büyüklerin oynadığı eski oyunlar / Geçmişte oynanan ama günümüzde unutulan geleneksel oyunlar nelerdir? - Son Haberler

Büyüklerin Oynadığı Eski Oyunlar

büyüklerin oynadığı eski oyunlar

Eskiden Oynanan Oyunlarla Şimdiki Oynanan Oyunlar Arasındaki Farklar

  • Eskiden oynanan oyunlar şimdiki gibi teknoloji merkezli değil etrafta var olan eşyalardan oluşurdu.
  • Mesela taş, ip, çember, çivi gibi.
  • Eskiden kazanan da kaybeden de dostluğunu sağlamlaştırarak eve dönerdi. Şimdi ise rekabet ne yazık ki bu duyguları öldürmüş durumda.
  • Eskiden çocuklar doğayla iç içe oyunlar oynar hem doğayı tanır hem de eğlenirlerdi. Şimdi ise evin veya apartmanın içine hapsolmuş durumdalar.

Faydalı Bilgi: “En güzel masallar” çocukların düşünce ve duygu dünyasına hitap edebilmeyi başaran masallardır. Bu “masallar” hem çocukların dünyalarını zenginleştirir hem de kelime dünyalarını zenginleştirir. “Masallar”ın büyülü dünyasın küçükten büyüğe herkesi hemen yakalar. Tekerlemeler, olağanüstü olay örgüsü, kahramanların özellikleri, iyi ile kötülerin mücadelesi her zaman insanların ilgisini çekmiştir. Bundan dolayı hayatında hiç masal okumayan yoktur. Hatta aslında herkes farkında olmadan kendi masalını yaşar ve kaleme alır. Masal yazmak aslında çok zevkli bir uğraştır. Masal okurluğu insanı dinlendirip bir yandan yeni kültürleri tanıtırken bir yandan da insanların farklı şeyler öğrenmelerini sağlar. Bundan dolayı çocukların ve büyüklerin en sevdiği edebi türlerin başında masallar gelmektedir. “En güzel masallar”ı sizin için sitemizde derledik.

Ders Kitabı Cevapları

Ekleyen: monash.pw

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır