" ifadesini kullanmıştı.

WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesini onaylamayanları nasıl bir sürecin beklediğini açıkladı.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETMEYENLERİN HESABI NE OLACAK?

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs'ta hala kabul etmemiş olan hesaplar birkaç günlük bir süre boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaların bildirimlerini görebilecek, ancak uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak. Yani uygulamaya erişim tamamen sınırlandırılmış olacak.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN MADDELER

WhatsApp'ın 4 Ocak'ta güncellenen "Gizlilik İlkesi"ne uygulamanın resmi sitesinde de yer verildi. Sitede yer alan metinde, WhatsApp'ın Facebook şirketlerinin bir parçası olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Hizmetlerimizin yürütülmesi, sağlanması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla WhatsApp; hizmetlerimizi ne zaman yüklediğiniz, kullandığınız veya hizmetlerimize ne zaman eriştiğiniz dahil olmak üzere bazı bilgileri almak veya toplamak zorundadır.Aldığımız ve topladığımız veri türleri, hizmetlerimizi nasıl kullandığınıza bağlıdır. Hizmetlerimizi sağlamak için belirli bilgilere gereksinim duyarız ve bunlar olmaksızın hizmetlerimizi size sağlayamayız.

Facebook şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur. Hizmetlerimizin ve Facebook şirketi ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler.

Twitter'a yeni güncelleme! Artık fotoğraflar kırpılmayacak

Whatsapp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen hesaplar silinecek mi? Whatsap gizlilik sözleşmesi son tarih nedir? Whatsapp açıkladı!

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi kabul edilmeli mi? İşte sözleşmenin detayları…

Sosyal medya devi WhatsApp, geçen günlerde kullanıcı bilgilerinin Facebook ile paylaşılabileceğine dair bir sözleşme getirdi. 8 Şubat 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı.

WhatsApp’ın internet sitesinde yapılan açıklamada yeni kararla birlikte, WhatsApp bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabilecek. WhatsApp’taki herhangi bir konuşmanız Facebook’ta daha sonra karşınıza çıkabilecek. Üstelik WhatsApp’ın yeni sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılar WhatsApp kullanamayacaklar.

Sözleşmeyi kabul etmeli miyiz?

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesine dair izin verilen ekran karşınıza çıktığında seçebileceğiniz 2 seçenek var, onaylamak veya onaylamamak. Birçok kişi dikkat etmeden, okumadan sözleşmeyi onaylıyor ya da reddediyor. Fakat onaylamadığınız takdirde belirli bir tarihten sonra WhatsApp kullanmanız mümkün olmayacak. Okumadan yanlışlıkla sözleşmeye onay vermeyenler yani reddedenlerin şimdilik endişelenmesine gerek yok. Onay vermeyenlere bir süre sonra tekrar sözleşme ekranı geliyor. WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek isteyenlerin sözleşmeye onay vermesi gerekiyor.

WhatsApp konuşmaları Facebook ile paylaşılacak mı?

WhatsApp’ın bu zamana kadar giriş bilgilerini, grup bilgilerini, profil fotoğraarını, telefon, iletişim ve konum bilgilerini sakladığını biliyorduk.

Fakat yeni sözleşmede bu değişecek gibi. WhatsApp, paylaşımlarında Facebook ile veri paylaşımının içeriğinin kişiye göre şekillendirilmesi ve örneğin o kişinin ilgileneceği reklamların görünmesi, ayrıca Facebook üzerinden alışverişte ödeme yaptıkları hesabı WhatsApp’ta da kullanabilmek gibi faydaları olacağını söyleyerek yeni kuralları savundu.

Neden bu sözleşme kullanıcıların tedirgin olmasına sebep oldu?

WhatsApp kullanıcıların bu kadar tedirgin olmasının sebeplerinden biri aslında WhatsApp’ın Facebook’a ait bir mesajlaşma uygulaması olması.

Facebook 2016’da ABD seçimleri kampanyasında kullanıcı verilerini izin almadan kullanmıştı. Bu durum da Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’ın yargılanmasına sebep olmuştu. Bu olayın ardından Facebook’un bünyesinde bulunan Instagram, WhatsApp gibi uygulamalarda kullanıcı verilerine ilişkin çok ciddi düzenlemeler getirdi.

Tahmin edeceğiniz gibi bu düzenlemenin ana hedefi geçmişte yaşanan bu krizi tekrar yaşamamak için kullanıcılardan izin almaktı. Bundan dolayı yeni WhatsApp sözleşmesinde kullanıcıların onayı isteniyor.

#birlikte, 2021, geliyor

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi öncesi veri güvenliği yeniden gündemde

Darıcılı, AA muhabirine WhatsApp'ın 15 Mayıs'ta yeniden zorunlu hale getireceği gizlilik sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

WhatsApp'ın Facebook gibi Mark Zuckerberg'in şirketlerinden biri olduğunun altını çizen Darıcılı, WhatsApp'ın verilerden gelir elde edebilmek için böyle bir sözleşmeyi kullanıcılarının önüne getirdiğini söyledi.

WhatsApp'ın ücretsiz bir uygulama olduğunu kaydeden Darıcılı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şirket uygulamaya reklam da almıyor. Ama bunun bir geliri olması lazım. İşte bu noktada kişisel verilerin kullanılması çok önemli oluyor. Şirket kişisel verileri paylaşabilmesi için bu sözleşmeyi kullanıcılarına dayatıyor.

WhatsApp verileri Facebook ile paylaşacak. Facebook'un da bu verileri başka şirketlerle paylaşmayacağının bir garantisi yok. Şu andaki mevcut sözleşmede verilerin Facebook ile paylaşacağı söyleniyor. Sözleşmede 'Ben bunu Facebook'la paylaşıyorum' diyor. Facebook verileri başka şirketlerle paylaşıyor mu? Bence paylaşıyor. Veriler önce Facebook'a oradan da başka şirketlerle paylaşılarak bir döngüye giriyor. Neticede şunu söyleyelim: Eğer sosyal medya gibi iletişim kaynaklarını kullanıyorsan verilerini gizlemen, kendini kamufle etmen çok zor. Yani internet ortamındaysan zaten bütün kişisel verilerini paylaşıyorsun. Bundan kaçışın yok."

"Vatandaşların kişisel verilerini korumak devletlerin başlıca görevlerinden biri"

Vatandaşların kişisel verilerinin korunmasının devletlerin başlıca görevlerinden biri olduğunu hatırlatan Darıcılı, "WhatsApp neticede uluslararası bir şirket. Bu şirketin faaliyetlerinin denetlenmesi ve Türkiye'de temsilcilik açması ve Türk hukukuna tahakkuk olmasının talep edilmesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenlik hakkının bir gereğidir. Bu bir anti demokratik uygulama değildir. Bu dünyanın her yerinde olan bir şey; Fransa'da da İngiltere'de böyledir. WhatsApp yabancı bir şirket. Türkiye'de bu kadar kullanıcısı var ve bu faaliyetin denetlenmesi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hakkıdır. " ifadelerini kullandı.

Türkiye'de daha önce de WhatsApp'ın kişisel verileri kullanması ile ilgili tepkiler oluştuğuna dikkati çeken Darıcılı, "Türkiye'de WhatsApp'la ilgili 'WhatsApp kişisel verilerinizi paylaşıyor' diye çok büyük bir tepki oldu. Peki sonra ne oldu? İnsanlar alternatif mesajlaşma uygulamalarına geçeceklerini söylediler ama WhatsApp büyük oranda kullanıcı kaybına uğramadı. WhatsApp güvensiz de Telegram veya Signal çok mu güvenli? Yabancı menşeli yazılımların hepsi aynı kapıya çıkıyor." diye konuştu.

Şirketlerin veri paylaşımlarını meta datalar şeklinde yaptığının altını çizen Darıcılı sözlerini şöyle sürdürdü:

"WhatsApp'ın Türkiye'de kırk milyon kullanıcısı var. Kırk milyon insanın tüm datalarını konuşma bilgilerini, fotoğraf paylaşımını ve video paylaşımını takip edebilecek bir bulut teknolojisi hala dünyada yok. Kişilerin fotoğraflarını ve mesaj içeriklerini paylaşmak zaten yasak. Kişilerin konum bilgileri gibi meta datalar paylaşılıyor. Bu meta datalar ticari amaçla kullanılıyor. Ama bu olağan insanlar için geçerlidir. Özel bir konumu olan bir insansan, bir terör faaliyeti içindeysen veya casusluk faaliyeti içerisindeysen o zaman daha hassas verilere odaklanma imkan ve kabiliyeti de var elbette." açıklamasında bulundu.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi tartışmalarında neler yaşandı?

WhatsApp 4 Ocak 2021’de gizlilik ilkelerinde yapılan değişikliği ve yeni kullanım koşullarını açıkladı. 8 Şubat 2021’e kadar kullanıcılar sözleşmeyi onaylamazsa, kullanıcıların WhatsApp’ı
kullanamayacakları bildirildi. Yayınlanan ilkeleri kullanıcının kabul etmesi halinde Facebook şirketleriyle hesap, durum, bağlantı, cihaz, otomatik olarak toplanan kullanım, kayıt ve konum gibi kullanıcı verilerinin paylaşılabileceği belirtildi. Uygulamayı kullanacakların verilerini Facebook ile paylaşmayı kabul etmesi gerektiği, sözleşme kabul edilmediği takdirde de kullanıcının artık WhatsApp’a erişemeyeceği belirtildi.

WhatsApp 15 Ocak 2021'de resmi soruşturmalar ve kullanıcıların tepkilerinin ardından kullanıcılara yeni sözleşmedeki değişimleri daha iyi anlatabilme gerekçesiyle 8 Şubat tarihini 15 Mayıs 2021 olarak güncelledi. WhatsApp’ın 15 Mayıs’ta kullanıcılarına göndereceği yeni kullanım koşullarına onay vermeyenler için aşamalı kısıtlamalar uygulanacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi süresi bitti mi? WhatsApp hesapları silecek mi?

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesiyle tepki toplayan yeni WhatsApp gizlilik sözleşmesi, ileri bir tarihe ertelenmişti. Kullanıcılara reddetme seçeneği sunulmazken, yeni gizlilik sözleşmesini onaylamayanlar kademeli olarak başlayacak kısıtlamalarla uygulamayı kullanamayacağı açıklanmıştı. Konunun büyük tepki toplamasıyla birlikte birlikte Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında re’sen soruşturma başlatmıştı. WhatsApp ise geri adım atmayarak; ilk olarak 8 Şubat’ta başlaması planlanan kısıtlamalara, kullanıcılarına yenilenen gizlilik sözleşmedeki değişimleri daha iyi anlatabilme gerekçesiyle 15 Mayıs tarihinde başlayacağını açıklamıştı.

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ SÜRESİ BİTTİ Mİ?

Bugünden itibaren başlayacak kısıtlama sürecinde ilk etapta büyük değişimler olması beklenmiyor. Yani yeni sözleşmeyi onaylamayanlar için hesap engelleme gibi büyük adımlar atılmazken kullanıcılar sosyal medya uygulamasını normal kullanmaya devam edebilecek. Ancak ilerleyen süreçte büyük kısıtlamalar gelecek. Resmi açıklamalara göre kısıtlamalar farklı kullanıcılar için kademeli olarak başlayacak. İlk etapta gizlilik sözleşmesinin onaylanması için tüm kullanıcılara bir bildirim gönderilecek.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi süresi bitti mi WhatsApp hesapları silecek miArdından bu bildirim, onaylamayanlar için sabit olarak kalacak. İlk kısıtlama sözleşmeyi onaylamayanların sohbet ve kişi listelerine erişimlerinin kapatılması olacak. Yani mesaj veya çağrı alabilecek ancak sohbet veya kişi listelerinize ulaşamayacaksınız. Gelecek günlerde ise gizlilik sözleşmesi onaylanmadığı taktirde, yeni sözleşmeyi kabul etmeyenler mesaj gönderemeyecek, sesli veya görüntülü çağrı yapamayacak. Özetlle sözleşmeyi reddetme seçeneğiniz bulunmuyor ve reddettiğiniz taktirde WhatsApp’ı kullanamayacaksınız.

WHATSAPP HESAPLARI SİLECEK Mİ?

İddialar bu yöndeyken, Whatsapp'tan da bir son dakika açıklaması geldi. Sosyal medya şirketi Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu Whatsapp'ın kullanıcılarına verdiği süre 15 Mayıs itibarıyla sona erdi. Konuyla ilgili Whatsapp'tan da resmi açıklama geldi. WhatsApp, gizlilik ilkesi ve hizmet şartlarındaki güncellemenin yürürlüğe girdiği 15 Mayıs'ta, "kişisel mesajlarınızı göremiyoruz" ve "hesabınızı silmeyeceğiz" paylaşımında bulundu.

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede