marmaris te en güzel deniz nerede / Marmaris'te 5 Güzel Plaj ve Koy Önerisi

Marmaris Te En Güzel Deniz Nerede

marmaris te en güzel deniz nerede

Muhteşem G&#;zellikteki 8 Marmaris Plajı


Muhteşem G&#;zellikteki 8 Marmaris Plajı

İçmeler Plajı

Marmaris'in en güzel bölgelerinden biridir İçmeler, çünkü mavi ile yeşilin buluşma noktasıdır. Dolayısıyla İçmeler Plajı da Marmaris'in en popüler plajları arasında yer alır. Bu kadar popüler olmasının nedeni, başta denizinin güzelliği olsa da ikincil planda bölgedeki konaklama seçeneklerinin fazla olması da vardır. Çünkü Marmaris otelleri dendiğinde, bu otellerin büyük bir kısmı aslında İçmeler bölgesinde yer almaktadır. Tertemiz bir deniz ve yemyeşil bir doğa, sizin tatil anlayışınızı özetliyorsa İçmeler Plajı'nı ilk fırsatta görmenizi tavsiye ederiz.

 

Turunç Plajı

Marmaris'in mavi bayraklı plajlarından biri de Turunç'ta yer alır. Turunç Koyu dalış yapmak için oldukça idealdir. Turunç Koyu ve Turunç Plajı hem sakin olduğu hem de tertemiz olduğu için Marmaris'in en fazla tercih edilen plajları arasında ilk sıralardadır. 

 

Kumlubük Plajı

Turunç Koyu'na 6 km uzaklıkta bulunan Kumlubük Plajı, Marmaris'in el değmemiş güzelliklerinden biridir. Üstelik diğer koylar arasında da açık ara en sakinidir! Kumlubük'te muhteşem denizin ve manzaranın tadını çıkarabilir, çevrede bulunan trekking parkurlarında hoş bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

 

Kızkumu Plajı

Orhaniye'de bulunan Kızkumu Plajı, oldukça sakin bir denize sahiptir. Kızkumu Plajı, özellikle orta bölüme kadar oldukça sığ olmasıyla dikkat çeker ve bu nedenle insanlar kumun üzerinde yürüyerek oldukça ileriye kadar gidebilirler. Siz de Kızkumu Plajı'na giderek manzaranın ve denizin tadını doyasıya çıkarabilir; yakınlarda bulunan tarihi kale kalıntılarını gezebilirsiniz.

 

Kleopatra Plajı

Sedir Adası Plajı olarak da bilinen Kleopatra Plajı, altın sarısı renkte bir kumsala ve kusursuz bir denize sahiptir. Plajın yer aldığı Sedir Adası'nda aynı zamanda Cedrae Antik Kenti'ne ait tarihi kalıntılar da bulunuyor. Bu nedenle siz de bu benzersiz plajda harika bir gün geçirerek denizin ve tadını çıkarabilirsiniz. 

 

Uzunyalı Plajı

Uzunyalı Plajı da Marmaris'in muhteşem plajlarından birisi. Yaklaşık 10 km uzunluğunda olan bu güzel sahil hattında birçok restoran ve kafe bulunuyor. 

 

Cennet Adası Plajı

Muhteşem bir denize sahip olan Cennet Adası Plajı, aslında etrafı ormanlarla çevrili bir yarımadada bulunuyor. Marmaris Koyu'nun hemen girişinde yer alıyor ve özellikle günübirlik tekne turları tarafından sıkça ziyaret ediliyor. 

 

Çiftlik Plajı

Çiftlik Plajı, büyük taneli kumlarla kaplı olduğu için en çok kumsalıyla ünlü. Çünkü Marmaris'te böylesi bir plaj bulmak pek mümkün değil. Eğer siz de kumlu plajlardan hoşlanıyorsanız 2 saatlik bir deniz yolculuğunu göz alarak bu muhteşem plaja ulaşabilirsiniz.

Yukarıda Marmaris'in mutlaka ziyaret edilmesi gereken muhteşem plajlarına yer verdik. Peki, Marmaris'te nerede kalınır? Marmaris otelleri, Marmaris 5 yıldızlı oteller, Marmaris her şey dahil oteller sayıca çok fazla olduğundan, konaklama konusunda çok fazla seçeneğe sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Ancak elbette önemli olan beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayabilecek ve güzel bir konuma sahip bir otelde konaklamanız. Çünkü bu şartlarda harika bir tatil deneyimi yaşamamanız imkânsız!


Eğer siz de denizle doğanın iç içe olduğu muhteşem bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız maviyle yeşilin kucaklaştığı İçmeler bölgesinde yer alan Elite World Marmaris Hotel'de konaklayabilir; Marmaris tatilinizi unutulmaz bir anıya dönüştürebilirsiniz! Elite World Marmaris'in ayrıcalıklı dünyasıyla tanışmak için sitemizi ziyaret edin! Elite World Marmaris Hotel


REZERVASYON

İçindekiler

Yaz döneminde tüm gezginlerin kanları farklı bir şekilde kaynıyor ve keşfetme coşkusu en yüksek seviyede hissediliyor. Özellikle güneş sıcak sıcak gülümserken yaşadığımız coğrafyadaki doğal güzellikleri ve tarihi atmosferleri ziyaret etmek başka türden bir keyif veriyor. 

Tabii yaz ruhu denilince Marmaris koyları, plajları ve o bölgedeki doğa harikası duraklar tüm çekiciliğiyle ışıldamaya başlıyor. Ayrıca Marmaris ve civarı, Ege Bölgesi&#;nin ilham verici doğasına sahip olduğu için gezginler açısından kamp yapmaya da çok müsait oluyor.

Bu nedenle bu yazımızda Marmaris’in en güzel plajlarına göz atacağız ve bazı önerilerde bulunacağız. Hazırsan başlayalım ve mavi ile yeşilin dansına tanıklık edelim. 

Marmaris Koyları: Benzersiz Yeryüzü CennetleriMarmaris Koyları

Yalnız söz konusu ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olunca seçim yapmak kolay olmuyor. Bir de burdaki koyların ve plajların hepsi birbirinden çekici ve güzel. Bu sebeple biz senin için doğa tutkunu gezginlerin sıklıkla uğradığı koylardan, plajlardan ve bölgelerden bazılarını listeledik. Eğer masmavi bir gökyüzünü izlemekten ve tertemiz bir denizin kıyısında güneşlenmekten hoşlanıyorsan bu rotalar tam sana göre; emin olabilirsin. 

Listemize geçmeden önce bir hatırlatmakta yapmakta yarar var: Önerdiğimiz bazı bölgelerde kamp yapmak da mümkün. O yüzden yanında kamp malzemelerini götürmek isteyebilirsin. Yanında götüreceğin kamp malzemeleri, uyku tulumu ve uyku ekipmanları ile yemek ya da kamp malzemelerini taşıma hakkında bilgi almak için de bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre cennetten bir köşe olan Marmaris koylarına ve plajlarına bir göz atalım, neşe ile dolalım. 

1. Selimiye: Huzurun Adresi Selimiye Koyu Marmaris

Marmaris&#;e bağlı Selimiye, mavi ile yeşilin görkemli bir şekilde buluştuğu ve gezginleri büyülediği bir güzergah. Türkiye&#;nin en özel köşelerinden olan ve eşsiz bir yeryüzü cennetini andıran bölge, Hisarönü Körfezi’nin en keyifli koylarından birinde konumlanıyor. 

Aslen bir köy olan ve yılın her döneminde yerleşim olan bölgenin nüfusu da yaz aylarında ciddi bir artış gösteriyor. Kış aylarında yaklaşık bin kişinin konakladığı Selimiye&#;de güneşin kendisini göstermesiyle beraber bu sayı katına çıkıyor. 

Tertemiz bir denize ve güvenli bir koya sahip olan bölgenin geçmişteki ismi Losta. Sırtını yemyeşil tepelere yaslamış olan Selimiye, huzur dolu bir kaçamak noktası. Burada düzenli biçimde yaşayan kişilerin çoğu da balıkçılık, hayvancılık ve bahçe tarımı ile uğraşıyor. 

Son yıllarda hayli popüler bir güzergah olan Selimiye, yaz aylarında gezginlerin sıkça  uğradığı bir Marmaris harikası. Eğer doğa ile baş başa kalmak ve mavi ile yeşili doyasıya yaşamak istiyorsan buraya gelmelisin. Ayrıca burada rahatlıkla kamp hayatı da sürebileceğini belirtelim.

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmaktan ve buradan aktarma yapmaktan geçiyor.

Dalaman Uçak Bileti Ara ucak-bileti

2. Sedir Adası ve Kleopatra Plajı: Göz Alan Bir KöşeSedir Adası Ve Kleopatra Plajı

Sedir Adası, Gökova Körfezi&#;nde yer alan muhteşem bir durak. Tekne turları ile ulaşım sağlanan ada, Marmaris civarındaki en işlek yerlerden. Özellikle burada bulunan Kleopatra Plajı ve Kedrai Antik Kenti her türden gezginin ilgisini çeken duraklar.

Göz alan altın rengindeki kumları ve çarşaf gibi denizi ile dikkat çeken Kleopatra Plajı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınmış bir doğa harikası. Görenleri kendine hayran bırakan plaj, mutlaka görülmesi gereken bir yer. 

Geçmişi oldukça eskiye dayanan bölge, efsanelere konu olmuş bir güzellik. Adını ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra&#;dan alan bölge, doğası ile olduğu kadar kültürel ve tarihi özellikleri ile de görülmeyi hak ediyor.

Adeta bir açık hava müzesi niteliğinde olan Sedir Adası’nda mavi ile yeşili doyasıya yaşayabilirsin. Geçmişte Cedrea olarak anılan bölgenin bünyesinde antik şehir duvarları ve tiyatro kalıntıları da bulunuyor. Bölgeye hem Dalaman hem de Bodrum üzerinden ulaşılabiliyor.  

Muğla-Milas Bodrum Uçak Bileti Araucak-bileti

3. İçmeler Plajı: Mavinin En Güzel Tonlarıİçmeler Plajı Marmaris

İçmeler Plajı, Marmaris denilince akıllara ilk gelen yerlerden. Marmaris merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan plaj, özellikle kısa süreli tatil tercihinde bulunanların mutlaka uğradığı bir güzergah. 

Uzun bir süredir yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken plaj, nefes kesen bir denize ve manzaraya sahip. Denizin, güneşin ve kumsalın tadını doyasıya çıkarabileceğin İçmeler Plajı, uzun vakitler geçirmek için de uygun. Çünkü plaj civarında birçok işletme ve kafe bulunuyor. Ayrıca buraya geldiğinde parasailing (deniz paraşütü), tekne turları, kano ve farklı türde ekstrem sporlar da yapabilirsin. Anlayacağın burada birçok seçenek mevcut ve sen keyfine göre karar veriyorsun.

Bunun yanı sıra burada bir de kanyon bulunuyor. Canın trekking gibi bir etkinlik yapmak isterse İçmeler Kanyonu&#;na da gidebilir ve farklı bir deneyim yaşayabilirsin. Kuş sesleri, ağaç hışırtıları ve su şırıltıları seni bekliyor! 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçup aktarma yapmaktan geçiyor.

4.  Turunç Koyu: Eski Bir Balıkçı KasabasıTurunç Koyu Marmaris

Turunç Koyu, Marmaris&#;in hemen yanı başında yer alan ve gezilecek yerler listesinde olan bir bölge. İçmeler Plajı&#;ndan sonra civardaki en popüler koylardan biri olan Turunç, orman ve denizi bir arada yaşayabileceğin bir yer. İsmini bölgedeki &#;turunç&#; ağaçlarından alan koy, aslen eski bir balıkçı kasabası. 

Aynı zamanda mavi tur teknelerinin ve yatların popüler uğrak noktalarından biri olan koy, mavi bayraklı plaj statüsünde. Uzunluğu metre civarında olan plaj, gezginlerin deniz, güneş, kumsal üçlemesini sonuna kadar yaşayabileceği bir yer. 

Burada ormanlara doğru yürüyüş yapmak da mümkün. Özellikle Palamut Tepesi adı verilen bölge, doğa yürüyüşleri ya da trekking için çok uygun. Belirtmekte de yarar var: Bu yürüyüş boyunca sana eşlik edecek manzara da enfes. 

Bunun dışında bölgede jeep safari turları da düseafoodplus.infoıca burasının önemli bir dalış merkezi olduğunu da söyleyelim. Eğer su altına meraklı bir gezginsen Turunç Koyu’ndaki deniz, dalış yapmaya çok müsait. Bölgede birçok su altı mağarası ve kayalık alan bulunuyor. Su altındaki görüş de hayli berrak. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmaktan ve aktarma yapmaktan geçiyor. 

5. Kumlubük Plajı: El Değmemiş Bir Durak

Kumlubük, Marmaris

Turunç’un hemen arkasındaki Kumlubük Koyu’ndaki sessiz sakin plaj, tamamen doğanın kucağında kalıyor. Burası tam olarak kendi yiyecek ve içeceklerini alıp piknik yapabileceğin, bir yandan da denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğin bir yer. Etrafta herhangi bir işletme yok, denize istediğin yerden girebilirsin. Otopark da yok, ancak aracını istediğin yere park edebilirsin. 

Berrak denizin keyfini çıkarabileceğin el değmemiş duraklardan biri. Tabii herhangi bir işletme olmadığı için duş ve tuvalet de bulunmuyor. Eğer sessiz sakin ve ücretsiz bir plaj arıyorsan Kumlubük Plajı’na uğrayabilirsin. 

6. Uzunyalı Plajı: Şehrin İçindeki Huzur Noktası

Uzunyalı Plajı, Marmaris

Uzunyalı, Marmaris Halk Plajı ile İçmeler arasında kalan upuzun bir plaj. Marmaris ilçe merkezine 10 km uzaklıkta yer aldığı için ulaşmak hayli kolay. Denize girip güneşlenebileceğin gibi bu uzun plajda keyifli yürüyüşler de yapabilir ya da ılık esintiler eşliğinde bisiklet sürebilirsin. Yaz-kış huzur bulunabilecek noktalardan biri. 

Restoran, kafe gibi işletmelere rahatlıkla ulaşabileceğin Uzunyalı’da, deniz sporlarını seviyorsan ya da yeni bir şey denemek istiyorsan parasailing de yapabilirsin.

7. İncekum Plajı: Turkuaz Bir Güzellik

İncekum Plajı, Marmaris

Berrak turkuaz bir deniz, yumuşacık kumlardan oluşan bir plaj… İster sandalyeni getir, ister şezlong kirala… Yemek yiyebileceğin bir işletme de var, ama dilersen sen de yiyecek getirebilirsin.  Eğer aradığın böyle bir güzellikse Çamlı Köyü’nde bulunan İncekum Plajı, Marmaris’e 20 km uzaklıkta seni bekliyor. Özel aracın varsa Marmaris’ten yarım saat sürecek bir yolculukla plaja ulaşabilirsin.

Pırıl pırıl ılık suya biraz mola verip esintili çam ağaçlarının altında vakit geçirebilirsin. Buranın tek dezavantajı, Marmaris’ten kalkan teknelerin mola noktası olması. O vakitler biraz gürültülü bir alana dönüşebiliyor. Ancak uzun sürmediği için katlanılabilir.

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmaktan ve aktarma yapmaktan geçiyor. 

Yazımızın burada sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan En Güzel Instagram Fotoğrafları İçin Türkiye’nin Yaz Durakları içeriğimize geçebilirsin.

Marmaris'te nerede denize girmeli?

Marmaris İçmeler Plajı

Marmaris’e 8 km uzaklıktaki İçmeler Plajı en popüler ve kalabalık plajlardan biri. Bir balıkçı köyüyken hızla gelişen İçmeler’de bulunan plaja gece ve gündüz dolmuş aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bölgede çok sayıda tesis ve kalacak yer bulunuyor, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu bölgede su sporları da oldukça yaygın. Kano, muz, deniz paraşütü gibi aktivitelerle zaman geçirebilir, tekne turlarına katılabilirsiniz. İçmeler’den kalkan tekne turları ile Dalyan Plajı, İztuzu, Kleopatra Plajı, Marmaris koylarına gitmek mümkün. İçmeler turları arasında Efes Antik Kenti, Pamukkale ve Rodos Adası da bulunuyor. Buraya kadar gelmişken İçmeler Kanyonu’na gidip enfes manzaralar eşliğinde yürüyebilirsiniz.

Detay gör

Turunç Koyu

Marmaris’e 21 km uzaklıktaki Turunç Koyu'na hem deniz hem kara yoluyla ulaşmak mümkün. Burada yer alan Turunç Halk Plajı ve Turunç Koyu mavi bayraklı plajlar arasında yer alıyor. Plajın uzunluğu yaklaşık metre. Sualtı mağaralarıyla ünlü Turunç Koyu’nda dalış yapabilirsiniz. Turunç’ta çok sayıda turunç ağacı bulunuyor. Bu bölgeye doğru giderken yolculuğunuzda hem ormanı hem de denizi bir arada görebilirsiniz. Eski bir balıkçı kasabası olan Turunç’ta aynı zamanda bir yat limanı mevcut. Çam ormanlarıyla kaplı bölgede yürüyüş yapabilir, kumlu plajda denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Bu bölgede tekne kiralayarak mavi tura çıkabilirsiniz.

Detay gör

Kumlubük Koyu

Doğal sit alanı olan Kumlubük’te yer alan koy, Marmaris’e 25 km uzaklıkta yer alıyor. Turunç Plajı’na yakın olan koyda plaj da bulunuyor. Altın sarısı kumlarıyla ve temiz deniziyle dikkat çeken Kumlubük, aynı zamanda dalış yapılabilecek en güzel yerlerden biri. Bu bölgede ormanlarda yürüyüş yapmak da mümkün.

Detay gör

Amos Antik Kenti

Amos Antik Kenti tabelalarını takip ederek Amos Koyu'na ulaşabilirsiniz. Amos Koyu Kumlubük beldesinde Turunç Sokak’ta bulunuyor. Marmaris’ten kalkan tekne turları aracılığıyla, araçla ya da İçmeler’den kalkan deniz taksileriyle de buraya ulaşabilirsiniz. Amos Koyu küçük ve sevimli bir yer. Çakıl taşlarıyla dolu berrak bir denizi var. Sahilde bulunan restoran ve marketlerden ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Detay gör

Gebekse Koyu

Antik şehir kalıntıları ile bilinen Gebekse Koyu, Gebekse Kilise Koyu olarak da biliniyor. Antik kalıntılar arasında Gebese Kilisesi'nin parçaları da bulunuyor. Gebekse Kilisesi tarih aşımına uğramış durumda. Marmaris'e 58 km uzaklıkta bulunan Gebekse Koyu'na ulaşmak için Çiftlik Koyu'na gidebilir, kısa bir yürüyüşün ardından bu bölgeye varabilirsiniz. Dalgasız bir deniz, çam ağaçlarıyla çevrili bir yüzme keyfi burada sizi bekliyor. Su oldukça berrak, deniz gözlüğü takarak sualtı canlılarını izleyebilirsiniz. Bölge, kamp yapmak için de ideal.

Detay gör

Hisarönü Koyu

Marmaris’e 20 km uzaklıktaki Hisarönü Koyu, dünyanın her yerinden turistlerin ilgisini çeken bir yer. Koyun etrafı geniş çam ormanlarıyla çevrili, havası çok temiz. Koy, yürüyüş ve kamp gibi etkinlikler için de oldukça uygun. Denizi cam gibi, dalış yapılabilecek kadar temiz ve güzel.

Detay gör

Bördübet Koyu

Marmaris’e yaklaşık 29 km uzaklıkta bulunan Amazon Koyu olarak da bilinen Bördübet Koyu, ormanın ve denizin birleştiği bir bilgede bulunuyor. Yöre, pek çok kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Löngöz , Saklıköy, Yedi Adalar, Kambur Kemal gibi çevrede bulunan diğer koyları da ziyaret edebilirsiniz.  Bördübet’te bulunan derede rüzgar sörfü, kayak ve kano yapabilisiniz.

Detay gör

Sedir Adası

Kimilerince Sedir Adası kimilerince Kleopatra Plajı olarak bilinen, adını altın rengi özel kumsalından alan Kleopatra Plajı Marmaris’in 16 km kuzeyinde bulunuyor. Bir rivayete göre burada bir zamanlar Kleopatra yüzmüş. Kumları kadar berrak sularıyla da ünlü olan plaj, piknik ve günübirlik geziler için de ideal. Ayrıca tekne turlarına katılarak çevredeki koyları da gezebilirsiniz.

Detay gör

Boncuk Koyu

Gökova ve Marmaris arasında kalan Çamlık Köyü’nde bulunan Boncuk Koyu Plajı’nın suyu sıcak, berrak ve çok temiz. Denizin dibini rahatça görebiliyorsunuz nitekim su altı görüş mesafesi metre. Etrafında çam ve palmiye ağaçları bulunan plaj adını denizdeki minik çakıl taşlardan alıyor. Dalış meraklıları için de oldukça uygun olan koyda tüple dalmak yerine şnorkelle dalış yapabilirsiniz. Koyun çevresindeki duş, kafe gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Detay gör

Kızkumu Plajı

Denizin ortasında yürüyormuş gibi bir hisse kapılır Kızkumu Plajı'nın ziyaretçileri. Denizin ortasında metrelik batık bir patikaya benzeyen yol uzanıyor. Ziyaretçiler denizin ortasında yer alan bu kumsalda yürüyüşe çıkıyorlar. Rivayete göre Bybassos Kralı'nın kızı olan güzel prenses korsanlardan kaçmak ister. Kaçmak için denize doğru yönelir ancak prenses yüzme bilmemektedir. Eteğine kum doldurarak denize serper ve bu yolla karşı kıyıya ulaşmaya çabalar. Karanlıkta yolunu bulamaz, eteğindeki kumlar biter ve boğularak hayatını kaybeder. Bu bölgeye bu yüzden Kızkumu adı verilmiştir. Ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz plajda su sporları merkezi mevcut.

Detay gör

Çiftlik Koyu

MÖ tarihine kadar uzanan bir geçmişi var Çiftlik Koyu’nun. İri kumlara sahip bu koyda etrafınıza baktığınızda pek çok medeniyetten kalan izleri görebilirsiniz. Pırıl pırıl bir suya sahip koyda su sporları ve dalış yapmak da mümkün. Buraya kadar gelmişken Gebekse Koyu’na da gitmenizi öneririz.

Detay gör

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir