şeytandan korunmak için okunacak dua / CİNLERİN VE ŞEYTANLARIN ŞERRİNDEN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR-1 | Mevlana Takvimi

Şeytandan Korunmak Için Okunacak Dua

şeytandan korunmak için okunacak dua

Şeytandan ve Cinlerden Korunma Duaları

Ayet ve hadislerde geçen şeytandan Allah Teâla'ya sığınma ve şeytandan korunma duaları

Allah Resûlü’nün, hayatın akışı içinde yaptığı günlük dualara devam etmek gerekir. Sabah kalkınca, akşam yatarken, eve girip çıkarken, yemek yerken ve bitirince, tuvalete girip çıkarken… devamlı dua hâlinde olup Cenâb-ı Hak ile irtibâtımızı kuvvetlendirmeliyiz.

Duânın ehemmiyetiyle ilgili olarak âyet-i kerîmelerde şöyle buyrulur:

(Ey Rasûlüm!) De ki: Sizin duâ ve niyazlarınız olmadıktan sonra, Rabbim size ne diye değer versin?..” (el-Furkân, 77)

ŞEYTANDAN VE CİNLERDEN KORUNMA DUALARI

Euzu Besleme(Şeytan ve Cinlerden Korunma Duası)

Eûzu besmele şeytanın vesvese ve şerrinden Rahman ve Rahim olan Allah’a sığınmak için okunur.

Peygamber (s.a.v) Efendimiz buyuru: "Sizden biriniz evine girmek istediği zaman şeytan onu ta’kîb eder. O kimse evine girdiği zaman besmele ile girerse şeytan der ki: Bu evde bana girecek yer yok.” (Müslim, Eşribe, ; el-Ezkâr, 26)

Okunuşu: “Euzu billahi mineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim.”

Anlamı: “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım. ”

Mü’minûn Suresi Ayetler (Şeytan ve Cinlerden Korunma Duası)

Okunuşu: "Rabbi eûzu bike min hemezâtiş şeyâtîn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûni."

Anlamı: “Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım. Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım.”

Ayetel Kürsi (Bakara sûresi Ayet) (Şeytan ve Cinlerden Korunma Duası)

Peygamber (s.a.v) Efendimiz buyurur: "Kur'an'ın en faziletli âyeti Bakara sûresindeki Âyetü'l-kürsi'dir. Bu âyet bir evde okunduğu zaman şeytan oradan uzaklaşır. " (Tirmizî, Fedâilü'l-Kur'an, 2)

Anlamı: Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla. "Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür." (Bakara suresinin )

Felak Suresi (Şeytan ve Cinlerden Korunma Duası)

Peygamberimiz (seafoodplus.info), sahabeden Abdullah ibn Hubeyb’e, "Akşam ve sabah olunca İhlas, Felak ve Nâs sûrelerini üçer kere oku, onlar her şeye karşı sana yeter." buyurmuş (Tirmizî, Deavat, )

Anlamı: Rahmân ve rahîm olan Allâh’ın adıyla. “De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfürüp büyü yapan üfürükçülerin şerrinden ve kıskandığı vakit kıskanç kişinin şerrinden sabahın Rabbine sığınırım!”

Nas Suresi (Şeytan ve Cinlerden Korunma Duası)

Anlamı: Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla. “De ki: İnsanların kalplerine vesvese sokan, (insan Allah’ı andığında) pusuya çekilen cin ve insan şeytanının şerrinden insanların Rabbine, insanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine) insanların İlâhına sığınırım!”

İhlas Suresi (Şeytan ve Cinlerden Korunma Duası)

Anlamı: Rahmân ve rahîm olan Allâh’ın adıyla. “De ki: O, Allah birdir.  Allah sameddir.  O, doğurmamış ve doğmamıştır.  O’nun hiçbir dengi yoktur.” 

Namaza Başlamadan Önce Sığınma Duası

Peygamber Efendimiz (s.a.s.), şeytanların şerrinden Allah’a sığınırdı. Kendisi ismet sıfatına sahip olmakla birlikte, hem mânevî derecesinin yükselmesi, hem de ümmetine örnek olması için böyle yapardı. Hasen Basrî (r.h.)’nin naklettiğine göre:

“Resûlullah (a.s.) namaza başlarken üç defa:

(Lâ ilâhe illallah)

Üç defa

(Allahu ekber) ve ardından şu duayı ederdi:


Okunuşu: Allahumme innî e‘ûzü bike min hemezâtiş şeyâtîn min hemzihâ ve nefesihâ ve nefhihâ ve e‘ûzü bike rabbi en yehdurûn

Anlamı: «Allahım! Şeytanların vesvese ve kışkırtmasından, tahrik etmesinden,  tükürmesinden ve üfürmesinden sana sığınırım. Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım»…” (Ebû Dâvûd, Salât ; İbn Mâce, İkame 2)

Sabah ve Akşam Okunacak Dua

Ebû Bekir Sıddîk -radıyallâhu anh- bir gün Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-  Efendimiz’e: “–Yâ Rasûlâllah! Bana bâzı mübârek kelimeler öğretseniz de onları sabah-akşam okusam!” dedi. Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle dua et ve bunu sabahleyin, akşamleyin ve yatağa yattığın zaman söyle.” buyurdular:

“–Gökleri ve yeri, görünen ve görünmeyen âlemleri yaratan Allâh’ım! Ey her şeyin Rabbi ve sahibi! Sen’den başka ilâh bulunmadığına kesinlikle şehâdet ederim. Nefsimin şerrinden, şeytanın şerrinden, onun Allâh’a şirk koşmaya dâvet etmesinden Sana sığınırım." (Ebû Dâvûd, Edeb, /)

Camiye Girerken ve Camiden Çıkarken Okunacak Duâ:

Hz. Hüseyin’in kızı Fâtıma (r.a), muhtereme ninesi Fâtımatü’l-Kübrâ’dan (r.a) naklediyor:

“Resûlullah Efendimiz, mescide girerlerken Muhammed’e (s.a.v.) salât u selâmda bulunurlar ve şöyle buyururlardı:

Okunuşu:"َRabbi’ğfirlî zünûbî ve’ftahlî ebvâbe rahmetike."

Anlamı: «Rabbim, günahlarımı mağfiret eyle ve bana rahmetinin kapılarını aç!»

Çıkarlarken de Muhammed’e (s.a.v) salât u selâmda bulunurlar ve şöyle buyururlardı:

Okunuşu: "َRabbi’ğfirlî zünûbî, veftahlî ebvâbe fazlik."

Anlamı: «Rabbim, günahlarımı mağfiret eyle ve bana fazl u ihsânının kapılarını aç!»” (Tirmizî, Salât, /; Ahmed, VI, Bkz. İbn-i Mâce, Mesâcid, 13; )

Çıkarken de peygambere salât ve selâm etsin ve şöyle desin:

Anlamı: “Ey Rabbim! Beni şeytandan koru.” (İbn Mâce, Mesâcid, 13)

Uyuyamadığımız Zaman Okunacak Dua

Bir kimse kendisini uyku tutmamasından şikayet etti. Bunun üzerine Peygamberimiz (a.s.) ona: “Uyumak istediğin zaman şöyle de buyurdu:

Okunuşu: E‘ûzü bi kelimâtillâhit tâmmeti min gadabihî ve ‘ıkâbihî ve min şerri ‘ibâdihî ve min hemezâtiş şeyâtîni ve en yehdurûn

Anlamı: "Allah’ın gazabından, cezalandırmasından, kullarının şerrinden, şeytanların tahriklerinden ve yanımda bulunmalarından Allah’ın tam kelimelerine sığınırım."  (Ebû Dâvûd, Tıb 19; Tirmizî, Deavât 94)

Şeytan ve Muzur Şeylerden Korunma Duası

Anlamı: “Bütün şeytanlardan ve bütün muzır şeylerden (Yılan, Akrep gibi haşerâttan veyahud insanın şuûruna halel getirecek olan kâffe-i eşyadan) ve her bir isabet edici gözden Allah’ın tam kelimeleriyle (Kelâmullah ile, tam, kâmil, şâfî ve fâideli olan kelimeleriyle) Allah’a sığınırım.”  (Buhârî, Enbiyâ, 10)

Tuvalete Girerken Okunacak Dua

Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz def’i hacete girerlerken:

Anlamı: “Allah’ım, şeytanların erkeklerinden ve dişilerinden sana sığınırım” derlerdi. (Buhârî, Deavât, 54)

Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu: “Kim her sabah ve her akşam üç defa bu duayı okursa ona hiçbir şey zarar vermez.”

Bismillahillezi La Yedurru Duası

Okunuşu: Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.

Anlamı: İsmi sayesinde yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla. O her şeyi işitir ve bilir» derse, ona hiçbir şey zarar vermez.” (Ebû Dâvûd, Edeb, /; Tirmizî, Deavât, 13)

Şeytandan Allah’a Sığınırım Duası

Anlamı: “Şânı yüce, burhanı büyük, kudreti şiddetli Allah’ın adıyla. Allah ne dilerse o olur. Şeytandan Allah’a sığınırım.” (Ali el-Müttakî, II, /)

Şeytanın Şerrinden Sığınma Duası

“İblis’in, köpeğin hortumu gibi bir hortumu vardır. Onu Ademoğlunun kalbine sokar ve durmadan şehvetleri, lezzetleri hatırlatır ve Rabbi hakkında şüpheye düşürmek gayretiyle vesvese verir. Kul şu duayı edince şeytan kalbinden hortumunu çeker.” (Ali el-Müttaki, I, /)

Okunuşu: "Euzu Billahi Semi ul Alimi mineş şeytanir racim Euzu Billahi en yehdurun innallahe huvel Semi ul Alimi"

Anlamı: "Kovulmuş şeytanın şerrinden Semi' ve Alim Allah’a sığınırım Allahım yanimda bulumalarından da Sana sığınırım Muhakkak ki Allah Semi' ve Alim'dir"

Cinsel İlişkiye Girmeden Önce Okunacak Dua

İbn-i Abbâs -radıyallahu ahn-’dan mervidir ki: Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:

Bir kimse eşiyle cinsel ilişkiye girmek istediği zaman besmeleden sonra bu duayı okur ve bu ilişkide onlara bir çocuk takdir edilirse, şeytan o çocuğa zarar veremez.”

Okunuşu: «Bismillâhi Allahümme cennibnâ-ş-şeytâne ve cennibi-ş-şeytâne mâ razaktenâ.»

Anlamı: "Allah’ın ismiyle Ya Rab beni şeytandan uzaklaştır, şeytanı da bize in’âm ve ihsan buyurduğun şeyden uzaklaştır.” (Buhârî, Deavât, 54)

"Lâ Havle ve Lâ Kuvvete İllâ Billâh" Zikrini 10 Defa Okumak

"On defa sabahleyin "Lâ Havle ve Lâ Kuvvete İllâ Billâh" desinler, on defa akşamleyin, on defa da yatarken. Yatarken demeleri mukabilinde dünyâ belâları onlardan def olunur. Akşam demeleri mukabilinde şeytanın tuzaklarından kurtulurlar. Sabahleyin demelerine mukabil gadabımdan mahfuz kalırlar." (Ali el-Müttakî, no: )

Okunuşu: "Lâ Havle ve Lâ Kuvvete İllâ Billâh"

Anlamı: «Günahlardan korunmaya güç yetirmek ve taate kuvvet bulmak, ancak Allah’ın tevfik ve yardımıyladır.»

Ebû Hüreyre’den (r.a.) nakledildiğine göre, Allah Resûlü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Kim (günde) yüz defa ‘Lâ ilâhe illâllâhü vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr.’ (Allah’tan başka ilâh yoktur, O’nun hiçbir ortağı yoktur, mülk O’nundur ve hamd O’nadır. O’nun her şeye gücü yeter.) derse bu, o kimse için on köleyi azat etme sevabına denktir. Ona yüz iyilik yazılır ve yüz günahı silinir. (Bu söyledikleri) o günün akşamına kadar onun için şeytana karşı bir sığınak olur. Bundan daha fazlasını yapan kişiden başka, hiç kimse onun bu yaptığından daha faziletli bir iş yapamaz.” (Buhârî, Deavât, 64)

Şeytan ve Şeytandan Korunma ile İlgili Hadisler

Câbir b. Abdullah’ın rivayet ettiğine göre, Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

(Evine girdiğin zaman) besmele çekerek kapını kapa. Çünkü şeytan (besmeleyle) kapanan bir kapıyı açamaz. Besmele çekerek lambanı söndür. Besmele çekerek, (enine koyacağın) bir tahta parçası ile de olsa kabını(n ağzını) ört. Yine besmele çekerek su kabını(n ağzını da) ört.” (Ebû Dâvûd, Eşribe, 22)

***

Süleymân b. Surad (r.a.) şöyle anlatıyor:

Peygamber (s.a.v.) ile birlikte oturuyorduk. İki adam kavga ederek birbirine sövüp hakaret etti. Birisinin öfkeden yüzü kıpkırmızı olmuş ve boyun damarları şişmişti. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v.) şöyle dedi:

“Ben bir söz biliyorum ki eğer bu kişi onu söylese üzerindeki hâl kalkar. Eğer, “Eûzü billâhi mineşşeytânirracîm” (Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım) dese üzerindeki hâlden kurtulur.” Bunun üzerine oradakiler adamın yanına giderek, “Peygamber (s.a.v.), kovulmuş şeytandan Allah’a sığınmanı söyledi” dediler. (Buhârî, Edeb, , Müslim, Birr, )

***

“Akşam olup gece karanlığı çöktüğünde çocuklannızın dışan çıkmasına engel olun. Çünkü bu vakitlerde şeytanlar (sebebiyle kötülükler) yayılır.” (Buharı, Eşribe, 22)***

Enes’ten nakledildiğine göre Allah Resûlü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Şeytan, kanın dolaştığı gibi insanın içinde dolaşır.” (Müslim, Selâm, Buhârî, Bed’ü’l-halk, 11)

***

Ebû Saîd el-Hudrî’nin işittiğine göre, Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “İblis, Rabbine ‘Senin izzetin ve celâlin üzerine yemin ederim ki ruhları (bedenlerinde) olduğu sürece âdemoğullarını saptırmaya devam edeceğim.’ demiş, Allah da ‘İzzetim ve celâlim hakkı için, onlar af diledikleri sürece ben de onları bağışlayacağım.’ karşılığını vermiştir.” (İbn Hanbel, III, 29)

***

Abdullah b. Mes’ûd’dan nakledildiğine göre, Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Âdemoğluna şeytan da melek de yaklaşır. Şeytanın yaklaşması, kötülüğe yönlendirmek ve hakkı yalanlatmak şeklindedir. Meleğin yaklaşması ise iyiliğe yönlendirmek ve hakkı doğrulatmak şeklindedir. Kim böyle (meleğin telkinini) hissederse bunun Allah’tan olduğunu bilsin ve Allah’a hamdetsin. Kim de diğerini (şeytanın vesvesesini) hissederse, taşlanmış ve kovulmuş şeytandan Allah’a sığınsın.” (Tirmizî, Tefsîru’l-Kur’ân, 2)

***

Sebre b. Ebû Fâkih’in işittiğine göre, Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

“Şeytan, her fırsatta âdemoğlunun karşısına çıkar. İslâm’a giden yolda da önüne çıkar ve ‘Sen şimdi Müslüman olup dinini, babanın ve atalarının dinini terk mi edeceksin?’ der. O kişi şeytanı dinlemez ve Müslüman olur” (Nesâî, Cihâd, 19)

***

Ebû Hüreyre’den nakledildiğine göre, Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

“Mümin, tıpkı sizden birinin yolculukta devesini yorduğu gibi, şeytanlarını yorar (zayıf düşürür).” (İbn Hanbel, II, )

***

Ebû Saîd el-Hudrî’den, Hz. Peygamber’i (s.a.v.) şöyle buyururken işittiği nakledilmiştir:

“Sizden biri hoşlandığı bir rüya görürse, (bilsin ki) bu, Allah’tandır. O kişi bu rüyadan dolayı Allah’a hamdetsin ve onu anlatsın. Bunun dışında hoşuna gitmeyen bir rüya görürse, bu da şeytandandır. Rüyanın kötü etkisinden Allah’a sığınsın ve ondan kimseye söz etmesin. Böyle yaparsa, o rüya kendisine zarar vermez.” (Buhârî, Ta’bîr, 3)

***

Ma’dân b. Ebû Talha el-Ya’murî anlatıyor:

“Ebu’d-Derdâ bana, ‘Evin nerede?’ diye sordu. ‘Hıms şehrinin dışında bir köyde.’ diye cevap verdim. Bunun üzerine Ebu’d-Derdâ dedi ki, ‘Resûlullah’ı (s.a.v.) şöyle derken işittim: ‘Bir köyde üç kişi bulunur da ezan okunmaz ve orada namaz kılınmazsa, şeytan onlara musallat olur. Sen cemaate devam et. Çünkü sürüden ayrılanı kurt kapar.’” (İbn Hanbel, VI, )

***

Abdullah b. Mes’ûd’un naklettiğine göre, Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

“İnsanoğluna şeytan da melek de yaklaşır. Şeytanın yaklaşması, kötülüğe götürmek ve hakkı yalanlatmaktır. Meleğin yaklaşması ise onu hayra götürmek ve ona hakkı doğrulatmaktır. Kim (vicdanında) bunu (hayra yönelmeyi) bulursa bunun Allah’tan olduğunu bilsin ve Allah’a hamdetsin. Kim de içinde diğerini (şeytanın vesvesesini) bulursa taşlanmış ve kovulmuş şeytandan Allah’a sığınsın!” (Tirmizî, Tefsîru’l-Kur’ân, 2)

***

Ebû Hüreyre’nin (r.a.) naklettiğine göre, Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

“Sizden herhangi birinize şeytan gelir ve ‘Şunu böyle kim yarattı? (Şunu) böyle kim yarattı?’ en sonunda, ‘Rabbini kim yarattı?’ diye sorar(ak sürekli vesvese verir). İşbu raddeye gelince o kişi derhâl (şeytandan) Allah’a sığınsın ve (vesvesesine) hemen son versin!” (Buhârî, Bed’ü’l-halk, 11)

***

Abdullah b. Ebû Evfâ’nın naklettiğine göre, Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

“Allah, haksızlık etmediği sürece hâkimle beraberdir. Haksızlık yaparsa Allah ondan uzaklaşır, şeytan onunla beraber olur.” (Tirmizî, Ahkâm, 4)

İslam ve İhsan

Büyü ve Sihirden Korunmak İçin Dualar

Şeytanı Evden Uzaklaştıran Sure

Şeytandan Korunmanın Yolları

Vesveseye Karşı Okunacak Dua

PAYLAŞ:                

PEYGAMBERİMİZ CİNLERİN ŞERRİNDEN VE GÖZ DEĞMESİNDEN NASIL KORUNURDU?

İhlas Suresi ; FELÂK SURESİ ; NAS SURESİ ; Faziletleri »

Bir kimse sabah akşam üçer defa İhlas suresi, Felak ve Nas suresini okursa, Allah’u Teala o kimseyi cin ve insan şerrinden korur. Ayrıca bela ve musibetlere karşı da koruma altına alır. hiçbir kötü kişi ona kötülük yapamaz.
Nas Suresini devamlı okumayı alışkanlık haline getiren kimse, daima sıhhat ve afiyette olur. Nazara karşı okunursa, şifa bulur.
Son nefesini vermekte olan kimse için bu sure okunursa, ruhu bedenden rahatça ayrılır

Ebû Saîd (r.a) şöyle demiştir:
“Rasûlullah (s.a.v) (çeşitli dualar okuyarak) cinlerin şerrinden ve göz değmesinden Allah’a sığınırdı. Muavvizeteyn sûreleri (Felâk ve Nâs) nâzil olunca bunları okumaya başladı ve diğer okuduğu duaları bıraktı.”(Tirmizî, Tıbb 16/; İbn-i Mâce, Tıbb, 33; Nesâî, İstişare, 37; Ahmed, IV, )
Yine yatağına giren kişi Âyetü’l-Kürsî’yi[1] okuduğunda Cenâb-ı Hakk’ın ona bir muhâfız vereceği ve sabaha kadar şeytanın kendisine yaklaşamayacağı haber verilir. (Buhârî, Vekâlet, 10)
Resûlullah (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuştur:
“Evlerinizi kabristana çevirmeyiniz. Şüphesiz şeytan, içinde Bakara sûresi okunan evden kaçar.”
(Müslim, Müsâfirîn, )
Fiilî ve kavlî dua ile Cenâb-ı Hakk’a ilticâ etmeliyiz. Âyet-i kerimede şöyle buyrulur:
“Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa, hemen Allah’a sığın! Çünkü O işitendir, bilendir.”
(A‘râf, ; Fussılet, 36)
ŞEYTANDAN KORUNMA DUASI
Yüce Rabbimiz şeytandan korunmamız için bizlere şu duayı öğretmektedir:
وَقُلْ رَبِّ اَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاط۪ينِ. وَاَعُوذُ بِكَ رَبِّ اَنْ يَحْضُرُونِ
“De ki: Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından ve vesveselerinden sana sığınırım! Onların yanıma gelmelerinden de sana sığınırım ey Rabbim!”(Mü’minûn, )
Allah Rasûlü’nün, hayatın akışı içinde yaptığı günlük dualara devam etmek gerekir. Sabah kalkınca, akşam yatarken, eve girip çıkarken, yemek yerken ve bitirince, tuvalete girip çıkarken… devamlı dua hâlinde olup Cenâb-ı Hak ile irtibâtımızı kuvvetlendirmeliyiz.
Allah’ın zikrinden gâfil kalmamalıyız. Cenâb-ı Hak şöyle buyurur:
“Takvâ sahibi mü’minler, kendilerine şeytandan bir vesvese dokunduğunda Allah’ı hatırlar, durup düşünürler. Bir de bakarsın ki derhal gerçeği görüvermişlerdir.”(A‘râf, )
Resûlullah Efendimiz’in haber verdiğine göre Cenâb-ı Hak, Yahyâ’ya (a.s), insanlara şöyle söylemesini emretmiştir:
“…Allah Teâlâ size, kendisini çokça zikretmenizi emretti. Bunun misali şudur: Bir kişi düşünün, düşmanları peşinden süratle geliyor ve onu yakalamak istiyorlar. O zât ancak sağlam bir kaleye sığınınca kendisini onlardan koruyabiliyor. Kul da böyledir. Kendisini şeytandan ancak Allah’ın zikri ile koruyabilir…(Tirmizi, Edeb 78/; Ahmed, IV, , )
“Kul Allah’ı zikretmeye devam ederse şeytana karşı, bu adamdan daha iyi korunmuş, daha muhkem bir yere sığınmış olur.”(Ahmed, IV, , )

Bekir Abdullah

Loading

- 4

CİN VE ŞEYTANDAN KORUNMA DUÂLARI

Şeytan cin gurubundandır. Cinler ateşten yaratılmış olup, tıpkı insan gibi nefisleri olan varlıklardır. Tıpkı bizim gibi inananları/müslümanları olduğu gibi inanmayanları/kâfirleri de vardır. İşte bu kâfir olanlar aynı zamanda şeytandırlar. İblis cinden olma bu şeytanların başıdır. Şeytandan/Cinden korunmak için çok sayıda dua vardır. Biz aşağıda bunların en etkililerini vereceğiz. Bu duaların hepsi Kur’an-ı kerim’de geçen ayet ve surelerdir.
ŞEYTAN VE CİNDEN KORUNMA DUÂSI:
EUZÜ BİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRACİM
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
“RABBÎ ENNÎ MESSENİYEŞŞEYTÂNU BİNUSBİN VE AZÂB; RABBÎ EÛZU BİKE MİN HEMEZÂTİŞŞEYÂTİYNİ VE EÛZU BİKE RABBÎ EN YAHDURÛN. VE HİFZAN MİN KÜLLİ ŞEYTÂNİN MARÎD. (Sad: 41 / Mü’minun: Saffat: 7. AYETLER) “ (Bu dualar Kur’an-ı kerim’den alınmıştır) (Üzerinde uzatma işareti olan harfleri biraz uzatarak okuyalım)
TÜRKÇE MEALİ:
SAD Kulumuz Eyyub&#;u da hatırla. Hani o: &#;Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azap dokundurdu&#; diye Rabbine seslenmişti.
MÜ’MİNUN Ve de ki: &#;Rabbim, şeytanın kışkırtmalarından Sana sığınırım.&#;
MÜ’MİNUN &#;Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım Rabbim.&#;
SAFFAT 7-Ve itaatten çıkmış her azgın şeytandan koruduk;
Bu duâ kişinin beyninde cinleri son derece sıkan ve hatta yakan dalgalar yayınlanmasına vesile olur… Böylece de o kişiye musallat olan CİNLER o kişiden uzaklaşmak zorunda kalırlar…
İçlerinde sebepsiz sıkıntı duyanlar; “BÜYÜ” yapıldığından şüphelenenler, cinni yoldan başkalarının kendisini etkilediğini düşünenler bu duâya olayın şiddetine göre sabahları ve geceleri 41 ile ’şer defa arasında bir sayıyla okumaya devam ederlerse büyük fayda görürler… Çünkü bilebildiğimiz kadarıyla cinlere karşı tek silah bu duânın yaymış olduğu beyin ve ses dalgalarıdır…
Şayet cinnin ve şeytanın zarar verdiğinden şüphelendiğiniz bir kişi yanında veya birkaç arkadaşınızla bu duâyı bir süre okursanız, sonuçlarını görürsünüz…
Bu konuda sıkıntıda olan kişinin yanında birkaç kişi toplanıp da her biri ’er defa bu duâyı okursa ve arka arkaya üç gün devam edilirse büyük fayda elde edilir… Ayrıca bu dua etme sırasında ortada bulunacak bir suyun içilmesi de yararlı olur.
Bu duayı okumaktan dolayı çok rahatsız olan cinler okuyana ve okuyanlara duayı okumamaları için baskı yapabilirler. Duayı korkmadan okumaya devam etmek gerek. Dünyanın bütün cin ve şeytanları bir araya gelseler Allah’ın izniyle bu duaları okuyana bir zarar veremezler. Çünkü Kur’an-ı Kerim’den öğrendiğimize göre “Şeytanın hilesi çok zayıftır.” (Nisa Ayet) Yukarıdaki duaların yanında her işe Euzü besmele ile başlamayı, evlerimiz ve vücudumuzu temiz tutmayı alışkanlık haline getirmek gerek. Çünkü pis mekanlar şeytan ve cinlerin arayıp bulamadığı mekanlardır. VC’ye ve banyoya girmeden önce euzü besmele çekmek ve buralara sol ayakla girip sağ ayakla çıkmalıyız. VC’ye ve banyoya euzü besmele ile girenler şeytan ve cine karşı manevi bir perde edinmiş olurlar.
Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki euzü besmele her hayrın başı ve kulun kendisini Allah’a emanet etmesidir. Yani euzü besmele kulun manevi sigortasıdır.
Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz buyurdu ki:
&#;Hiçbir kimse yoktur ki evine girmek istediğinde şeytan ona talip olup içeri girmek istemesin. Ama evine girerken Bismillâhirrahmânirrahîm derse, şeytan artık ümidini kaybedip şöyle der: Bu eve girmem için bir imkan kalmadı! Evde kendisine yemek takdim edilince de Bismillâhirrahmânirrahîm derse; şeytan artık bu evde benim için yiyecek bir şey kalmadı, diye söylenir. Kendisine su yada şerbet (içecek) takdim edildiğinde, Euzü Besmele çekerse; şeytan, burada artık bana bir içecek yoktur, der. Yatağına uzandığında yine Besmele çekerse, şeytan, benim için artık burada bir yatak kalmadı, der. Ama evine girerken Besmele&#;yi terk edecek olursa, onunla birlikte şeytan da içeri girer. Yemek yerken terk edecek olursa, şeyten da onunla birlikte yer. Bir şey içerken terk edecek olursa, şeytan da onunla birlikte içer; ondan önce ağzını bardağa dokundurur. Karısıyla cinsi temasta bulunurken yine Besmeleyi terk edecek olursa, şeytan da onunla birlikte temasta bulunur; böylece doğan çocuğun bir kısmı onun (şeytanın) suyunun karışmasıyla oluşur; çocuklardan bir kısmı kör, bir kısmı şaşı, bir kısmı topal, bir kısmı Hak yolundan çıkmış, bir kısmı Hakk&#;ı inkâr etmiş olur.
Ayrıca yatmadan önce Ayetelkürsiyi, Felak ve Nas surelerini okumayı ihmal etmemeliyiz. Evimizden işimize ve oklumuza çıkarken euzü besmele ile çıkmaya ayetel kürsiyi ve şu duayı okumaya “Rabbiyesir vela tuassir Rabbi temmim bil-hayır: Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme, Rabbim bu işi hayırla tamamla!” dikkat etmek gerekir.
NOT: Bu tür takıntıları ve korkuları olanların piyasada dolaşan cinci hocalara gidip yolunmasına hiç gerek yoktur. Bu duaların okunması yeterlidir.

Vesvese Duaları Nelerdir? Vesvese Duası Okunuşu ve T&#;rk&#;e Anlamı

Haberin Devamı

Öneri:
Ayetel Kürsi

Vesvese Duaları Nelerdir?

Dinimizde birçok konu ile alakalı dua olduğu gibi vesvese için de dua var olmaktadır. Vesvese duası şöyledir ki 'Amentü billahi ve rusulihi hüve'l evvelü hüve'l ahirü ve'z zahirü ve'l batinü ve hüve bi külli şey'in alim' duası sık sık okunmalı ve vesvese verecek konulardan uzak durulmalıdır.

OKUNUŞU

''Amentü billahi ve rusülihi hüve'l evvelü ve'l ahirü ve'z zahirü ve'l batinü ve hüve bi külli şey'in alim,''

ANLAMI

Evveli ve ahiri olmayan, zahir ve batın olan ve her şeyi bilem Allahü Teala'ya ve Onun Peygamberlerine inandım

Kalpteki Vesveseyi Gidermek İçin Okunacak Dualar Nelerdir?

İbadetlerine düşkün olan Müslümanlara musallat olan şeytan sinsice kişiye yakınlaşır ve içlerine şüphe kuşku koyar. Bu vesveselerden korunmak ve kurtulmak için Allah-ü Teala'yı bol bol zikretmeli abdestsiz isek abdest alarak dua etmeliyiz.

Vesvese den kurtulmak için bu konuya hakim olmak zorundayız ve bilgi sahibi olmalıyız. Her konuda dua etmek bir işe besmele ile başlamak Allah-ü Teala'yı zikretmek dünyevi işlerden uzak kalmak bizleri vesveseden uzaklaştıracaktır. Bunun yanı sıra nas ve felak sureleri de vesvesesi olan kişiler için okunmalıdır diye rivayetler var olmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir