15 temmuz şehitler köprüsü kamyonet cezası ne kadar / Kamyonetle 1 köprüden geçmenin cezası ne kadar?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Kamyonet Cezası Ne Kadar

15 temmuz şehitler köprüsü kamyonet cezası ne kadar

Kamyonetle 1 köprüden geçmenin cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kamyonetle 1 köprüden geçmenin cezası ne kadar?
  2. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kamyonet geçer mi?
  3. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü hangi araçlara yasak?
  4. Kangoo Temmuz köprüsünden geçer mi?
  5. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kamyonet cezası ne kadar?
  6. Boğaz köprüsünden kaçak geçiş cezası ne kadar?
  7. 15 Temmuz köprüsünden Doblo geçer mi?
  8. Ticari araçlar hangi köprüden geçiyor?
  9. 1 inci köprüden hangi araçlar geçebilir?
  10. Hafif ticari araçlar 15 Temmuz Köprüsü&#;nden geçebilir mi?
  11. 1 köprüden hangi araçlar geçebilir?
  12. Otoban gişelerinden kaçak geçiş cezası ne kadar?
  13. 15 Temmuz dan Doblo geçer mi?
  14. Istanbul köprülerinden hangi araçlar geçebilir?
  15. Ikinci sınıf araçlar hangileri?
  16. Kamyonet araçlar kaçıncı sınıf?

Kamyonetle 1 köprüden geçmenin cezası ne kadar?

Aks aralığı belli bir uzunluğun üstünde olan ve ruhsatlarında 1. sınıf kamyonetyazan araçlara her geçiş için lira cezakesiliyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü kamyonet geçer mi?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçebilecek araçlar, dingil mesafesi altında olan panelvan, kamyonetdışında kalan 1. Sınıf tüm araçlar. İETT otobüsleri, taksi ve dolmuşlar da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanabiliyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü hangi araçlara yasak?

İBB, UKOME kararına göre, yolcu taşımasında kullanılan M1 ve M2 sınıfı ile N1 sınıfı kategorisindeki minibüs tipi olan ve yük taşıyamayan Panelvan kamyonetlerden oluşan 2. sınıf araçlar 15 TemmuzŞehirler Köprüsü'nden geçebileceğini 31 Mayıs'ta açıklamıştı.

Kangoo Temmuz köprüsünden geçer mi?

Daha önce köprüyü kullandığı için ceza kesilen panelvan ve kamyonetler de artık 15 TemmuzŞehitler Köprüsü'ndengeçebilecek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndenise 1. ve 2. sınıf araçların yanı sıra tüm servis araçları, toplu taşıma araçları kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı araçları geçebilecek.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü kamyonet cezası ne kadar?

Sözcü'nün haberine göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçişi yasak olan binlerce araç sahibi 31 Mart yerel şeçimleri sonrası trafik cezalarıile karşılaşıyor. Aks aralığı belli bir uzunluğun üstünde olan ve ruhsatlarında 1. sınıf kamyonetyazan araçlara her geçiş için lira ceza kesiliyor.

Boğaz köprüsünden kaçak geçiş cezası ne kadar?

Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçişyaptığı tespit edilen araç sahiplerine, sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkında Kanunun ilgili maddesine göre geçişücreti ödemeden giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçişücretinin 4 katı tutarında idari para cezasıverilecek.

15 Temmuz köprüsünden Doblo geçer mi?

Binali Yıldırım, 15 TemmuzŞehitler Köprüsü'ndenyasak geçişlerle ilgili cezaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile konuştuklarını belirterek, "Bu kararı düzeltiyorlar. Taksi, Dobloveya benzeri araçların geçişi cezalı sayılmayacak" dedi.

Ticari araçlar hangi köprüden geçiyor?

İETT otobüsleri, taksi ve dolmuşlar da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanabiliyor. Kamyon ve kamyonet dışında kalan, dingil mesafesi ve üzerinde olan 2. sınıf araçlarve 1. Sınıf tüm araçlarFatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçebilecek.

1 inci köprüden hangi araçlar geçebilir?

Bu kapsamda yeni bir düzenleme yapıldı. Böylece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden 1. ve 2. sınıf araçlarınyanı sıra tüm servis araçları, toplu taşıma araçlarıve acil servis hizmeti veren araçlar(ambulans, itfaiye, polis v.s) geçebilecek.

Hafif ticari araçlar 15 Temmuz Köprüsü'nden geçebilir mi?

Azami yüklü ağırlığı 0,75 tonu geçmeyen hafifrömorklu araçlarhariç, sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövdeyle bitişik olan Panelvan kamyonetler 15 TemmuzŞehitler Köprüsü'nü kullanabilecek.

1 köprüden hangi araçlar geçebilir?

Bu kapsamda yeni bir düzenleme yapıldı. Böylece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden 1. ve 2. sınıf araçlarınyanı sıra tüm servis araçları, toplu taşıma araçlarıve acil servis hizmeti veren araçlar(ambulans, itfaiye, polis v.s) geçebilecek.

Otoban gişelerinden kaçak geçiş cezası ne kadar?

Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçişyaptığı tespit edilen araç sahiplerine, sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkında Kanunun ilgili maddesine göre geçişücreti ödemeden giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçişücretinin 4 katı tutarında idari para cezasıverilecek.

15 Temmuz dan Doblo geçer mi?

UKOME kararı varmış. Kararda değişiklik yapılarak, 1. sınıfa giren taksi ve dobloaraçlar, 15 Temmuzköprüsünden geçebilecek" dedi.

Istanbul köprülerinden hangi araçlar geçebilir?

Bu kapsamda yeni bir düzenleme yapıldı. Böylece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden 1. ve 2. sınıf araçlarınyanı sıra tüm servis araçları, toplu taşıma araçlarıve acil servis hizmeti veren araçlar(ambulans, itfaiye, polis v.s) geçebilecek.

Ikinci sınıf araçlar hangileri?

2. Sınıf Araç: HGS 2 sınıf araçlistesi, AKS aralığı-dingil mesafesi metre ve üzerinde olan her türlü 2akslı araç 2. sınıf araçolarak kabul edilir. Minibüsler 2. sınıf araçkategorisine girer.

Kamyonet araçlar kaçıncı sınıf?

AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR1. SINIFTIR. (OTOMOBİL, KAMYONET, MİNİBÜS, ARAZİ TAŞITI VB.)

UKOME toplantısında;

1.
Azami Yükü ağırlığı tonu geçmeyen hafif römorklu araçlar hariç, sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen sürücü bölümü gövde ile birleşik olan panelvan kamyonetlere (Minibüs tipi olan ve yük taşımayan kamyonetler) 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kullanım izni verilmesi,

2. Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden Güzergah Kullanım İzin Belgesi aldıktan sonra Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne Güzergah Kullanım İzin Belgeleri ile müracaat ederek 15 Temmuz Köprüsü’nü kullanım izni verilmesi,

3. Ticari olarak, kilometreye kadar olan şehirlerarası tarifeli ve tarifesiz olarak yolcu taşımacılığı yapacak araçlara Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanım izni verilmesi,
teklifleri kabul edildi.

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçiş yapanlara kesilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilmesini öngören torba teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan teklifin kabul edilmesi ile 1 Ocak 'dan kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar araç sınıfları itibarıyla geçmesi yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçenlere verilen idari para cezası verilmeyecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi de 16 Mayıs tarihli toplantısında kabul edilen “Boğaz Köprülerini Kullanan Araç Sınıflarının Revize Edilmesi” teklifinin imzalarını tamamladı. Yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

UKOME toplantısında “Boğaz Köprülerini Kullanan Araç Sınıflarının Revize Edilmesi” teklifi; “Kullanıcılardan ve kurumlardan gelen ilave öneri, istek ve talepler doğrultusunda, köprülerden geçiş yapacak araç sınıflarının tekrar gözden geçirilmesi hususunda İTK ve UKOME kararları yeniden değerlendirilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır” denilerek kabul edildi ve köprüleri kullanabilecek araç sınıflarında revize yapıldı.


KÖPRÜLERİ KULLANABİLECEK ARAÇ SINIFLARI ŞÖYLE:
15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ
• Sınıf Araçlar
• Sınıf Araçlar: Yolcu taşımasında kullanılan M1 ve M2 Sınıfı ile (N1 Sınıfı Kategorisindeki Minibüs tipi olan ve yük taşımayan Panelvan Kamyonetler Dahil)
• Tüm Servis Araçları (Turizm, Personel, Okul, Vb.)
• Toplu Taşıma Araçları (İETT ve Özelk Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş., Taksi, Dolmuş vb.)
• N1 Sınıfı Acil Yardım Ambulansı ve Acil Sağlık Araçları

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ
• Sınıf Araçlar
• Sınıf Araçlar: (Tüm Kamyon ve Otobüsler Hariç)
• Tüm Servis Araçları (Turizm, Personel, Okul, Vb.) Karavan, D4 Yetki Belgeli Araçlar
• Toplu Taşıma Araçları (İETT ve Özelk Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş., Taksi, Dolmuş vb.)
• KGM’den izinli Kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı hizmet araçları

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ
• Tüm Motorlu Araç Sınıfları

Seçim bitti, araç sahiplerine ceza yağıyor

Sözcü'nün haberine göre,  15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçişi yasak olan binlerce araç sahibi 31 Mart yerel şeçimleri sonrası trafik cezaları ile karşılaşıyor. Aks aralığı belli bir uzunluğun üstünde olan ve ruhsatlarında 1. sınıf kamyonet yazan araçlara her geçiş için lira ceza kesiliyor. Bu durumdan haberleri olmadığını söyleyen vatandaşlar, kendilerine ne bir uyarı ne de bir tebligat gönderildiğini söylüyor. Daha önce Binali Yıldırım yerel seçimler öncesi bu cezaları affetmişti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde geçişi yasak olan binlerce hafif ticari araç sahibi seçim sonrası cezalarla karşılaşıyor. Aks aralığı belli bir uzunluğun üstünde olan araç sahiplerine, her geçiş için TL ceza kesiliyor. yılı başında başlayan uygulamada binlerce kişiye ceza gitti. Tebligatları yeni yeni almaya başlayan araç sahipleri yarın Yenikapı’da eylem yapacaklarını söyledi. Piyasa değeri bin lira olan bir araç için gelen ceza tutarı 70 bin lirayı buluyor.

BİLDİRİM YAPILMASI GEREKİRDİ
Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, seafoodplus.info’ye yaptığı açıklamada kesilen cezaların aks aralığı 3,2 metrenin üstündeki hafif ticari araçları kapsadığını söyledi. Ağaoğlu “Burada birkaç sorun söz konusu. Öncelikle, bu araçların geçişinin yasak olduğuna bir bildirim 31 marta kadar yapılmamış. Oysa, çok basit bildirim yapsalardı vatandaş bir daha geçmezdi buradan. Gelen evraklar vatandaş seçim sonrası toplu bir şekilde gönderilmiş. Mağdurların arasında trafik polisleri bile var. ” dedi.

Köprüyü dört yıldır kullandığını belirten Can Sunay, ” Çok sayıda arkadaşımıza bu şekilde ceza kesilmiş. Köprüden geçerken hiçbir uyarıyla karşılaşmadım. 3 aydır köprüyü düzenli olarak kullanıyorum.” dedi.

 

ÖNCEKİ CEZALAR AFFEDİLDİ
Binali Yıldırım, seçim öncesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçen ağır vasıta araç cezalarıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı’nın yeni bir düzenleme yapması gerektiğini söylemişti. Yıldırım bu cezaların affedileceğini, ödeyenlere de paralarının iade edileceğini belirtmişti.

BENZİNE 2 DEFA ZAM GELDİ
Seçim sonrası vatandaşların önemli giderlerinden biri olan benzin fiyatlarına iki, motorin fiyatlarına ise bir defa zam yapıldı. Benzine ilk olarak 2 Nisan'da 19 kuruş zam geldi. Yapılan bu zamla 7 TL sınırına dayanan benzinin litre fiyatı dün akşam yapılan zamla da 7 TL'nin üzerine çıktı. Bazı sigara fiyatlarına ise 2 TL zam geldi.

KÖPRÜDEN ARAÇ GEÇİŞ SINIFLARI ŞÖYLE;
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş hakkı olan araç sınıfları

– Tüm 1. sınıf araçlar (Aks aralığı metre altında olan binek araçlar otomobil )

– Turizm, Personel, Okul vb. Tüm servis araçları

– Toplu Taşıma Araçları (İETT ve Özel Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş., Taksi Dolmuş)

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş hakkı olmayan araç sınıfları

– Kamyonet, Minibüs, Panelvan, Van tipi araçlar

– Kamyon, Otobüs, Çekici tipi 2., 3., 4. ve 5. sınıf araçlar

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş hakkı olan araç sınıfları

– Tüm 1. sınıf araçlar

– Kamyonet, Panelvan, Van, Minibüs tipi tüm 2. sınıf araçlar (Aks aralığı metre üstünde olan araçlar)

– Turizm, Personel, Okul vb. Tüm servis araçları

– Toplu Taşıma Araçları (İETT ve Özel Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş., Taksi Dolmuş)

– KGM’den izinli kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı hizmet araçları

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş hakkı olmayan araç sınıfları

– 2. sınıf araçlar içerisinde yer alıp ruhsatında Kamyon, Otobüs, Çekici yazan araçlar ile 3., 4. ve 5. sınıf araçlar

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde geçiş hakkı olan araç sınıfları

– Tüm motorlu araçlar


İstanbul- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Mağdurları Ceza Affı İçin Eylem Yaptı

Yılbaşından itibaren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen ve ruhsatlarında 1. sınıf kamyonet yazan araçlara gelen cezalar için sürücüler Kamu Denetçileri Kurumu'na cezaya itiraz için dilekçe verdi.
Dilekçenin ardından Şişli Camii önünde açıklama yapan grup açıklamanın ardından dağıldı.

1 Ocak yılından itibaren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen ve ruhsatlarında 1. sınıf kamyonet yazan araçlara her geçiş için lira ceza kesilmeye başlandı. Durumdan haberi olmayan ve binlerce lira ceza gelen mağdurlar bir araya gelip Şişli'de bulunan Kamu Denetçileri Kurumu binasına itiraz dilekçelerini verdi.

BU CEZALAR, BU YASAKLAMA VE KISITLAMALAR HAKSIZDIR

Bina önünde açıklama yapan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, Yasaklanan yerlerle ilgili alınan kararların resmi gazetede yayınlanması lazım. Haber

seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir