çilekli reçel nasıl yapılır / Çilek Reçeli Tarifi: Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? | Lezzet

Çilekli Reçel Nasıl Yapılır

çilekli reçel nasıl yapılır

Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Kimsenin bilmediği farklı çilek reçeli tarifi

Evde çilek reçeline kim ne denli bayılacağını bilmeyiz ama bu tarifi mutlaka denemelisiniz! Biz size evde çilek reçelinin yapımına nasıl kolayca başlayacağınız ve lezzetiyle sizi şaşırtacak farklı bir reçel tarifi sunuyoruz.
Farklı çilek reçeli tarifi

Çilek reçeli, herkesin severek tükettiği bir meyveden yapılan bir tür reçel olduğundan, daha çok kolaylıkla hazırlanabilir. Ancak, bazı insanlar tarafından bilinmeyen farklı çilek reçeli tarifleri vardır ve bunların da lezzetli olduğunu söylemek gerekir. Burada, farklı çilek reçelleri nasıl hazırlayabileceğinizi anlatacağız.

Evde çilek reçeli nasıl yapılır?

Çilek reçeli nasıl yapılacağına dair birçok farklı tarif vardır ancak aslında bunların hepsi aynı esaslara dayanmaktadır. İsterseniz çilekleri sadece su ve şeker ile kaynatabilir ya da ek olarak biraz portakal suyu da kullanabilirsiniz. Kaynattıktan sonra çilekleri iyice ezin ve süzdükten sonra şekeri ilave edin. Biraz kaynatmaya devam ederek elde etmek istediğiniz konsantrasyonu yakalayabilirsiniz. Son olarak da içine vanilya ekleyebilir veya farklı meyvelerden de hazmedebilirsiniz.

Çilek reçeli, vücudu enerji sağlamada yardımcı olur. Yüksek dozda karbonhidrat ve protein içeriği sayesinde, vücutta atletizm performansını destekler ve sizi daha uzun süre tutar. Ayrıca çilek reçeli, kan şekerini dengelemek için de çok iyidir.

Çilek reçeli aynı zamanda sağlıklı mide-bağırsak fonksiyonunu desteklemeye yardımcı olur. Kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi mineraller içermesi nedeniyle, mide-bağırsak hastalıklar ya da gaz sancısı gibi rahatsızlıklara karşı birebir bir tedavi olarak kullanabilirsiniz.

Farklı bir çilek reçeli tarifiarıyorsanız bu 10 maddeyi gerçekleştirebilirsiniz:


    • Malzemeler: 1 kg çilek, gr şeker, 2 tatli kaşığı jel şekeri, 2 yemek kaşığı su
    • Çilekleri yıkayın ve küçük parçalara ayırın.
    • Şekeri ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın.
    • Çilekleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
    • Jel şekerini ekleyin ve karıştırın.
    • Üzerini örtün ve orta ateşte dakika boyunca pişirin.
    • Pişen reçeli iyice karıştırın ve süzgeçte geçirin.
    • Soğumaya bırakın.
    • Kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın.
    • Serin bir yerde muhafaza edin.


Çilek reçeli nasıl yapılır?Bir de bu tarifi deneyin:

Biraz zahmetli olabilir ancak çilek reçelinin evde yapılması mümkündür. Çilek reçelinin yapılışı için mutlaka en kaliteli çileklerden elde edilmiş meyveler kullanmalısınız. Bununla birlikte eğer doğru oranlar ve teknikler kullanarak çilek reçeli hazırlamaya başladıysanız, sonuç olarak oldukça lezzetli bir tatlı elde etmeniz mümkündür.

Çilek reçelinin hazırlanması için gerekli olan malzemeler: 1 kg çilek, 2 su bardağı toz şeker, yemek kaşığı elma sirkesi, 1 paket vanilya.

Reçelin hazırlanmasi esnasında dikkat edilmesi gerekenler: Reçel kavanozu derinlemesine temizleyip dışını iyi bir şekilde silmeniz gerekmektedir. İçerisine çilekleri koyup onları orta ateşte mümkün olduğu kadar çabuk eritmek için pişirin. Sonra çilekleri elinizle ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin.

Şeker ve elma sirkesini iki ayrı tencerede kaynatın. Elma sirkesi kaynadıktan sonra, ocaktan alarak şekerle karıştırın ve vanilyayı da ilave edip tekrar kaynatmaya devam edin.

Çilekleri bir tencereye alarak iyice pişirin ve ardından şekerli sosla birlikte servise hazirlayin. Soğuduktan sonra reçeli isterseniz kavanozlara boşaltabilirsiniz.

Çilek reçelinin faydaları

Çilek, C vitamini açısından oldukça zengindir. Bu nedenle, çilek reçeli faydaları arasında bağışıklığa katkıda bulunur. Aynı zamanda çilek, yüksek oranda antioksidan içerdiği için cildinizi güzelleştirir ve yaşlanma sürecini yavaşlatabilir.

Çilek reçeli, kan şekeri düzeylerinin kontrol altına alınması için de faydalıdır. Çünkü çilek, yüksek orandaki lif ve karbonhidratlar sayesinde kan şekerini sabit tutar.

Çileğin lif miktarı, tansiyonu dengeler ve kalp sağlığını destekler. Aynı zamanda, bağlantılı olarak da çilek reçeli aterojenik indeksi (LDL) düşürür ve HDL seviyelerini arttırmaya yardımcı olur.

Son olarak, çilek reçeli demir eksikliğine neden olan anemiye karşı da etkilidir. Çünkü, demirin emilimini artıran C vitamini ile birlikte size katkı sağlar.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Genel Haber

Çilek Reçeli

Yemek Tarifleri

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Bu tarif geçen bahardan bu yana sizlerle buluşmayı bekliyor. Neden bu kadar geç kaldı diye soracak olursanız o kadar yoğun bir gündem vardı ki hep ertelendi, paylaşmaya niyetlendiğimde ise maalesef zamanı geçmişti.

Bu nefis çilek reçelini sevgili halam ile birlikte Muğla’da hazırlamıştık. Hem zamanın gelmesi hem de Muğla seyahatimizin yaklaşmasıyla birlikte tekrar aklıma düştü :) Aslına bakarsanız önceliği bugün kaynattığım karabaşotu reçeline verecektim ama gönlüm razı olmadı.

limon tuzu ile çilek reçeli

Şimdi gelelim Çilek Reçeli Pişirmenin Püf Noktalarına;

Çilek reçeli hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta birebir ölçü kullanmak. 1 kilo şeker 1 kilo çilek şeklinde de gidebilir 1 tas çilek 1 tas toz şeker şeklinde de.

Çilek reçeli pişirenler bilir genellikle çok fazla köpük yapar ve bir anda taşma ihtimali yüksektir. Köpüklenmesini engellemek için içine bir miktar tereyağı ekliyoruz böylece sürekli kaşık kaşık köpük almak zorunda da kalmıyoruz.

Ayrıca şekerlenmesini önlemek için de limon değil, limon tuzu kullanıyoruz. Böylece hem daha parlak hem de daha güzel bir renk elde ediyoruz.

Tabi çilekleri seçerken de olabildiğince eziksiz ve çürüksüz olmasına dikkat edin. Minik diri çileklerin reçeli çok ama çok daha güzel oluyor.

Fırsat bulursam bu ay youtube kanalım için bir video ekleyeceğim.

Diğer reçel tariflerime de buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler…

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo çilek
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri saplarından ayırın yıkayın ve süzün.
  2. Süzdüğünüz çilekleri 1 kat çilek 1 kat şeker şeklinde tencereye alın.
  3. 1 gece oda sıcaklığında bıraktığınız ve suyunu salan çileklere 1 çay kaşığı tereyağı ekleyerek ocağa alın. Az da olsa köpük yaparsa kaşık yardımıyla köpükleri alın.
  4. Kısık ateşte ara sıra dikkatlice karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
  5. Kıvama gelen çilekleri limon tozunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
  6. Kış boyu saklayacaksanız sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapağını kapatarak dikkatlice ters çevirin. (Böylece vakumlanacak ve hava almayacak)
  7. Hemen tüketecekseniz tencerede ılınmasını bekleyin ve kavanozlara paylaştırın.
  8. Reçelinizi istediğiniz zaman servis yapabilir ya da tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

&#;ilek Re&#;eli Tarifi

&#;ilek Re&#;eli Nasıl Yapılır?

Çilek reçeli yazın vazgeçilmezidir. Kahvaltı soflarımızın en lezzetli yiyeceğini, tatmak kadar yapmanın da keyifli olduğunu biliyor musunuz? Çilek reçeli hem kolay yapımı hem de lezzetli yapısı ile bizi cezp ediyor. Peki, kolay çilek reçeli nasıl yapılır? İşte ev yapımı çilek tarifi, kolay çilek reçeli yapımı 

Kolay çilek reçeli yapımı

Birinci adım: Öncelikle çileği ezmeden ezmeden bol suyla yıkayın. Yapraklarını kopartın ve tekrar yıkayıp süzgece koyun.

İkinci adım: Tencerenin içine koyduğunuz çileklerin kilosu kadar toz şekeri de üzerine koyun. Tencerenin kapağını üzerine kapatın ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin.

Üçüncü adım: Ertesi gün tencereyi yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca üzeri köpüklenebilir. Telaş etmeyin ama köpükleri alın.

Dördüncü adım: Çilekler dakika kaynadıktan sonra altını kısın. Daha sonra 20 dakika içinde koyulaşacaktır. Bu esnada ara ara karıştırmalısınız.

Beşinci adım: Çilek biraz koyulaşmaya başladığında içine limon suyunu ekleyin. Biraz karıştırın ve dakika kaynatın. Daha sonra olup olmadığını anlamak için tadına bakın.

Son adım: Eğer tam olmadıysa tekrar kaynatın. Biraz ılıdıktan sonra kavanozlara doldurabilirsiniz.

Çilek reçeli yapmak isteyen vatandaşlar, hem doğallığıyla hem lezzetiyle kahvaltı sofralarının ve tatlıların vazgeçilmezlerinden biri olan çilek reçelinin tarifini ve ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Kıvamlı, lezzetli çilek reçeli yapmak isteyenler için gereken malzemeler ve çilek reçelinin püf noktaları haberimizde

🍓ÇİLEK REÇELİ NE ZAMAN YAPILIR, ÇİLEK MEVSİMİ NE ZAMAN BİTECEK?

Bahar aylarında satışı başlasa da, yaz meyvesi olarak bilinen çilekten reçel yapmak için en uygun aylar Haziran ve Temmuz'dur çünkü çilekler tazeyken onlardan reçel yapmak, tarifinizi daha lezzetli hale getirecektir.

Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 kilogram çilek
  • 3 su bardağı ÅŸeker
  • Yarım limonun suyu

🍓TANE TANE ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR?

  • Bir gece önceden çilekleri iyice yıkayın.
  • Sap ve yapraklı kısımlarını da ayırın ve çileklere nazik davranmaya gayret edin, ezilmeden temizlenmesi oldukça önemli.
  • temizlenen çilekleri derin bir tencereye alın, üzerine toz ÅŸekeri ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve bu ÅŸekilde sabaha kadar bekletin.
  • Tencereyi ocaÄŸa alın ve orta ateÅŸte ara ara karıştırara kaynatın, kaynayan karışımın üzerinde oluÅŸan köpükleri de tahta kaşık ile temizleyin.
  • Reçeliniz kaynadıktan sonra kısık ateÅŸte 20 dakika kadar daha piÅŸirmeye devam edin (çektirin)
  • Ocaktan almadan 10 dakika kadar önce limon suyunu üzerine ekleyin.
  • EÄŸer kıvamı istediÄŸiniz gibi yoÄŸun olmazsa bir süre daha kaynatmaya devam edin fakat soÄŸuyunca kıvam alacağını unutmayın.
  • Çilek reçeliniz koyulaşınca ocaktan alın ve soÄŸumaya bırakın.
  • SoÄŸuyan reçelinizi kavanozlara doldurup aÄŸzını sıkı sıkı kapatın.
Mostafa Mohamed s&#;rprizi! Nantes
Dzeko'dan sonra bir golc&#; daha! Resmi a&#;ıklama geldi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir