sağlık kurumları yöneticiliği nedir / Sağlık Kurumları İşletmeciliği Nedir? | IIENSTITU

Sağlık Kurumları Yöneticiliği Nedir

sağlık kurumları yöneticiliği nedir

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ - ÖNLİSANS

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Program Tanıtımı

Program Akademik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Programın Amaçları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı, sağlık işletmelerinde çalışmayı amaçlayan öğrencileri yetiştiren mesleki bir programdır.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri

monash.pwL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
HUKUHUKUKUN TEMEL KAVRAMLARIZ
İKTUİKTİSADA GİRİŞ IZ
İŞLUİŞLETME İLKELERİZ
MUHUGENEL MUHASEBEZ
SAKUTIBBİ BELGELEMEZ
 YABANCI DİL IZ
*Yabancı Dil I: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca I, FRAU-Fransızca I ya da İNGU-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.
monash.pwL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
HUKUSAĞLIK HUKUKUZ
İŞLUİŞLETME FONKSİYONLARIZ
PZLUSAĞLIK HİZMETLERİ PAZARLAMASIZ
SAĞUTEMEL İLK YARDIM BİLGİSİZ
SHZUTEMEL SAĞLIK HİZMETLERİZ
 YABANCI DİL IIZ
*Yabancı Dil II: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca II, FRAU-Fransızca II ya da İNGU-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.
monash.pwL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
ÇEKUİŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİZ
İSTUTIBBİ İSTATİSTİKZ
SAKUSAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ IZ
SAKUSAĞLIK SİGORTACILIĞIZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZ
TÜRUTÜRK DİLİ IZ
monash.pwL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
SAĞUSAĞLIK BİLİMLERİNDE VE YÖNETİMİNDE ETİKZ
SAKUSAĞLIK KURUMLARINDA FİNANSAL YÖNETİMZ
SAKUSAĞLIK KURUMLARINDA KALİTE YÖNETİMİZ
SAKUSAĞLIK İŞLETMELERİNDE MALİYET YÖNETİMİZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZ
TÜRUTÜRK DİLİ IIZ

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
  • Sınav süreleri,
  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

Mezuniyet Koşulları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programında AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği  Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren  Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

İş Olanakları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, sağlık işletmelerindeki iş olanaklarından yararlanabilirler.

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Kurumları İşletmeciliği B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

Haberin Devamı

 Ülkemizde pek çok ilde bulunan üniversitelerde sağlık işletmeciliği bulunur. Uzaktan eğitim olanağı ile eğitim veren açık öğretim de yine çalışan sektöre hitap eden eğitim olanağı sunmaktadır. Sağlık kurumlarında kamu sektöründe hali hazırda çalışan memurların da sıklıkla tercih ettiği bir bölümdür.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Dersleri

Sağlık hukuku

Tıbbi belgeleme

Sağlık kurumları mevzuatı

Tıbbi istatistik

Hukukun temel kavramları

Sağlık kurumları finansal yönetimi

Sağlık hizmetleri pazarlama

Sağlık kurumları bilgi sistemleri

İş sağlığı ve güvenliği

Sağlık kurumları kalite kontrol

Sağlık sigortacılığı

Sağlık kurumları yönetim 

 4 dönemlik eğitim süreci boyunca pek çok dersten sorumludur. Tüm derslerin başarı ile tamamlanması sonucundan diploma almaya hak kazanılır. Üniversitelerin bazı 4 yıllık bölümlerine DGS ile geçiş yapabilirler bu bölümler; işletme, sağlık yönetimi ve işletme yönetimi bölümleridir.

Haberin Devamı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları

 Mezunları hastane ve kamu kurumlarının işletmeciliğini yapabilen pozisyonlarda görev yaparlar. Çalışılan hastanelerde sağlık politikası kurar ve yürütülmesini sağlarlar. Hastane sağlık bilgi sistemleri kurulumu ve yönetimini icra ederler. Çalışılan kurumda hizmet kalitesi artırımına katkı sağlayacak projeler ortaya koyarlar. Sağlık ücretleri ve muayene ücretlerinin belirlenmesinde rol oynarlar.

 Çevre sağlığı, çalışma planlarının uygulanması gibi hastane ile alakalı idari tüm işleri üstlenerek, hastaneyi diğer kurumlardan ayırt edici bir hale getirmeye çalışırlar. Rehabilitasyon merkezleri, üniversite hastaneleri, SGK, sağlık araştırma kurumları, özel hastaneler gibi pek çok kurumda iş imkanı bulunur. 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır