cinsel ilişkiye girme pozisyonları resimli / Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyonları Görsel Anlatım - seafoodplus.info

Cinsel Ilişkiye Girme Pozisyonları Resimli

cinsel ilişkiye girme pozisyonları resimli

Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyonları Görsel Anlatım

Cinsel yaşam hayatın her alanında önem taşıdığı gibi, hamilelik sırasında da eşlerin birbirilerine yakınlık hissetmelerindeki en temel faktördür. Eşler birbirlerini arzularken, hem bebeğin sağlığı, hem de anne adayının zorluk yaşamaması için en doğru seks pozisyonları bilinmelidir. Bu pozisyonlar uygulandığı takdirde daha rahat bir cinsel yaşam sağlanacaktır. Ancak bunun öncesinde, anne adaylarının cinsel istek duyup duymamaları ve buna göre adımların atılması şarttır. Peki, anne adayları neden cinsel isteksizlik duyar?

Hamilelikte Anne Adaylarının Cinsel Arzularının Azalma Nedenleri Nelerdir?

Anne adayları, hamileliklerinin ilk aylarında genital bölgede kanama görürler. Bu kanamalar zamanla artar. Böylece rahim ağzında ve içinde yumuşamalar görülür. Vajinadaki renk değişiklikleri, artan akıntılar ve dış genital organların büyümesi gibi durumlar yaşanır. Her ne kadar hamileliğin ilk 3 ayında kadın için cinsel arzular artsa da, 3. aydan sonra bu arzular artmaz; aksine azalabilir. Yukarıda bahsedilen durumlara ek olarak midede ekşime, halsizlik ya da hazımsızlık gibi hisler de cinsel istekleri azaltır. Ancak cinsel yaşam toptan rafa kaldırılmaz. Hamilelik fizyolojisine en uygun ve kadının orgazma ulaşması noktasında en olması gereken seks pozisyonları bu süreçte uygulanmalıdır.

Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyonları

Anne adayları ile eşleri çok çeşitli pozisyonlara sahip değillerdir. Çünkü normal bir vücut yerine karnında bebek taşıyan anne fiziği söz konusudur ve kadının doyuma ulaşması, erkeğin de zorlanamamasını gerektiren pozisyonlar uygulanmalıdır. Söz konusu cinsel birleşme pozisyonları şu şekilde değerlendirilebilir;

1. Anne adayı üstte yer alır

pozisyon-1

Genel anlamda kadınların en çok keyif aldıkları pozisyonlardan biri olarak bilinen üste çıkma pozisyonu, hamilelikte de kullanılır. Hem anne adayının orgazma ulaşmasındaki rahatlık, hem de pozisyon gereği fiziki olarak uygun bir birleşme bu şekilde sağlanabilir. Rahat şekilde oturan ve ilişkiyi de yönlendirebilen anne adayları daha çok keyif almak için bu pozisyonu tercih ederler.

2. Hafif kıvrılıp yan yatarak ilişkiye girilebilir

pozisyon2

Hamilelik için en güvenli seks pozisyonu olarak bu pozisyondan bahsetmek mümkündür. Hafif kıvrılıp yan yatarak uygun pozisyon elde edilir. Anne adayı da, baba adayı da çok enerji sarf etmeden bu şekilde ilişkiye girebilir.

3. Makas pozisyonu

pozisyon3

Anne adayı bu pozisyonda çok az enerji harcar. Hamilelikte sıklıkla tercih edilen pozisyonlar arasında gelen bu pozisyon ile cinsel birleşmeler daha keyifli hale gelir. Kadınlar her ne kadar bu pozisyonda çok rahat şekilde orgazm olamasalar da uygulanması zor olmayan ve hamile vücut yapısına da uygun olan bu pozisyon sıklıkla gündeme gelir. Erkekler bu pozisyondan oldukça fazla zevk alırlar.

Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyonları Önemli Araştırmalara Konu Olmuştur

Dünyanın en iyi ve en gelişmiş hastaneleri hamilelikte uygulanması gereken ya da uygulanan seks pozisyonlarını araştırmışlardır. Bu kapsamda adları geçen bazı kuruluşlar MD, Montefiore Tıp Merkezi, Albert Einstein Tıp Koleji gibi isimlerdir. Bu kuruluşlarda görev alan Kecia Gaither, söz konusu pozisyonların doğru uygulanması gerektiğini, başarılı ve rahat bir seks serüveninin bebeğe de olumlu yansıyacağını ifade etmektedir.

Hamilelik Dönemlerine Göre Cinsel İlişki Pozisyonları

İlk 3 Aylık Dönem;

Makas Pozisyonu:

makas2-min

Az enerji harcanan, rahat şekilde uygulanan ve keyif veren bir pozisyondur.

Kanepe:

kanepe-min

Hem misyoner pozisyonunu sevip, hem de bebeğe zarar vermekten korkan çiftler için kanepe pozisyonu önerilir. haftaya dek bu pozisyon uygulanabilir durumdadıseafoodplus.infoının masanın yada kanepenin üzerinde pasif durduğu erkeğin aktif olduğu pozisyondur.

&#; İkinci 3 Aylık Dönem;

Doggy Style (Köpek Pozisyonu):

kopek-min

Rahat ve oldukça da keyifli bir pozisyondur. Eğer sırtta ya da arkada bir ağrı oluşursa pozisyon yastıkla desteklenebilir.

min

Vajinal seks istemeyenlerin tercih ettiği pozisyon olabilir. Son üç aylık döneme girmeden bu pozisyonu deneyin, daha sonra büyüyen karnınız sebebiyle yapamayacaksınız.

Cowgirl:

crow-min

Bu pozisyonun en büyük avantajı, eşin göğüsler ile teması için uygun ortamın yaratılmasıdır. Hamilelik sırasında oldukça keyif veren bu pozisyon, daha öncesinde de orgazmın şiddetini artırır.

&#; Üçüncü 3 Aylık Dönem;

Spooning (Kaşık):

kasik-min

Her ne kadar çok derin bir cinsel birleşme yaşanmasa da, bu pozisyon gebeliğin ilerleyen safhaları açısından gayet önemli ve kullanışlıdır. Yan yana uzanan ve çok hareketin olmadığı pozisyonda, şişen karın da cinsel birleşmeye engel değildir.

Cross (Çapraz):

capraz-min

İlk görünüşte karışık ve zor gelebilir fakat hamilelik döneminde uygulanabilecek en ideal pozisyonlardan birisidir. Kadın sırt üstü yatıp çok fazla hareket etmeyeceği için yorulmayacaktır.

Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyon Nasıl Olmalı?

Cinsellik çiftler arasında oldukça önemlidir. Bu nedenle hamilelik sırasında da cinsel istekler özellikle kadın hormonları nedeniyle tavan yapar. Bu durumda çiftler hiç endişe duymadan neredeyse her pozisyonda ilişkiye girebilirler. Bunun nedeni ilişki esnasında penisin girdiği alan ile bebeğin bulunduğu alanın tamamen ayrı olmasıdır. Bebek vajinanın alt bölgeleriyle hiçbir ilişkide bulunmaz. Ancak hamileliğin son gününde bu seviyeye ulaşır. Bunun dışında pozisyonlarda elbette dikkat edilecek noktalar vardır.

Gebelikte Güvenli İlişki Pozisyonları

Gebelikte birçok pozisyon güvenlidir. Misyoner pozisyonu gebeliğin haftasına kadar yapılabilir. Bunun nedeni haftadan sonra bebeğin anne kalbine yüksek bası yapmasıdır. Sırt üstü yatan bir kadının kalbine bir anda yüksek bası olur ve bu tehlikelidir. gebelik haftasından önce misyoner gönül rahatlığıyla yapılabilir.

Köpek duruşu pozisyonu hamileliğin her döneminde yapılabilir. Göbeğin tamamen aşağı düşmesi nedeniyle oldukça rahat bir pozisyondur. Erkeğin kadına karşı sert hareketler yapmaması önerilir.

Kovboy kız pozisyonu da yine güvenle yapılabilecek pozisyonlar arasındadır. Bu pozisyonda kadın üstte olduğu için kontrol onadır ve bu güvenliği daha da arttırır.

Kaşık pozisyonu hamileliğin özellikle ileri aylarında oldukça kolay girilebilecek bir pozisyondur. Bu pozisyonda kadın yan şekilde yatar ve erkek arkasına yatar. İlişki bu şekilde sağlanır. Normal şartlarda da gebelerin yatış pozisyonun yana doğru olması gerektiği için oldukça konforlu bir ilişki pozisyonu olacaktır.

Benzer Yazılar:

Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi?

Cinsel İlişki Esnasında Veya Sonrasında Kanama Ve Lekelenme

Hamile Kalmak İçin Pozisyonlar

Kimi uzmana göre hamile kalmak için pozisyonlar denemenin bir faydası olmasa da çoğu uzman fizik kurallarının verdiği güvenle doğru pozisyonun gebeliğe yardımcı olacağını savunmaktadır.

Misyoner

Hamile kalma pozisyonları arasında en bilindik olanı misyonerdir.

Bu pozisyonda erkek üstte ve kadın alttadır.

Misyoner pozisyonda, kadının beline yüksek olmayan bir yastıkla destek verildiği takdirde spermlerin hareketi yer çekiminin de etkisiyle kolaylaşmış olur.

Köpek (Doggie) Stili

Kadının dizleri üzerinde elleriyle destek alıp erkeğe arkası dönük bir şekilde pozisyon alarak erkeğin arkadan vajinaya ulaşmasını sağladığı bir stildir.

Bu stil penisin yumurta kanalına yakın olmasını sağlayarak erkek üreme hücrelerinin yolunu kısaltacaktır.

 

Bacaklar Omuzda Kalça Havada

Kadın sırt üstü yatarken erkek dizlerinin üzerindedir.

Kadın bacaklarını erkeğin omuzlarına atarak belli bir açı oluşturur ve bu açı spermlerin yer çekimi etkisiyle daha etkili ilerlemesini sağlar.

Kadının Bacakları Omuzda Erkeğin Bacakları Düz

Kadın sırt üstü yatarak bacaklarını erkeğin omuzlarına koyar. Bu sırada erkek bacakları dümdüz bir şekilde kadının üzerine uzanarak vajinaya ulaşır.

Kadının bacaklarının omuzda olduğu bu pozisyonlar, gebe kalma ihtimalini artıran pozisyonlardır.

Kaşık Stili

Tavsiye ettiğimiz hamile kalma pozisyonları isimlerini benzetmelerden alır. Burada da üst üste iki kaşık benzetmesi yapılmıştır.

Kadın yan uzanır ve erkek arkasından kadını kavrayarak vajinaya ulaşır.

Stil esnasında kadının üst tarafta kalan bacağını yukarı kaldırarak erkeğin bacağından destek alması spermlerin yol almasına yardımcı olur.

Kalça Havada Mide Yerde Stili

Kadın yüz üstü midesi yere temas edecek şekilde yatar ve kalçasını yukarı kaldırır, bunu yaparken yastık kullanmak işini kolaylaştıracaktır.

Kalça havada ve mide yerde stilinde, erkek kadının arka tarafından vajinaya girerek birlikte olunur.

Hamile Kalmaya Yardımcı Olan Durumlar

Denediğiniz hamilelik pozisyonu ile gebe kalma olasılığınızı artırdınız. Bu pozisyona destek olarak ihtimalleri daha da yükseltmek istiyorsanız aşağıdaki ipuçlarını dikkate almanızda fayda var!

Bir erkeğin fazla uyarılması yani kaliteli bir ön sevişme, spermin hızını ve sayımını arttırmaktadır.

Sperm hızının ve sayımının artması spermin zorlu yolları aşarak yumurta hücresine ulaşma olasılığını arttırmaktadır.

Düzenli ve eğlenceli bir seks hayatı olan çiftlerin 1 yıl içerisinde gebe kalma olasılığı, düzensiz seks hayatına sahip olanlardan daha fazladır.

Düzenli bir cinsel hayat için haftada 2 ya da 3 kez cinsel ilişkiye girmenizde fayda var.

Erkeğin, penisini mümkün olduğu kadar derinden kadının vajinasına itip boşalması sperm hücrelerinin daha ileri gitmesine yardımcı olarak gebeliğe yardımcı olur.

Hamilelik pozisyonu yardımıyla girilen cinsel ilişkinin ardından; kadının kalçasının altına yükseltmek amaçlı yastık koyarak yarım saat kadar sırt üstü uzanmasının spermlerin ilerlemesine yardımcı olacağı savunulmaktadır.

Bazı uzmanlar bunun bir etkisi olmadığı görüşünde olsa da size herhangi zararı olmadığından denemeye değer.

Çoğu kadının uygulayıp etkili olduğunu iddia ettiği yöntemlerden biri de ilişki sonrasında bacakları duvara dayayıp bir süre beklemektir.

Kimileri seksten sonra tuvalete gidip çiş yapmanın gebelikte korunma yöntemi olduğunu düşünürken; bazıları da bunun hamile kalmaya yardımcı olduğunu düşünmektedir. Ancak her ikisi de gerçek dışı inanışlardır.

Hemen tuvalete gitmek kesinlikle bir korunma yöntemi değildir, ancak spermlerin gidişine zıt yönde bir etki yaptığı da gerçektir.

Gebe Kalma Olasılığını Azaltan Durumlar Nelerdir?

Sanılanın aksine fazla cinsel ilişkiye girmek çiftlerde yorgunluğa sebep olarak gebe kalma olasılığını azalttığından her gün ya da günde birden fazla seks yapmaktan kaçınmakta fayda vardır.

Yeterince cinsel ilişkiye girmemek döllenme ihtimalini azalttığından haftada en az 3 kere ilişkiye girin.

Gebe kalma pozisyonu diye hep aynı pozisyonda takılıp kalmayın, farklılıklara açık olun. Ritminizi kaybetmeden eğlenmenize bakın.

Yumurtlamanın her ay aynı günde gerçekleştiğini düşünerek doğru hesaplama yapamamak önemli bir engeldir.

Vücudunuzun gösterdiği yumurtlama belirtilerini iyi takip edin ve o günlere yoğunlaşın.

Sadece tam yumurtlama gününde seks yapmak yapılan en büyük hatalardandır.

Kısacası yumurtlama günü öncesinden çalışmalara başlamalısınız.

Seks hayatınızı daha eğlenceli hale getirmek için aklınıza gelebilecek olan krem, yağ gibi kimyasallar spermlerin hareketliliğini ve yapısını olumsuz etkileyebileceğinden bu kimyasallardan uzak durun.

Sigara ve alkol gibi bağımlılık yapan maddeler gebe kalma olasılığınızı azaltacaktır, uzak durun.

Sağlıksız beslenme ve sporsuz bir hayat en büyük düşmanınızdır.

Kısacası alışkanlıklarınızda olumlu değişikliklere gitmelisiniz! Bu hayat kalitenizi artıracağı gibi gebe kalma ihtimalinizi de artıracaktır.

Bebek sahibi olmaya karar verip aktif bir cinsel ilişki ve hamile kalma pozisyonları ile seks yapmaya başladıktan sonra 1 yıl geçmesine rağmen hala gebelik durumu yoksa mutlaka bir uzman doktora başvurmanızı tavsiye ederiz.

CİSED

Sevgili dostlarım;

Gördüklerimizi, düşündüklerimizi ve yaptıklarımızı paylaşmak için açtığımız web sitemize hoş geldiniz. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED)'ni hep beraber kurduk, geliştirdik, birlikte yürütüyoruz, büyütüyoruz ve yaşatıyoruz. Web sitemiz 10 yaşını doldururken yenilendik, yeni bir yüze kavuştuk. Sizlere değişik sürprizler hazırladık. Umarım beğenirsiniz.

Bir psikoterapist ve psikoterapi eğitimcisi olarak yirmi yıllık meslek yaşamımın sonunda şu kanaate vardım; bir aile olmayı başaramayan kurumlar kaybetmeye mahkumdurlar. O. Wilde'ın dediği gibi, "Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsiniz, bu kolaydır ama dostun başarısına sempati duyabilmek, sağlam bir karakter gerektirir" Başarının bir varış noktası değil, bir yolculuk olduğuna inanan CİSED ailesi, bu karaktere sahip, onurlu ve erdemli insanlardan oluşuyor.

Bir kurumu taklit etmek, onu övmenin en samimi şeklidir. Değerli halkımıza ve ruh sağlığı profesyonellerine yönelik hizmetlerimiz bazı kişi ve kurumlar tarafından takdir edilmese bile,taklit edildi ve taklitlerimiz CİSED olarak bizi yaşatıyor ve başarılı kılıyor.

Dostluk, sevgi ve saygılarımla
Cem Keçe
CİSED Genel Başkanı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir