modemdeki wlan tuşu nedir / WPS Nedir? Nasıl Kullanılır? - TurkNet Blog

Modemdeki Wlan Tuşu Nedir

modemdeki wlan tuşu nedir

WLAN Nedir?

Kablosuz Yerel Alan Ağı - WLAN (Wireless Local Area Network) Teknolojisi

Kablosuz Yerel Alan Ağı - WLAN (Wireless Local Area Network) Teknolojisi, kablolu iletişime alternatif olarak uygulanan, RF (Radyo Frekansı) radyo teknolojisini kullanarak havadan bilgi alışverişi yapmayı sağlayan, amaçlı radyo işaretlerinin belirli bir frekans kanalında iletildiği, karasal (terrestrial) esnek bir iletişim yöntemidir.

Mobil cihazlar üzerinde bulunan wireless card yardımı ve kablosuz ADSL modem vasıtası ile veri iletişimi için kablo kullanmadan internete girebilir yada cihazları kablosuz ortamda konuşturabilirsiniz.

İlginç Youtube Videları - Bursa - Mudanya - Drone çekimi

Blog Kategorileri

Linux , Bilim , Ekonomi , Sanat , Alışveriş , Edebiyat , Seyahat , Hobi , Tarih , Din , Dünya , Kitap , Sağlık , Genel , Teknoloji , Reklam , Eğitim , İnternet , Doğa

WLAN Nedir? Nasıl Çalışır? Avantajları ve Dezavantajları

WLAN (Wireless Local Area Network), bir veya daha fazla cihaza yüksek radyo frekansı dalgaları yardımıyla ulaştırılan erişim noktası veya internet ağıdır. Türkçede Kablosuz Yerel Alan Ağı olarak adlandırılan WLAN bağlantısı, kullanıcılara ev veya küçük ofis gibi alanlarda kablosuz ağ bağlantısı imkanı sunar.

90’ların başında WLAN bağlantıları oldukça pahalı bağlantı alternatifleriydi. Bu nedenle yalnızca kablolu bağlantıların stratejik olarak kullanımının imkansız olduğu alanlarda kullanılıyordu. 90’ların sonuna geldiğimizde ise IEEE standartlarının çeşitli sürümlerinin yayılmasıyla birlikte (“a” sürümünden “n” sürümüne kadar) WLAN’ların maliyeti her eve girebilecek kadar düştü. Bugün WLAN bağlantılarının tüm dünyada milyondan fazla insan tarafından kullanıldığı ve toplamda binden fazla Hotspot bağlantı noktasının olduğu düşünülüyor.

WLAN bağlantıları çeşitli aygıtlar tarafından ve farklı ağ protokolleriyle kullanılabilmesine rağmen bunların en yaygın olanı Wi-Fi veya Bluetooth bağlantılarıdır. WLAN’ların yardımıyla kullanıcılar kablolu aktarımlarla uğraşmalarına gerek kalmadan bir ortamda her yerden dahil olabilecekleri ağ bağlantılarına sahip olabilirler.

WLAN Aygıtları Nelerdir?

Bir WLAN bağlantısına sadece birkaç cihaz dahil olabileceği gibi aynı anda yüzlerce cihaz dahil olabilir. Bu esneklik, çok sayıda cihazın ağa katılmasının zaruri olduğu durumlarda muhteşem bir avantajdır.

WLAN bağlantısına birçok cihaz bağlanabilir. Genel olarak WLAN bağlantısına bağlanan cihazlar şunlardır:

  • Mobil cihazlar
  • Laptop veya tablet bilgisayarlar
  • İnternet ses sistemleri
  • Oyun konsolları
  • Otomobiller
  • İnternet bağlantısına ihtiyaç duyan akıllı teknoloji veya diğer ev aletleri

WLAN Nasıl Çalışır?

WLAN bağlantıları cihazların içindeki radyo sinyali alıcı ve vericileri yardımıyla çalışır. Kablosuz ağları kullanmak için kablo yardımına ihtiyaç yoktur. Radyo sinyal alıcı ve vericileri çoğunlukla cihazın görünmeyen iç tasarımında yer alır. WLAN bağlantılarının iki türü vardır. Bunlar ad-hoc veya AP olarak adlandırılır.

Wi-Fi Ad-hoc; P2P aktarım yöntemiyle gerçekleşen bağlantılardır. Bu tipteki bağlantı modelleri için harici donanım aygıtına ihtiyaç duyulmaz. Mobil cihazımızdan mobil cihazımıza Wi-Fi, bluetooth veya kızılötesi gibi kablosuz standartlara yaptığımız aktarımları Ad-hoc’a örnek olarak gösterebiliriz. Ad-hoc az sayıda cihaz için harika bir bağlantı seçeneğiyken çok sayıda cihaz için verimsizdir.

Wi-Fi AP; AP (Access Point), yani Erişim Noktası yöntemiyle bir aracı donanımın bağlantıya eşlik etmesidir. Tüm ev ağları bir Router yardımıyla Erişim Noktası sağlar ve tüm cihazlar tek bir nokta üzerinden sunulan bağlantıdan faydalanırlar. AP modeliyle kullanılan Wi-Fi noktaları günümüzde daha yaygın kullanılmaktadır. AP’ler ad-hoc’un aksine çok sayıda cihazın dahil olması açısından daha verimlidir.

WLAN Bağlantısının Avantajları ve Dezavantajları

WLAN bağlantılarının avantajlı birer bağlantı olduğu inkar edemeyeceğimiz gibi bazı kritik dezavantajlara sahip olduğunu da görmezden gelemeyiz. WLAN’ın bazı önemli avantaj ve dezavantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

WLAN Avantajları

  • Geniş bir cihaz yelpazesi tarafından desteklenir.
  • WLAN ağını kurmak kablolu ağlara kıyasla görece basittir. Deneyimsiz kullanıcılar bile basit bir Router kurulumuyla WLAN ağını kullanmaya hazır hale getirebilirler.
  • WLAN ağlarına katılmak kablolu bağlantılara dahil olmaktan daha kolaydır. Kablonun uzunluğu veya erişip erişim gibi sorunlarınız yoktur.
  • WLAN ağları oldukça yaygındır. Eviniz veya ofisinizin dışında kamuya açık alanlarda kullanabileceğiniz onlarca Wi-Fi noktasına bağlanabilirsiniz.

WLAN Dezavantajları

  • WLAN ağlarının kırılması kolay, bağlantı yönetiminin ve güvenliğinin sağlanması daha zordur. Bu nedenle WLAN ağları için bir şifre kullanmak şarttır.
  • Kablosuz bağlantılar, kablolu bağlantılarla kıyaslandığında çoğu zaman daha düşük bağlantı hızı sunar.
  • Sinyalin yetersiz kalması halinde ek bir Wi-Fi Sinyal Güçlendirici kullanmak gerekir ki, bu ekstradan maliyet anlamına gelir.

Kablosuz İnternetinizin Çok Daha Güvenli Bir Hale Gelmesini Sağlayan Yol: WPS Nedir, Nasıl Kullanılır?

Şu an bu yazıyı okuyabiliyorsanız evinizde modem ve internet bağlantısı var demektir. Modeminiz ilk kez kurulduğu zaman kablosuz Wi-Fi ağına bağlanmak için bir şifre girdiniz ve belki o şifreyi bir daha değiştirmediniz. İyi ama modem şifrelerini kırmak genelde kolaydır, bu güvenlik önlemi yeterli mi? Elbette değil, zaten bu nedenle modemin üstüne bakarsanız bir WPS düğmesi ya da yanında bir WPS şifresi görürsünüz.

Tamam da WPS düğmesine basınca ne olur diyorsanız cevabımız, Wi-Fi ağınız çok daha güvenli olur, olacaktır. Çünkü WPS özelliği ile ağ içinde ağ oluşturur ve böylece internet bağlantınızı çok daha güvenli hale getirmiş olursunuz. Bu özellik o kadar gelişti ki artık bazı uyumlu modem ve cihazlar NFC ile birbirine bağlanabiliyor. Gelin WPS nedir, ne işe yarar, nasıl açılır gibi merak ettiğiniz soruları tüm detaylarıyla inceleyelim.

WPS nasıl kullanılır?

  • Yöntem #1: PIN girerek WPS bağlantısı
  • Yöntem #2: Düğmeye basarak WPS bağlantısı
  • Yöntem #3: NFC ile WPS bağlantısı

wps

Temelden başlayalım, WPS nedir?

Wi-Fi Simple Config, kısaca WPS, Türkçesi ile Wi-Fi Korumalı Kurulum; ilk kez yılında tanıtılan bir kablosuz ağ güvenlik protokolü ya da diğer bir deyişle ağ güvenlik standardıdır. Bugün neredeyse tüm Wi-Fi kablosuz ağ modemlerinde olan bu sistem, teknik detaylara hakim olmayan kullanıcıların bile güvenli bir kablosuz ev ağı oluşturmalarını sağlar.

Peki WPS ne işe yarar?

Muhtemelen evinizde kullandığınız Wi-Fi kablosuz ağ modeminde hala modemin üstüne bulunan şifreyi ya da kendi oluşturduğunuz şifreyi kullanıyorsunuz. Hatta bazı kullanıcılar işlerini kolaylaştırmak için bu şifreyi tamamen kaldırıyor. İyi ama Wi-Fi kapsamına giren herkesin bu ağa bağlanmaması için basit bir şifre yeterli mi?

Modem şifreleri genel olarak en kolay kırılan şifrelerdir. Çünkü pek çok kullanıcı modem şifresini umursamaz. Halbuki sanal gizliliğinizin ilk anahtarı bu şifrelerdir. İşte bu noktada devreye WPS girer. Modeminizin WPS özelliğini aktif hale getirdikten sonra modem şifrenizi bilen birinin bile ağınıza bağlanmadan önce WPS protokolünün onayına ihtiyacı olur. Yani WPS için bir nevi Wi-Fi kablosuz ağ modemlerinin iki faktörlü kimlik doğrulaması diyebiliriz.

wps

WPS düğmesine basınca ne olur, modemde WPS açık olmalı mı?

Birazdan detaylarıyla anlatacağımız WPS açma yöntemlerinden bir tanesi modem üzerinde bulunan WPS düğmesine basmak ya da bir süre basılı tutmaktır. Yani modem üzerindeki WPS düğmesine basınca bu güvenlik protokolünü aktif hale getirmiş olursunuz. WPS düğmesinin ışığı bağlantı sağlanınca ya da belirli bir süre geçtikten sonra sönecektir.

Modemde WPS açık olmalı mı sorusunun yanıtı ise kullanıcı alışkanlıklarına bağlı bir durum. Eğer Wi-Fi kablosuz ağ modeminizin çok daha güvenli olmasını istiyorsanız WPS açık olsa hiç fena olmaz. Fakat diyorsanız benim şifrem bana yeter, kim benim ağıma bağlanacak; tamam, WPS kapalı olsa da olur. 

WPS nasıl kullanılır ve nasıl açılır? WPS ile bağlanma yöntemleri: 

wps

Yöntem #1: PIN girerek WPS bağlantısı:

Modem şifresi ile WPS PIN’i birbirinden farklıdır. WPS PIN’i, tıpkı modem şifresi gibi modemin arkasında yazabilir ancak çoğu zaman modem arayüzüne girdiğiniz zaman görürsünüz. Zaten genel olarak modem üzerinde WPS düğmesi yoksa bu güvenlik protokolünü aktif hale getirmek için de modem arayüzüne girmek gerekir.

Modem markasına ve internet servis sağlayıcınıza göre değişen bir yöntemle modem arayüzünüze girin. Ayarlar sayfasından WPS özelliğini aktif hale getirin ve ağ alanındayken WPS PIN’ini girerek ağa bağlanın. Eski modem modellerinde WPS özelliğini elle yapılandırmanız gerekebilir ancak pek çok yeni modelde bu protokol varsayılan özelliklerle geliyor. 

Yöntem #2: Düğmeye basarak WPS bağlantısı:

Biliyoruz modem üzerinde bulunan ışıklar ve düğmeler bazen kafa karıştırıcı olabiliyor ama dikkatli bakarsanız eğer varsa WPS düğmesi hemen gözünüze çarpacaktır. WPS güvenlik protokolünü etkinleştirmenin en kolay ve etkili yöntemi modem üzerinde bulunan WPS düğmesini kullanmaktır.

Modem markanıza göre WPS düğmesine bir kez basmalı ya da bir süre basılır tutmalısınız. Işık yanıp sönmeye başladığı zaman cihazınızı WPS güvenlik protokolü üzerinden ağa bağlamış olursunuz. Bağlantı sağlandığı zaman ya da herhangi bağlantı yapılmayıp belirli bir süre geçtiği zaman WPS düğmesi ışığı kendi kendine sönecektir. Bazı modellerde bağlantı sırasında ışık yanabilir. 

Yöntem #3: NFC ile WPS bağlantısı:

Ne PIN’i ne düğmesi yok mu şöyle teknolojik bir şey diyorsanız buyrun sizi yakın alan iletişim yöntemi yani NFC ile tanıştıralım. NFC aslında geleceğin değil bugünün teknolojisi ama maalesef internet servis sağlayıcınız tarafından size verilen modem modellerin büyük bir bölümünde böyle bir özellik yok.

NFC yöntemini kullanarak WPS bağlantısı sağlamak için NFC özelliğine sahip bir modeme ve cihaza ihtiyacınız var. Her ikisinde de bu özellik varsa yapmanız gereken tek şey cihazı modeme yaklaştırmak. Bu yaklaştırma ile saniyeler içerisinde WPS güvenlik protokolü üzerinden Wi-Fi kablosuz ağ modeminize bağlanmış olursunuz. 

wps

Artık kullanımda olmadığı için ayrı bir başlık açmadığımız bir WPS bağlantı yöntemi daha var, USB ile WPS bağlantısı. Tıpkı eskiden Wi-Fi özelliği olmayan bilgisayarlarda kullandığımıza benzeyen bir USB aygıtını bilgisayarınıza takıyor ve bu aygıt ile WPS protokolü üzerinden ağınıza bağlanıyordunuz. Fakat dediğimiz gibi artık kullanılan bir yöntem değil. 

Merak edilen WPS sorularına kısa yanıtlar:

WPS açık olursa ne olur? WPS açık olursa ağınıza WPS güvenlik protokolü üzerinden bağlanmış olursunuz. Ancak her zaman açık olmasın çünkü bu durumda güvenli olmaz.

WPS nasıl kapatılır? PIN kodu ile bağlandıysanız modem arayüzünden, düğme ile bağlandıysanız aynı düğme ile , NFC ile bağlandıysanız yine modem arayüzünden WPS protokolünü kapatabilirsiniz. Modemi kapatıp açmak da bir seçenek.

Neden WPS ışığı yanmıyor? WPS bağlantısı sağlandığı zaman ya da bağlantı olmadan belirli bir süre geçtiği zaman WPS söner. Modemin kullanıcı kılavuzuna bakarak ya da üretici firma ile iletişime geçerek modem modeliniz hakkındaki en doğru bilgiyi alabilirsiniz.

Wi-Fi kablosuz ağ modeminizi çok daha güvenli hale getiren WPS nedir, ne işe yarar, nasıl açılır gibi merak edilen soruları yanıtlayarak bu güvenlik protokolü hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. WPS özelliği farklı marka ve model modemlerde farklı şekillerde kullanıldığı için en iyisi üretici firmadan bilgi almanız olacaktır. 

Emoji İle Tepki Ver

59

Modemdeki WLAN ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Modemdeki WLAN ne ise yarar?
  2. WLAN tuşu ne işe yarar?
  3. Modemin üzerindeki WLAN ne demek?
  4. Türk Telekom modemde WLAN ne demek?
  5. WLAN ne demek modem?
  6. WLAN mi WPS mi?
  7. WPS bağlantısı nasıl yapılır?
  8. Modemde WPS ne işe yarar?
  9. Modem üzerindeki WLAN ne demek?
  10. Modemdeki WLAN ve WPS nedir?
  11. WLAN ne oluyor?
  12. Kablosuz ağ bağdaştırıcısı sorunu nasıl çözülür?

Modemdeki WLAN ne ise yarar?

Wlanuzun ismi ile 'Wireless local area network-kablosuz yerel ağ' biçiminde ifade edilmektedir. İki ya da daha fazla mobil istasyonun standart ağ protokollerini kullanmak suretiyle, klasik kablolu yapıyı kullanmaya gerek olmadan iletişim sağlayan bir yapıdır.

WLAN tuşu ne işe yarar?

Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz. WLAN tuşunabasmanıza rağmen WLANışığı yanmıyorsa modeminizin arayüz sayfasına giriş yaparak modeminizin kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.

Modemin üzerindeki WLAN ne demek?

WLANyani "Wireless Local Area Network-Kablosuz Yerel Ağ" iki veya daha fazla mobil istasyonun standart ağ protokollerini kullanıp, geleneksel kablolu yapıyı kullanmadan iletişim kurmasını sağlayan bir teknolojidir.

Türk Telekom modemde WLAN ne demek?

WLAN(Wireless Local Area Network), bir veya daha fazla cihaza yüksek radyo frekansı dalgaları yardımıyla ulaştırılan erişim noktası veya internet ağıdır. WLANbağlantıları çeşitli aygıtlar tarafından ve farklı ağ protokolleriyle kullanılabilmesine rağmen bunların en yaygın olanı Wi-Fiveya Bluetooth bağlantılarıdır.

WLAN ne demek modem?

WLANyani "Wireless Local Area Network-Kablosuz Yerel Ağ" iki veya daha fazla mobil istasyonun standart ağ protokollerini kullanıp, geleneksel kablolu yapıyı kullanmadan iletişim kurmasını sağlayan bir teknolojidir.

WLAN mi WPS mi?

WLAN, Wireless LAN, yani kablosuz ağın kısaltmasıdır. WPS, Wi-FiProtected Setup. Tek tuşa basarak, kablosuz ağ cihazlarının şifre girmeden iletişim kurmasını sağlayan kolay kablosuz ağ kurulum teknolojisidir.

WPS bağlantısı nasıl yapılır?

Ayarlar, aygıt modeline ve Androidsürümüne bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ancak işlem sırası aşağı yukarı aynıdır. Wi-Fi ayarlarına girin, 'Gelişmiş Özellikler'i seçin ve ardından 'WPSButonu'na basın. Bağlantı süreci WPSüzerinden başlayacaktır.

Modemde WPS ne işe yarar?

WPS, Wi-Fi Protected Setup'ın kısaltmasıdır. Tıpkı şifreli bağlantıda olduğu gibi, kablosuz bağlantı yapabileceğiniz cihazları modeminize bağlayabileceğiniz alternatif bir yöntemdir. Burada önemli detay, WPS'in kullanılabilmesi için modeminWPA veya WPA2 ile şifrelenmiş bir biçimde korunuyor olmasının gerekmesi.

Modem üzerindeki WLAN ne demek?

WLANyani "Wireless Local Area Network-Kablosuz Yerel Ağ" iki veya daha fazla mobil istasyonun standart ağ protokollerini kullanıp, geleneksel kablolu yapıyı kullanmadan iletişim kurmasını sağlayan bir teknolojidir.

Modemdeki WLAN ve WPS nedir?

WPS, Wi-FiProtected Setup'ın kısaltmasıdır. Tıpkı şifreli bağlantıda olduğu gibi, kablosuz bağlantı yapabileceğiniz cihazları modeminize bağlayabileceğiniz alternatif bir yöntemdir. Burada önemli detay, WPS'in kullanılabilmesi için modeminWPA veya WPA2 ile şifrelenmiş bir biçimde korunuyor olmasının gerekmesi.

WLAN ne oluyor?

WLANyani "Wireless Local Area Network-Kablosuz Yerel Ağ" iki veya daha fazla mobil istasyonun standart ağ protokollerini kullanıp, geleneksel kablolu yapıyı kullanmadan iletişim kurmasını sağlayan bir teknolojidir.

Kablosuz ağ bağdaştırıcısı sorunu nasıl çözülür?

'Kablosuz bağdaştırıcı veya erişim noktası sorunu' çözüm yöntemleri:
  1. Yöntem #1: Wi-Fi bağlantı şifrenizi kontrol edin.
  2. Yöntem #2: Kablolu bağlantıyı kullanın.
  3. Yöntem #3: Windows güncellemelerini kontrol edin.
  4. Yöntem #4: Ağ sürücünüzün etkin olup olmadığını kontrol edin.
  5. Yöntem #5: Ağ sürücülerini güncelleyin.
Daha fazla öğe

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır