b hangi araçları kullanır / B Sınıfı Ehliyet Nedir, Hangi Araçları Kullanır? - SürücüKursları.com

B Hangi Araçları Kullanır

b hangi araçları kullanır

B Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir?

B Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir?

Hepimizin aÅŸina olduÄŸu ehliyetin resmi adı, sürücü belgesi olarak ifade ediliyor. Bu belge, karayolunda seyreden otomobil, otobüs, traktör gibi motorlu veya motorsuz kara taşıtlarının sürücüler tarafından kullanılmasına olanak tanıyan ve yetkili kurumlar tarafından verilen bir belgedir. Sürücü belgeleri aynı zamanda kimlik iÅŸlevi de görürler. Sürücü belgeleri M, A1, A2, A, B, BE, C1, C1, E, C CE, D1, D1E, D, DE, F sınıfı sürücü belgeleri olarak farklı ÅŸekilde adlandırılırlar. 

Ehliyet türleri arasında en çok kullanılanı B sınıfı ehliyettir. B sınıfı ehliyet türü hepimizin de bildiÄŸi ve sahip olduÄŸu gibi otomobil kullanmak için gerekli olan ehliyet türüdür. B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleÅŸik araçlar olarak sıralanır. B sınıfı ehliyet, ülkemizde en fazla sahip olunan ehliyet sınıfıdır. B sınıfı ehliyete sahip iseniz aÅŸağıdaki sınıflara ait tüm araçları kullanma iznini elde edersiniz.

B sınıfı ehliyet: B sınıfı ehliyet, ehliyet sahiplerine otomobil ve kamyonet kullanabilme yetkisi verirler. Sürücü adayları B sınıfı ehliyet aldıktan sonra azami yük ağırlığı 4250 kilograma kadar olan birleÅŸik araçları da kullanma hakkı elde ederler. 

B1 sınıfı ehliyet: Bu ehliyet tipi net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı geçmeyen, yük taşımak için kullanılan araçlarda ise net ağırlığı 550 kilogramı geçmeyen 4 tekerlekli motosikletleri kullanma hakkı tanır.

M sınıfı ehliyet: M sınıfı sürücü belgesi sahipleri moped gibi 2 – 3 – 4 tekerlekli motorlu bisikletleri kullanma hakkına sahiptirler. 

D1 sınıfı ehliyet: Bu ehliyet sahipleri minibüs kullanabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise D1 sınıfı ehliyet sahiplerinin otobüs kullanamayacağıdır. D1 tipi sürücü belgesi ile 16 + 1 kapasiteli minibüsler kullanılabilir. D1 sınıfı ehliyet sahipleri bunların yanında B, B1, M ve F sınıflarının kullandığı araçları da kullanabilirler. D1 tipi ehliyet için sürücünün 21 yaşını tamamlamış olması ÅŸartı aranır. D1 sınıfı ehliyette deneyim ÅŸartı da aranmaktadır. B tipi ehliyet sahibi olmayanlar D1 sınıfı ehliyet alamazlar.

F sınıfı ehliyet: Traktör kullanmak için F tipi ehliyet alınmalıdır. Bunun için gereken ÅŸart ise 18 yaşını doldurup 19 yaşından gün almış olmaktır. Herhangi bir deneyim ÅŸartı aranmaz.

B Sınıfı Sürücü Belgesi Şartları Nelerdir?  

B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak isteyen adaylarda aranan durum yaÅŸ sınırıdır. Yalnızca 18 yaşını doldurmuÅŸ bireyler B sınıfı ehliyet sürücü kursuna baÅŸvurabilirler. 18 yaşını doldurmamış olan kiÅŸilerin B sınıfı ehliyeti için baÅŸvuru yapmaları imkansızdır. 
Sürücü kurslarının B sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak isteyen sürücü adaylarından istedikleri bazı belgeler ve ÅŸartlar mevcuttur. Bu ÅŸartları ÅŸöyle sıralamak mümkündür: 

  • 18 yaşını tamamlamış olmak 
  • Kimlik fotokopisi 
  • Daha önceden ehliyet alınmış ise o ehliyetin fotokopisi
  • EÄŸitim durumunu gösteren belge 
  • 6 adet fotoÄŸraf 
  • SaÄŸlık raporu 
  • Kan grubunu gösteren belge 
  • Adli sicil kaydı beyanı 
  • Adres beyanı 

Gereken ÅŸartlar ve belgeler tamamlandıktan sonra sürücü adayı, sürücü kurslarına ehliyet almak için baÅŸvurur. Sürücü adayının teorik derslerin alması ve iki aÅŸamada gerçekleÅŸen yazılı sınav ve direksiyon sınavından baÅŸarılı bir ÅŸekilde geçmiÅŸ olması gerekmektedir. Yazılı sınavda baÅŸarılı olan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanmış olur.  

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti

  • B ehliyet sınıfına kayıt olmak için 18 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almış olmak gerekir.

Otomatik Vites Sınıfı Ehliyet Belgesi Hangi araçları kullanır?

  • B sınıfı Otomatik Vites sürücü belgesine sahip olanlar otomobil ve kamyonet kullanabilir. M sınıfı, B1 sınıfı ve F sınıfı ehliyet belgelerinin kullandıkları araçları da kullanabilirler. Motor bisiklet, 4 tekerlekli motosiklet ve traktör kullanabilirler. Azami yüklü ağırlığı 4.250 KG olan birleşik araçları da kullanabilmektedirler.

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyet Belgesi yaş şartı nedir?

  • B ehliyet Otomatik Vites sınıfı belgesine kayıt olabilmek için 18 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almış olmak gerekir.

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyet Alma Şartları

  • İşitme kaybı,
  • Günlük hayatı kısıtlayan denge problemi,
  • Baş dönmesi nedeni olabilecek bir hastalık,
  • Uyku bozukluğu, 
  • Malign tümör hikayesi,
  • Eklem hareketlerinde kısıtlama,
  • Ekstremite noksanlığı,
  • Kas, tendon ve bağ lezyonları,
  • Hipoglisemiye yol açabilecek ilaç kullanılan diyabet hastalığı,
  • Kalp-damar hastalığı,
  • Organ yetmezliği,
  • Santral sinir sistemi hastalıkları,
  • Periferik sinir sistemi hastalıkları,
  • Epilepsi,
  • Kas hastalıkları,
  • Ruh hastalığı (ağır akıl hastalığı, zeka geriliği, demans, kişilik bozukluğu, ağır davranış bozukluğu),
  • Alkol bağımlılığı,
  • Psikotrop madde bağımlılığı,
  • Görme değerlendirmesi

gibi hastalık ve bağımlılıkların olmaması, 18 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almış olması gerekmektedir.

Otomatik Vites Sınıfı Ehliyet Nasıl Alınır ?

Öncelikle eğitim kalitesine inandığınız ve güvendiğiniz bir ehliyet kursu seçmelisiniz. Alacağınız ehliyet sadece bir belge değil bir ömür boyu kullanacağınız bir ehliyet belgesine sahip olacaksınız. Elinizden geldiği kadar teorik ehliyet derslerine devamlılık gösterin, biliyorum algısına girdiğinizde doğru bildiğiniz yanlışlar belki sınavdan geçebilirsiniz ama trafikte zor duruma düşürecektir. Eğitimlerimiz alanında uzman eğitmenler tarafından hem özel pistimizde hemde akan trafikte verilmektedir. Amacımız araç kullanırken korkularınızı ve heyecanınızı yenerek araç kullanırken motivasyonunuzu yüksek tutarak, bilinçli sürücüler yetiştirmek. Ehliyet sınav tarihlerini öğrenmek için kursumuzu arayın ve sınava girmeden önce tam anlamıyla hazır olduğunuzdan emin olun eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız eksik olduğunuz yerleri direksiyon usta öğreticiniz ile paylaşın, size yardımcı olacaktır. Çünkü sizin başarınız, bizim başarımızdır.

Otomatik Vites Sınıfı Ehliyet Belgesi İçin Araç Tekniği (Motor), Trafik, İlkyardım, Trafik Adabı Dersleri Hangi Günler Yapılmaktadır ?

Eğitimlerimiz alanında uzman eğitmenler tarafından hafta içi 7 gün teorik eğitimlerimiz 18:00 – 20:00 arası verilmektedir. Bu eğitimler 3 hafta sürmektedir.

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyet Kursu Direksiyon Dersleri Nasıl Oluyor ve Hangi Günler Veriliyor ?

B sınıfı Otomatik Vites ehliyet kursu için kaydolmuş adaylarımıza direksiyon eğitimlerimiz hafta içi ve hafta sonu yapılmaktadır. B sınıfı Otomatik Vites ehliyet belgesi almak için ehliyet kaydı yaptıran kursiyerimiz uygunluk durumuna göre eğitim almak istediği günü ve saate uygun randevusunu seçer. Eğitimlerimizin 1 dersi 50 dakikadır ve 2 ders direksiyon eğitimi alır. Eğitimlerimizin ilk 2 ders periyodunda b sınıfı Otomatik Vites ehliyet kursuna kaydolan adayımız simülatör ile eğitim alır, kalan diğer 14 saatlik ders dilimi akan trafikte sınav güzergahında verilir.

Direksiyon derslerinizi mutlaka yazılı sınavın sonucunu ve direksiyon sınav haftasını beklemeden alınız.

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyet Kursu Ücretleri, B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyet Ücreti, B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyet Ücretleri, B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyet Fiyatı, B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyet Fiyatları Ne Kadardır ?

Otomatik Vites sınıfı ehliyet belgesi fiyatı için kursumuzu arayın. Tüm kartlara 9 taksit yapılmaktadır.

Otomatik Vites Ehliyet Alırken Başka Ekstra Ücret Harcar mıyım ?

Sürücü ehliyeti için vereceğiniz sınıfa göre ücretler farklılık göstermektedir. Ehliyet kaydını yaptırdığınız kursa verdiğiniz ücretin içerisinde hem teorik dersler hemde direksiyon dersleri bulunmaktadır. Sınavları tek seferde geçmesin halinde herhangi bir ek ücret ödemeyeceksiniz. Şayet teorik sınavdan başarısız olursanız, sınav harcı ödeyerek tekrar sınava girebilirsiniz. Eğer direksiyon sınavından başarısız olursanız da direksiyon harcı ve ücret karşılığından en az 2 direksiyon dersi almak zorunluluğu doğacaktır.

Bu gibi durumlara düşmeden ehliyet kayıt yaptırırken kursun geçmişine ve kaliteli ehliyet eğitimi verip vermediğini öncesinden araştırmanız faydanıza olacaktır. Uygun ehliyet veya ucuz ehliyet diye bakmanız çok doğru olmayacaktır. Zaten şuanda alınan bir taban fiyat uygulaması var ve tüm sürücü kursları en az taban fiyat ücreti ile b sınıfı ehliyet verebilmektedirler.

Otomatik Vites Ehliyet Yazılı Sınav Nerede ve Nasıl Yapılıyor ?

Otomatik Vites Ehliyeti yazılı sınavlar bulunduğunuz bölgenin ilçesi ve çevresindeki okullarda yapılmaktadır. Yazılı sınava 1 hafta kala adayların hangi okullarda sınava girecekleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir, kursumuz tarafından sms ve telefon ile aranarak bilgilendirilirsiniz. Sonrasında bilgilendirilen adaylar kursdan sınav giriş belgelerini temin ederek sınava girebilirler. Yazılı sınav süresi toplam 60 dakikadır ve 50 adet soru bulunmaktadırToplam 60 soru içerisinden 35 tanesini doğru olarak cevaplamak yeterli olacaktır. Bilindiği üzere her zaman bize öğretilen ve olduğumuz sınavlarda 3 veya 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğüydü. Ama ehliyet sınavında yanlışlar doğruları götürmemektedir.

Otomatik Vites Ehliyet Direksiyon Sınavı Nerede ve Nasıl Yapılıyor ?

Direksiyon derslerini çalıştığınız yerde direksiyon sınavına gireceksiniz. Zaten alacağınız direksiyon derslerinin çoğunluk kısmını bu bölgede almaktasınız, direksiyon sınavında dikkat edilecek noktaların üzerinde durmaktayız. Özellikle direksiyon derslerine katılım gösterilmelidir. Sınavda ise rampa kalkış/durma, geri geri gitme, park yaptırılmaktadır. Direksiyon sınavında puanlama sistemi kaldırıldığından tek hata yaptığınız takdirde kalma sebebi olabilir. Alacağınız eğitimler önemlidir.

Otomatik Vites Ehliyet Belgesi için Kaç Sınav Hakkım Var ?

Yazılı sınavda 4 hakkınız bulunmaktadır. Aynı şekilde direksiyon sınavı içinde 4 hak verilmektedir. Şayet 4 hakta başarılı olamadığınız tekrar 4 hak daha alabilirsiniz fakat bu 4 hakkı alabilmek için yeniden ücreti karşılığında ders almak zorundasınız ve bu haktan faydalanmak için 45 gün içinde başvurmalısınız. Bu haktan faydalananlar yazılı sınava girmeye gerek duymazlar.

Otomatik Vites Ehliyet Belgem Tam Olarak Ne Zaman Elimde Olur ?

Otomatik Vites ehliyet direksiyon sınavından başarılı olan kursiyerimize kursumuz tarafından hemen ertesi gün sertifika hazırlanır ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilir. Sertifikaların imzalanması yaklaşık 1 hafta kadar sürebilir. Hak edilen sertifikalar imzadan gelir gelmez hazırlanarak kursiyere teslim edilir. Kursiyerlerde sürücü randevu sisteminden İlçe Emniyet Müdürlüklerinden randevu alarak, başvurularını gerçekleştirebilir. Emniyet başvurusundan bir hafta sonra da ehliyetinizi almış olursunuz.

Otomatik Vites Ehliyeti Sertifikamı Ehliyete Çevirmeden Araç / Araba Kullanabilirmiyim ?

Otomatik Vites ehliyeti için hak edilen sertifika ile araç kesinlikle kullanılamaz. Almış olduğunu sertifika ehliyet belgesi yerine geçmemektedir. Bu nedenle ehliyetsiz araç kullanma cezası tarafınıza uygulanır.

Otomatik Vites Ehliyeti Sertifikamı Ehliyete Çevirmenin Süresi Var Mı ?

Otomatik Vites ehliyeti direksiyon sınavını başarılı bir şekilde bitiren kursiyerlerimiz için sertifika süresi iki yıldır. İki sene içinde sertifikaya dönüştürülmeyen sertifikalar iptal edilir. Kişi yeniden sürücü kursuna yazılarak, hem yazılı hemde direksiyon sınavlarına tekrar girer.

Otomatik Vites Ehliyeti Kayıt İçin Gerekli Belgeler / B Otomatik Vites Ehliyeti Kayıt İçin Gerekli Evraklar / B Otomatik Vites Ehliyeti Kaydı İçin İstenilen Belgeler / B Otomatik Vites Ehliyeti Kaydı İçin İstenilen Evraklar Neledir ?

  • Diploma fotokopisi veya öğrenim belgesi aslı
  • Kan Grubu Kartı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Sabıka Kaydı
  • Sağlık raporu

B1 Sınıfı Ehliyet Nedir? B1 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır, Nasıl Alınır ve Kimler Alabilir?

B sınıfı ehliyet kendi içerisinde sınıflara ayrılmaktadır. Bunlar B, B1 ve BE olarak isimlendirilmektedir. B1 ehliyeti de, B sınıfının bir alt türüdür. B1 sınıfı ehliyet ağırlığı 400 kiloya kadar olan ve motor gücü 15 Kw'ı geçmeyen 4 tekerlekli motorların kullanılmasına izin veren bir ehliyet türüdür.

B1 SINIFI EHLİYET NEDİR?

B1 sınıfı ehliyet, B sınıfı ehliyetin bir alt kategorisidir. B sınıfı ehliyet belirli bir kiloya kadar olan otomobil, kamyonet, traktör ve motor bisikletlerin kullanılmasına izin veren bir ehliyet türüdür. B1 sınıfı ehliyet ise; net ağırlığı 400 kilogramı geçmeyen – yük taşıyanlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı geçmeyen- ve motor gücü maksimum 15 Kw olan 4 tekerlekli motorları kullanmak için gerekli olan ehliyet türüdür.

B1 sınıfı ehliyet, B sınıfından ayıran en büyük fark, bu ehliyetin alınabilme yaşıdır. B1 sınıfı ehliyeti alabilmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. Oysa B sınıfı ehliyet için asgari yaş sınırı 18'dir. B1 sınıfı ehliyetin de geçerlilik süresi 10 yıldır.

2023 Ehliyet Ücretleri İçin Tıklayınız

B1 SINIFI EHLİYET HANGİ ARAÇLARI KULLANIR?

B1 sınıfı ehliyet sadece bir araç tipini kapsamaktadır. Bu açıdan oldukça özel ve kısıtlayıcı bir ehliyet türüdür. B1 sınıfı ehliyet ancak şu şartları taşıyan motorları kullanabilir;

  • Motor gücü 15Kw'ı geçmeyen,
  • Net ağırlığı 400 kilogram olan, yük taşıyanlar içinse 550 kilogramı geçmeyen,
  • 4 tekerleği olan.

Bu kilo hesaplamasında, elektrikle çalışan motorlarda, elektrik bataryasının ağırlığı kilo hesabına katılmamaktadır.

B1 SINIFI EHLİYET KAÇ YAŞINDA ALINIR?

B1 sınıfı ehliyet özel bir ehliyet türüdür. B sınıfının bir alt türü olarak karşımıza çıksa da, B sınıfı ehliyetten alınabilme yaşı itibari ile ayrılmaktadır. B sınıfı ehliyeti alabilmek için kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. B1 sınıfı ehliyet alabilmek için ise kişinin 16 yaşını doldurmuş olması yeterlidir.

B1 SINIFI EHLİYET ŞARTLARI

Her ehliyet sınıfında olduğu gibi B1 ehliyetini alabilmenin de bazı şartları bulunmaktadır. B1 sınıfı ehliyet şartlarını aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür;

  • 16 yaşını doldurmuş olmak,
  • En az ilkokul mezunu olması,
  • Sürücü belgesinin süresiz olarak geri alınmamış olması.

B1 SINIFI EHLİYET BAŞVURUSU

B1 sınıfı ehliyeti alabilmek içinde bazı başvuru şartlarını yerine getirmek gerekmektedir. B1 sınıfı ehliyet başvurusu için gerekli belgeler şunlardır;

  • Son 6 ay içinde çekilmiş olan 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • "Sürücü olur" isimli sağlık raporu,
  • Adli sicil belgesi,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

Kişinin B1 ehliyetini alabilmesi için sürücü kursuna yazılması, bu kursu bitirmesi ve gerekli yazılı ve uygulamalı sınavları başarı ile tamamlamış olması gerekmektedir.

B1 SINIFI EHLİYET FİYATLARI

B1 sınıfı ehliyet fiyatları, B sınıfı ile aynıdır. B1 sınıfı için ayrı bir düzenleme yapılmamıştır. İlgili kanuna göre 2021 yılı için B1 sınıfı ehliyet harcı 820,10 TL'dir. Bunun haricinde yatırılması gereken bir diğer ücret değerli kağıt bedelidir. Bundan kasıt ehliyet kart ücretidir. Bunun bedeli ise 225TL olarak belirlenmiştir. Ödenmesi gereken son ücret ise hizmet bedelidir. Bunun meblağsı ise 45TL'dir. Yani toplamda B1 sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin 1090,10 TL harç ücretini ödemesi gerekmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır