patara kaç km / Kaş Patara Plajı

Patara Kaç Km

patara kaç km

Patara Plaji - Fethiye arası kaç km

arası mesafeler
mobil menu

Nereden Nereye Gitmek İstemiştiniz ?

arabayla, otobüsle, uçakla kaç saat ?

Patara Plaji - Fethiye arası detaylı bilgi
Patara Plaji, Gelemiş Mahallesi, Kaş/Antalya, Türkiye
Patara Plaji - Fethiye arası yaklaşık olarak 90 km/h ile yukarıda belirtilen sürede olup, iki yerin kuş uçuşu uzaklığı (mesafesi) 48'dir. Yolculuk otobüsle 1 saat 25 dakika sürmektedir. Eğer Patara Plaji Fethiye arası ne kadar yakar (benzin/mazot) diyorsanız, kilometrede 1 ₺ yakan bir aracınız var ise 73, km'de yakan bir aracınız var ise ile bu yolculuğu tamamlayabilirsiniz.
İyi ve güvenli yolculuklar dileriz.


Uzaklığın Haritası, Uydu Görüntüsü
Patara Plaji Fethiye arası kaç km saat, haritası

Patara Antik Kenti kültürel, tarihi ve turistik açıdan Türkiye’nin dünya çapında öne çıkan noktaları arasında yer alıyor. Yürütülen arkeolojik çalışmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre Patara’nın tarihinin MÖ 8. yüzyıla kadar dayandığı, hristiyan dünyası için oldukça önem taşıdığı ve Noel Baba adı ile anılan Saint Nikolaos’un da doğum yeri olarak biliniyor. Patara Antik Kenti Antik Çağ döneminde Roma’ya giden ticaret yolu üzerinde bulunması ile de önemini artırıyor. Likyabölgesinin önemli limanlarından olan Patara zaman içerisinde kum dolduğu için teknelerin limana yanaşması zorlaşmış ve bu durum liman kentinin önemini yitirmesine neden olmuştur. Patara Antik Kenti’nin içerisinde Roma hamamları, stadyum, meclis binası, tiyatro, depolar, kilise, nekropol alanları, Likya lahitleri ve Athena Tapınağı bulunuyor. Osmanlı’nın da izlerini taşıyan Patara Antik Kenti yılında restore edilmiştir. Dünya üzerinde Antik Çağ’dan bu yana ayakta kalmayı başaran tek deniz feneri olan Patara Feneri günümüzde restorasyon çalışmaları içerisindedir.

Renkli Doğasıyla Patara Plajı

Patara Plajı ince açık renkteki kum taneleri ve sığ olan deniziyle muhteşem bir görüntü sunuyor. Patara Antik Kenti’nin yakınlarında bulunan Patara Plajı metre genişliğiyle ve 13 km uzunluğuyla dünyanın en uzun kumsallarından biri olma özelliği taşıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu bölge hem tatil yapmak isteyenler hem de bölgedeki tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmek isteyenler için safari turlarıyla ziyaret ediliyor. Renkli doğasının yanı sıra denize girmek isteyen turistler için duş, tuvalet, şezlong ve şemsiye imkanları bulunuyor. Patara Plajı uluslararası özel koruma bölgesidir. Bu bölgede caretta carettalar yumurtalarını kuma bırakıyor ve zamanı geldiğinde kabuklarından çıkıp denize gidiyorlar.

Patara Kum Tepesi

Kaş Patara gezilecek yerler arasında olan Patara Kum Tepesi’ni her yıl binlerce turist görmeye geliyor. İncecik kumları ve rengi sayesinde çölde gibi hissettiren kum tepesinde atlı ve develi safari turları gerçekleştiriliyor. Çöldeki gibi rüzgârın yönlendirmesiyle tepeler oluşuyor veya yerleri değişiyor. Kum tepelerine çıktığınızda sizi Patara Antik Kenti’ni ve Patara Plajı’nı gördüğünüz muhteşem bir manzara karşılıyor. Bol bol fotoğraf çekebileceğiniz Patara kum tepesinde gün batımını sevdiklerinizle birlikte izleyebilirsiniz.

Patara Kamp Alanları

Çadır kampı ve karavan tatili yapmak isteyenler için Patara doğru lokasyonlardan biri. Şehrin stresinden uzaklaşıp doğayla baş başa kalarak tatil yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği Patara’da kamp tatilinizi renklendirebilirsiniz. Bölgede bulunan Patara Antik Kenti, Patara plajı ve kum tepelerini gezerek hem tarihi hem de doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Patara kamp alanları araştırıyorsanız bu bölgede kamp yapacak kişiler için tesisler bulunmaktadır. Tesislerin duş, sıcak su, internet, elektrik bahçe alanları gibi birçok özelliğinden faydalanabilir ve ortak kullanım alanlarını kullanabilirsiniz. Çadır kampı ve karavan tatili dışında bungalov evlerin bulunduğu tesisleri de tercih edebilirsiniz. Kamp alanlarında yürüyüşler yapabilir, bisiklet binebilir ve akşamları gökyüzündeki yıldızları izleyebilirsiniz.

Patara Nerede ve Nasıl Gidilir?

Patara, Antalya ilinin sınırları içerisindeki Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında bulunan Gelemiş Köyü’nde yer almaktadır. Patara Kaş arası kaç km diye merak ediyorsanız, 43 kilometredir ve Kaş’tan Patara Plajı’na gidiş 55 dakika sürmektedir. Antalya il sınırları içerisinde yer almasına rağmen ulaşım Dalaman Havalimanı’ndan daha kısadır. kilometre mesafe uzaklıkta bulunan Patara’ya özel aracınız var ise ulaşımınızı direkt sağlayabilirsiniz. Eğer toplu taşıma ile yola çıkacaksanız ilk olarak Fethiye merkeze giden servislere binebilirsiniz. Daha sonrasında Fethiye Otogarı’ndan Antalya Kaş otobüsüne binebilirsiniz. Eğer İstanbul’dan kendi aracınız ile yola çıkmayı düşünürseniz seyahat yaklaşık 9 saat 30 dakika sürmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır