milyon mu çok milyar mı / Milyar mı daha büyük milyon mu? 1 milyar ne kadar? 1 milyon ne kadar? - Haberler

Milyon Mu Çok Milyar Mı

milyon mu çok milyar mı

Milyar mı daha büyük milyon mu? 1 milyar ne kadar? 1 milyon ne kadar?

Milyar mı daha büyük milyon mu? sorusu gündemde. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan ve 'lık depremin yaraları sarılmak için yardım kampanyası düzenlendi. Türkiye, KKTC ve Azerbaycan'dan ulusal ve uluslararası televizyon ve radyonun katılımıyla yapılan "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına yüz binlerce kişi bağış yaptı. Arama motorlarında ise Milyar mı daha büyük milyon mu? 1 milyar ne kadar? 1 milyon ne kadar? soruları aratıldı.

MİLYAR MI DAHA BÜYÜK MİLYON MU?

Milyar, bin adet milyondan oluşan sayıdır. veya şeklinde rakam ile gösterilir. ile doğal sayılarının arasında olan bir doğal sayıdır. dan başlayan 'a kadar devam eden sayıları sonunda milyar olarak okunur.

Bir milyon ( ), 'u takip eden ve 'den önce gelen doğal sayıdır. Bin kez bin, yüz tümen veya on yük olarak da ifade edilebilir. Hint İngilizcesi ve Pakistan İngilizcesinde de 10 lakh olarak ifade edilir. Lakh, Sanskritçede lak?a türetilmiştir.

GündemYaşamHaberler

milyon mu &#;ok milyar mı

Anayasamıza göre; vergiler mali güce göre alınır.Vergi yükünün, adaletlive dengeliolarak dağıtılması gerekir (Md. 73).

Buna göre, iki örnek verelim.

Vatandaş Ali Garip, bir işyerinde, ‘‘asgari ücret’’ile çalışmaktadır. Aylık brüt geliri milyon liradır.

Vatandaş Veli Uyanık, herhangi bir işte çalışmamaktadır. yılında, ‘‘Hazine Bonosu faizi’’olarak milyar lira gelir elde etmiştir.

SORU :Anayasa'ya göre, verginin mali güce göre alınması, adaletli ve dengeli olarak dağıtılmasıesas olduğuna göre, milyon lira geliri olan mı yoksa milyar lira geliri olan mı daha çok vergi öder?

YANIT : milyon lira geliri olan daha çok vergi öder. Çünkü, yürürlükteki bir yasa maddesine göre, milyar lira Hazine Bonosu geliri olan, 1 lira dahi vergi ödemez (GVK Geçici Md. 59). Çarşamba günü yazdık, yılında, Hazine Bonosu ve Devlet Tahvili geliri elde eden bir vatandaş, milyar milyon bin TL.'ye kadar olan faiz geliri nedeniyle, 1 lira dahi vergi ödemeyecek, gelir vergisi beyannamesi de vermeyecek.

KÜÇÜK BİR KARIŞTIRMA

Bu olayda, vergi alınacak kişi ile vergi alınmayacak kişi, birbirine karıştırılmışa benziyor. Sık sık anlattığımız bir fıkra var.

‘‘Binada yangın çıkmış. Üç katlı evin üstünde kalan adamı da kurtarmak için çağrılan itfaiye gerekli merdiveni bulunmadığı için, ümitler tam kırılmaya başlamış ki, Temelhızır gibi yetişir. Uzun bir halat bulunursa adamı kurtarabileceğini söyler. Halat hemen bulunur. Temelde, kovboylara taş çıkartacak derecede bir ustalıkla halatın ucunu yukarıdaki adama fırlatır ve beline sıkı sıkı bağlamasını söyler. ‘‘Tamam mı?’’diye sorup, halatı şiddetle aşağıya çeker. Adamcağız bütün hızıyla yere çakılır ve anında ölür. Etraftakiler;

- Yahu sen ne yaptın arkadaş? Hani adamı kurtaracaktın?

Temel
şaşkın bir vaziyette kafasını kaşıyarak konuşur;

- Haçan pen pi adamu ha böyle kurtarmiştum. Amma damda miydu? Kuyuda miydu? Aşağidan yukaruya mu yoksa yukarudan aşaği mu çekmiştum. İşte punu karişturdum daa’’

Fıkrada olduğu gibi, Maliye de ‘‘mali güce göre’’vergi alacağını biliyor ama vergiyi mali gücü az olandan mı yoksa mali gücü çok olandan mı alacağını karıştırıyor. Karıştırınca da, olanlar oluyor, milyon lira asgari ücretten vergi alınırken, milyar lira gelir vergi dışı bırakılıyor. Böyle bir vergi rezaleti, dünyada yok!

Üniversitede, ‘‘Kamu Maliyesi’’dersinde bu örneği verdiğimizde, bir öğrenci söz aldı;

‘‘Hocam demek ki, milyon lira asgari ücreti olanın mali gücü var, milyar lira Hazine Bonosu faiz geliri olanın mali gücü yok!’’

Servet



BİR gün Avrupa'nın ünlü sanat merkezi kentlerinden birinde gezen çocuğun biri bir vitrinde çok hoş bir tablo görür. Tablo bedeli oldukça pahalıdır.

Çocuk bu tabloyu bir sonraki sene abisinin doğum gününe almayı ister ve bir iş bulup kıt kanaat geçinerek biriktirdiği tüm para ile mağazaya gider. Şanslıdır tablo hálá satılmamıştır. İçeri gider ve tabloyu bir süre yakından izledikten sonra resmi yapan sanatçıyı bulur ve;

‘‘Abimin doğum günü için bu resmi satın almak istiyorum, tüm param da bu kadar’’
der.

Ressam bir süre düşündükten sonra, resmi paketler ve resmi satar. Çocuk paketini alır ve teşekkür ederek çıkar. Mağazada adamın arkadaşları da vardır ve şaşkın şaşkın sorarlar;

‘‘Sen ne yaptın o resmin değeri milyarlar ederdi. Neden bu kadar cüzi bir rakama sattın?’’

Adam cevap verir;

‘‘Evet ben bu resme milyarlarını verecek bir sürü insan bulabilirdim, ancak tüm servetini bu resme verecek kaç kişi bulabilirdim?’’

KISSADAN HİSSE

Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.


HAYRET



Trajikomik sonuçlar

YEMİNLİ
Mali Müşavir Zeki Gündüz, ‘‘Kayıtdışılığın Trajikomik Sonuçları’’başlığı altında, bazı ilginç tespitler yapmış. İşte bunlardan birkaçı:

Bir vergi dairesinde yapılan inceleme sonucu, vergi dairesindeki memurların vergi iade belgeleri arasında, çok sayıda sahte fişe rastlanmış.

Ölen kişilerin emekli aylıklarının yakınları tarafından alındığı anlaşılınca, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinden, sağ olduklarını ispatlamaları istenilmiş.

Çiftçilere, doğrudan destek programı çerçevesinde yapılan başvuruların incelenmesi sonucunda, ekili alanların çok üzerinde başvuru yapıldığı ortaya çıkmış.

TEBESSÜM



Bak şu afacana

BÜYÜK
şirketlerden birinin patronu, bilgisayar sistemleri ile ilgili önemli bir arızanın acilen giderilmesi için bilgisayar mühendislerinden birinin evine telefon etmesi gerekir. Adamın evine telefon eder ve karşı taraftan fısıldayan bir çocuk sesi ‘‘alo’’der. Bu kadar önemli bir konuyu bir çocukla konuşmak istemeyen patron sorar ‘‘Baban evde mi?’’. Çocuk fısıldayarak cevap verir: ‘‘Evet’’. Patron sorar ‘‘Onunla konuşabilir miyim?’’. Çocuk fısıldayarak cevap verir: ‘‘Hayır’’. Patron şaşırarak ‘‘Peki annen evde mi?’’. Çocuk fısıldayarak: ‘‘Evet’’. Patron, ‘‘Peki onunla konuşabilir miyim?’’. Çocuk yine fısıldayarak: ‘‘Hayır’’. Patron çocuğun cevapları karşısında şaşırır ve en iyisinin bir büyükle konuşmak olacağını düşünerek sorar, ‘‘Orada başka kimse var mı?’’‘‘Evet’’der çocuk fısıldayarak, ‘‘Bir polis memuru var’’. Mühendislerinden birinin evinde polisin ne işi olduğuna anlam veremeyen adam sorar ‘‘Memur beyle konuşabilir miyim?’’. ‘‘Hayır’’der ufaklık, ‘‘Şu anda meşgul’’. İyice meraklanan patron; ‘‘Neyle meşgul?’’. Çocuk fısıldayarak cevaplar; ‘‘Annemle babamla ve itfaiyeci amcalarla konuşuyor’’. Meraklanan ve endişelenen patron, telefondan gittikçe artan bir gürültü duyar ‘‘Bu ses de ne?’’diye sorar; ‘‘Bir helikopter’’der çocuk, hálá fısıldayarak. Panikleyen patron; ‘‘Neler oluyor orada’’diye sorar. Çocuk hálá fısıldayarak; ‘‘Arama kurtarma timi geldi’’. Patron endişeli ve neler olduğunu bilmemenin kızgınlığı içinde: ‘‘İyi de neyi arıyorlar’’. Küçük çocuk hálá fısıldayarak ve kıkırdayarak cevap verir: ‘‘Beni’’

GÜNÜN SÖZÜ



Büyük insanların taşıdıkları özellikler şunlardır: Doğruyu teşhis etmek, iyi bir dinleyici olmak, yumuşak konuşmak, doğruluk, işini severek yapmak, bilmediğini sormak, kızgınlıktan uzak durmak, başarılı olunduğunda adil davranmak.

Konfüçyüs

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Milyar mı daha büyük trilyon mu?

İçindekiler:

  1. Milyar mı daha büyük trilyon mu?
  2. Milyar mı daha çok milyon mu?
  3. En büyük sayıda kaç sıfır var?
  4. Septilyon dan sonra ne gelir?
  5. Bir milyon mu çok 1 trilyon mu?
  6. Septilyonda kaç sıfır vardır?
  7. Bir Desilyonda kaç sıfır vardır?
  8. Kentrilyondan sonra ne gelir?
  9. 1 milyon TL de kaç sıfır var?
  10. 1 milyon da kaç tane sıfır var?
  11. 1 milyon kaç basamaklı?
  12. Sıfırı kim icat etti?

Milyar mı daha büyük trilyon mu?

Trilyon, büyükdeğerli sayılardan bir tanesidir. Milyon, milyar, katrilyon gibi daha farklı büyüksayılarda vardır. Çünkü 1 Trilyon1. sayısına eşittir.

Milyar mı daha çok milyon mu?

Bir "milyon", "büyük bin"dir ve 'e eşittir.

En büyük sayıda kaç sıfır var?

Googolplex'de 1'in yanında adet sıfır var. Bir başka deyişle 1'in yanında 1 Googol sıfır!

Septilyon dan sonra ne gelir?

Merkez Bankası yetkilileri, katrilyondan sonrakentilyon, seksilyon, septilyon, oktilyon, nobilyon,desilyonun kullanılacağını açıkladı.

Bir milyon mu çok 1 trilyon mu?

Geleneksel Britanya kullanımı birmilyonun her katına yeni ad verir (uzun ölçek): = 1 milyon; = 1bilyon; = 1 trilyonve böyle devam eder.

Septilyonda kaç sıfır vardır?

Septilyon ==> ==> 1 septilyon “ 0 0” şeklinde yazılıseafoodplus.infoda 24 sıfırı vardır.

Bir Desilyonda kaç sıfır vardır?

Nonilyon ==> ==> 1 nonilyon “ 0 0 ” şeklinde yazılıseafoodplus.infoda 30 sıfırı vardır. Desilyon==> ==> 1 desilyon“ 0 0 0” şeklinde yazılıseafoodplus.infoda 33 sıfırı vardır.

Kentrilyondan sonra ne gelir?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yetkilileri de, katrilyondan sonrakentilyon, seksilyon (heksilyon), septilyon, oktilyon, nobilyon, desilyonun kullanılacağını açıkladı.

1 milyon TL de kaç sıfır var?

Milyon, milyarve trilyon gibi büyük sayıların kaçhaneli olduğu veya kaç sıfıryer aldığı merak edilebiliyor. Milyarrakamında bulunan sıfırların adedi kişilerce araştırılıyor. Milyardabulunan sıfırsayısı 9'dur.

1 milyon da kaç tane sıfır var?

Milyon, sayısından sonra başlar ve sayısına kadar devam etmektedir. Milyonda Kaç SıfırVar? Milyonsayısında 0 sayısı değişiklik gösterebilir. En az altı tane 0 bulunur.

1 milyon kaç basamaklı?

Milyon Kaç BasamaklıSayılardır? Milyondaki basamakyani rakam sayısı değişebilir. En az 7 adet en fazla 9 tane rakam bulunur. Kısacası milyon7,8 ve 9 tane rakam bulunduran sayılardır.

Sıfırı kim icat etti?

Sıfırın M.Ö. itibarıyla Antik Mısırlılar, M.Ö. ikinci binyılın ortalarında Babiller, MÖ yıllarında Orta Amerika'da yaşayan Mayalılar tarafından kullanıldığına dair kanıtlar vardır.

Milyon mu &#;ok milyar mı, milyar daha mı b&#;y&#;k? B&#;y&#;kten k&#;&#;&#;ğe para birimi sıralaması: Trilyon Katrilyon, Sekstilyon

Depremzedeler için ortak yayında bağış kampanyası yapılınca vatandaşlar para birimleri hakkında yoğun bir şekilde araştırma yapamaya başlandı. Milyon, Milyar, Trilyon, Katrilyon, Sekstilyon şekliden giden para birimlerinden hangisinin küçük, hangisinin büyük olduğu merak ediliyor. Peki, Milyon mu çok milyar mı, milyar daha mı büyük?

• 16 Şubat - • Son Güncelleme:

• 16 Şubat - • Son Güncelleme:

1Milyon mu çok milyar mı, milyar daha mı büyük Büyükten küçüğe para birimi sıralaması: Trilyon Katrilyon, Sekstilyon
2MİLYON MU ÇOK MİLYAR MI

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir