kestane çayı faydaları / At Kestanesinin 15 Dikkat Çekici Faydası - Çam Termal Otel

Kestane Çayı Faydaları

kestane çayı faydaları

"Ekmek ve gofrete katılabilir mi diye çalışma yapıyoruz"

Kestane çiçeklerinin toplanış ve hazırlanışı hakkında da bilgi veren Serdar, "Kestanenin çiçeklenme dönemi bittikten sonra yere düşen çiçekler toplanıyor. Dolayısıyla bu işlemin ağacın tozlanmasına, döllenmesine hiçbir zararı yok. Ihlamur gibi ağaçtan toplanan bir ürün değil. Direkt yerden toplanıyor. Toplanması da son derece kolay.

Soğan çuvalları gibi hava alabilen materyaller içerisine toplanmasını istiyoruz. Hemen bir araya getirdikten sonra serilerek kurutulmasını istiyoruz. Sıcaklık çok yüksek, kızışma olmaması gerekiyor. Açıkta da kurutulabilir. Bunu çay haline getirirken poşet çay gibi bir su bardağı kaynamış su içerisine 2 tane çiçek püskülü koyabiliriz.

Ihlamur çayı gibi su içerisine koyarak kaynatabiliriz. Her ikisi de mümkündür. Genellikle bizim tavsiyemiz bir su bardağı için iki tane çiçek püskülü kullanılmasıdır. Tadı bazı kişiler biraz acı geliyor. Gerekirse bir miktar limon sıkılırsa tadı biraz daha yumuşatılabilir.

Gerçekten insanın bağışıklık sistemini güçlendirici, hastalıklara, kansere karşı koruyucu, antioksidan değeri çok yüksek olan bir materyaldir. Biz bunun ekmek yapımında kullanılabilmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bir taraftan gofrete katılabilir mi diye çok farklı konularda çalışmalarımız mevcuttur" diye konuştu.

İHA

#antioksidan, çay, Beslenme

At kestanesi nedir, faydaları neler? At kestanesinin sağlığa faydaları var mı ve zararları nedir?

Sapindaceae familyasına ait olan at kestanesi zehirli bir kestane türü olduğu için yenilmez. Alternatif tıp alanında çokça tercih edilen at kestanesinin en yoğun olarak kullanıldığı yerler basur, varis gibi hastalıklardır. Genel olarak işlenerek kullanılan at kestanesi faydaları İbrahim Saraçoğlu’nun da önerileri arasında yer almaktadır. İşte at kestanesi ne işe yarar sorusunun cevapları.

At Kestanesinin Faydaları

Sağlık sorunları için doğal tedavi yöntemlerini tercih etmek isteyen kişiler tarafından at kestanesinin faydaları merak edilen konular arasında yer alır. Basur ve varis gibi hastalıkları bulunan kişilerin yanı sıra at kestanesi neye iyi gelir sorusunun da cevabı merak edilmektedir. İşte at kestanesinin faydaları:

At Kestanesi Nasıl Kullanılır?

At Kestanesi Zararları

At kestanesinin vücuda çok sayıda olumlu etkisi vardır ancak herkesin kullanımı için uygun değildir. Özellikle hamile anne adayları ve emziren kadınların at kestanesi kullanması önerilmez. Bunun yanı sıra kan incelten ilaçları kullanan kişiler de at kestanesi kullanmamalıdır. Aksi halde kanama sırasında zarar verebilir. At kestanesini kullanmasında sorun olmayan kişiler ise tüketim miktarına dikkat etmeli, fazla tüketim böbrek sorunlarına yol açar.

Kronik rahatsızlığı olanlar kullanmaktan kaçınmalıdır

Böbrek ve karaciğer problemleri olan ve tedavi gören kişiler uzak durmalılar.

Alerjen hassasiyeti olanlar tarafından kullanılmamalıdır.

At Kestanesi Yenir Mi?

At kestanesi ağaçta yetişen, dışı dikenle kaplı olan bir besindir. Normal kestane ile karıştırılmamalıdır. Genel olarak yağ ve kremlerde kullanılan at kestanesinin yenilip yenilmeyeceği de sık sorulan sorular arasında yer alır. Ancak at kestanesinin içeriğinde eskulin maddesi bulunur ve bu madde zehirli bir içeriğe sahiptir. Bu yüzden çiğ olarak tüketilmesi zehirlenmeye hatta ölümlere yol açabilir. Eskulin maddesinin özelliği ise DNA üzerinde hasar meydana getirmesidir.

Ancak at kestanesinin farklı işlemlere tabi tutulduktan sonra tüketildiğine bazı bölgelerde rastlanmaktadır. Özellikle doğranarak çay olarak tüketildiği görülmektedir. Ancak bu da zehirlenmeye yol açmayacağının garantisini vermez. Bu yüzden yiyerek tüketilmesinden kesinlikle uzak durulması önerilir. Eğer çiğ kestane tüketirseniz zaman kaybetmeden doktora başvurabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır