evde astronot kıyafeti yapımı / Astronot Kıyafeti Nasıl Yapılır?

Evde Astronot Kıyafeti Yapımı

evde astronot kıyafeti yapımı

Genellikle 4- 5 yaşındaki okul öncesi çocuklar için önerilen astronot kıyafetini evdeki atık malzemeler ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler:

Folyo
Bir buçuk litrelik iki tane pet şişe
5 litrelik pet şişe
Koli bandı
Karton kutu

Karton kutuyu çocuğunuzun kafası girecek şekilde kesiniz. Ardından yanlarından da kolları için kesiniz ve her yerini folyo ile kaplayınız. Aynı işlemi pet şişeler için de yapınız. 1 buçuk litrelik şişeler tüp, beş litrelik şişe de başlık için folyo ile kaplanır. Folyoların açılmaması için üzerini bantlayabilirsiniz. 

Unutmayın; hayat sadece kitaplarda anlatılanlardan ibaret değil. Bu tür etkinlikler çocuğunuzun dünyayı daha iyi tanımasını ve özellikle geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesini sağlayacaktır. 

Sevil Çaylak

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

Hepimiz evde etkinlik konusunda guru olduk. Bizim evde her gün “Anne bugün ne yapacağız” diyen bir etkinlik canavarı var. Geçtiğimiz günlerde bana yine aynı soruyu sorduğunda onu hazırlıksız yakaladım. “Bugün ne yapacağımızı sen söyle ama daha önce yapmadığımız bir şey olsun” dedim. Düşündü, düşündü sonra “Bugün uzaya gidelim anne” dedi. Biz de başladık hazırlıklara. Uzaya gitmek için önce astronot kostümü gerekti, sonra bir roket, derken etkinlikler ardı ardına belirdi kafamızda. Siz de etkinlik yapmadan önce çocuğunuzla önce hayalini kurmayı deneyin. Göreceksiniz sonra yapacağınız etkinlik çok daha eğlenceli olacak.

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Astronot Başlığı Yapımı

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

Bu hafta çocuklarımızla bir astronot başlığı yapacağız. Yapması çok keyifli ama bittikten sonra oynaması ayrı keyifli olacak. Birlikte uzaya, aya gittiğimizi hayal ederek sayısız oyun kurabileceğiz. Biz oğlumla çok eğlendik umarım siz de çok keyif alırsınız.

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Bir adet balon

• Beyaz tutkal

• Beyaz boya ve fırça

• Islak mendil

• Bir parça tel

• Kağıt veya gazete parçaları

• Alüminyum folyo

• Bir parça şeffaf plastik

• Bir adet strafor top ya da siyah oyun hamuru

• Kırmızı bir kağıt veya karton

• Makas

• Yapıştırmak için silikon tabancası

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

İlk olarak balonumuzu şişirelim ve etrafına beyaz tutkal sürelim. Ben üzerine beyaz kağıt parçaları yapıştırdım ama siz isterseniz gazete kağıdıyla da yapabilirsiniz. Tüm balona tutkalla kağıt yapıştırdıktan sonra üzerine bir kat ıslak mendik yapıştıracağız. Islak mendilleri kenarlarından iyice çekip uzatın ve tutkalla kağıdınızın üzerine yapıştırın ve kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra balonu patlatın ve çıkarın.

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

Şeffaf plastik parçamızın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın. Kırmızı kartonunuza bir Türk bayrağı çizin. Boş bir koli parçasından keseceğiniz iki adet dairenin birinin direk alüminyum folyo ile kaplayın. Tel parçanızı da alüminyum ile kaplayın ve ucuna bir parça siyah oyun hamurundan top yapın. Ben siyah oyun hamurum olmadığı için bir strafor topu siyaha boyadım ve tele yapıştırdım. Telin diğer ucunu da alüminyum ile kapladığım diğer daireye yapıştırın.

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

Şimdi sırada kaskımızdan bir parça kesmek var. Şeffaf plastiğimizin sığacağı büyüklükten bir parçayı makas yardımıyla kesin ve şeffaf plastiği bu kısma yapıştırın.

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

Kulaklık olarak yaptığımız dairelerimizi de iki yana yapıştırın. Son olarak bayrağımızı da ekledik mi hazırız! Umarım keyifle yapar ve oynarsınız.

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Pipetlerden Teraryum Yapımı

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

Bu hafta anne etkinliği olarak pipetlerden ve şeffaf dosya plastiğinden mini bir teraryum yapacağız. Basit malzemelerle keyifli bir çalışma olacak. Umarım beğenirsiniz.

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Şeffaf plastik (Ben bir dosya kullandım)

• Pipetler

• Bant

• Makas

• Silikon tabancası

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

İlk olarak şeffaf plastiğimizden dört eşit parça üçgen keseceğiz. Sonra bu üçgenlerden birinin tepesinden bir parça keseceğiz. Ardından bant ile bu parçaları kapanınca bir piramit olacak şekilde bantlayacağız.

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

Pipetlerimizden ince birer parça kesip hazırlayacağız. Bantladığımız piramidimizi silikonla yapıştırıp sağlamlaştıracağız ve kuruyunca bantları çıkaracağız.

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

İçine sevdiğiniz bir süklent veya kaktüs koydunuz mu hazırsınız demektir. Umarım zevkle yapar ve kullanırsınız.

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Berke, Bu Ne Öfke? / Edith Schreiber-Wicke / Yapı Kredi Yayınları

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

Çocuklarda öfke zaman zaman her annenin en büyük kabusu olur. Bu öfke nereden çıktı? Vurmalar, bağırmalar, ısırmalar hatta kendini yerden yere atmalar karşısında ne yapacağımızı şaşırırız. “Bu çocuk niye böyle yapıyor” diye hayıflanır hatta baş edemediğimiz noktalarda uzmanlara danışırız. Uzmanlar da bize öfkenin de diğer tüm duygular gibi normal olduğunu söyler. Buradaki temel sorun aslında çocuğun öfkesiyle nasıl başa çıkacağını bilmemesinden kaynaklanır. Çocuklar içlerinde yaşadıkları bu yoğun duyguyu anlamlandıramadıkları için bizi endişelendiren davranışlar sergilemeye başlar. İşte bu noktada her konuda olduğu gibi iş yine bize düşer. Çocuklarımıza öfkeleriyle baş etmeyi öğretmeden önce onlara yaşadıkları duygunun ne olduğunu anlatmamız gerekir. Ben bu konuda en büyük yardımı hep kitaplardan alıyorum. Bu hafta size önereceğim kitap işte tam bu yüzden çok kıymetli. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Berke, Bu Ne Öfke? adlı kitapta sinirlenince bağıran, fırlatan ve kıran bir çocuk olan Berke’nin hikayesini okuyoruz. Bir gün Berke öyle öfkeleniyor ki kedisine bir oyuncak fırlatıyor. Bunun üzerine kedisi ondan korkmaya başladığı için Berke’nin yanına yaklaşmıyor. En yakın arkadaşıyla arası açılan Berke yaptıklarını ve sonuçlarını anlamaya başlıyor. Tabii kitapta da gerçek hayatta olduğu gibi bunu anlamasına annesi yardımcı oluyor. Bağırmanın, atmanın ya da vurmanın öfkeye iyi geldiğini düşünen tüm çocuklara aslında öfkeye neyin iyi geldiğini muhteşem bir şekilde anlatan hem renkli hem eğlenceli hem de eğitici bir kitap bu. Eğer siz de zaman zaman çocuğunuzun öfkesiyle sorunlar yaşıyorsanız bu kitabı bir an önce edinmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@internetanneleri/ İnternet Anneleri

İstediğin etkinliği önce hayal et sonra yap

Anne olduktan sonra kendi çevrem ve tanıdıklarım dışında ilk takip ettiğim sayfa sanırım Internet Anneleri olmuştu. Bu sayfada beni kendine çeken, bana kendimi iyi hissettiren içerikler bulmayı hep çok sevmişimdir. Bir kişiye değil de tüm annelere aitmiş gibi hissettiren ve büyük bir özenle yönetilen bir sayfa bu. Neyin gerçek, neyin poz olduğunu anlamakta zorlandığımız sosyal medya dünyasında sadece samimi ve içten her şeyden önemlisi de gerçek duygular barındıran nadir sayfalardan biri Internet Anneleri. Cici bici giydirilmiş bebekler kadar altına yapmışları da, havalı ebeveynler kadar yorgunluktan dağılmışları da, bizi güldürenler kadar hüzünlendirenleri de göstermesine bayılıyorum. Gündemi gerçek duygularla takip etmesi, politik olmak yerine içten olması ve belki de hepsinden de önemlisi bizden biri olması bu sayfanın her içeriğini keyifle takip etmek için ayrı bir neden. Takip etmeyen var mıdır bilmiyorum ama varsa mutlaka ve mutlaka takip etmelerini öneriyorum. Çünkü Internet Anneleri bazen dile getiremediğimiz duygularımıza bile tercüman oluyor. Bazense “İşte tam da bunu hissediyorum” dediğiniz anda size yalnız olmadığınızı gösteriyor. Tüm takipçilerine kendilerini iyi hissettirecek içerikleri özenle seçen, hepimizin duygu ve düşüncelerine önem veren bu sayfanın varlığı için bir anne olarak müteşekkirim. Eminim takip ediyorsanız siz de benim gibi hissediyorsunuzdur. Henüz takip etmiyorsanız da bir an önce takip ederek aramıza katılmanızı bekliyoruz.

seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir