isotrexin jel prospektüs / ISOTREXIN jel 30 G {Glaxo} Nedir ve Ne İçin Kullanılır

Isotrexin Jel Prospektüs

isotrexin jel prospektüs

İsotrexin Jel Neye İyi Gelir?

İçindekiler

Birçok kişi çeşitli cilt sorunları yaşamaktadır. Bu sorunlar için ilk önerilerden biri de yüz jelleri kullanarak tedavi etmektir. İşte sivilce(akne),siyah nokta, pürüzlü cilt için kullanılan isotrexin isimli ilaç hakkında geniş bilgiler vereceğiz. İsotrexin jel özellikle sivilce tedavisi için kullanılan hafif kokulu ve uçucu özellikli şeffaf bir cilt pomadıdır.

Birçok dermatolog(cilt doktoru) tarafından diğer ilaçlara kombine şekilde reçete edilmektedir. Kullanım sonucunda da önemli miktarda faydalar sağlayıp sorunlara çözüm olmaktadır. Bu jelin asıl üretim yeri İrlandadır. Türkiye&#;deki ruhsat sahibi firma tarafından da ülkemize temin edilmektedir. 30 gramlık alüminyum tüplerde eczanelerde satılmaktadır. Şimdi de diğer detaylarına bakalım.

 

 

İsotrexin Nedir, Nasıl Bir İlaçtır?

 

Hafif ve orta şiddette baş gösteren sivilce, ciltte oluşan küçük pürüzler, siyah nokta ve ciltte sivilce oluşturan bakterilerin tedavisinde kullanılan cilt ilacıdır. İltihaplı ya da iltihapsız tüm akneler de müthiş derece de etki göstermektedir.

Cilt üzerine uygulanarak tedavi edilmektedir. 30 gramlık tüp formunda eczanelerde satılmaktadır. Su renginde olup birazcık uçucu özelliğe sahip olan bu ürün yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

 

 

 

Etken ve Yardımcı Maddesi Nelerdir?

 

Her zaman içeriğin önemli olduğunu ifade ediyoruz. İlaç içeriklerini okuduğunuzda kesinlikle çok daha faydalı olacaktır. Bu jelin etken maddesi eritromisin ve isotretionin isimli maddelerdir. Bu iki madde çok etkili ve sorunlu kökünden tedavi etme özelliğine sahiptir.

Yardımcı maddeleri ise etanol, hidroksitoluen, hidroksipropilselüloz dur. Bu şekilde bir içeriğe sahiptir. Bu maddeleri incelediğimizde güvenli bir karışımdır diyebiliriz.

 

 

İsotrexin Ne İşe Yarar, Hangi Durumlarda Kullanılır?

 

Kullanım alanı ile ilgili bilgiler verelim. Doğru noktalarda kullanımla daha iyi sonuçlar alacaksınız. İşte kullanacağınız noktalar;

  • Bakterilerin deride çoğalmasını ve yaygınlaşmasını önler.
  • İltihaba sebep olan kimyasalları azaltır ve bitirir.
  • Derideki iltihaplı, iltihapsız sorunları azaltır ve ortadan kaldırır.
  • Ciltteki yağ ve kir oranını azaltır.
  • Cilt soyucu etkisi de vardır, cilt soyar ve canlı deriyi ortaya çıkarır.
  • Ciltte oluşan pürüzleri giderir ve canlı parlak cilt yüzeyi oluşturur.
  • Akneye sebep olan bakteri akne vulgarisi öldürür.
  • Orta ve hafif şiddetteki sivilceler de olumlu sonuç vermektedir.

 

 

 

Kullanım Şekli Nasıl Olmalıdır?

 

İsotrexin jel nasıl kullanılır diyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın. Nasıl kullanılacağı konusunda aşağıda detaylı anlattık. Doğru kullanım önemlidir, kendi kafanızdan geldiği gibi değil de ifade edildiği şekilde kullanmanız gerekmektedir.

monash.pwnizin sizin için özel bir kullanım yöntemi var ise bunu uygulayın yoksa aşağıdaki adımları takip edin.

monash.pw olarak sorunlu bölgeleri tahriş etmeden ılık su ile temizliyoruz.

monash.pweme işlemi tamamlandıktan sonra sivilceli ya da sorunlu bölgeye ince bir şekilde parmak ucuyla hafif hafif uyguluyoruz.

monash.pwize sürdükten sonra ellerinizi iyice durulayınız.

monash.pwizde bir tahriş görürseniz şayet nemlendirici kullanabilirsiniz.

6.Günde 2 kez kullanmanız yeterli olacaktır.

Çocuklarda ve yaşlılarda kullanımı

Çocuklar için 12 yaş sınırı vardır, bu yaştan küçüklerde kesinlikle kullanılmaz. Yaşlılarda da bu cilt problemi pek görülmediği için özel bir durum söz konusu değildir.

Hamile ve emzirenlerde kullanımı

Emziren bir anne ise bu durumdan kullanmanız gerek ise hekiminiz karar verecektir. çünkü süt yoluyla zararlı etkenler bebeğe geçebilir. Hamile iseniz ya da hamile olduğunuzu anladıysanız bu jeli kullanmayınız, kullanıyorsanız da kullanmayı bırakınız.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

Başka akne merhemi ya kremi kullanıyorsanız beraber kullanmayın. Çünkü ısotrexinin etkisini azaltabilirler. Ağızdan antibiyotik, sabun, temizleyici ürünler kullanıyorsanız bunları dikkatli kullanmalısınız ya da bırakmalısınız. Çünkü tahriş etme özelliğine sahiptir.

 

 

 

Bu Jel Hakkında Bilmeniz Gereken Ayrıntılar

 

1.İçeriğindeki eritromisine ve diğer maddelere karşı herhangi bir alerjiniz var ise şayet kullanmayınız.

monash.pw egzama, rozasea ve cilt iltihabınız var ise kesinlikle kullanmayın.

monash.pw gibi hassas özellikli cilt noktalarında dikkatli kullanın.

monash.pw kremin yanıcı özelliği olduğu için kullanım sırasında ya da kullanımında hemen önce sigara içmekten uzak durun.

5.Ağzı ya da göze sürmeyiniz, kaza ile değerse şayet bol su ile temizleyiniz.

monash.pwın etki göstermeye başlaması ayı bulabilir, bu süre biraz uzundur hemen etki göstermiyor diye bırakmayın.

7.Rüzgar yanığı, güneş yanığı veya açık cilt yaralarında bu ürünü kullanmayınız.

8.Ürünün daha fazla kullanılması daha çabuk ve güzel sonuç alınacağı anlamına gelmez. Tam tersine yan etkileri daha net bir şekilde yaşayabilirsiniz.

monash.pwmaya başladıktan sonra elinizden geldiği kadar güneşten uzak durun. Bu ilaç derinizi güneş ışınlarına karşı daha da hassaslaştırabilir.

Cilt soyma, lazerle cilt işlemleri yaptırdıysanız cildinizin iyileşmesi bekleyin, daha sonra bu ürünü kullanınız.

 

 

 

Yan Etkileri Nelerdir?

 

Isotrexin jel yan etkileri bulunmaktadır ama bunların görülme durumu çok az ihtimalle gerçekleşir. Ya da çok fazla sorun teşkil edecek etkiler değildir.

  • Kızarıklık, yanma durumu, kaşınma hissi
  • Deri soyulma ve pullanma etkisi
  • Cilt kuruluğu ve ciltte hafif ağrı
  • Şiddetli ya da devamlı ishal
  • Boğazda, yüzde, dudakta şişme
  • Renk açılması ve ışığa karşı duyarlılık
  • Alerjik etkiler ve kurdeşen

 

 

 

İsotrexin Jel Fiyat

 

Bu ürün eczanelerde satılmaktadır. Reçete ile ya da reçetesiz alınabilmektedir. Yalnız sigortanız var ise ilaç büyük bir kısmını karşılamaktadır. İsotrexin 30 gr jel fiyatı TL dir. Bu fiyatın üzerinde satan yerlerden kesinlikle almayın başka bir eczaneye gidin. Yabancı patentli ruhsat alınan bir ilaçtır.

 

 

 

Isotrexin Jel Muadilleri(Eşdeğerleri)

 

Aşağı yukarı aynı özelliğe sahip olan ürünler nelerdir diye soruyorsanız alternatif öneri de bulunalım. Çok fazla eş değeri bulunmazsa da birkaç tane mevcuttur.

-Munderm jel 30 gram

-Etrexin jel 30 gram

 

 

Bu İlaç Hangi Koşullarda Saklanmalıdır?

 

Mümkün olduğu kadar çocuklardan uzak noktalarda muhafaza edin. Bunun yanında kendi ambalajında kalmasına özen gösterin. 25 derece ve altındaki sıcaklıklarda saklayınız. Kullanmadığınız zamanlarda ise tüpün ağzını sıkıca kapatın akmasın. Ürünün içerisinde yanıcı maddeler bulunduğundan sıcaktan, alevden ve ateşten uzak konumlarda bulunmasına özen gösterin. Yoksa yanma durumu ortaya çıkabilir.

İlginizi Çekebilir: En İyi Sivilce Kremleri

 

 

En Fazla Sorulan Sorular ve Cevapları

 

Soru 1: Bu ilaç reçetesiz alınabilir mi?

Cevap 1: Reçetesiz alabilmeniz mümkün. Eczaneden gidip alabilirsiniz yalnız sigortanız bu ilacı karşılıyor, bu konuda bilginiz olsun.

Soru 2: Sivilce lekeleri için etkisi var mıdır?

Cevap 2: Direk olarak bir leke kremi değildir. Yalnız doğal olarak lekelere de etki edip azaltmaktadır. Sadece leke için kullanacaksanız expigment öneririz.

Soru 3: Bu jel yüzde ne kadar süre kalmalı?

Cevap 3: Hemen sürdükten sonra yıkamamalısınız. Ortalama cilt emdikten sonra yıkamalısınız

Soru 4: Cildi soyma etkisi var mıdır?

Cevap 4: Cildi soyar ve pürüzsüzleştirir. Ayrıca birçok kişi cildimi beyazlaştırdı ve berraklaştırdı diye sonuç belirtmiştir.

Soru 5: Yanma ve kızarıklık olabiliyor mu?

Cevap 5: Bu etki bu kremde sıkça ortaya çıkıyor. Çok aşırı derece de olmadığı müddetçe kızarıklık ve yanma normaldir.

 

Clinoper Jel Hakkında Tüm Sorularınızın Cevabını Bulacaksınız!

 

 

İsotrexin Jel Kullananların Elde Ettiği Sonuçlar

 

Bu ürünü kullanıp kendisinde nasıl etki etki gösterdiğine dair düşünceler ifade edilmiştir. Bu düşünceleri de bizde olduğu gibi aynen size aktarıyoruz.

Leyla yaşadıklarını anlatıyor: Peeling etkisi yapıyor bunu görebiliyorum. Bu durum çok hoşuma gitti. ilk başta hiç sivilceleri geçirmez zannettim. Çünkü gerçekten geç etki gösteriyor, ilk sonuçları 3 hafta sonra almaya başladım. Bu sonuçlardan sonra bırakmadım devam ettim. Sivilcelerim gitti ayrıca cildim çok güzelleşti.

Ferdağ yaşadıklarını anlatıyor: 2 tüp kullandım çok fazla bir etkisi olmadı nedense. Bu nedenden dolayı da daha fazla kullanmadım.

Kemalettin yaşadıklarını anlatıyor: 2 ay boyunca çok düzenli kullandım kesinlikle aksatmadım. Kızarıklık durumu benden çok fazla ortaya çıktı. Siyah noktaları giderdi, cildin yağlanma oranını azalttı. Yalnız çok az miktarda sivilce kaldı onlar çok inatçı olduğu için geçirmedi ama büyük oranını çözdü.

Feridun yaşadıklarını anlatıyor: Bu ürünle beraber birkaç takviye vermişti. Ayrıca birkaç uyarı listesi verdi ve bunlara harfiyen uy dedi. Çok işe yaradı büyük oranda sonuç aldım. Sizde kesinlikle doktora gidin defalarca sonuç alacaksınız. Bende başka kremleri kullanıp sonuç alamayanlardanım ama bu ve diğer ürünler sonuç verdi. Çok şükür şuan daha öz güvenli ve mutluyum.

Berna yaşadıklarını anlatıyor: Kullanınca güneşe çıkınca güneş ışınları cildinizi rahatsız ediyor. Bunun için yazın kullanmayın ben de pek iyi sonuçlar ortaya çıkarmadı ne yazık ki. Doktorum çok inatçı sivilcelere sahip olduğumu söyledi.

Feray yaşadıklarını anlatıyor: Denemenizde fayda var yüzde yüz sonuç alacaksınız diye bir şey yok ama denemeden de bilinmiyor. Bir arkadaşım kullandı düzenli 3 ay sonra istediğine kavuştu.

 

 

Videomuzu da Kesinlikle İzleyiniz!

 

’de moda dünyasını neler bekliyor? " width="">

İLİŞKİLİ HABER

İlkbahar/yaz Milano moda haftası sokak stili

Isotrexin Jel Kullanma Talimatı

Dermatolojik İlaçlar » Akne İlaçları » Sivilce İlaçları » Retinoid İçeren Kremler » İsotretinoin ve Eritromisin

•

Etkin madde: %

a/a isotretinoin ve % 2 a/a eritromisin içerir.
•

Yardımcı maddeler:

Hidroksipropilselüloz, butillenmiş hidroksitoluen (antioksidan) veetanol.

o

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç monash.pwğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınımonash.pw ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına monash.pw ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


oBu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınımonash.pw Kullanma Talimatında:

1. ISOTREXIN nedir ve ne için kullanılır?


2. ISOTREXIN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. ISOTREXIN nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. ISOTREXIN'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır ISOTREXIN nedir ve ne için kullanılır? ISOTREXIN 30 g'lık alüminyum tüpte, jel şeklinde, etkin madde olarak isotretinoin ve eritromisin içeren ve akneye (sivilce) karşı kullanılan bir ilaçtır.
ISOTREXIN hafif-orta şiddetli aknenin haricen tedavisinde kullanılır ve hem iltihaplı, hem de iltihapsız bozuklukların tedavisinde etkilidir.

2. ISOTREXIN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerISOTREXIN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;
• İsotretinoin, eritromisin veya ilacın içeriğindeki diğer maddelere karşı alerjik iseniz
• Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız
• Emziriyorsanız
• Akut egzama, rozasea adı verilen deri hastalığınız veya ağız çevrenizde cilt iltihabı varsa

ISOTREXIN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;
• Ense gibi hassas cilt bölgelerine uygulayacaksanız.
Herhangi bir yardımcı maddeye karşı bilinen bir duyarlılığınız veya alerjiniz varsa
• Güneş ışığı ya da güneş lambalarına maruz kalacaksanız. ISOTREXIN güneş ışığınaduyarlılıkta artışa sebep olabilir, bu nedenle güneş ışığı ya da güneş lambalarına maruziyetönlenmeli veya en aza indirilmelidir.
• Güneş yanığı durumunda doktorunuza danışınız. Doktorunuz tarafından tedavinizi geçiciolarak durdurulacaktır.
• Güneş ışığına maruziyet engellenemiyorsa, yeterli koruma sağlayan güneş koruyucu ürünlerve tedavi edilen bölgeler için koruyucu giysiler kullanınız.
• Harici kullanılan başka bir ilaç kullanıyorsanız.
ISOTREXIN'i ağız, göz, mukoz membranlar ve hasarlı veya egzamalı cilt ile temas ettirmeyiniz. Kazara temas durumunda, bu bölge su ile iyice yıkanmalıdır. İlacın cilt kıvrımlarındabirikmemesine dikkat edilmelidir.
Tedavi sırasında kötü yanıt veya durumunuzda kötüleşme, uzun süreli veya önemli ishal görülürse veya karın krampları yaşarsanız ISOTREXIN ile tedaviyi bırakarak doktorunuza danışınız.
ISOTREXIN bağırsak iltihabı (bölgesel enterit, ülseratif kolit, antibiyotikle ilişkili kolit) olan ve daha önce geçirmiş olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
ISOTREXIN bölgesel deri reaksiyonlarına ya da gözlerde ve ağız içi veya cinsel organlar gibi dışarıya açılan vücut kanallarını döşeyen dokuda tahrişe sebebiyet verebilir.
ISOTREXIN'e eşlik eden topikal tedavi var ise dikkatli olunmalıdır. Tahriş veya egzama gibi deri reaksiyonları görüldüğü takdirde uygulama sıklığı azaltılması veya tedavi geçici olarak kesilmeli,cilt durumu düzelince tedaviye yeniden başlanmalıdır. Tahriş devam ederse tedavisonlandırılmalıdır.
Cildinize kimyasal soyma, dermabrazyon veya lazerle cilt yenileme gibi işlemler yaptıracaksanız ISOTREXIN'i uygulamadan önce cildinizin iyileşmesini bekleyiniz.
ISOTREXIN'in yanıcı yapısından ötürü uygulama sırasında veya kullanımdan hemen sonra sigara içmeyiniz veya açık aleve yaklaşmayınız.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın.

ISOTREXIN'in yiyecek ve içecek ile birlikte kullanılması

Veri bulunmamaktadır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamileyseniz ISOTREXIN kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınımonash.pwe

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme süresince ISOTREXIN kullanmayınız.
ISOTREXIN'in araç veya makine kullanma yeteneği üzerindeki etkisini araştıran çalışmalar yapılmamıştır. Ancak zararlı bir etki beklenmemektedir.
ISOTREXIN butillenmiş hidroksitoluen içerdiğinden bölgesel deri reaksiyonlarına (örneğin, kontak dermatite) ya da gözlerde ve mukoz membranlarda (ağız içi veya cinsel organlar gibi dışarıyaaçılan vücut kanallarını döşeyen dokuda) irritasyona (tahrişe) sebebiyet verebilir.
Eşzamanlı topikal antibiyotikler, ilaçlı ya da güçlü kurutma etkisi olan yıpratıcı sabun ya da temizleyiciler, yüksek konsantrasyonda alkol ve/veya sıkılaştırıcı içeren maddeler dikkatlikullanılmalıdır; aşırı tahrişe yol açabilir. Soyucu bir madde (örneğin benzoil peroksid) içerenpreparatlar kullanılırken özel dikkat gereklidir. Beraber kullanım gerektiği takdirde ürünleri gününfarklı zamanlarında (örn. biri sabah, diğeri akşam) kullanınız.
ISOTREXIN diğer jel, krem veya merhemlerle karıştırılmamalıdır. Bunlar ISOTREXIN'in işleyişini engelleyebilirler. Ayrıca haricen uygulanan başka akne ilaçları kullanıyorsanızdoktorunuzu bilgilendiriniz. Bir antibiyotik grubu olan makrolidlerle ya da klindamisin ile birliktekullanmayınız.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınızı bunlar hakkında bilgi veriniz ISOTREXIN nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: ISOTREXIN'in nasıl kullanılacağı hakkında doktorunuzun talimatlarını takip ediniz.
Jeli günde bir veya iki kez etkilenmiş bölgeye sürünüz. Bazı durumlarda tam bir etki görebilmeniz için ISOTREXIN'i hafta kullanmanız gerekebilir.
Cildinizi temizledikten sonra ISOTREXIN'i tedavi edilecek bölgeye ince bir tabaka olacak şekilde yaygın bir biçimde sürünüz. Jeli sürdükten sonra ellerinizi yıkayınız.
Cildinizde tahriş görülürse nemlendirici kullanabilirsiniz.
• Çocuklarda kullanım: 12 yaş öncesi dönemdeki çocuklarda kullanımı yoktur.
• Yaşlılarda kullanımı: Bu yaş grubunda akne vulgaris görülmediğinden yaşlılardaISOTREXIN kullanımı için özel tavsiyeler bulunmamaktadır.
Veri bulunmamaktadır.

Eğer ISOTREXIN'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşmonash.pwmanız gerekenden daha fazla ISOTREXIN kullandıysanız ISOTREXIN'in aşırı uygulanması tedaviden daha iyi sonuç alınmasını sağlamaz ve ciltte kızarıklık, soyulma, kaşıntı gibi belirgin tahrişe sebep olabilir. Böyle bir durumunda ilacın kullanımınıazaltabilir ya da ilacın kullanımına birkaç gün ara verebilirsiniz.
ISOTREXIN'in kazara yutulması durumunda eğer yutulan miktar cilde sürülen miktardan daha az ise herhangi bir zarar beklenmemektedir. Ağızınızı bol su ile çalkalamalısınız. Eğer fazla miktardajeli yutmuşsanız doktorunuza danışınız. Bu durum kusma ve ishale sebebiyet verebilir.

ISOTREXIN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşmonash.pwXIN i kullanmayı unutursanız Eğer ISOTREXIN kullanmayı unutursanız, hatırlar hatırlamaz ilacınızı kullanınız. Daha sonra önerilen kullanım şekline uygun olarak kullanmaya devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınımonash.pwXIN ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler Doktorunuza danışmadan ilacınızı kullanmayı bırakmayınız.
Doktorunuzun tavsiyesi olmadan ISOTREXIN'i 12 haftadan uzun süre kullanmayınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi ISOTREXIN'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, ISOTREXIN'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz:

• Boğazın, yüzün, dudakların veya ağzın aniden şişmesi sonucu nefes almada ya da yutmadazorluk, ellerin, ayakların ve ayak bileğinin aniden şişmesi ya da kaşıntılı isilik gibi alerjikreaksiyonlar
• Uygulama yerinde kızarıklık, soyulma, ciltte ağrı, uygulama yerinde kaşıntı, ciltte tahriş, cilthassasiyeti, ciltte yanma hissi, uygulama yerinde batma hissi, ciltte kuruluk
• Işığa duyarlılık, ciltte renk koyulaşması ve ciltte renk açılması
• Uygulama yerinde kıl köklerinin iltihabı
• Şiddetli ya da uzun süren ishal
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:
Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.
Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan: hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
Seyrek: hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek: hastanın birinden az görülebilir.
Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın görülen yan etkiler

• Ciltte ağrı
• İsilik
Cilt iritasyonu

Yaygın görülen yan etkiler

• Uygulama bölgesinde dermatit, egzama ve cilt kuruluğu gibi reaksiyonlar
• Ciltte kızarıklık
• Ciltte soyulma ya da pullanma
• Ciltte yanma hissi
• Kaşıntılı cilt

Seyrek görülen yan etkiler

• Alerjik reaksiyonlar
• Kaşıntı, kurdeşen
• Karın ağrısı
• İshal
• Güneş ışığına karşı artmış hassasiyet
• Cilt renginde solma
• Cilt renginde koyulaşma
• Yüzde şişlik
• Uygulama bölgesindeki kıl köklerinde iltihap

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz ISOTREXIN'in Saklanması

TSOTREXTN'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25oC'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
ISOTREXIN'i kullanmadığınız zamanlarda tüpün ağzını sıkıca kapatınız. Ürünün akmasını önlemek amacıyla kapağın iyi oturduğuna emin olunuz.
ISOTREXIN içeriğinde yanıcı maddeler bulunduğundan ateşten, alevden veya sıcaktan uzak tutunuz.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra TSOTREXTN'i kullanmayınız.


Ruhsat sahibi:

GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş.
Büyükdere Cad., 1. Levent Plaza No: B Blok monash.pw / İSTANBUL

Üretim yeri:

Stiefel Laboratories Ireland, Finisklin Business Park, Sligo, İrlanda

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


5


ISOTREXIN jel 30 G

ISOTREXIN Jel 30 g

Haricen kullanılır.

  • Etkin madde: % a/a isotretinoin ve % 2 a/a eritromisin içerir.
  • Yardımcı maddeler: Hidroksipropilselüloz, butillenmiş hidroksitoluen (antioksidan) ve etanol.
ATCKamu NoEşdeğer KoduTürüBirim MiktarAmbalajÜretim YeriRuhsat Tar.Ruhsat No
D10AD54AEBOrjinal İlaç30 G30ithal/16
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)
Temel İlaçÇocuk Temel İlaçYenidoğan Temel İlaç
DSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaç

ISOTREXIN Jel Nedir ve Ne için kullanılır?

  • ISOTREXIN 30 g’lık alüminyum tüpte, jel şeklinde, etkin madde olarak isotretinoin ve eritromisin içeren ve akneye (sivilce) karşı kullanılan bir ilaçtır.
  • ISOTREXIN hafif-orta şiddetli aknenin haricen tedavisinde kullanılır ve hem iltihaplı, hem de iltihapsız bozuklukların tedavisinde etkilidir.

ISOTREXIN Jel Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kullanılmaması gereken durumlar

Eğer;

  • İsotretinoin, eritromisin veya ilacın içeriğindeki diğer maddelere karşı alerjik iseniz
  • Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız
  • Emziriyorsanız
  • Akut egzama, rozasea adı verilen deri hastalığınız veya ağız çevrenizde cilt iltihabı varsa

Dikkatli kullanılması gereken durumlar

Eğer;

  • Ense gibi hassas cilt bölgelerine uygulayacaksanız.
  • Herhangi bir yardımcı maddeye karşı bilinen bir duyarlılığınız veya alerjiniz varsa
  • Güneş ışığı ya da güneş lambalarına maruz kalacaksanız. ISOTREXIN güneş ışığına duyarlılıkta artışa sebep olabilir, bu nedenle güneş ışığı ya da güneş lambalarına maruziyet önlenmeli veya en aza indirilmelidir.
  • Güneş yanığı durumunda doktorunuza danışınız. Doktorunuz tarafından tedavinizi geçici olarak durdurulacaktır.
  • Güneş ışığına maruziyet engellenemiyorsa, yeterli koruma sağlayan güneş koruyucu ürünler ve tedavi edilen bölgeler için koruyucu giysiler kullanınız.
  • Harici kullanılan başka bir ilaç kullanıyorsanız.

ISOTREXIN’i ağız, göz, mukoz membranlar ve hasarlı veya egzamalı cilt ile temas ettirmeyiniz. Kazara temas durumunda, bu bölge su ile iyice yıkanmalıdır. İlacın cilt kıvrımlarında birikmemesine dikkat edilmelidir.

Tedavi sırasında kötü yanıt veya durumunuzda kötüleşme, uzun süreli veya önemli ishal görülürse veya karın krampları yaşarsanız ISOTREXIN ile tedaviyi bırakarak doktorunuza danışınız.

ISOTREXIN bağırsak iltihabı (bölgesel enterit, ülseratif kolit, antibiyotikle ilişkili kolit) olan ve daha önce geçirmiş olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

ISOTREXIN bölgesel deri reaksiyonlarına ya da gözlerde ve ağız içi veya cinsel organlar gibi dışarıya açılan vücut kanallarını döşeyen dokuda tahrişe sebebiyet verebilir.

ISOTREXIN’e eşlik eden topikal tedavi var ise dikkatli olunmalıdır. Tahriş veya egzama gibi deri reaksiyonları görüldüğü takdirde uygulama sıklığı azaltılması veya tedavi geçici olarak kesilmeli, cilt durumu düzelince tedaviye yeniden başlanmalıdır. Tahriş devam ederse tedavi sonlandırılmalıdır.

Cildinize kimyasal soyma, dermabrazyon veya lazerle cilt yenileme gibi işlemler yaptıracaksanız ISOTREXIN’i uygulamadan önce cildinizin iyileşmesini bekleyiniz.

ISOTREXIN’in yanıcı yapısından ötürü uygulama sırasında veya kullanımdan hemen sonra sigara içmeyiniz veya açık aleve yaklaşmayınız.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın.

Araç ve makine kullanımı

ISOTREXIN’in araç veya makine kullanma yeteneği üzerindeki etkisini araştıran çalışmalar yapılmamıştır. Ancak zararlı bir etki beklenmemektedir.

ISOTREXIN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

ISOTREXIN butillenmiş hidroksitoluen içerdiğinden bölgesel deri reaksiyonlarına (örneğin, kontak dermatite) ya da gözlerde ve mukoz membranlarda (ağız içi veya cinsel organlar gibi dışarıya açılan vücut kanallarını döşeyen dokuda) irritasyona (tahrişe) sebebiyet verebilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

  • Eşzamanlı topikal antibiyotikler, ilaçlı ya da güçlü kurutma etkisi olan yıpratıcı sabun ya da temizleyiciler, yüksek konsantrasyonda alkol ve/veya sıkılaştırıcı içeren maddeler dikkatli kullanılmalıdır; aşırı tahrişe yol açabilir.
  • Soyucu bir madde (örneğin benzoil peroksid) içeren preparatlar kullanılırken özel dikkat gereklidir. Beraber kullanım gerektiği takdirde ürünleri günün farklı zamanlarında (örn. biri sabah, diğeri akşam) kullanınız.
  • ISOTREXIN diğer jel, krem veya merhemlerle karıştırılmamalıdır. Bunlar ISOTREXIN’in işleyişini engelleyebilirler. Ayrıca haricen uygulanan başka akne ilaçları kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz. Bir antibiyotik grubu olan makrolidlerle ya da klindamisin ile birlikte kullanmayınız.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınızı bunlar hakkında bilgi veriniz.

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

Veri bulunmamaktadır.

ISOTREXIN Jel Nasıl Kullanılır?

Doğru ilaç kullanımı nasıl olmalı?

Cildinizi temizledikten sonra ISOTREXIN’i tedavi edilecek bölgeye ince bir tabaka olacak şekilde yaygın bir biçimde sürünüz. Jeli sürdükten sonra ellerinizi yıkayınız.

Cildinizde tahriş görülürse nemlendirici kullanabilirsiniz.

ISOTREXIN’in nasıl kullanılacağı hakkında doktorunuzun talimatlarını takip ediniz.

Jeli günde bir veya iki kez etkilenmiş bölgeye sürünüz. Bazı durumlarda tam bir etki görebilmeniz için ISOTREXIN’i hafta kullanmanız gerekebilir.


Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

12 yaş öncesi dönemdeki çocuklarda kullanımı yoktur.


Yaşlılarda Kullanımı

Bu yaş grubunda akne vulgaris görülmediğinden yaşlılarda ISOTREXIN kullanımı için özel tavsiyeler bulunmamaktadır.


Özel Kullanım Durumları

Veri bulunmamaktadır.

Eğer ISOTREXIN’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşun.


Doz Aşımı ve Tedavisi

ISOTREXIN’in aşırı uygulanması tedaviden daha iyi sonuç alınmasını sağlamaz ve ciltte kızarıklık, soyulma, kaşıntı gibi belirgin tahrişe sebep olabilir. Böyle bir durumunda ilacın kullanımını azaltabilir ya da ilacın kullanımına birkaç gün ara verebilirsiniz.

ISOTREXIN’in kazara yutulması durumunda eğer yutulan miktar cilde sürülen miktardan daha az ise herhangi bir zarar beklenmemektedir. Ağızınızı bol su ile çalkalamalısınız. Eğer fazla miktarda jeli yutmuşsanız doktorunuza danışınız. Bu durum kusma ve ishale sebebiyet verebilir.

ISOTREXIN’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmayı Unutursanız:

Eğer ISOTREXIN kullanmayı unutursanız, hatırlar hatırlamaz ilacınızı kullanınız. Daha sonra önerilen kullanım şekline uygun olarak kullanmaya devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

ISOTREXIN ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Doktorunuza danışmadan ilacınızı kullanmayı bırakmayınız.

Doktorunuzun tavsiyesi olmadan ISOTREXIN’i 12 haftadan uzun süre kullanmayınız.

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer hamileyseniz ISOTREXIN kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Gebelik döneminde ilaç kullanımı hakkında

Gebelik döneminde ilaç konusunda sıkça sorulan sorular


Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme süresince ISOTREXIN kullanmayınız.

Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi ISOTREXIN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, ISOTREXIN’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz:

  • Boğazın, yüzün, dudakların veya ağzın aniden şişmesi sonucu nefes almada ya da yutmada zorluk, ellerin, ayakların ve ayak bileğinin aniden şişmesi ya da kaşıntılı isilik gibi alerjik reaksiyonlar
  • Uygulama yerinde kızarıklık, soyulma, ciltte ağrı, uygulama yerinde kaşıntı, ciltte tahriş, cilt hassasiyeti, ciltte yanma hissi, uygulama yerinde batma hissi, ciltte kuruluk
  • Işığa duyarlılık, ciltte renk koyulaşması ve ciltte renk açılması
  • Uygulama yerinde kıl köklerinin iltihabı
  • Şiddetli ya da uzun süren ishal

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

  • Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.
  • Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Yaygın olmayan: hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Seyrek: hastanın birinden az görülebilir.
  • Çok seyrek: hastanın birinden az görülebilir. Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın görülen yan etkiler

  • Ciltte ağrı
  • İsilik
  • Cilt iritasyonu

Yaygın görülen yan etkiler

  • Uygulama bölgesinde dermatit, egzama ve cilt kuruluğu gibi reaksiyonlar
  • Ciltte kızarıklık
  • Ciltte soyulma ya da pullanma
  • Ciltte yanma hissi
  • Kaşıntılı cilt

Seyrek görülen yan etkiler

  • Alerjik reaksiyonlar
  • Kaşıntı, kurdeşen
  • Karın ağrısı
  • İshal
  • Güneş ışığına karşı artmış hassasiyet
  • Cilt renginde solma
  • Cilt renginde koyulaşma
  • Yüzde şişlik
  • Uygulama bölgesindeki kıl köklerinde iltihap

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Saklanması

ISOTREXIN’i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25oC'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

ISOTREXIN’i kullanmadığınız zamanlarda tüpün ağzını sıkıca kapatınız. Ürünün akmasını önlemek amacıyla kapağın iyi oturduğuna emin olunuz.

ISOTREXIN içeriğinde yanıcı maddeler bulunduğundan ateşten, alevden veya sıcaktan uzak tutunuz.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra ISOTREXIN’i kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi

GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş.

Büyükdere Cad., 1. Levent Plaza No: B Blok monash.pw / İSTANBUL

Üretici

Stiefel Laboratories Ireland, Finisklin Business Park, Sligo, İrlanda

Bu kullanma talimatı …… tarihinde onaylanmıştır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır