armonize sistem kodu nedir / HS CODE (GTİP) Nedir -ITO TRANS ULUSLARARASI NAKLİYE ŞİRKETİ

Armonize Sistem Kodu Nedir

armonize sistem kodu nedir

HS CODE (GTİP) Nedir

Share This in WhatsApp

GTİP, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu’nun kısaltmasıdır. Ülkemizde, genel olarak tarife cetvelinin yerine kullanılan GTİP, aslında Türk Gümrük Tarife Cetveli’nde 12 haneli koda verilen isimdir. GTİP, İngilizce&#;de, HS Code, Customs Tariff, Harmonized Code veya Harmonized System olarak adlandırılmaktadır.

GTİP kodu tüm dünyada 6 hanelidir. Bununla birlikte, her ülke kendi ihtiyaçlarına göre 6 haneli koddan sonra 4 veya 6 haneli farklı kodlar kullanabilmektedir.

Tüm dünyada, her ülkenin tarife cetvelinin esasını Armonize Sistem Nomankaltürü (AS) oluşturmaktadır. Nomankaltür, uluslararası kurallara ve yorumlara göre uluslararası ticarete konu olan tüm ürünlerin sistematik olarak numaralandırılması veya isimlendirilmesi anlamına gelmektedir.

6 haneli kodlardan oluşan Armonize Sistem, uluslararası ticaret istatistikleri ve ülkelerin gümrük tarifeleri için evrensel bir temel teşkil etmektedir. Resmi adı Armonize Mal Tanımı ve Kodlama Sistemi (The Harmonized Commodity Description and Coding Systems) olan Armonize Sistem, uluslararası ticarete konu olan tüm mallar için kullanılan uluslararası bir ticari sınıflandırma sistemidir. Armonize Sistem’de ticarete konu tüm ürünler belirli bir mantık ve sistematik çerçevesinde sınıflandırılmaktadır. Gümrüklerde, ürünler bu kodlar üzerinden kayıt altına alınmaktadır. Ticarete konu olan eşyalar gümrükte işlem görürken bu kodlar üzerinden işlem görmektedir. Armonize Sistem, ürünler için evrensel bir ticaret dili, ürün kodlaması ve uluslararası ticaret için vazgeçilmez bir araçtır.

Armonize Sistem kodunun, ürünlerin gümrük işlemlerindeki &#;kimlik numarası&#; olduğu da söylenebilir. GTİP ise Armonize Sitemi esas alan ve ilk altı (6) hanesi Armonize Sitemle aynı olan Türk Gümrük Tarife Cetvelindeki 12 haneli koda verilen isimdir. Her bir eşya/eşya grubu için bir GTİP kodu bulunmaktadır.

Armonize Sistem (Tarife Cetveli &#; GTİP) 21 bölüm ve 96 fasıldan oluşan bir sınıflandırma sistemidir. Fasıl (İngilizce chapter olarak adlandırılmaktadır), gümrük tarife cetvelinde 2 haneli koda verilen isimdir. Fasıllar 2 haneli kodlara, her bir fasıl 4 haneli kod olan pozisyonlara ve her bir pozisyon ise 6 haneli kod olan alt pozisyonlara ayrılmıştır. Başka bir ifadeyle, 2 haneli kodlarla ifade edilen fasıllara, 2&#;şer hane eklenerek 4 haneli kodlar olan pozisyonlar ve pozisyonlara da 2&#;şer hane eklenerek 6 haneli alt pozisyonlar oluşturulmuştur.

seafoodplus.info

seafoodplus.info

seafoodplus.info

seafoodplus.info

Share This in WhatsApp

Ürünlerinize Armonize Sistem (HS) kodları ekleme

Bu sayfanın yazdırılma zamanı: Jun 25, Geçerli sürüm için seafoodplus.info adresini ziyaret edin.

Not

Uluslararası kargolar için Armonik Sistem (HS) kodları gereklidir.

Uluslararası kargo gönderiyorsanız ürünlerinizin her birinin Armonize Sistem (HS) koduna sahip olması gerekir.

Armonize Sistem kodu, ürünün ne olduğunu açıklamak için kullanılan, genellikle altı haneli bir uluslararası ticaret kodudur. Ürünlerinize Armonize Sistem kodları eklemek, uyumsuzluk cezalarını, sınırdaki gecikmeleri, ürünlere el konulmasını veya ithalatın reddedilmesini önlemeye yardımcı olur. Aşağıdaki kaynaklardan, Armonize Sistem kodları sistemi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

Etiket satın alırken Armonize Sistem kodu ekleme

Ürünlerinize henüz Armonize Sistem kodu eklemediyseniz kodları etiket satın aldığınız sırada ekleyebilirsiniz.

Not

Uluslararası siparişleri gönderen personelin, sipariş gönderimi sırasında ürünün Armonize Sistem kodunu görebilmesi ve kullanabilmesi için Ürünleri görüntüleme iznine sahip olması gerekir.

Adımlar:

  1. Shopify yöneticinizden Siparişler'e tıklayın.
  2. Gönderilmemiş ürünler içeren bir siparişe tıklayın.
  3. Gönderilmedi bölümünde Kargo etiketi oluştur'a tıklayın.
  4. ÜRÜNLER bölümünde Gümrük bilgilerini düzenle'ye tıklayın.
  5. Her ürün için bir Armonize Sistem kodu ekleyin.
  6. İsteğe bağlı: Ürünlerinizi Armonize Sistem kodu ekleyerek güncellemek için Kargo bilgilerini ürün ayrıntılarına kaydet seçeneğini belirleyin.
  7. Gümrük beyannamesi formunu güncelle başlığının altında, aşağıdaki seçeneklerden birini belirleyin:

    • Birden fazla siparişi güncelle
    • Yalnızca bu sipariş
  8. Kayıtyap ' a tıklayın.

Ürün sayfasında Armonize Sistem kodları ekleme

Güncellenecek çok fazla ürününüz yoksa ve ürünlerinizin Armonize Sistem kodlarını bilmiyorsanız Armonize Sistem kodunu doğrudan bir ürünün sayfasından ekleyebilirsiniz.

Adımlar:

  1. Shopify yöneticinizden Ürünler'e gidin.

  2. Değiştirmek istediğiniz ürünün adına tıklayın.

  3. Kargo bölümünde Bu ürün uluslararası gönderilir'i seçin.

  4. Gümrük bilgileri bölümüne bir HS kodu girin. Ürününüzün Armonize Sistem kodu yoksa uygun kodu aramak için ürününüzle ilgili bir açıklama girin.

  5. Kayıtyap ' a tıklayın.

Toplu düzenleyiciyi kullanarak Armonize Sistem kodu ekleme

Güncellenmesi gereken çok fazla ürününüz yoksa ve ürün Armonize Sistem kodlarınızı zaten biliyorsanız toplu düzenleyiciyi kullanarak Armonize Sistem kodunu ve menşe ülkeyi veya bölgeyi ekleyebilirsiniz.

Adımlar:

  1. Shopify yöneticinizden Ürünler'e gidin.

  2. Değişiklik yapmak istediğiniz ürünleri işaretleyin.

  3. Toplu olarak düzenle'ye tıklayın.

  4. Sütunlar'a tıklayın.

  5. Kargo bölümünde Armonize sistem kodu'na tıklayın.

  6. Ürünlerinizi gerektiği gibi düzenleyin ve ardından Kaydet'e tıklayın.

Hs Code Nedir, Ka&#; Hanelidir? Hs Kodu (Gtip) Nasıl Alınır?

Haberin Devamı

HS Kodu (Gtip) Nasıl Alınır?

 HS Kodu diğer bir tabiri ile GTİP, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonunu ifade etmektedir. Armonize sistem 01–97 arasındaki rakamlarla başlamaktadır. Bunun beraberinde Romen rakamlarıyla tarif edilmekte olan ve 99 rakamıyla başlayan GTİP numaraları da bulunmaktadır. Her ülkenin 2'li 4'lü ve 6'lı kodları tüm dünya çapında aynıdır. HS Kodu (GTIP) almak için:

 Birinci Adım: TUİK’in sitesinden aranan bilgilere ulaşım mümkündür. Türkçe olduğu için bu siteyi tercih edebilirsiniz ancak internet üzerinde İngilizce olan pek çok kaynak mevcut.

 İkinci Adım: Öncelikle ürününüzün ne olduğunu ‘Tanımlarda Ara’ bölümüne Türkçe olarak yazıp, Sınıflamalar sekmesindeki güncel olan GTİP ve istenilen tarih seçilir. Ardından ARA butonuna basılır.

 Örnek olarak: Erkekler için kaban, mont ve kaban ürünü için bir arama yapabilirsiniz.

 Üçüncü Adım: Çıkan sonuçların arasında ürünümüz için en ideal tarifi, tanımlamayı içeren kodu bulabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir