labnesiz yalancı tiramisu / Yalancı Tiramisu (Labnesiz ) - Nefis Yemek Tarifleri - #2732102

Labnesiz Yalancı Tiramisu

labnesiz yalancı tiramisu

ADIM 1

Kek için yarım su bardağı şeker ve 2 yumurtayı çırpalım.

 

ADIM 2

Daha sonra yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı un, 3 çorba kaşığı kakao ekleyip çırpalım.

 

ADIM 3

180 derecelik sıcak fırına atalım. 20-25 dakika kontrollü olarak pişirelim.

 

ADIM 4

Kek piştikten sonra süt ve kahveyle ıslatalım.

 

ADIM 5

Muhallebi için  3. 5 su bardağı süt, yarım su bardağı  şeker, 0.75 su bardağı unu tencerede karıştıralım. Ocağa alıp kısık ateşte kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.

 

ADIM 6

Göz göz kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve ılınmaya bırakalım.

 

ADIM 7

Muhallebi hafif ılınmaya başlayınca bir paket krem şanti tozunu tencereye dökerek çırpalım.

 

ADIM 8

Pişen keki ılıdıktan sonra servis tabağına alalım ve yaş pasta şeklinde keselim.

 

ADIM 9

Kekin arasını ve üzerini muhallebi ile kaplayalım.

İPUCU: Dilerseniz arasına muz veya çilek ekleyebilirsiniz.

 

ADIM 10

Pastanın üstü kakaoyla süsleyelim. Dolapta 3 saat dinlendirip servis edelim.

Tarifimiz 8 kişiliktir.

 

Afiyet Olsun!

Labnesiz tiramisu tarifi ve yapılışı: Evde labnesiz tiramisu nasıl yapılır?

AŞÇININ NOTU

Her ıslak kekte olduğu gibi labnesiz tiramisuda da kekin dinlenmesi ve muhallebinin soğuması önemlidir. Bu yüzden labnesiz tiramisumuzu bir gece buzdolabında bekletip servis edersek daha lezzetli bir tatlın servis etmiş oluruz.

YAPILIŞI

  • Labnesiz tiramisu yaparken önceliğimiz keki hazırlamak olmalı. Böylelikle kek pişerken muhallebiyi hazırlamak için daha çok vaktiniz olacak.
  • Derince bir karıştırma kasesi alalım ve içine yumurta ve şekeri koyalımç Yumurta ve şeker iyice karışana kadar çırpalım. Köpük köpük bir görüntü alana kadar çırpmaya devam edelim.
  • Şeker ve yumurta iyice karıştığında karıştırma kasesinin içine yağı ve sütü de koyalım. İyice karıştırdıktan sonra kakaoyu da ekleyelim.
  • Kakaolu sıvı karışımın içine unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini de katalım, bir kaşık ya da spatula ile kekin hamurunu güzelce karıştıralım.
  • Fırınımızı 180 dereceye hazırlayalım ve ısınmaya bırakalım. Bir tepsiye kekin hamurunu iyice yayalım ve daha önce ısıttığımız fırına koyup pişmeye bırakalım.
  • Şimdi sıra labnesiz tiramisu muhallebisinde. Muhallebi için 2 kaşık tereyağı ve 2 paket vanilin dışındaki tüm malzemeleri bir tencerenin içine alalım ve karıştıralım. Ardından tencereyi ateşe alalım ve muhallebinin kaynamasını bekleyelim. Kaynarken süreli karıştıralım.
  • Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olunca ocağın altını kapatalım. Son olarak tereyağı ve vanilyaları da ekleyip muhallebiyi bir daha karıştıralım.
  • Bu arada, pişen keki fırından çıkarmayı ve soğuması için kenara koymayı unutmayalım. Kek soğuduğu zaman bir karıştırma kabı içinde süt, su, şeker ve kahveyi karıştırarak elde ettiğimiz karışımla kekimizi güzelce ıslatalım.
  • Kek ıslandığı zaman muhallebiyi kekin üzerine güzelce ve eşit miktarda yayalım. Son olarak muhallebinin üzerine kenarda ayırdığımız kakaoyu da serpelim. İşte evde labnesiz tiramisu yapmak bu kadar kolay!

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır