açık öğretim lisesine nasıl geçilir / MAÖL'den AÖL'e Geçiş Dilekçe Örneği - Dilekçe Örneği

Açık Öğretim Lisesine Nasıl Geçilir

açık öğretim lisesine nasıl geçilir

Açık Öğretim Lisesinden Akşam Lisesine Nasıl Geçilir

Açık öğretim lisesindeyim. Akşam Lisesine Geçmek İstiyorum

Özel Akşam Liseleri uzun yıllardır olmasına rağmen fazla yaygın olmadığı için bir çok öğrencilerimiz tarafından ya bilenmemekte yada yeni duyulmaktadır.

Dolayısı ile akşam lisesi nedir.

Çalışma sistemi nasıldır.

Akşam Lisesine kayıt şartları nedir.

Açık öğretim lisesinden akşam lisesine nasıl geçilir.

Akşam lisesinden kaç yılda mezun olunur vb. gibi bir çok soru ile karşılaşmaktayız.

Öncelikle Özel akşam liseleri Milli Eğitim bakanlığına bağlı şahıslar tarafından kurulan özel kuruluşlardır.

Paralı eğitim sistemidir.eğitimleri saat 17:00 başlar ve 20:00 kadar devam eder.

Açık öğretim lisesinde Eğitim ve Öğretim gören öğrencilerimiz kolaylıkla özel akşam liselerine geçiş yapabilirler.

Açık öğretim liselerinden akşam liselerine geçiş yaparken kesinlikle bir hak kaybı söz konusu değildir.

Özel akşam liselerinde açık öğretim liselerinin aksine sınıf geçme sistemi vardır. Eğitim -  Öğretim  ve sınavlar okul bünyesinde yüz yüzedir.

Açık öğretim lisesi öğrencisi akşam lisesine geçmek istediğinde var olan kredisinin karşılığı olan sınıflara kayıt olarak devam edebilir ve mezun olabilir.

Kaç kredi ile hangi sınıfa kayıt olunabileceği  www.caginaksamlisesi.com sayfamızda çeşitli başlıklar altında açıkça anlatılmıştır.

Açık öğretim lisesi öğrencilerinin akşam liselerine kayıt olabilmek için kayıtlı oldukları açık öğretim bürolarından alacakları tasdikname yeterlidir.

Detaylı bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilir, 0216 314 49 99  - 0216 314 49 93 telefonlarımızı araya bilir, [email protected] adresimize mail atabilir, 0541 434 02 02  whatsap hattımıza yazarak bilgi alabilirsiniz.

 

AÖL (Açık Lise) kayıtları ne zamana uzatıldı? 2023 Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Haberin Devamı

AÇIK LİSE İLK KAYIT- KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

Sınav katılım Ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacaktır. 

Bu öğrencilerinkayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

İlk kez kayıt yaptıracak öğrenciler de internet üzerinden kayıtlarını 3 Nisan tarihine kadar gerçekleştirebilir. 

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, belirlenen kayıt yenileme Sınav katılım Ücretini ödemek zorundadır. Bu dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav katılım Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.) 

Son yıllarda ortaokuldan sonra liseye devam etmeyen genç veya yetişkin vatandaşlarımızın Açık Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık İmam Hatip Lisesi'ne kayıt yaptırma oranlarındaki artış dikkati çekmektedir. Bu artışın çeşitli sebepleri vardır.

Okul döneminde liseyi bitirme imkânı elde edemeyen ve belli bir yaştan sonra da olsa “Okumanın yaşı yoktur.” diyerek açık liseye kayıt yaptırma oranı giderek artmaktadır. Diğer yandan gelişen bilim, teknoloji ve hayat şartları en az bir lise mezunu olmayı gerektirmektedir. Bugün devlette veya özel kurumda işe girmek için en az bir lise mezunu olmamız istenmektedir. Sürücü belgesinin bazı sınıflarından sertifika almak için bile lise diplomasına sahip olmamız gerekmektedir. Kısaca hayatın bütün aşamalarında lise diploması olmazsa olmaz bir gereklilik haline gelmiştir.

Açık Lise okumanın en kolay tarafı ise okul hayatımız boyunca derslere devam etmeden yılda 3 defa sınavlara girerek okulu bitirmektir. Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde veya Açık İmam Hatip Lisesi'nde meslek derslerine girmek zorundayız.

Açık liseye kayıt yaptırmak için yapmamız gerekenler çok basittir. Aşağıda yazmış olduğumuz belgeleri öğrenim görmek istediğiniz ya da ikamet ettiğiniz il veya ilçenin halk eğitim merkezine götürmelisiniz.

Açık Öğretim Lisesi'ne Kayıt Yaptırmak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Kimlik fotokopisi

Bir adet vesikalık fotoğraf

En son mezun olduğunuz okula ait diploma veya çıkış belgesinin aslı

(lise öğrenimini yarıda bırakmış iseniz öğrenim gördüğünüz liseden aldınız tasdiknamenin aslı)

Açık Lise Kayıtları Ne Zaman Yapılmaktadır?

Açık lise yeni kayıt işlemleri her yıl eylül ve ocak aylarında yapılmaktadır. Kayıt yenileme işlemleri ise her yıl ocak, mayıs ve eylül aylarında yapılmaktadır. Belirttiğimiz aylar içerisinde hangi günlerde kayıt yapıldığı her yıl değişmektedir. Bunu www.aol.gov.tr web adresine girerek iş takvimi linkinden öğrenebilirsiniz.

Açık Lise İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Açık lise öğrenimi görmek isteyen öğrenciler halk eğitim merkezlerine, Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim görmek isteyen öğrenciler öğrenim görmek istedikleri alanında Açık Lise eğitimi veren mesleki ve teknik Anadolu liselerine, Açık İmam Hatip Lisesi okumak isteyen öğrenciler ise açık lise eğitimi veren imam hatip lisesine başvuruda bulunmalıdır.

Mesleki Açık öğretim Lisesi'nde öğrenim görebilmeniz için bulunduğunuz ilde, ilçede veya çevrenizde mutlaka açık lise eğitimi veren bir örgün öğretim okulu olmak zorundadır.

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördüğünüz sürelerde yılda 3 defa yani şubat, mayıs ve temmuz ayları olmak üzere kredi tamamlama sınavlarına girmeniz gerekmektedir.

Açık Lise sınavlarında her dönemde bir dersten 20 soru sorulmaktadır. Başarılı olabilmek için 20 sorudan en az 9'una doğru cevap vermek zorundasınız. Açık Lise sınavlarında ÖSYM'de olduğu gibi yanlışlar doğruyu götürmez. O yüzden soruların tamamını işaretlemenizde bir sakınca yoktur.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık İmam Hatip Lisesi'nde okumak istiyorsanız haftada en az iki gün öğrenim gördüğünüz lisede yüz yüze eğitim derslerine katılmanız gerekmektedir. Yüz yüze eğitim dersleri teorik, uygulamalı ve staj olarak verilmektedir. Bu okulları bitirmek için haftada en az iki gün öğrencilik yapmayı göze almalısınız.

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık İmam Hatip Lisesi'nden mezun olabilmeniz için belli bir krediyi tamamlamanız gerekmektedir. Bu kredi sayısı her dersin ders saati sayısına oranla belirlenmektedir. (Örneğin matematik 4 kredi, Türk Dili ve Edebiyatı 5 kredi, coğrafya 2 kredi gibi .)

Herhangi bir açık öğretim lisesinden mezun olabilmeniz için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş temel derslerden başarılı olmanız gerekmektedir. Bu temel derslerden 3 defa başarısız olursanız bu dersler yerine başka dersleri alarak krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz. Bu temel dersler; Türk Dili ve Edebiyatı, matematik, tarih, coğrafya, yabancı dil gibi lisenin ana dersleridir.

Temel dersler arasında Türk Dili ve Edebiyatı dersinin sınavlarından mutlaka başarılı olmalısınız. Bu dersten başarılı olamayan öğrenciler hiçbir surette diploma alamazlar.

Açık Öğretim Lisesi'nden kredileri tamamlayıp mezun olabilmek için en az süre yaklaşık 2 buçuk yıldır. Bu süreden önce mezun olamazsınız.

Herhangi bir açık liseden mezun olan öğrenci, örgün öğretimdeki liselerden mezun olan öğrencilerin yararlandıkları bütün haklara sahiptirler. Aralarında hiçbir fark yoktur. Örneğin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Çocuk Gelişimi Bölümü'nden mezun olan bir öğrenci ile Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nin çocuk gelişimi bölümünden mezun olan bir öğrenci; üniversite sınavlarına girme, sistemin verdiği ek puandan yararlanma, diploma özellikleri, işe alınma gibi bütün durumlarda aynı haklara sahiptir.

Herhangi bir açık liseye devam eden öğrenciler hangi sınavdan başarılı olduklarını, kaç kredi bitirdiklerini, mezun olmak için ne kadar kredi kaldığını, hangi derslerden sınava gireceğini ve benzeri birçok bilgiye www.aol.gov.tr adresi üzerinden kendi kişisel sayfalarına girerek ulaşabilirler.

Açık liseye nasıl geçilir? (Kaynak: soru.com.tr)

Günümüzde ortaokul döneminden sonra liseye örgün eğitim ile devam etmek istemeyen birçok öğrenci mesleki açık öğretim, açık lise ve açık İmam Hatip liselerini tercih edip kayıt yaptırmaktadır. Bu açık lise olayına ilgi gösterilmesinin birtakım sebepleri vardır. Bunlardan bir tanesi liseyi bitirme imkânı olmayanlardır. Aynı zamanda gelişen teknoloji ile birlikte bu açık lise olayına ilgi artmıştır.

Özel bir yerde çalışmak ya da devlette bir işe girmek için mutlaka lise mezunu olmak gerekir. Hayatın aslında her döneminde bu lise diploması sizin karşınıza çıkacaktır. Bundan dolayı diplomanın önemi artar. Açık lisenin bu kadar fazla tercih edilmesindeki bir diğer önemli neden ise okula gitmeden yılda 3 kez sınava girip okul bitirmektir.

Fakat mesleki açık öğretim lisesinde ya da açık imama hatip liselerinde gerekli olan mesleki derslere girmek zorunludur. Açık liseye kayıt olmak sandığımızdan çok daha kolaydır. Gerekli belgelerin yaşadığımız yerdeki halk eğitim merkezine götürerek bu işlem tamamlanabilir.

Açık Liseye Kayıt İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Açık liseye kayıt olabilmek için gerekli görülen bazı belgeler vardır.

Bunlar;

  • Bir tane vesikalık fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi
  • En son mezun olunan belge

Bu belgelerin alınıp yaşadığınız yerdeki halk eğitim merkezine giderek açık lise kaydınız yapılır.

Açık Lisenin Avantajları

Her konuda olduğu gibi bu açık lise konusunda da bazı avantajlar ve dezavantajlar yer alır.

Öncelikle açık öğretimden okumanın avantajları şu şekildedir;

  • Eğer kişi üniversite hayali kuruyorsa ve üniversite sınavına daha iyi bir şekilde hazırlanmak adına açık öğretimin faydası olacaktır.
  • Okulun yanı sıra hem çakılıp ham okunmak istenildiğinde açık öğretim avantajlı hale gelir. Eğitim bitirilip aynı zamanda da eğitim alırken çalışmak adına çok faydalı bir seçenektir.

Bunlar açık lise okumanın avantajlarını oluşturur. Önemli olan açık lise okurken vaktin iyi değerlendirilmesinde. Bu zamanları ders çalışarak geçirmek çok daha verimli olacaktır.

Açık Lise Dezavantajları

Açık lise okumanın avantajını yanında bazı dezavantajları da vardır.

Bunlar;

  • Ders konusunda size yardımcı olacak bir kaynak yoksa ders anlama konusu biraz zorlaşabilir.
  • Vaktin iyi değerlendirilmesi durumunda birçok insan sizin önünüze geçebilir.

Fakat bu konuda avantajları ve dezavantajları insanın kendisi oluşturur. Ders çalışma planı yapılarak ve disiplinli bir şekilde ilerlenirse bu açık lise öğretimi büyük avantajlar getirir. Bu konuda en önemli olay disiplinlindir.

Açık Lise Diploması ile Örgün Eğitim Diploması Farkı Nedir?

Bu iki diploma arasında herhangi bir fark yoktur. Üniversitelerde bu her iki diplomada eşittir.

İzleyin: Örgün Eğitimden Açık Lise’ye Geçiş İşlemleri Nasıl Yapılır?

https://www.youtube.com/watch?v=ktfm6a-aS3A

Açık Lise Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Açık öğretim lisesinde yılda 3 kez sınava girilir. Bu sınavlar şubat, mayıs ve temmuz aylarında yapılır. Bunlar kredi tamamlama sınavlarıdır. Açık lise sınavlarında bir dersten 20 soru sorulur başarılı bir sonuç alabilmek içinde 20 sorudan en az 9 tanesini bilmek gerekir. Bu açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için kredilerin tamamlanması gerekir.

Açık öğretim liselerinde mezun olabilmenin bir diğer şartı da Millî Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu temel dersleri başarı ile geçmek gereklidir. Temel olarak verilen derslerden 3 kez başarısız olunması halinde başka ders alıp krediyi tamamlamak gerekir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır