dil nasıl boğaza kaçar / Dili Boğazına Kaçan Bebeğe Doktordan Hayat Kurtaran Müdahale - Dailymotion Video

Dil Nasıl Boğaza Kaçar

dil nasıl boğaza kaçar

Dili Boğazına Kaçan Bebeğe Doktordan Hayat Kurtaran Müdahale

Taksim'de dili boğazına kaçan bir turist çiftin bebeği için vatandaş seferber olurken, bir doktor, nefes alamayan bebeğin sırtına vurarak dilini dışarıya çıkartmaya çalıştı.
İstanbul Taksim'de Cumhuriyet Anıtı önünde dili boğazına kaçan bir turist çiftin bebeği için vatandaşlar adeta seferber oldu. Meydandaki bir doktor, nefes alamayan bebeğin sırtına vurarak dilini dışarıya çıkartmaya çalıştı. Bebek için oluşan seferberlik ve o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. ÇIĞLIĞI DUYAN KOŞTU Olay, dün saat sıralarında Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde meydana geldi. İddiaya göre, turist bir çiftin bebeğinin dili henüz bilinmeyen bir nedenle boğazına kaçtı. Bebeğinin nefes alamadığını fark eden turist kadın bir anda meydanda çığlık atmaya başladı. Çevredeki vatandaşların kadının yanına gelmesi üzerine ortalık ayağa kalktı. Haber

seafoodplus.info

Dili boğazına kaçan çocuğun kurtarılma anı kamerada

Okulak mahallesinde bir minibüs durağında market arabasını iterek ilerleyen 6 yaşındaki Ege Tahtasız dengesini kaybederek düştü. Market arabası üstüne düşen çocuğun dili boğazına kaçtı. 

O sırada eşinin dükkanında oturan ve olayı görüp dışarıya çıkan Güçlü Ocakç, acı içinde düşen çocuğu görerek yardımına koştu.

Çocuğun nefes alamadığını fark eden Ocakçı, ilk olarak çocuğun boğazına bir şey kaçtığını düşünerek ilk yardımda bulunmaya çalıştı. 

Ocakçı, çocuğun dilinin boğazına kaçtığını fark edince kaçan dilini parmaklarıyla çekip düzeltti. Bu müdahaleden sonra nefes almaya başlayan çocuk Ocakçı’nın ilk yardımı sayesinde hayata tutundu.

"İlk yardım bilgileri tüm insanlara öğretilmeli"

Bartın Belediyesinde çalıştığını ve ilk yardım eğitimine sahip olduğunu belirten Ocakçı, “Soğukkanlı olmak bu tür durumlarda çok önemli. Ve ilk yardım bilgileri tüm ebeveynlere, sadece ebeveynlere değil tüm insanlara öğretilmeli. Bartın Belediyesinde biz bu eğitimleri aldık. Sertifikamda var. Tabi onun da çok büyük faydası oldu. Görsel olarak bize göstermişlerdi. Çocuğun boğazına bir şey kaçınca ne olur göstermişlerdi. Onların da faydasını gördük” dedi.

Ocakçı eşinin iş yerine ait güvenlik kameralarından olayın yaşandığı anları saniye saniye izlerken minik çocuğun hayatını kurtardığı için büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Sınıfta bir anda yere yığılan ilkokul öğrencisi hayatını kaybetti

Olay, öğle saatlerinde Eyüpsultan Nişanca Mahallesi’ndeki Yunus Emre İlköğretim Okulunda yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, 4. sınıf öğrenicisi 10 yaşındaki Azra Zeynep Demir sınıf içerisinde henüz bilinmeyen bir sebeple bir anda yere düştü. Bu sırada dili boğazına kaçan ve nefes alamayan küçük çocuğa müdahale eden öğretmenleri daha sonra durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük Azra Zeynep’e müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere yanıt vermeyen Demir hayatını kaybetti. Azra Zeynep Demir’in cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, polis ekipleri okula gelerek incelemelerde bulundu. Okul çevresi güvenlik şeridiyle kapatılırken ekipler okul içerisinde arama çalışması yaptı. 

Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

DİL BOĞAZA NASIL KAÇAR? DİLİ BOĞAZINA KAÇAN İNSANLARA NE YAPILMALIDIR?

Sınıfta bir anda yere yığılan ilkokul öğrencisi hayatını kaybetti

Özellikle dövüş sporu ile ilgilenen sporcularda karşılan bir seafoodplus.infogi bir darbeye maruz kalındığında
oluşan kafa travması sonucu çene ve boğazda bulunan kasların anlık gevşemesi ile dilin serbest kalması ve daha çok yerde baygın bulunan kazazedenin boğazına doğru geri çekilmesi ile oluşur.

Sınıfta bir anda yere yığılan ilkokul öğrencisi hayatını kaybetti

DİLİ BOĞAZINA KAÇMIŞ KİŞİYE NASIL MÜDAHALE EDİLİR?

  • Sırtüstü yatırılır. Baş arka taraf bükülür boyun desteklenerek kaldırılır. (Boyun kırığı ihtimali mevcutsa yapılmamalıdır.) 
  • Baş bükülürken çene kaldırılması. (Buda boyun kırığı ihtimali mevcutsa yapılmamalıdır. 
  • Üçlü hava yolu manevrası: 
  • Baş arka tarafa bükülürken çene öne çekilir alt dudak aşağı itilir.

Sınıfta bir anda yere yığılan ilkokul öğrencisi hayatını kaybetti

ÇENEYE BASKI METODU

Hasta sırtüstü yatarken çene öne çekilir baş doğal halde kalır.(Boyun kırığı tehlikesinde uygulanabilir).

Haberin Devamı

Oksijen alış verişi eğer olmazsa hücreler kaçınılmaz olarak ölürler. Beyin hücreleri oksijene en hassas olanlardır. Genellikle oksijensizliğe üç dk dayanabildiği kabul edilir. Kalp hücreleri oksijensizliğe dk dayanabilirler. Deri ve tırnaktaki hücreler oksijensizliğe en fazla dayanan hücrelerdir. Solunum dakikada kere olur. Ve beyin sapı tarafınca denetim edilir. Solunum yolu tıkanırsa 2 dk içerisinde şuur kaybı olur. dk içerisinde kalp durur.

Bu nedenle; Hastanın dili mutlaka kontrol edilmeli ve geriye çekilme tespit edilirse derhal el ağıza sokulmak suretiyle yada kalem benzeri bir malzeme ile dil boğazdan çekilmeli ve hastaya uzman bir müdahale yapılana kadar ağzı açık ve dili dışarıda tutulmalıdır.Çok kritik bir durum olduğundan küçük zedelenmelerden kaçınmak yerine acilen müdahale edilmeli yalnızca boyun kırığı gibi konularda yukarıda bahsettiğimiz pozisyonda bir müdahale uygulanmalıdır. 

Etiketler :

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir