saç bağışı nereye yapılır / LÖSEV’den uyarı: Saç bağışı kabul etmiyoruz - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Saç Bağışı Nereye Yapılır

saç bağışı nereye yapılır

Kanserli hastalar için saçlarını paylaşıyorlar

Kanser tanısı konan kişilerin tedavi süresinde yaşadığı sorunların çözümlerine odaklanan bir STK olan Kanser Savaşçıları Derneği’nin “Saçım Saçın Olsun” kampanyası, verdiği kısa bir aranın ardından tekrar başladı.

Biz de 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle bu kampanyayı tanıtmak istedik. Bilindiği üzere kanser tedavi sürecinde kişilerin çoğunda ilk göze çarpan sorunlardan birisi saç dökülmesi oluyor. Bu, sadece tedavi sürecinde gerçekleşen ve geri dönüşü olan bir durum olsa da hastaların psikolojisini olumsuz etkileyebiliyor. Kişilerin kendilerini sosyal ortamlarından soyutlanmalarına sebep olabiliyor ya da kendilerini etiketlenmiş gibi hissetmelerine yol açabiliyor. Bu gerçekten yola çıkan Kanser Savaşçıları Derneği, bu sorunun çözümüne yönelik olarak yılından beri Saçım Saçın Olsun projesini gerçekleştiriyor.

SAÇ VER, PERUK OLSUN 

Gönüllü olarak saçlarını bağışlayan kadın ya da erkeklerin saçlarından, saçları dökülmüş kişiler için peruk yapılıyor. Projede; saç bağışçıları, gönüllü olarak projeye destek olan kuaförlerde ücretsiz kesim yaptırabiliyor. Sonrasında ise derneğe ulaşan saçlar, projeye destek olan peruk atölyelerine gönderiliyor. Peruk olarak geri dönen bu saçlar, talepte bulunan hastalara karşılıksız olarak hediye ediliyor.

Enfeksiyon kontrol hemşiresi Gizem Tokça’nın koordinatörlüğünde yürütülen projenin danışma kurulunda, hematolog Prof. Dr. Mustafa Çetiner, onkolog Dr. Kerim Kaban ile enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji hekimi Prof. Dr. Önder Ergönül yer alıyor. Türkiye’nin pek çok farklı kentinden kuaförlerin katıldığı kampanyaya (güncel kuaför sayısı 52), Kadıköy’den Ali Gür kuaför katılıyor.

FACEBOOK’TAN DESTEK!

Geçtiğimiz günlerde Facebook üst düzey yetkililerinden Sherley Sandberg, kendi sayfasındaki 2 milyon takipçisiyle, bu kampanyaya ait Türkçe bir videoyu paylaşarak, kampanyaya destek verdi.

Gönüllü olmak veya peruk talebinde bulunmak için; seafoodplus.info

Etiketler; kanser gökçe uygun saç peruk kappanya 4 Şubat Dünya Kanser Günü Kanser Savaşç&#x;lar&#x; Derneği saç bağ&#x;ş&#x; saç&#x;m saç&#x;n olsun


LÖSEV’den uyarı: Saç bağışı kabul etmiyoruz

Son dönemde özellikle sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yer alan ve LÖSEV adı kullanılarak saç bağışı kampanyaları düzenlendiği ifade edilen haberlerin yoğunlaşması üzerine LÖSEV ’den açıklama yapıldı: "LÖSEV asla saç ve peruk bağışı kabul etmemektedir"

Yayınlanma:

LÖSEV’den uyarı: Saç bağışı kabul etmiyoruz

LÖSEV, kamuoyunun bilinçlenmesi adına saç veya peruk bağışı kabul etmediklerini her mecrada dile getirdiklerini söyledi. Gerek psikolojik faktörler gerekse hijyenik sebeplerden dolayı vakfın bu yönde bir çalışmasının hiçbir zaman bulunmadığını altını çizdi.

“BİR ÇOCUK HER ZAMAN GÜZELDİR”

LÖSEV açıklamasında şunları dile getirdi:

“Çocuklarımızın tedavisinde yoğun kemoterapi ilaçları kullanılmakta, bu nedenle bağışıklık sistemleri çok zayıflamaktadır. Bu durum çocuklarımızı enfeksiyona açık bir hale getirmektedir. Çocuklarımızı enfeksiyondan koruyabilmek için olabildiğince steril kalmalarını sağlamaya çalışmaktayız. Kemoterapinin yan etkisi olan saç dökülmesi ise geçici bir süreçtir. Tüm çocuklarımız saçı olsa da olmasa da her zaman güzeldir ve kendisini eksik hissetmemelidir. Bizler bu bilinçle çocuklarımıza yaklaşıyor ve kamuoyunu da aydınlatmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. Destek olmak isteyen bağışçıların diğer bağış yöntemleri ile lösemili çocukların hayatlarına dokunabileceklerine vurgu yapılarak “LÖSEV e gönüllü olmak, destek vermek veya bilgi almak isteyenlerin 06 60 nolu telefondan ulaşabilirler.”

LÖSEV ilaçlı meyveye savaş açtıİlginizi ÇekebilirLÖSEV ilaçlı meyveye savaş açtı

Kanserle Savaşa Sa&#;lı Destek! 9 Km Sa&#; Topladılar

Kanser Savaşçıları Derneği, kanser tanısı konulan hastaların tedavi sürecinde yaşadığı sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olmak amacıyla yılında kuruldu. Derneğin ismi, iki yıl önce başlatılan “Saçım Saçın Olsun” projesiyle yurtdışında da duyuldu. 3 bini aşkın kişinin, uzunluğu 9 kilometreyi bulan saç bağışıyla, bugüne kadar 'e yakın kanser hastasına peruk hediye edildi.

Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Aslı Ortakmaç, derneğin kuruluş amacını ve “Saçım Saçın Olsun” projesini Hürriyet’e anlattı.

Kanserle Savaşa Saçlı Destek 9 Km Saç Topladılar

Kanser savaşçıları kimlerdir? Nasıl dernekleştiler?

Sağlık haberleri yaparken Türkiye’deki hastaların, hastalığın sosyo-psikolojik kısmında kendilerini yalnız hissettiklerini gözlemliyordum. Prof. Dr. Mustafa Çetiner de hastalarından hep “Bunu daha önce deneyimleyen var mı?”, “Hastalığımla ilgili bir destek grubuna katılabilir miyim?” yakınmaları işitiyormuş. Bu konuda neler yapabiliriz diye araştırırken yollarımız kesişti. Başta bir sivil inisiyatif olarak çalışmalara başladık, yılında yalnızca bir Facebook sayfasıydık. Ancak bu süreçte kanser tanısı konulanlarla yakınlarının ihtiyaçlarını fark ettik ve daha fazlasını yapabilmek için yılında dernekleşmeye karar verdik.

Saç bağışı projesi nasıl ortaya çıktı? Ne zaman başladı, ilk bağışçı kim?

İki yıl önce derneğimizin üyesi de olan bir öğretmenimizin öğrencisine lösemi tanısı konuldu. Öğretmenimiz, tedavi sürecinde öğrencisine destek olmak için saçlarını kestirerek peruk yapılmasını istedi ve bize bağışladı. Biz de kuaförlerimiz Servet Çevik ve Cenk Özcan’a danıştık; onlar da hiç düşünmeden “Hadi yapalım” dedi. Böylece şu an yüzlerce kanser hastasına peruk gönderdiğimiz projenin temelini atmış olduk. Başta olan kuaför desteği Artistik Kuaförler Derneği işbirliğiyle ’e yaklaştı ve ülkemizin her köşesine yayıldı.

ERKEKLER DE BAĞIŞLAYABİLİYOR

Projeye nasıl bağış yapılıyor?

Saç bağışlamak isteyen kişiler, açıcıyla yıpratılmamış saçlarını en az 30 santimetre, mutlaka kuru ve örülmüş ya da iyice toplanmış olarak kestirdikleri takdirde derneğimize bağışlayabiliyor. Kuaförlerimiz saçlarını bağışlamak isteyen kişilerden randevu almalarını rica ediyor ve herhangi bir ücret talep etmeden kesim işlemini gerçekleştiriyor.Kanserle Savaşa Saçlı Destek 9 Km Saç Topladılar

Erkek bağışçılarınız var mı?

Tabi ki.. Yüzlerce erkek bağışçımız da var. Bağış için tüm kriterler aynı. Yalnızca çok kabaran, kıvırcık saçları kabul edemiyoruz. Saçta kına ya da boya problem değil. Açıcı olmasın yeter.

Bağışçı saçının kime gittiğini öğrenebiliyor mu? Hastalar perukları nasıl seçiyor?

Ne yazık ki bu mümkün değil. Bir peruk için hacmine göre bağışçının saçı birleştirilebiliyor. Zaten bunu etik olarak da uygun bulmuyoruz. Bu bir gönüllülük işi. Bir savaşçımızın böyle zorlu bir süreçte bir başkasına da minnet duymasına neden olacak ortam oluşturmayı hiç istemeyiz. Ayrıca saçlar toplu halde perukçuya gittiğinden kimin saçı olduğunu takip etmemiz mümkün olmuyor. Peruk talebinde bulunan kişiler hazır peruklar içinden seçim yapmıyor. Bize ulaştıklarında iletişim bilgileriyle birlikte nasıl bir peruk istediklerini de tarif ediyorlar ve perukçumuz bu doğrultuda üretim yapıyor.

Perukların hazırlanma maliyetini nasıl karşılıyorsunuz?

Bu projede Cengiz Peruk çok ciddi destek sağlıyor. Perukçumuza yalnızca kullandığı malzemeler için küçük bir ücret ödüyoruz. Peruk ucuza yapılıyor ama yine de kargosu, iletişimi, maliyeti eklenince dernek açısından ciddi bir bütçe kalemi halini alıyor. Bu yıla kadar gönderdiğimiz peruk sayısı idi. Projenin bilinirliği son dönemde arttı. Yakında peruğumuzu teslim edeceğiz. Bu döneme kadar bireysel bağışlar ve kısa süreli kurumsal desteklerle projeyi yürüttük ancak bu yıl içinde iki senede ürettiğimizin katı bir taleple karşılaşınca artık zorlanmaya başladık açıkçası. Bu kadar beğenilen, takdir edilen bir proje için ne yazık ki uzun süreli bir sponsor, kurumsal destek bulamadık. Gerek maliyet artışı, gerekse elimizdeki saç stoğunu en iyi şekilde değerlendirmek istediğimiz için saç bağışı almaya bir süre ara verdik. Şu anki çalışmalarımız mali desteğin bulunması yönünde. Ayrıca projemizin sağlıklı ve daha yaygın şekilde büyümesi ve devam etmesi için de yeni yol arkadaşları arıyoruz.

Peruk hediye ettiğiniz hastalardan ne gibi tepkiler aldınız?

Kemoterapi nedeniyle yaşanan saç kaybını bazı savaşçılar biraz daha güçlü karşılasa da bu süreç genelde tedavideki en zor kısım gibi görünüyor. ‘Kanser olduğumu saçlarımı kaybedince anladım’ diyen kanser savaşçıları oluyor. Peruk hediye ettiğimiz savaşçılarımız günlük yaşantılarına daha kolay dönüyor.

Saçım Saçın Olsun dışında farklı projeleriniz var mı?

En çok bu projeyle tanınıyor olsak da başka birçok projemiz var. Mesela, “İyi Bak Kendine” projemizde, kanser tanısı alan kadınla bir araya gelerek cilt/saç bakımı, makyaj, beslenme, nefes terapisi, yoga, psikolojik destek ve fizik tedavi alanında çalışmalar yapıyoruz. Çocuk kanserleri, uzun süre hastanede kalmayı gerektiriyor. Bu süreçte çocukların tedavi ortamlarının kalitesi büyük önem arz ediyor. “Oyun Odaları” projemizde ise çocuk onkoloji servislerinde oyun odaları yaparak ya da yenileyerek çocukların tedavileri boyunca hastalıktan uzaklaşarak sosyalleşmelerini ve oyun ihtiyaçlarını karşılamalarını hedefliyoruz. Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM) ile birlikte kanserli bireylerin üreme tedavileri konusunda bilinçlendirilmeleri için işbirliği yaptık.

Perukla yeniden doğdum

Nurten Karakuş “Saçım Saçın Olsun” projesiyle hayatı değişenlerden. Üç çocuk annesi Karakuş altı ay önce eşi Habip Karakuş’u kanserden kaybetmiş. Eşinin vefatından bir ay sonra memesinde bir kitleye rastlanıyor. Yaklaşık 7 aydır kemoterapi görüyor. Karakuş yaşadıklarını şöyle anlatıyor:Kanserle Savaşa Saçlı Destek 9 Km Saç Topladılar

“Tedavimin ilk döneminde saçlarım ve kaşlarım dökülmeye başladı. Kendimi en kötü hissettiğim anlardır. Sabah kalktığımda çocuklarım, saçlarımın döküldüğünü görmesin diye yastığımdaki saçları topluyordum. İnsanlardan da yavaş yavaş uzaklaşmaya başlamıştım. Hastalığımla ilgili tedavi yöntemlerini araştırırken “Saçım Saçın Olsun” projesine rastladım. Kanser Savaşçıları Derneği’ne elektronik postayla ulaştım. Bir gün sonra bana dönüş yaptılar. 40 gün sonra peruğum elimdeydi. Onu taktığımda yeniden doğmuş gibi oldum. ”

Röportaj: Özge Yavuz

Kanserle Savaşa Saçlı Destek 9 Km Saç Topladılar

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir