çatlaklar için en etkili yöntem / Vücut Çatlakları Nasıl Geçer? - Trendyol Blog

Çatlaklar Için En Etkili Yöntem

çatlaklar için en etkili yöntem

Deri Çatlağı Nedir? Nasıl Geçer?

Deri çatlağı, kadın, erkek fark etmeksizin her insanda görülebilen ve vücudun birçok bölgesinde farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilen deformasyondur. Tıbbi adı ‘stria’ olarak bilinen derinin dermis tabakasının fazla gerilmesi sonucu ortaya çıkar. Cilt, çok fazla incelir ve yırtıklar oluşmaya başlar. Sık karşılaşılan bir problem olan bu durum, dış görünüşü etkilemesi nedeniyle tedavisi çok fazla merak edilmektedir.

Tedavi olarak kesin bir çözümü olmamakla birlikte çatlakların derinliği ve renginin hafiflemesi için birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında; franksiyonel lazer, radyofrekans, dermaterapi, PRP gibi yöntemler kullanılarak hafifletilebilir. Bazı alternatif tedavi uygulamalar içerisinde yer alan bitkisel yağ, krem gibi yöntemler çatlakların kaybolmasında etkili değildir.

Deri Çatlakları Neden Olur?

Çoğunlukla hamilelikte ve ergenlik dönemlerinde görülen deri çatlağının ortaya çıkmasındaki ilk neden çok fazla kilo alıp vermedir. Ayrıca hormonların ve genetik yatkınlığın etkisi de fazladır. Hamilelik döneminde gebe çatlaklarının oluşması karın bölgesinin çok fazla gerilmesi nedeniyle meydana gelmektedir. Ergenlik dönemlerinde hormonların değişmesi, büyüme, boy uzaması, kasların gelişmesi de çatlakların oluşmasına neden olabilmektedir. 
Vücut geliştirme ile ilgilenen kişiler çok fazla ağır kaldırdıklarında deri üzerinde çatlak görülebilir. Birçok inceleme ve araştırmalar sonucu kilo problemi yani obezite sorunu olan kişilerin vücutlarında çatlak oluşması ihtimali sağlıklı ve normal denilebilen kişilere oranla yüzde 45’lere kadar artabilir. Farklı hastalıklarda ve kullanılan ilaçlarda bu duruma neden olabilir. Kortizonlu ilaç kullanan hastalarda elastin ve kolajen lifler zedelenir. Bu durumda farklı bölgelerde çatlaklar görülebilir.

Deri Çatlağı Belirtileri Nelerdir?

Genellikle bel, kalça kollarda, karında, meme bölgesinde oluşan çatlakların, başlangıç aşamasında rengi kırmızı veya mor renktedir. Sonrasında derinin rengine yakın bir renk alır. Kilo alıp vermenin etkisinin büyük olduğu bu durum genellikle erkeklerde; kollarda, sırt bölgesinde ya da kalçada görülür. Kadınlarda ise daha çok kalça ve bacaklarda, göğüs kısmında görülmektedir. Çatlaklar oluşurken görünmesi dışında farklı bir belirti göstermezler. Bazı durumlarda çok büyük çatlakların oluşması kişide kaşıntıya neden olabilir.

Çatlağın Çeşitleri ve Evreleri Nelerdir?

Deri çatlakları, ilk olarak cildin rengine oranla kırmızımsı ya da mor arası bir renktir. Bu döneme "stria rubra" adı verilmektedir. Zaman içerisinde renginde soluklaşma olur ve derinin kendi rengine yakın tonlara dönüşür. Bu döneme de stria alba" adı verilmektedir.
İlk olarak ortaya çıkmaları durumunda çevre dokular üzerinde farklı değişiklikler oluşmaktadır. İlk evrede damarlarda genişleme ve lenf hücrelerinde artış görülmektedir. Sonraki aşamada ise kolajen liflerinde azalma görülmektedir.

Deri Çatlakları Nasıl Tedavi Edilir

Deri çatlağı, dış görünüşü etkilemesi dışında farklı bir sağlık sorunu oluşturmaz. Bu nedenle tedavisinin yapılması şart değildir. Estetiğe ve dış görünüşe önem veren kişilerde kaygılara yol açabileceğinden tedavi edilmesi istenebilir. Çatlakların oluşumu gerçekleştikten sonra tedavisi yüzde yüz sonuç vermemektedir. Ancak görünüm bakımından iyileşme sağlanabilir. Önemli olan tedaviye erken başlamaktır. Çatlakların oluşması fark edildiğinde vakit kaybetmeden tedaviye başlanırsa sonuçlar da o kadar etkili olmaktadır. Uygulanan tedavide amaç, cildi eski rengine döndürmek ve derinliği azaltmaktır. Deri çatlağı tedavisi için uygulanan yöntemler şu şekildedir:

  • Franksiyonel lazer
  • Radyofrekans
  • Dermabrazyon
  • Dermaterapi
  • PRP
  • Mezoterapi

Deri Çatlakları İçin Bitkisel Çözümler Var mıdır?

Kakao, zeytin ve badem yağı gibi farklı bitkisel yağlar ve deri çatlaklarını gidermede kullanılan alternatif yöntemler bulunmaktadır. Ancak bunlar bilimsel yönden yeterli sonuçlar göstermemektedir.

Deri Çatlağının Oluşması Nasıl Önlenir?

Bu sorunun ortaya çıkmasını önlemek için deri altı kolajen ve elastin lifleri güçlendirilmelidir. Bu durum düzenli olarak nemlendirici kullanmak ile mümkün olabilir. Ayrıca çok fazla ve hızlı bir şekilde kilo alıp vermek çatlak durumuna neden olacağından bu duruma dikkat etmek önemlidir.

Çocuklarda Deri Çatlağı Oluşur mu?

Genellikle ergenlik dönemlerinde, hormonal değişikliklerin; büyüme, boy uzaması, kas yapısının değişmesi ve kilo alma gibi nedenler çatlak oluşmasını etkiler.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim

Yayınlama Tarihi: 07 Ekim

Sayfa içeriğinde yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. İlgili sayfada tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğeler yer almamaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Vücut Çatlaklarına Karşı Doğal Çözümler

Medikal estetik uygulamaları dışında doğal yöntemlerden faydalanarak vücut çatlaklarını iyileştirebilir, cildin kendini yenilemesine yardımcı olabiliriz. 

Vücut çatlakları, bir zamanların tedavisi en zor cilt sorunuydu. Eski ve derin çatlaklar birçok kadının bir dönem kabusu olmuştur. Medikal estetik uygulamalar sayesinde, daha çok sınırlı hasar verme ve kolajen üretimini tetikleme yöntemleri ile çatlak tedavilerinden olumlu sonuçlar elde etmeye başladığımız günden beri, vücut çatlaklarından eskisi kadar korkmuyoruz, diyebiliriz. 

Hamilelik ve Doğum Sonrası Vücut Çatlakları

Doğum sonrası karın, uyluk, bacaklar, kalça ve göğüslerde oluşan derin çatlaklar birçok anneye hamilelikten kalan en ağır hasardır.  Doğum, hem bir hızlı büyüme dönemi olduğu için deriyi çatlatır hem de kilo alıp vermeye bağlı olarak deri sarkar ve çatlar. 

Hamilelik süresince deri genişlerken cildi sürekli olarak nemlendirmek, doğal yağlar, bitkisel içerikli kremler kullanmak, vazelin gibi yoğun nemlendirme sağlayan ürünlerle cildi desteklemek, bu dönemden daha az hasarla çıkmanıza önemli ölçüde katkı sağlar. 

Ergenlik Döneminde Oluşan Çatlaklar 

Bir başka hızlı büyüme dönemi olduğu için ergenlik çağı, cildin en çok çatladığı dönemdir  fakat bu dönemde oluşan çatlaklar genellikle daha sonra, ileri yaşlarda rahatsız etmeye başlar. Birçok kişi, ergenlik döneminde oluşan çatlakların farkına varmaz ya da çok önemsemez. Yıllar geçtikçe gözününe daha çok görünür hale gelen vücut çatlakları,  genellikle ergenlik döneminden kalmadır. 

Hem boy atma hem büyüyüp genişlemeye bağlı olarak bacakların arkasında, üst bacaklarda, bel bölgesinde oluşan çatlaklar, ergenlik döneminde, özellikle kız çocuklarında yaygın olarak gözlemlenir.

Kilo Alıp Vermeye Bağlı Oluşan Vücut Çatlakları  

Deri, en büyük organımızdır. Bedenimizin en önemli koruma, savunma sistemidir. Güzelliğimizin yaşadığı en değerli giysimizdir. Kilo aldığımızda bizi içinde tutmaya devam edebilmek için esner, gerekirse aynı anda yırtılıp genişlerken kendi kendini onarır. Vücut çatlakları işte bu mucizenin bir sonucudur.

Kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşan çatlaklar, erken müdahale edildiğinde ciddi oranda iyileşebilen çatlaklar grubuna girer. Vücut çatlaklarında erken müdahale en önemli konudur. Çünkü çatlak tedavisini zorlaştıran, çatlağın ne kadar eski olduğudur. Yeni ya da henüz ortaya çıkan vücut çatlakları özellikle doğal yöntemlerle kolayca iyileştirilebilir.

Peki, Vücut Çatlakları Nasıl Geçer? 

Vücut çatlaklarına hangi yağ iyi gelir, vücut çatlakları sporla geçer mi gibi birçok sorunun temelinde, doğal yöntemlerle vücut çatlaklarını geçirmenin mümkün olup olmadığı sorusu yatar. 

Evet, doğal yöntemlerle cilt çatlaklarını iyileştirmek, azaltmak ya da tamamen yok etmek de mümkün olabilir. Burada belirleyici olan çatlağın ne kadar derin olduğu ve oluşmasının üzerinden ne kadar zaman geçtiği. Fakat her koşulda, sürekli ve düzenli uygulamalar az ya da çok ama muhakkak işe yaracaktır. 

Vücut çatlaklarını gidermek için kullanabileceğiniz birçok doğal yöntem arasından bizim seçtiklerimiz şöyle:

 

  • Vücut Çatlaklarına Bitkisel Çözümler:

Çatlak tedavisinde bitkisel çözümler oldukça geniş bir yer kaplar. Şifalı bitkiler uzmanlık gerektirdiği ve her bünyede rastgele kullanılması doğru olmayacağı için, çatlak tedavisinde kullanılan ve işe yaradığı bilinen zararsız bitkilerden  ve hemen her evde bulunan sebze ve meyvelerden yararlanabiliriz.

 

1) Aloe Vera:

Cilt yenileme özelliği olan ve yüksek oranda nem sağlayan aloa vera bitkisinin etkisini artırmak için çatlak tedavisinde kullanırken E vitamini bakımından zengin gıdalarla birleştirebilirsiniz. Aloa vera henüz oluşmuş çatlakların tedavisinde ve çatlak oluşumunu engellemede oldukça etkili bir bitkisel çözümdür. Düzenli kullanmalı ve haftada en az iki kere uygulamalısınız. 

 

2) Patates:

Yumru sebzeler familyasından olduğu için toprak altında büyüyen patates, zengin bir mineral kaynağıdır. Cildin, kendini yenilerken ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri patatesten elde edebiliriz. İsterseniz suyunu çıkarıp çatlakların üzerine masaj yağarak kullanın, ya da kalın dilimler halinde kestiğiniz patateslerle direk olarak çatlak deriyi, her iyi yönde daireler çizecek şekilde ovun. İşe yaradığını hemen fark edeceksiniz. Haftada uygulama için uygundur. 

 

3) Keten Tohumu ve Yoğurt:

Vücut çatlaklara karşı kesin çözüm diye hakkında haberler çıkan keten tohumu yağı yerine çekilmiş keten tohumu ile bir miktar yoğurdu karıştırın ve masaj yaparak çatlaklar üzerinden uygulayın. En güçlü bitkisel kolajen kaynağı olan keten tohumu, çatlak tedavisinde kullanılabilecek güvenli bitkisel çözümlerden biridir. 

Ayrıca, bu dönemde keten tohumunu beslenmenize ekleyerek içerden kolajen desteği sağlayabilirsiniz.  

  • Vücut Çatlaklarına Karşı Doğal Yağlar:

Tohum ve çeşitli bitkilerden elde edilen doğal yağar, geleneksel tedavi yöntemlerinin temelini oluşturur. Şifalı yağlarla yapılan masaj, cilt sağlığı için en iyi bakım rutini olmakla beraber, birçok cilt probleminin giderilmesinde  de etkilidir.  

 

1) Hint Yağı:

Vücut çatlaklarına karşı kullanılan en popüler doğal yağdır. Çatlak olan bölgeye Hint Yağı ile uzun uzun masaj yaptıktan sonra, yağın etkisini arttırmak için bölgeye sıcak uygulayarak kullanılır. 

 

2) Tatlı Badem Yağı:

Cilt bakımında en çok kullanılan yağların başında gelir. Çatlak tedavisinde de en etkili doğal yağlardandır. Etkisini artırmak için banyodan sonra sıcak cildinize uygulayabilirsiniz.  

 

3) Zeytinyağı:

Zeytinyağı, antiseptik özelliği nedeniyle cilt yaralarında eskiden beri ısıtılarak kullanılmaktadır ve birçok bitkinin özü zeytinyağında çözdürülerek doğal yağa dönüşür. Yani birçok bitki yağı aslında zeytin yağıdır. Zeytinyağını benmari usulü ısıtın ve bir pamuk yardımıyla ya da ellerinizle masaj yaparak, çatlak bölgeye uygulayın.    

 

4) Kakao Yağı:

Kan dolaşımını harekete geçirdiği için cildin kendi kendini onarmasına destek sağlayan bir doğal yağdır. Kakao yağı ile masaj yaparak çatlakların görünümünü önemli ölçüde azaltmak mümkün. Ayrıca hamilelik ve ergenlik dönemlerinde  kakao yağı kullanarak çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz. 

 

Çatlakları kaybolması için ihtiyacımız olan şey cildin sıkışmasıdır. Egzersiz, vücudun tüm sistemlerinin en iyi şekilde çalışmasını sağlayarak, cildin sıkılaşmasına yardımcı olur. Dolaşım sisteminin harekete geçmesi demek bedenin tüm yenilenme mekanizmalarının aktif hale gelmesi demektir. Egzersiz, sıkılaşma için olmazsa olmazlardandır  ve en doğal yöntemdir. 

 

Eski bir gelenek olarak kese, kuru fırçalama, özellikle vücut bakımında yeniden popüler hale geldi. Doğal at kılı fırçayla yapılan kuru fırçalama, kan dolaşımı ve lenf sistemini harekete geçirerek cildin kendi kendini yenileme yeteneğini aktif hale getiriyor. Kuru fırçalama ve kese uygulamalarını, doğal yağlar ile kombine ederek çok daha etkin sonuçlar elde edebilirsiniz. 

 

  • Cildin En Önemli Gereksinimi Su:

Bedenimiz üçte birinin su olduğunu düşünürsek ve en büyük organımızın derimiz olduğunu hatırlarsak, su içmenin cilt sağlığı açısında önemini bir kez daha en güçlü şekilde vurgulamış oluruz. 

Vücut çatlaklarına karşı doğal yöntemler arasından kendinize göre bir kombinasyon oluşturabilir, vücut bakımı rutininizi çatlakları yok etmek üzere güncelleyebilirsiniz. 

Vücut Çatlakları Neden Oluşur?

Vücut Çatlakları Neden Oluşur?

Vücudun pek çok yerinde oluşan çatlaklar farklı sebeplerden dolayı çıkabilmektedir. Nedeni belli olmayan etkenlere bağlı olarak deformasyon oluşabilmektedir. Özellikle kadınlarda çıkan bu vücut çatlakları kimileri için estetik açıdan kötü görünebilir. Bu estetik kaygılar kadınlarda, vücut çatlaklarına ne iyi gelir sorusunu sordurmaktadır. Vücudun dermis adı verilen bir tabakası bulunur. Dermis tabakası aşırı gerilmelere maruz kalmaktadır. Gerilen dermis tabakası deride çatlaklar oluşturur ve bu çatlaklar deriyi hem inceltir hem zayıflatır. Derinin sağlıklı görünmesini sağlayan kolajen lifleri ve elastin arasında bulunan bağlar zaman geçtikçe zayıflayarak kopar. Vücut çatlağı olarak bilinen bu hastalık deri çatlağı olarak da anılmaktadır. Vücudun dışından kolay bir şekilde fark edilmektedir. Hamile olan kadınların aldığı fazla kilolarla deri gerilir ve vücut çatlakları meydana gelir. Gebelik döneminde oluşan deri çatlaklarına Stria Gravidarum denilmektedir. Hızlı kilo alıp vermek de vücut çatlaklarının oluşmasına neden olabilir. Farklı deformasyonlarda görülen deri çatlakları vücudun sağlıklı görünümünü önemli bir şekilde etkilemektedir. Çatlak kremi ürünlerini uzman doktor tavsiyesi ile temin edip bu gibi şikâyetleriniz için kullanabilirsiniz.

Vücut Çatlakları Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vücut Çatlakları Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vücut bakım rutinlerinden birisi haline gelen çatlak oluşumunu önleme ve yok etmede herkesin merak ettiği konular vardır. Ergenlerde vücut çatlakları nasıl geçer sorusunun ilk yanıtı çatlak krem kullanımıdır. Elastin ve kolajen liflerin zarar görmesi tamamen engellenemese bile deri çatlaklarının oluşturduğu faktörler azaltılabilir. Vücutta meydana gelen çatlakların bir diğer tedavi yöntemi ise lazerdir. Lazer çatlak tedavi yöntemi son derece acısız ve ağrısız geçmektedir. Deri çatlağı problemi yaşayan her yaştan insan çekinmeden lazer tedavisini kolay bir şekilde tercih edebilir. Lazerin deri üzerinde uyguladığı reaksiyonlar hem hafif hem de ağrısız olduğu için birçok kişinin tercihidir. Lazer tedavisi uygulandıktan sonra kolay bir şekilde günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz. Lazer tedavisinde kullanılan cihaz sayesinde cildinize soğuk hava uygulanmaktadır. Acı eşiği oldukça düşük olan hastalar için de lokal anestezi tercih edilmektedir. Cildiniz eski sıkılığına kısa süre ardından tekrar kavuşacak ve teniniz her anlamda güzel bir şekilde yenilenme yaşayacaktır. Tedavi sürecinin ardından güneşten ve sıcaktan kaçınmanız gerekecektir. Doktorunuz tarafından verilen tavsiyelere ve reçeteye dikkatli bir şekilde uymak oldukça önemlidir.

Vücuttaki Çatlaklara En İyi Gelen Doğal Çözüm Yöntemleri Nelerdir?

Vücuttaki Çatlaklara En İyi Gelen Doğal Çözüm Yöntemleri Nelerdir?

Deri üzerinde oluşan çatlaklar cildin nemini kaybetmesi sebebiyle oluşmaktadır. Vücut çatlakları nasıl geçer doğal yöntemler ile diye sorulduğu zaman tam anlamıyla kimse cevabını bilmemektedir. Doğal çözümlerden biri olan zeytinyağının faydaları saymakla bitmez. Vücut çatlaklarına hangi yağ en iyi gelir diye sorulunca zeytinyağı denilir. Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır. Yumurta akının vücuttaki mucizevi etkileri saymakla tükenmez. Yumurta akının içerisinde bulunan hem protein hem de amino asit cilt çatlaklarını onarmak konusunda bir alternatiftir. Memnun kalmadığınız bölgenize hafta içerisinde 2 ya da 3 kez masaj yapmanız yeterli olacaktır. Yumurta akını uyguladığınız bölgeye krem sürmek cildinizin yumuşamasına sebep olduğu için tavsiye edilmektedir. Vücut çatlaklarına en iyi şekilde fayda sağlayan cilt bakımı ile ilgili doğal ürünler hakkında daha fazla bilgi almak için Trendyol’a kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

V&#;cut &#;atlakları İ&#;in 10 Basit Y&#;ntem

G&#;zellik Bakım

Vücut çatlakları, kadınların korkulu rüyalarından biridir. Beslenme alışkanlıkları, genetik faktöreler, kilo alıp verme, hamilelik gibi etkenler vücut çatlaklarına sebep olabiliyor. Çatlakları mümkün olduğunca erken tedavi etmek gerekir. Bunun nedeni, erkenden tedavi edilmeye başlanırsa hemen hemen her tedaviye yanıt veriyor olmalarıdır. İşte vücut çatlaklarını tedavi etmek için 10 basit yöntem

1

Vücut çatlakları için vasküler lazer, fraksiyonel lazer tedavisi, abdominoplasti (karın sıkışması) vb. birçok kimyasal ve cerrahi tedavi vardır. Ancak, bu tedavilerin riskleri vardır ve çoğu zaman oldukça pahalıdır. Biz de sizlere daha uygun fiyatlı ve evde uygulayabileceğiniz etkili tedavi yöntemlerinden bahsedeceğiz.

2DOĞAL YAĞLAR

DOĞAL YAĞLAR

Yağ masajı cildi nemli tutar, bu da elastikiyetini artırır ve yara izlerinin çabuk iyileşmesini sağlar. En sevdiğiniz doğal yağların birkaç damlasını bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak kendi nemlendiricinizi hazırlayın.

3

Sorunlu bölgeye bu yağ ile birkaç dakika masaj yapın. Yağı mümkün olduğunca uzun süre bölgenin üzerinde bırakın. Bu yağ karışımını günde iki kez düzenli olarak uygulayın.

4

Badem yağı veya üzüm ile Hindistan cevizi yağını karıştırıp nemlendirici yapabilirsiniz. Diğer bir karışım önerisi ise akşam çuha çiçeği, kenevir tohumu ve lavanta esansiyel yağları ile Hint yağı veya jojoba yağı.

5KAKAO YAĞI

KAKAO YAĞI

Çatlak izlerinden kurtulmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de organik kakao yağıdır. Çatlakların olduğu bölgeye günde iki defa kakao yağı ile masaj yapın. Aynı işlemi shea yağı ile de yapabilirsiniz.

6

Hem kakao yağı hem de shea yağı, cilt tarafından kolayca emilir. Ayrıca cildi nemlendirir ve cilt hücrelerini yeniler. Shea yağı aynı zamanda cilt elastikiyetini artıran ve kuruluğu önleyen A ve E vitaminlerini içerir.

7ALOE VERA

ALOE VERA

Aloe vera jeli, iyileşmeyi teşvik eder ve birkaç gün içinde belirgin sonuçlar gösterir. Ayrıca cildi rahatlatır ve nemlendirir. Bununla birlikte, bu ilaç yalnızca erken evre çatlaklar için işe yarar.

8

Aloe vera yaprağını kesin ve jeli çıkarın. Etkilenen bölgeye uygulayın ve cildiniz tarafından iyice emilene kadar masaj yapın. Durulamayın. Günde iki kez uygulayın.

9VAZELİN

VAZELİN

Vazelin tıkayıcı bir ajandır, yani ciltteki nemi hapseder. Böylece kuru ve gergin cildi iyileştirir. Çatlaklara uygulayın ve dakika masaj yapın. Yatmadan önce her gece bunu uygulayın ve sonuçlarını görün.

10FIRÇALAMA

FIRÇALAMA

Kuru fırçalama, kan ve lenf dolaşımını uyarır. Ayrıca bölgedeki toksinlerin daha kolay yok edilmesine yardımcı olur. Kuru fırçalama, yağ ve ter bezlerinin işlevselliğini artırır ve ölü cilt hücrelerini temizler. Bu size pürüzsüz, yumuşak ve lekesiz bir cilt verir.

11

Bu adım için vücut fırçasına ihtiyacınız olacak. Kullandığınız fırçanın kıllarının yumuşak ve doğal olmasına özen gösterin. Dairesel yukarı doğru hareketlerle etkilenen bölgeyi kuru fırçayla yavaşça fırçalayın.

12

Fırçalamaya dakika devam edin. Duş alın ve iyi bir nemlendirici uygulayın. Banyo yapmadan önce her gün bunu tekrarlayın.

13YUMURTA AKI

YUMURTA AKI

Yumurta akının içindeki enzimler cildin esnekliğini artırır ve böylece çatlak izlerinin zamanla kaybolmasına neden olur. Bu adımda yumurta akı ve bir pasta fırçasına ihtiyacınız olacak.

14

Yumurta aklarını hafifçe çırpın ve etkilenen bölgelere fırça ile uygulayın. Kurumaya bırakın. Soğuk suyla durulayın ve nemlendirin.

15

Daha etkili sonuç görmek için yumurta beyazına birkaç damla Hindistan cevizi yağı veya badem yağı ekleyin. En iyi sonucu almak için her gün uygulayın.

16KAHVE ÇEKİRDEKLERİ

KAHVE ÇEKİRDEKLERİ

Kahve çekirdeklerindeki kafein cildinize kolayca nüfuz edebilir ve dolaşımı uyararak cilt hücrelerini canlandırabilir.

17ELMA SİRKESİ

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, konu izleri ve lekeleri iyileştirmek olunca oldukça iyidir. Çatlak izleri üzerinde çalışır ve onları hafifletir.

18

1 su bardağı elma sirkesi ve 1/2 su bardağı suyu bir sprey şişesine dökün. Çatlak izlerinin üzerine püskürtün, gece boyunca durulamayın. Sabah duş alın ve ardından iyi bir nemlendirici uygulayın. Yatmadan önce her gece bunu tekrarlayın.

19

Dikkat: Hassas cildiniz varsa, bir bardak elma sirkesine bir bardak su ekleyin. Daha fazla seyreltme sirkenin gücünü azaltacaktır.

20KABARTMA TOZU VE LİMON

KABARTMA TOZU VE LİMON

Kabartma tozu doğal bir cilt temizleyicisi olarak bilinir. Zarar görmüş ve ölü cilt hücrelerini temizler. Aynı şekilde limon suyu, çatlak izlerini gideren özelliklerine sahiptir.

21

3 çay kaşığı taze limon suyu ile 3 çorba kaşığı kabartma tozunu macun kıvamı alana kadar karıştırın. Karışımın kıvamı istediğiniz gibi olmadıysa ihtiyaca göre limon suyu ya da kabartma tozu ilave edebilirsiniz.

22

Maskeyi çatlaklara uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra masaj yaparak çıkarın. Ardından su ile durulayın. Bu işlemi haftada defa uygulayabilirsiniz.

Kaynak Fotoğraflar: Alamy, Ingimage, Pixabay

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir