electrolux bulaşık makinesi su boşaltmıyor / Electrolux Bulaşık Makinesi Su Boşaltmıyor

Electrolux Bulaşık Makinesi Su Boşaltmıyor

electrolux bulaşık makinesi su boşaltmıyor

Gündelik yaşamda ev ve işyerlerinde en sık kullanılan beyaz eşyalardan birisi de bulaşık makineleridir. Ev ve işyerlerinin bütün bulaşıklarını yıkayan bulaşık makineleri de zaman zaman çeşitli nedenlerden dolayı arızalanabilmektedir. Electrolux Bulaşık Makinesi Su Boşaltmıyor arızası da bu arızalardan birisidir. Bulaşık makinesinin su boşaltamamasının birçok sebebi olabilir. Bunlardan en sık karşılaşılanları sıralamak gerekirse;

  • Gider Tıkanıklığı: Bulaşık makinesinin su boşaltamamasının nedenleri arasında en sık görülen nedenlerinden birisi gider tıkanıklığıdır. Bulaşık makinelerinde yıkanan bulaşıklarda bulunan katı maddeler zamanla makinenin filtresini tıkar. Bu da makinenin su boşaltmasına engel olur. Bu durumda makinenin en alt kısmında bulunan filtrenin temizlenmesi gerekir.
  • Pompa Motorunda Arıza: Pompa motorunda yaşanan arıza da bulaşık makinesinin su boşaltamasına engel olan başka bir nedendir. Bu durumda çağıracağınız Electrolux teknik servisi duruma göre parça değişimi ya da pompa motoru tamiratı yaptıktan sonra sorun giderilir.
  • Kart Arızası: Electrolux Bulaşık Makinesi Su Boşaltmıyor arızası her ne kadar gider ile alakalı bir durum olsa da kart arızası durumunda da makine su boşaltmayabilir. Bunun için de çağıracağınız Electrolux teknik servisi duruma göre parça değişimi ya da kart tamiratı yaptıktan sonra sorun giderilir.

Electrolux Bulaşık Makinesi Su Boşaltmıyor

Electrolux bulaşık makineniz, normal yıkama programı çerçevesinde aldığı deterjanlı ve pis suyu yıkama sonucunda dışarıya atar. Makinenizde bunu sağlamakla görevli olan belirli parçalar bulunur. Bu nedenle de Electrolux bulaşık makinesi su boşaltmıyor gibi bir sorun yaşıyorsanız kesinlikle bu ilgili parçalardan bir tanesi ile ilgili olarak arıza yaşıyorsunuz anlamına gelir. Bir bulaşık makinesinin suyu boşaltamaması, makinenin tam olarak kullanılabilmesine engel teşkil eder. Bu yüzden bulaşık makinenizi iyi bir şekilde kullanabilmek için boşaltım sorununu gidermelisiniz. Bunu da ancak uzman personeller tarafından profesyonel işlemlerle sağlayabilirsiniz.

Bulaşık makinenizde su boşaltım sorunu yaşıyorsanız;

Bulaşık makinenizin pompa motoru arızalı olabilir. Bu durumda makinenizin suyu boşaltamamasına neden olur. Böyle bir durumda uzman personeller makinenizin alt kısmından pompa motoruna ulaşarak, arızalı olan pompa motorunu yenisi ile değiştirir. Bu işlemle su boşaltımı tamamı ile sağlanabilir.

Bulaşık makinenizin yıkama suyunu boşaltamamasına neden olan ikinci etken ise su tahliye hortumunun tıkanmış olmasıdır. Bulaşık makinenizin su tahliye hortumu tıkanmış ise su akışı sağlanamaz. Bu yüzden su tahliye hortumu sökülerek, mevcut tıkanıklığı giderilir. Böylelikle sorunun çözümü sağlanır.

Şeklinde müdahaleler gerçekleştirilir. Electrolux bulaşık makinesi su boşaltmıyor sorununa karşı bu müdahaleler gerçekleştirilir. Bu müdahaleler ile makinenin suyu boşaltması sağlanır. Ancak su boşaltımı bu müdahalelere rağmen sağlanamazsa makinenizin program aygıtı arızalı olabilir ki bunun için parçanın onarımı ve gerekli olursa değiştirilmesi gerekir.

Diğer Arızalara Göz Atın!
Beko Bulaşık Makinesi P1 P2 Yanıp Sönüyor
Arçelik Bulaşık Makinesi Program Düğmesi Çalışmıyor
Bosch Bulaşık Makinesi E25 Hatası

Bulaşık makinesi su tahliye etmiyor - ne yapmalı?

bulaşık makinesi suyu tahliye etmiyorBir noktada, herhangi bir uyarı olmadan, bulaşık makineniz bulaşıkları yıkama işlemini bitirmeden durur. İçinde su var ve yok olmuyor, fakat akan bir pompanın sesleri ve su üfürümleri yerine, garip bir vızıltı ve tık sesi duyuyorsunuz.

Ne yapmalı Bulaşık makinesinin çalışmamasının nedenini bulmaya çalışalım.

Arızanın Sebepleri

Drenajla ilişkili olabilecek tüm nedenler iki gruba ayrılabilir. Birinci grup, her türlü tıkanma ile ilişkilendirilir ve ikincisi, bulaşık makinesinin bir biriminin parçalanmasını (arızasını) içerir. Böyle bir arızanın tüm nedenlerini listeleriz:

  • boşaltma hortumu bir yerde kıvrılmış, bu nedenle su makineden fiziksel olarak çıkmıyor. Düzeltmek ve makineyi tekrar açmaya çalışmak yeterli. Böyle bir yaygın sorun nadirdir.
  • Kaba filtre tıkanması. Basit kuralı ihmal etmeyin - temiz artıkları yiyecek artıklarından yüklemeden önce. Kemikler, peçeteler ve diğer döküntüler filtre açıklıklarını tıkar ve su tanktan kaçamaz.
  • tıkanmış drenaj alanları. Filtreden geçen yiyecekler, drenaj sisteminin herhangi bir yerinde, örneğin borular, drenaj hortumu veya pompa gibi bir tıkanıklığa neden olabilir.
  • pompa yandı;
  • hatalı basınç şalteri;
  • yazılım modülü bozuldu.

Bazı modellerde SRV, SRS veya SKF serisindeki Bosch bulaşık makinelerinde, yalnızca programın sonunda bir boşaltma problemi tespit edilir. Döngünün ortasında, makine suyu tahliye etmez, ancak bulaşıkları sadece atık suyla yıkar. Fakat kapıyı açtığınızda, tankta su kaldığını göreceksiniz. Bazı otomobil modelleri programın ortasında durabilir ve “SON ”ve program sürecinde hata olduğunu gösteren, musluk şeklinde bir gösterge.

SMV, SPS veya SKS serisi Bosch bulaşık makinelerinde, bir ekran belirecektir hata kodu E24drenaj problemi hakkında bilgilendirme. Bulaşık makinesinde hiç ekran yoksa, ışıklar yanacak ve bir bip sesi duyulacak, makine çalışmayı durduracaktır.

Bilginiz için! Ariston bulaşık makinelerinde, TO03 hatası, Electrolux I20 makinelerinde, Kandy E2 makinelerinde görünecektir.

Tıkanmayı giderin ve pompayı değiştirin

bulaşık makinesi filtresiYani, bulaşık makinesi suyu tahliye etmiyorsa ne yapmalı? Şebeke bağlantısını kesin. Sonra, makineyi tıkanma açısından inceleyin, bir tahliye hortumu ile başlamak en iyisidir. Kanalizasyondan ayırın ve su varsa, sifon veya kanalizasyon tıkanmışsa bir kovaya indirin. Su geçmezse, bulaşık makinesinde bir tıkanıklık bulun. Öncelikle filtreleri temizleyin, işte yapmanız gerekenler:

  1. makinenin kapısını açın ve bulaşıklar için sepeti çıkarın;
  2. makinenin deposunun altındaki filtrenin kapağını sökün ve filtre kabını çıkarın;
  3. sonra ağı çıkarın;
  4. Gerekirse bir diş fırçası ve bulaşık deterjanı kullanarak “camı” ve ağı akan su altında yıkayın;
  5. daha sonra boşaltma pompasının kapağını sökün ve parmağınızla pervanenin nasıl döndüğünü dikkatlice kontrol edin, belki döküntüler de içine girdi, yalnızca meyve kemikleri değil, aynı zamanda bulaşıklardan küçük parçalar da düşebileceği için dikkatli olun;tahliye pompası

    Bilginiz için! Srv veya sgv modellerinde bulunan Bosch bulaşık makinelerinde, pompa kapağı bir adet kendiliğinden kılavuzlu vida ile tutulur, Bosch smv veya spv serisinde kapak mandallanır, her zaman açılması mümkün değildir.

  6. pompayı kapatın.
  7. filtreyi tekrar yerine yerleştirin.

Bulaşık makinesini çalıştırdıktan sonra, su hala duruyorsa, iç parçalarda ve her şeyden önce pompada neden aramanız gerektiği anlamına gelir. Nasıl elde edeceğimizi açıklayacağız.

  1. İlk önce, suyu bulaşık makinesinden boşaltmanız, tanktan elle boşaltmanız veya ileriye doğru eğerek suyun dışarı akması gerekecektir.
  2. Tahliye filtresini tekrar çıkardık.
  3. Sonra aracı “arkada” çeviririz ve kendinden diş açan vidalara monte edilmiş paleti çıkarırız.

    Önemli! Paleti temizlerken dikkatli olun, Bosch makinelerinde, ona bir Aqua-stop sensörü takılabilir, bu nedenle kabloları kırmayacak şekilde çekmeyin.

  4. Sensörü çıkardık, tavayı yana yatırın.
  5. Şimdi pompayı sökün ve hortumları ondan çıkarın.
    tahliye pompası
  6. Ardından, aralıklı olarak dönmesi gereken pervaneyi kontrol edin. Dönme yoksa, ünite değiştirmek daha iyidir.
  7. Ardından, multimetre problarını pompa bağlantılarına bağlayarak direnci kontrol edin. Normalde, direnç yaklaşık ohm olmalıdır. Pompanın kontrol panosundan voltaj alıp almadığını kontrol edin.
  8. Pompa arızalıysa, Bosch veya Ariston için orijinal bir yedek parça satın almak ve rölanti yerine koymak en iyisidir.

Pressostat ve yazılım modülünü kontrol etme

bulaşık makinesi için basınç şalteriTavada su varsa ve ayrılmadığında, bunun nedeni bir su seviye sensörü olabilir. Basınçlı kapta veya baskı makinesine bağlı tüpte bir kusur meydana gelirse, bulaşık makinesinde su miktarının okunması bozulur. Ve dolu bir tavada, sensör kontrol modülüne bir sinyal göndermeyebilir, bunun sonucunda pompa çalışmaz, su depoda kalır. Bu durumda gerekli Bulaşık makinesindeki basınç anahtarını değiştirmek.

Gördüğünüz gibi, kontrol modülü suyu boşaltma zincirine dahil edilmiştir. Fakat başarısız olursa, o zaman su birleşmeyecek. Bu kısa devre, cihaz aşınması veya ürün yazılımı hatası olabilir. Genel olarak, yazılım modülü makinedeki en karmaşık kısımdır ve pahalıdır. Ve çalışmalarını bir uzmanla değiştirmeye çalışmak daha iyidir, belki parçayı tamir etmek bile mümkün olacaktır.

Bu nedenle, bulaşık makinesi tankında su olma nedenini ortadan kaldırarak, bir test yıkama başlatmanız ve makinenin çalışıp çalışmadığını, suyun tahliye edilip edilmediğini kontrol etmeniz gerekir. Makalenin bilgilendirici olduğunu ve Bosch, Ariston, Indesit veya başka bir bulaşık makinesini kendi elinizle nasıl tamir edeceğine dair videoyu yayınlayan meraklıları sayesinde umuyoruz.

   

Electrolux Bulaşık Makinesi Su Boşaltmıyor sorunu sık karşılaşılan ve can sıkan problemler arasında yer almaktadır. Bu sorunun gelişme sebebi farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Günümüzde evlerde ve iş yerlerinde en çok tercih edilen beyaz eşya olan bulaşık makineleri bazen farklı arıza kodları vermeye başlayabilir. Bulaşık makinesinin giderleri yemek ve yağ kalıntıları ile zamanla tıkanabilmektedir.

Makinenin suyu tahliye etmemesi en sık karşılaşılan sorunlar arasındadır. Ayrıca bulaşık makinesinin diğer parçalarında gelişen arızalar da makinenin su boşaltmasına engel olmaktadır.

Electrolux bulaşık makinesinin su boşaltmama nedenleri arasında şunlar bulunabilmektedir;

  • Bulaşık makinesinin gideri tıkanmış olabilir.
  • Pompa motorunda arıza meydana gelmiş olabilir.
  • Gider hortumu kıvrılmış, bükülmüş ya da eğimi kurallara uygun olmayabilir.
  • Kartta arıza olabilir.

ElectroluxBulaşık Makinesi Su Boşaltmıyor sorununu gidermek için Electrolux Bulaşık Makinesi Servisinden yardım almak gerekir. Problem kullanıcının kendi başına gideremeyeceği bir arıza olduğu için teknik servisin yerinde tespit edip işlem yapması önemlidir. Firmamızdan her türlü arıza çözümü ve montaj için 7/24 hizmet alabilirsiniz. Uygun fiyat çizelgemiz ile her daim hizmetinizdeyiz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir