fonksiyonel grup izomeri / Konum İzomerliği - İzomerlik Ders Notları - Kunduz

Fonksiyonel Grup Izomeri

fonksiyonel grup izomeri

Konum İzomerliği – İzomerlik Ders Notları

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve formüllere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken ya da soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, ders notlarını senin için derliyoruz!? Bu yazımızda İzomerlik Hakkında Genel Bilgi, İzomer Çeşitleri, Zincir Dallama İzomerliği, Yapı İzomeri, Konum İzomeri, Zincir Halka İzomerliği, Konum İzomerliği, Fonksiyonel Grup İzomerliğive çok daha fazlası hakkında bilmen gerekenler ile İzomerlik konusuna ait soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Mehmet Ali Hoca tarafından hazırlandı. Mehmet Ali Hoca, 15 yıllık Kimya öğretmeni, MEB ve özel sektörde çalışmakta.

İzomerlik: Halka &#; Dallanma &#; Fonksiyonel Grup &#; Konum İzomerliği

İzmomerlik Nedir? İzomer Nedir? İzomerin Tanımı Nedir?
Zincir Dallama, Zincir Halka, Fonksiyonel Grup ve Konum İzomerliği İzomerlik hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!
Zincir Dallanma İzomerliği
zincir dallama
Zincir Halka İzomerliği
Zincir Dallama, Zincir Halka, Fonksiyonel Grup ve Konum İzomerliği İzomerlik hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!
Konum İzomerliği &#; Konum İzomeri Nedir?
konum izomerliği
Fonksiyonel Grup İzomerliği &#; Fonksiyonel Grup Nedir?
Zincir Dallama, Zincir Halka, Fonksiyonel Grup ve Konum İzomerliği İzomerlik hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!

Şimdi soru çözümlerine devam edebilirsin!

İzomerlik konusunda bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. İzomerlik konusu, AYT Kimya testi için temel konulardan biri olduğu için iyice pekiştirmen önemli. İzomerlik Hakkında Genel Bilgi, Zincir Dallama İzomerliği, zincir Halka İzomerliği, Konum İzomerliği, Fonksiyonel Grup İzomerliği gibi alt başlıklar pek çok bilgi ve kavram içeriyor. Bu da daha çok soru tipini barındırdığı anlamına gelir. Bu konudan direkt soru gelebildiği gibi, farklı konuların da içinde sıkça geçtiğini görüyoruz. TYT ve AYT Kimya&#;da sıklıkla sorulması tercih edilen konulardan biri.

Bilgileri, tanımları, formülleri ve kuralları öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Kimya konu anlatımı yazılarımıza göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir. Kimya netleri yükseltmedeki anahtar bolca soru çözmek ve yapılamayan soruların doğrusunu öğrenmek. Kunduz’da şu ana kadar, İzomerlik konulu binlerce soru alanında uzman Kimya eğitmenleri tarafından çözüldü. Daha fazla İzomerlik sorusu ve detaylı çözümlerini görmek istersen, aşağıdaki butona tıklayabilirsin! Uygulamamız içerisindenücretsiz erişebileceğin soru ve detaylı çözümler ile, bu konudaki hakimiyetini arttırman mümkün!

Yapısal İzomerlik ve Çeşitleri

Karbon atomu çok çeşitli bağlar yapabilmektedir. Bu bağların çeşitliliği bazı organik bileşiklerin kapalı formüllerinin aynı ancak açık formüllerinin farklı olduğu durumlar meydana getirmektedir. Bu şekilde kapalı formülleri aynı, yapı formülleri farklı olan bileşiklere yapıizomeri bileşikler denir. Zincir-dallanma izomerliği, konum izomerliği ve fonksiyonel grup izomerliği olmak üzere 3 çeşit izomerlik bulunmaktadır. Örneğin; sikloalkanlar ile alkenler birbirlerinin izomerleridir.

Zincir – Dallanma İzomerliği

Normal bir karbon zincirine, uçları dışındaki karbonlara eklenen alkil grupları dallanma olarak adlandırılan bir yapıyı oluşturur. Alkanlarda; oluşan dallı bileşikler, aynı karbon sayılı dallanmamış bileşiğin izomerleridir. Örneğin, oktan ile metilheptan birbirlerinin zincir – dallanma izomerleridir.

  • Zincir – dallanma izomerliğinde, karbon sayısı arttıkça molekülün izomer sayısı da artar.
  • ve 3 karbonlu alkanların zincir – dallanma izomerleri yoktur.
  • Sikloalkanlar ile alkanlar birbirlerinin izomerleri değildir.

Ek Bilgi: Konum İzomerliği

Organik bileşiklerde, fonksiyonel grubun farklı karbonlara bağlanmasıyla oluşan izomerliğe konum izomerliği denmektedir. Konum izomerliği aromatik bileşiklerde de meydana gelebilir. Aşağıda 2 tane konum izomerliği örneği görebilirsiniz.

Ek Bilgi: Fonksiyonel Grup İzomerliği

Bileşiklerdeki fonksiyonel grup farklı biçimlerde düzenlenebilir. Molekül formülü aynı, fonksiyonel grup atomlarının diziliş biçimi farklı olan izomerlere fonksiyonel grup izomerliği denir.

  • Monoalkoller (2 karbonludan itibaren) ile eterler fonksiyonel grup izomeridir.
  • Aldehitler (3 karbonludan itibaren) ile ketonlar, fonksiyonel grup izomeridir
  • Karboksilik asitler (2 karbonludan itibaren) ile ester bileşikleri fonksiyonel grup izomeri oluştururlar.
  • Fonksiyonel grup izomerliği aromatik bileşiklerde de görülmektedir.
kaynağı değiştir]

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir