6 aylık bebeklerde balgam söktürücü / Balgam Söktürücü (+6 Ay) - Nefis Yemek Tarifleri

6 Aylık Bebeklerde Balgam Söktürücü

6 aylık bebeklerde balgam söktürücü

Bebeklerde balgamlı öksürük bebeğin boğazının fazla kuru olması, az su alması gibi durumlar nedeni ile ortaya çıkar. Bu noktada bebeklerde balgamlı öksürüğün aynı zamanda nefes almayı da engellediğini unutmamalısınız.

Bebeğinizin balgamı atması için ona bol bol ılık su içirmeyi unutmayın. Bunun yanı sıra 1 yaşını geçen bebekler için ballı su da tavsiye edilmektedir. Kullanılan başka bir yöntem debalgamlı öksürüğün giderilmesi için çörek otu kaynatılmasıdır. Bebeklerde balgamlı öksürüğü geçiren tarif;

  • Elma ve armut kabuklarını ılık suyun içine atarak kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca tarçın ve zencefil de ekleyerek 10 dakika daha kaynatın.
  • Kaynama işlemi sonunda karışımı posasından süzün.
  • Karışım ılıyana kadar soğumaya bırakın.
  • Ilıyan karışım azar azar olacak şekilde bebeğe içirilmelidir.

Aylık Bebeklerde Balgam Söktürücü

aylık bebeklerde balgam söktürücü yöntemlere başvurmadan önce mutlaka bir uzman tavsiyesi almak gerekir. Bebekler henüz çok küçük olduğundan bizim sindirebildiğimiz her şeyi sindiremeyebilirler. Bu noktada bebeğin sindirim sistemine zarar vermemek için çok dikkatli olmak gerekir.

Balgam söktürücü şuruplar en etkili balgam atma yöntemlerinden biridir. Bebeklerin biz yetişkinler gibi balgamı doğrudan öksürerek atamaması doğaldır. Bu sorunu çözmek için doktorunuzdan balgam söktürücü reçetelendirmesini talep edebilirsiniz. 

Yaş Bebeklerde Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer?

yaş bebeklerde balgamlı öksürük bebeğin nefes alma kalitesini doğrudan olumsuz etkileyen bir durumdur. 1 yaşını geçen bebeklerde balgam atılması için doğal yollara başvurabilirsiniz. Ilık su, limon ve biraz bal boğazın yumuşamasını sağlayacaktır. Bu karışımı tükettikten sonra bebeğin boğazı yumuşayacağından balgamı çok daha kolay bir şekilde atabilir.

Bebeklerin balgamlı öksürük hali içinde olmaları durumunda düzenlı olarak ılık su, limon ve bal üçlüsünden faydalanabilirsiniz. Günlük 1 kez yarım bardak tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Bebeklerin balgam atması için ne yapılmalı?

Bebekte balgam sorunu varsa bebeğin balgamı atması için eğer bebek 1 buçuk yaşından büyükse; ılık su ve limonu karıştırarak üzerine biraz bal ekleyip içirmeyi deneyebilirsiniz. Bu bebeğin boğazının yumuşamasına ve balgamın atılmasına yardımcı olacaktır.

Bebeklerde hırıltı ve öksürük evde nasıl geçer?

Bebeklerde hırıltı ve öksürük bebeğin nefes alma kalitesini olumsuz etkiler. Hırıltı ve öksürüğün azaltılması için bebeğin burnu sık sık narin bir şekilde temizlenmeli ve bebeğe bol bol su içirilmelidir. sıvı tüketiminde ılık sıvılar tercih edilmelidir.

Görüp Görebileceğiniz En Etkili Boğaz Spreyi Ürünleri

Bisolnatur Kullananlar

Perebron Şurup Fiyatı

Bebeklerde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürük evde tedavi ile nasıl söktürülür?

Kimi zaman yetişkinleri bile çileden çıkartan balgamlı öksürük, bebeklerinde korkulu rüyası. Hırıltılardan uyuyamayan, öksürürken kusan bebeklerde, balgamlı öksürük sorunu çözümsüz değil. Bebeklerde balgamlı öksürük nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürüğü geçiren doğal yöntemler nelerdir? Sorularını taze anneler için cevapladık. İşte bebeklerde balgamlı öksürük problemiyle ilgili tüm merak edilenler…

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Bebeklerde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürük evde tedavi ile nasıl söktürülür?

BEBEKLERDE BALGAMLI ÖKSÜRÜK NEDEN OLUR?

Bebeklerin akciğerleri ve solunum yolları gelişmiş olmadığından çok kolay toz, mikrop ve yabancı maddelere maruz kalır ve tahriş olurlar. Mikropların birikmesi, burunun tıkanması ile genizde mukus birikmesi ve solunum yolunun tahriş olmasıyla bebeklerde balgamlı öksürük meydana gelir.

Bebeklerde burun tıkanıklığı, hırıltı ve balgama ne iyi gelir? Bebeklerde hırıltı evde tedavi ile nasıl geçer?

BEBEKLERDE BALGAMLI ÖKSÜRÜK VE HIRILTI NASIL GEÇER?

  • Yetişkinlerin öksürerek vücut dışına attığı balgamı, bebekler kolayca vücut dışına atamazlar. Bebeklerin balgamı vücut dışına atabilmesi için yapılması gereken, izlenilmesi gereken yollar vardır.
  • Bebeklerde balgam söktürücü bitkiler:
  • Bebeklerin boğazlarını yumuşatmaları için (18 aylıktan büyük bebeklere) ılık su – limon karışımının içine bal karıştırarak bebeğinize verin. Bu karışım bebeğinizin boğazını yumuşatacak ve balgamın daha kolay atılmasını sağlayacaktır.
Sürekli Geğirme Ve Çok Az Gaz Çıkarma Neden Olur, Nasıl Geçer? Sürekli Geğirmenin Nedeni Nedir, Neyin Belirtisi?

  • Bebeğinize bolca su içirmelisiniz. Vücuttaki su ile balgam atılması kolaylaşacaktır.
  • Çörek otu kaynatılıp süzülen suyu bebeğe verilmelidir. Çörek otu balgam söktürücü özelliği olan doğal bir ilaçtır. Aynı şekilde ıhlamur da bebeklerde balgam sökmeye yardımcı olan doğal bir ilaçtır.
  • Elma ve armut kabukları, zencefil, tarçın ile kaynatılarak süzülmüş suyunun bebeğe içirilmesi bebeklerde balgam atılmasına yardımcı olur. Zencefil katı olan balgamın yumuşatılmasını sağlayacaktır ancak 2 yaşının altındaki bebeklere zencefil verilmemelidir. Elma ve armut kabukları ise balgamın vücut dışına atılmasını sağlar. Havuç suyu, ada çayı da balgam söktürücü özelliği olan doğal ilaçlardır.
Emziren anneler bu besinlerden uzak durun!
bebegimvebiz

EN ÇOK OKUNANLAR

ARKADAŞINA GÖNDER

Bebeklerde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürük evde tedavi ile nasıl söktürülür?

SON DAKİKA

&#;ocuklarda balgam nasıl atılır, &#;ıkarılır ve giderilir? &#;ocuklarda balgam s&#;kt&#;r&#;c&#; &#;aylar ve bitkiler

Bebeklerin balgamı yumuşatıldıktan sonra da ampul şırıngası ise boğazda ve burunda bulunan mukusun çekilmesi ile gerçekleştirilebilir. Ama bebeğin burun duvarlarına ya da boğazına şırınganın değmemesi gerekir.

Mukusun yumuşaması için kullanılan diğer yöntem ise bebeğin sırtının ya da göğsünün pışpışlanması da etkilidir.

Balgamı ve göğüs 1 hafta içinde geçmesi beklenir. Geçmemesi halinde ise bir çocuk uzmanı ile görüşülmesi gerekir.

Bebeğin aldığı sıvı miktarının biraz daha arttırılması da yine balgamın kolay atılmasını ve yumuşamasını sağlar.

Çocuklarda Balgam Söktürücü Çaylar ve Bitkiler

 Bebeklerde sıkça görülen balgamın sökülmesi için uygulanacak olan bazı bitkisel ve doğal yöntemler bulunur. Bu yöntemler ile birlikte bebeğin balgamını yumuşatmak ya da söktürmek de mümkün olabilir. Aktarlarda rahatça bulabileceğiniz şifalı bitkilerle yapabileceğiniz doğal şuruplar, kolaylıkla balgam atmanıza yardımcı olur. Balgam, özellikle çocuklarda kendini çeşitli şekillerde belli eden solunum yollarındaki iltihap gibi tahribatları nedeni ile meydana gelen sümüksü bir salgı olarak bilinir.

 Elinizin altında bulunduracağınız limon, zencefil ve balla yapacağınız karışımlar hem kendinizi daha zinde hissetmenizi hem de balgamdan kurtulmanızı sağlayabilir. Hem bebeğiniz hem de kendiniz için uygulayabileceğiniz bazı bitkisel yöntemler vardır. Bu yöntemleri ise şu şekilde sıralayabiliriz;

Bebeklerin balgamını önemli ölçüde yumuşatacak en etkili bitkisel çözüm ıhlamurdur. Sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinden sonra olmak üzere günde 2 defa bebeklere ıhlamur verilmesi balgamın yumuşamasını sağlar.

Bir yaşından büyük olan bebeklerde ise bal ve limon karışımı en etkili sonuçlardan birisini doğurur. Bu karışımı hazırlamak için yapılması gerekenlerin başında ise öncelikle balın ısıtılması yer alır. Daha sonra da bir limon suyun içinde dakika kadar kaynatılması gerekir. Haşlanan limonlar da dilimlenerek soğumaya bırakılır ve daha sonrasında da balın içine atarak yaklaşık olarak 1 saat kadar kaynatılmalıdır. Bu işlemden sonra ise balın süzülmesi gerekir. Bu karışım ise, günde en az bir çay kaşığı kadar çocuğa içirilmelidir.

Daha büyük bebekler için kullanılacak olan balgam söktürücülerden birisi de pekmez olarak bilinir. Bu karışımın hazırlanabilmesi için de 2 tatlı kaşığı tereyağı, 1 bardak su ve 1 çorba kaşığı pekmez ile birlikte kaynatılması gerekir. Karışım ılıdıktan sonra rahatlıkla çocuğa verilebilir.

 Ballı süt ise, 1 yaşından büyük olan çocuklara verilir. Ballı sütün hazırlanabilmesi için 1 bardak sütün içine 1 çay kaşığı kadar karabiberin ve 1 tatlı kaşığı sütün eklenmesi gerekir.

En sık kullanılan yöntemlerden birisi de elma kabuğu olarak bilinir. Elma kabuğunun suyun içinde kaynatılması da bebeklerin balgam sorununu kolaylıkla çözer.

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir