mavi gözlü ankara kedisi / Van Kedisi İle Ankara Kedisi Arasındaki Farklar

Mavi Gözlü Ankara Kedisi

mavi gözlü ankara kedisi

Ankara Kedisi Özellikleri ve Tarihi

Ankara kedisi özellikleri ile ismini günümüze kadar taşımıştır. Ankara kedisi dünyanın dört bir yanından ilgi gören ve evcil hayvan arayışı içerisinde olanların dikkatini çeken güzelliğe sahiptir. Zeki olması ve ipeksi tüyleri ile popülerleşen Ankara Kedisi hem çok fazla talep edildiği hem de en çok tercih edilen bir kedidir. Bir Türk kedisi olan Ankara kedisi, ismini Türkiye’nin Başkenti olan Ankara’dan almıştır. Çok uzun tüylü bir kedi ırkıdır olarak dikkat çeker ve uzun tüylü kedilerin atası olarak da kabul edilmektedir. Şayet enerjik, zeki bir kedi arayışı içerisindeyseniz ve evinizde sürekli gezinen ipeksi tüylere sahip bir canlı görmek istiyorsanız Ankara kedisini tercih edebilirsiniz.

ankara kedisinin özelliklerini gösteren fotoğraf

ANKARA KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Ankara kedisi özellikleri sayesinde bulunduğu iklim ve çevresel şartlara göre geçmişten günümüze uyum sağlayarak ulaşmıştır. Ankara kedileri; günümüzde Türkiye'nin köylerinde ve kırsal yerlerinde, yüzyıllardır neredeyse hiç değişikliğe uğramadan benliğini korumuştur. Ankara kedisi, kendine has özellikleri sayesinde zorlu şartlara uyum sağlamıştır. Ankara kedisinin hayatta kalmasını sağlayan özellikleri; içgüdülerine oldukça bağlı ve son derece zeki bir canlı olmasından kaynaklanır. Bu türün beyaz rengi, türünün gerçek temsilcisi olarak görülmektedir. Ankara kedisi özellikleri ile ön plana çıkarak beyaz kediler için Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi tarafından bir üreme programı başlatılmıştır.

Günümüzde, yabani ortamda yaşamak yerine insanlarla birlikte evcil yaşamaya alışmış olsa da kendine has enerjik ve cesur kişilik özelliklerini ile dikkat çeker.

ankara kedisinin vücut yapısı

ANKARA KEDİSİNİN VÜCUT YAPISI

Ankara kedisinin vücudunun güzel ve oryantal yapısı, kısa zamanda popüler olmasında katkı sağlamıştır. Ankara kedisinin vücudu diğer kedilere oranla daha uzun bir yapıya sahiptir. Uzun bacaklarla dikkat çeken Ankara kedisi, uzun bir kuyruğa ve yine uzun ve kaslı, estetik bir gövdeye sahiptir. Çok düzgün bir kemik yapısı ve narin bir duruşu ile ilgi odağı olmuştur. Erkek kedilerin, dişilerden büyük olma olasılıkları vardır. Hayvan severlerin dikkatini çeken parmaklarının arasında küçük tüyler bulunan, küçük ve yuvarlak patileri bulunmaktadır. İlgi gösterilerek özenle tarandıklarında tüyleri uzamaya ve kabarmaya elverişlidir.

ankara kedilerinin gözleri

ANKARA KEDİSİNİN GÖZLERİ

Her yaş grubu tarafından ilgi çeken geniş ve badem şekilli gözlere sahiptir ve renkleri bakır, mavi, altın, yeşil ve ela olabilmektedir. Ankara kedilerinin en belirgin ve popüler özelliklerinden biri olan renkli gözlere sahip kabul edilse de, bal rengi ve mavi gözlü Ankara kedileri de yaygındır. Gözleri farklı renkte olan Ankara kedileri arasında sağırlık ile karşılaşma olasılığı vardır. Tek renkli gözlere sahip Ankara kedilerinde bu durum genellikle söz konusu değildir.

ankara kedisinin kulaklarını gösteren fotoğraf

ANKARA KEDİSİNİN KULAKLARI

Ankara kedisinin hassas kulakları diğer kedilere oranla oldukça geniştir. Baş kısmında geniş olan bu kulaklar yukarı doğru çıkıldıkça sivrileşerek daralır ve en uç noktada çok keskin bir hal alarak görsel güzelliğini taçlandırır. Ankara kedisinin kafasının üzerinde yer alan kulaklar arasındaki mesafe de normaldir. Kafanın üzerine dik olarak konumlanmış olan narin kulaklar, hayvan sahiplerden alınan bilgiye göre çok hassas ve güçlüdür.

ankara kedisinin kabarık tüyleri

ANKARA KEDİSİNİN TÜY ÖZELLİKLERİ

Ankara kedisinin tüyleri astarsız ve benzersiz bir güzelliğe sahiptir. Ankara kedisine bakıldığında gördüğünüz tüm tüyler tek katmanlıdır. Günümüzde çoğu kedide tüylerin altında bir de astar katmanı yer almaktadır. Ankara kedilerinin bakım aralıkları ve düzenine göre vücut tüylerinin uzunluğu değişiklik sergileyebilmektedir. Bakım şartları dışında kalan kuyruk, en yoğun tüye sahip olan yerlerden biri olarak dikkat çeker. Kuyruktaki tüyler uzundur ve ince bir yapıya sahiptir ancak dolgundur. Ankara kedisine bakıldığında tüyler ihtişamlı ipeksi bir zarafete ile gözleri üzerine çeker.

ankara kedisinin karakterini anlatan fotoğraf

ANKARA KEDİSİNİN KARAKTERİ

Ankara kedisi; çok zeki, cesur ve sahibine duygusal yönden bağlı bir kedi olarak ön plana çıkar. Evde hemen hemen her eşya ile temas halinde olan Ankara kedilerinin, kendilerine ait sporcu bir zarafeti bulunmaktadır. Ankara kedisi, insanlarca iç içe olmayı temas etmeyi ve oyun oynamayı oldukça severler. Oyuncu tavırları ile eğlendiren Ankara kedileri sert ve öfkeli kuzenleriyle karşılaştırıldığında genellikle iyi huyludur. Van kedisinden farklı olarak bulunduğu coğrafi konum şartlarında etkiyle suyu sevmez ve uzak durmayı tercih ederler.

ankara kedisi tarihini anlatmak için oturan ankara kedisi

ANKARA KEDİSİ TARİHİ NEREYE DAYANIR?

Ankara Kedisi özellikleri herkes tarafından merak edilir. Ankara kedisinin özelliklerine etki eden coğrafya, geçmişte Angora olarak isimlendirilen Ankara; ipeksi, zarif desenli ve uzun postlu hayvanlara yüzyıllardır ev sahipliği yapmaktadır. Ankara kedisi özellikleri her yaştan insan için ilgi çekici ve merak uyandıran konular içerir. Ankara kedisi, dünyaca tanınan bir kedi soyundan gelir. Ana yurdu Türkiye’nin Başkenti Ankara olan Ankara kedisi, en eski uzun tüylü kedi ırklarından bir tanesidir. Ankara kedisi tarihi önemli bir konudur. 17’nci yüzyılda ticaret gemileri aracılığıyla Avrupa'ya da götürülen Ankara kedisi tarihi diğer kedi ırklarının atası olarak kabul edilmiştir. 18'inci yüzyılda Avrupa soylularının vazgeçilmezi olmuştur. Eski zamanlarda Fransız krallarının saraylarında dâhil her yerde mevcuttu. Diğer uzun tüylü bir kedi soyu olan Fars kedisinin ortaya çıkması ile Ankara kedisinin yıldızı solmaya başlamıştır. Ancak 'li yıllarda Amerikalı kedi yetiştiricileri tarafından tekrar bir Ankara kedisi çifti Anadolu'dan götürülerek yetiştirilmesi sonrasında ev kedisi olarak eskinden daha popüler ve tercih edilen bir niteliğe ulaşmıştır. Günümüzde Ankara kedileri güçlü, hareketli ama narin, orta uzun ipeğimsi tüylü bir kedi olarak tanınır. Çok enerjik olup sürekli oyun oynamayı tercih eder, sahibinden ilgi ve sevgi isterler. Ankara kedisi nazik ve doğal bir kedi türüdür. Ankara kedisi özellikleri Türkiye'nin ulusal değerlerinden birisi olarak görülür. Ankara kedisi pek çok kişi tarafından orijinal uzun tüylü kedi olarak kabul edilir.

Ankara kedisinin bakım yapıldıktan sonra fotoğrafı

ANKARA KEDİSİ BAKIMI

Ankara kedisi bakımı dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ankara kedisi özel bir ırk olduğundan dolayı sahibi tarafından düzenli bir bakıma ihtiyaç duymaktadır. Diğer kedilere oranla daha az ses çıkartan ve daha az miyavlayan Ankara kedisi uyumlu yapısıyla herkes tarafından sevilir. Ankara kedisi bakımı her hayvan sever için öğrenilmesi gereken hususlar içerir. Ankara kedisinin beslenme düzeni diğer kedilerin beslenme alışkanlıkları ile benzerlik gösterir. Kediler etçil canlılardır ve et ve balık tarzı besin öğelerini kolayca tüketebilirler. Ankara kedileri, kendilerine has karakterleri ile oldukça hızlı bir yapıya sahiptirler. Bu yüzden hareket etmek, oynamak ve zıplamak gibi aktiviteler konusunda herhangi bir sıkıntı çekmezler. Beslenme bakımından da bu yüzden obezite ve benzer herhangi bir sağlık problemi ile karşı karşıya değillerdir. Sahibi olarak sizin bilmeniz gereken bir şey de kediler için mamaların içerikleri ve beslenme çeşitliliğinin fazla olması dikkat edilmesi gereken bir konudur. Her mama veya sizin seçtiğiniz besin kediniz için yeterli olmayabilir. Ankara kedisi bakımı konusuna dikkat eden Hayvan severlerin bu nedenle en güzel ve en zengin içerikli besin kaynaklarını bularak evcil hayvanınıza sağlıklı bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

sağlıklı ankara kedileri

ANKARA KEDİSİ SAĞLIK

Ankara kedilerinin genel olarak sağlıklı ve enerjik canlılardır. Genelde nadir karşılaşılan genetik olarak bazı hastalıklara eğilimi bulunabilmektedir. Bunlardan en önde geleni ise kas koordinasyonu ve kaslar arasındaki iletişim bozukluğu ile alakalı bazı rahatsızlıklardır. Kas ile ilgili kusurlar Ankara kedisi yaşlandıkça meydana çıkmaya başlar. Ankara Kedisinin bakımı için en önemli konulardan birisi de aşılarını tam ve zamanında yaptırmaktır. Sizin verdiğiniz ilgi ve bakım olası hastalıklara karşı en büyük korunma yöntemidir. Ankara kedisini rutin sağlık kontrollerine götürerek sizinle birlikte mutlu ve uzun bir yaşama ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Ankara kedisinin bakımı ile ilgili hususlar dikkate alınmadığı takdirde farklı hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Doğuştan gelen genetik olarak kalp ile ilgili bazı rahatsızlıklara da ortaya çıkabilir. Herkes tarafından ilgi odağı olarak kabul gören Ankara Kedisinin en belirgin özelliği olan iki göz renginin birbirinden farklı olması da kediler için bir mutasyon olarak kabul edilir. Ankara kedilerinde en çok karşılaşılan ortak sağlık sorunu ise kulaklardaki işitme kaybı olarak bilinmektedir.

ankara kedisi

ANKARA KEDİSİ İLE VAN KEDİSİNİN FARKLARI

Ankara Kedisi ile Van Kedisi genel olarak benzerlik gösterdiğinden karıştırılabiliyor. Ancak bu iki türün çok belirgin farklıları bulunmaktadır.

Ankara kedisinin yüzü sivri bir yapıya sahipken Van kedisinin yüzü daha yuvarlaktır. Van kedisinin baş ve kuyruk kısmında sarı lekeler bulunmaktadır. Ankara ilçeleri arasında da görebileceğiniz Ankara kedisi ise genellikle lekesiz beyaz bir sadeliktedir. Ankara kedisinin özellikle kuyruk tüyleri Van kedisine kıyasla uzundur.

Sedat Osman Koç / seafoodplus.info

kaynağı değiştir]

Ankara kedisinin vücudu uzundur. Uzun bacaklara, uzun bir kuyruğa ve yine uzun ve kaslı, narince yapılanmış bir gövdeye sahiptir. Çok düzgün bir kemik yapısına sahiptir ve zarif bir görüntüsü vardır. Erkek kediler, dişilerden büyük olabilir. Uzun bacaklarının arka tarafı, önlerinden daha uzun olur. Parmaklarının arasında küçük tüyler bulunan, küçük ve yuvarlak patileri vardır. Mevsime göre uzunluğu değişen tüyleri vardır. Günümüzde pek çok değişik renk tüylü Ankara kedisi vardır. En iyi tüylere sahip Ankara kedileri, genellikle üç yaşını geçmiş kedilerdir. Bakılıp tarandıklarında tüyleri uzamaya ve kabarmaya müsaittir. Geniş ve badem şekilli gözlere sahiptir ve renkleri bakır, mavi, altın, yeşil ve ela olabilir. Geniş ve sivri uçlu, dik kulakları vardır. Orta boyda bir buruna sahiptir. Yürürken kuyruklarını vücut hizasında tuttukları görülür. Ankara kedileri genel olarak farklı göz rengine sahip kabul edilse de, bal rengi ve mavi gözlü Ankara kedileri de yaygındır. Gözleri farklı renkte olan Ankara kedileri arasında sağırlık yaygınken, tek renkli gözlere sahip Ankara kedileri normal bir şekilde duyabilirler.

Hastalıkları[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir