hemoroid hangi doktor bakıyor / Hemoroid (Basur) Tedavisine Hangi Doktor, Bölüm Bakar?

Hemoroid Hangi Doktor Bakıyor

hemoroid hangi doktor bakıyor

Sayfa İçeriği

Makat hastalıklarına proktoloji bölümü bakar, proktoloji olmayan sağlık kuruluşlarında genel cerrahi branşı bakar. Proktoloji genel cerrahinin üst branşıdır ve spesifik çalışır. Sorusuna vereceğimiz yanıtlar tedavi sürecinde hangi aşamaları izlemeniz gerektiği konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Toplumda basur olarak da adlandırılan hemoroid vakası makat hastalıkları arasında en sık karşılaştığımız türdür. Erkeklerin bu hastalıkla daha sık karşılaştığını belirtmekle beraber cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin tüm bireylerde meydana gelebildiğini söylemek istiyoruz.

Fiziksel acının yanı sıra hastaları psikolojik olarak da harap eden hemoroid tedavisi mümkün bir vakadır.

Fakat doğru metotlara başvurmak kaydı ile. Çünkü hemoroidin tedavisi evde bitkisel karışımlar ile yapılamayan cerrahi müdahalenin şart olduğu bir vakıadır. Hastalığın bir doku hasarı olduğunu dişin çürümesinden farklı olmadığını bilmelisiniz.

Hemoroid, Basur Tedavisine Hangi Doktor Bakar?

Ana branş genel cerrahidir ancak asıl ilgilenen bölüm proktoloji yani makat hastalıkları bölümüdür. Proktoloji branş uzmanına proktolog denir.

Yaşanılan yerde proktolog varsa ona muayene ve tedavi olunmalı, proktolog yoksa genel cerrahi bölümüne gidilmelidir. Genel cerrahlar konuyu bilse de proktoloji uzmanları makat hastalıkları konusunda daha eğitimli ve daha tecrübelidir, yine işi gereği teknolojilere de sahiptir.

Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hemoroidin tedavisinde kullanılan yöntemler çok önemlidir. Kliniğimiz ameliyatsız hemoroid tedavisi operasyonlarıyla sağlık sektöründe adından söz ettirmeyi başarmıştır. Hemoroidle ilgili ilaçlar, izlenilen aşamalar ve  sorusuna yanıt bulacağınız yazımız hastalıkla ilgili bilgi almanızda sizlere yardımcı olacaktır. MedicalArt kliniğimizde;

  • Basur tedavisi lazer ve lastikle boğma tekniği ile yapılmaktadır.
  • İç ve dış hemoroid tedavisinde karar verdiğimiz iki teknikte anesteziye ihtiyaç duyulmamaktadır.
  • Bölgesel uyuşma sağlayan lokal anestezi hastanın operasyondan sonra gündelik yaşama dönmesinde hiçbir sorun teşkil etmez.

Tedavide önemli olan unsurları işini iyi yapan bir doktor, steril çalışma ortamı ve hasta memnuniyetini sağlamak adına bir araya gelmiş bir ekiptir. Kliniğimiz aradığınız tüm bu kriterlere uygun ender sağlık kuruluşlarından biridir.

Hemoroid Tedavi Fiyatları

Hemoroid tedavi ücretleri hastalığın durumu, derecesi ve kullanılan olacak yöntem yada yöntemlere göre değişiklik gösterebilmektedir. WhatsApp hattımızdan hemen ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Basur (Hemoroid) i&#;in hangi b&#;l&#;me ve doktora gidilir? Basur hastalığına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

Hemoroid toplumda çoğu kişide görülen bir rahatsızlıktır. Oluştuğu bölgeye göre farklı isimlendirilmiştir.

Basur (Hemoroid) için hangi bölüme ve doktora gidilir?

Hemoroid hastalığı kişilerde farklı belirtiler göstermektedir. Hemoroid hastalığının birçok belirtisi bulunur. Hemoroid hastalığının belirtilerini şu şekilde açıklayabiliriz:

- Anüs çevresinde kaşıntı

- Bu bölgede oluşan şişkinlik

- Hemoroid bölgesinde ağrı ve kan gelmesi

Hemoroidli olan bölgenin çok kaşınması kişilerde oldukça rahatsız edici bir durumdur. Hastaların o bölgeyi temizlemesi ve kaşıntının artması şikayetlerin artmasına sebep olur. Bu sebeple hemoroid olan kişiler kendileri hiç müdahale etmeden mutlaka doktora başvurmaları gerekir.

Hemoroid hastalığı için cerrahi uzmanlara gidilmelidir. Randevu alınır muayene edildikten sonra tedavi şekli uygulanmaktadır.

Basur hastalığına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

Hemoroid hastalarına cerrahi bölümü bakmaktadır. Basur hastalığının tedavisinde en önemli nokta hastalığa sebep olacak nedenlerin hafifletilmesinin sağlanmasıdır. Hastaların yaşamlarını etkileyen basurlar için bir önlem alınmamaktadır. Eğer hemeroid düşük bir seviyede ilerliyor ise ağrı kesiciler, fitil, krem veya mendil gibi ilaçlardan yardım alınır. Fakat boğulma veya tromboz gibi sonuçlar doğuran hemoroidler için cerrahi müdahaleye başvurulur.

Hemoroid hastalıklarının oluşmaması için ufak önlemler yapılabilir. Bunun için kişilerin kabız olmamaya özen göstermesi gerekir. İçeriğinde lif ağırlıklı olan besinler tercih etmek ve suyu fazla tüketmek bu hastalığın oluşmamasına etkendir. Ayrıca uzun süre oturmak da hemoroide karşı alınan tedbirler arasındadır.

Hemoroid oluşumu kişiler fazlaca rahatsız ettiğinden mutlaka doktora başvurulması gerekir. Bu önlemler alınsa dahi hemoroid hastalığına yakalanan kişilerin cerrahi uzmanlarından randevu alması gerekir. Bunun için hastanelerin telefon numaraları aranıp randevu alınabilir. Ayrıca devlet hastaneleri için kullanılan MHRS şifresi ile internet üzerinden randevu da alınmaktadır. Bir başka yöntem ise ALO numaralı telefondan randevu alınmasıdır. Bu yöntemler ile randevu alınarak muayene olabilirsiniz.

Basur İ&#;in Hangi B&#;l&#;me Gidilir? Hemeroid İ&#;in Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Hemoroid hastalığı anal boşluk içerisinde genişleyen damar yumaklarına verilen addır. Bacaklarda meydana gelen varise benzeyen şekilde anal çevrede ve rektumda meydana gelen şişmiş damarlardır. Hemoroidler hem dış hem de iş olmak üzere iki çeşit hemoroid bulunur. Dış hemoroidler makatın dışına sarkan hemoroidlerdir.

Hemoroid (Basur) Neden Olur?

Doğum ve gebelik
Sedanter yaşam
İshal, kabızlık gibi bağırsak değişiklikleri
Bisiklet sürme, ata binmek gibi çeşitli spor etkinlikleri
Pilot ve şoförler gibi uzun süreli oturan meslek grupları
Alkol kullanımı
Kolon kanseri
Pelvik bölgenin tümörleri
Kronik öksürüğün bulunması
Yaşlılık

Hemoroid (Basur) Belirtileri Nelerdir?

Makattan gelen taze kırmızı renkli kanama
Makatta oturmayla birlikte artan ağrı
Makatta ele gelen şişlikler
Makatta kaşıntı
Makatta ıslaklık, akıntı
Düzensiz dışkılama
Halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi, kansızlık

Buna benzer şikayetler ile hastaneye giden hastalarda tromboz, perianal abse, perianal fissür, anal fissür gibi hastalıklarda görülebilmektedir. Makatta görülen ağrı hissi iç hemoridin geç belirtilerinden biridir.

Hemeroid İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Hemoroidi olan hastalar hastanede muayene olabilmek için genel cerrahi bölümüne başvurmalıdırlar. Genel cerrahi bölümü hemoroid hastalığının tanı ve tedavi işlemlerinin yapıldığı bölümdür. Anüs hastalıklarına bakan bölüm genel cerrahi bölümüdür. Halk arasında hemoroid doktoru olarak bilinirler. Genel olarak hastalar anal bölgesinde oluşan olan bir hastalık olan hemoroid için doktora gitmeye çekinmektedirler. Fakat bu bir sağlık problemi olduğu için genel cerrahi doktorlarına çekinmeden
başvurulmalıdır.

Hemoroid Nasıl Tedavi Edilir?

Hamilelik ile birlikte bebeğin bağırsaklara yaptığı baskı ile ve kabızlık durumunda bağırsakların zorlanmasıyla oluşan bir durumdur. Genel olarak hamilelik ve kabızlık sonucunda ortaya çıkar. Genel cerrahi doktoru tarafından yapılan muayeneler ile tanı konulur. Genel cerrahi doktoru gerektiği takdirde kolonoskopi adı verilen ucunda kamera olan bir cihaz ile makattan girerek içeride meydana gelen hemoroid sorununu varlığını tespit edebilir. Bunun ardından gerekirse cerrahi olarak tedavi edilebilir. Lokal olarak pomat ve kremler sürülerek tedavi edilebilir. Özellikle beslenme düzenlenmesi ile hemoroid sorununu çözmek mümkündür.

Hemoroid İçin Nasıl Randevu Alınır?

Hemoroid hastalığı bulunan bir kişi devlet hastanelerinin veya özel hastanelerin genel cerrahi bölümünden telefon veya internet kullanılarak alınabilmektedir.

Basur İçin Hangi Doktora Gidilir?

Makat bölgesinin sıkça karşılaşılan hastalıklarından biri olan basur tamamen insanların ihmalkar davranışları doğrultusunda ortaya çıktığı gibi kanama, kaşıntı ve ileri derecelerde ağrı şikayetlerinin ortaya çıkmasında rol oynar.

İnsanlar basurun neden ve nasıl meydana geldiğini bilmediği ve doktora başvurmaktan utandıkları için evde kendileri çözüm arar. Bu süreç içinde yanlış davranışlara devam ettikleri için maalesef bir çözüm bulunamaz ve hastalık gittikçe ilerleyerek daha büyük sonuçlar doğurur.

ilk başlarda sadece kanama ya da kaşıntı gibi sorunlara sebep olan hemoroid ileri ki aşamalarda çeşitli sebeplerle ağrı oluşumuna yol açar. Halbuki kişi ilk başlangıç safhasında doktora başvursa hem hastalığın neden oluştuğunu ve nasıl korunacağını öğrenecek, hem de tedavi olarak kısa sürede kurtularak eziyet çekme zorunda kalmayacaktır.

Basurun neden ve nasıl oluştuğunu buraya tıklayarak ayrıntılı şekilde öğrenebilirsiniz.

Hemoroide Hangi Bölüm Bakar?

Basur kendi kendine ya da evde uygulayacağınız yöntemlerle gerileyecek ya da tamamen düzelecek bir problem değildir. Düzelmesi ve tamamen yok olması için er ya da geç tedavi olmak gerekir. Hangi doktora gideceğini bilmeyen insanlar genel cerrahi bölümlerine başvurabilir. Ancak! mümkünse proktoloji konusunda uzman olan bir proktologa başvurulması ısrarla tavsiye edilir.

Neden Proktoloji (Makat Hastalıkları) Uzmanı

Proktoloji uzmanları makat bölgesinde meydana gelen basur, makat çatlağı, kıl dönmesi ve anal hematom gibi hastalıklar ile yakından ilgilenerek tedavi adına teknolojiyi güncel şekilde takip etmektedir. Dolayısıyla bu hastalıkların tedavisinde tecrübeleri daha fazladır ve ameliyatsız tedavi yöntemleri uygulamaktadırlar.

Hemoroid Muayenesi Nasıl Yapılır?

Basur muayenesi esnasında doktorunuz hastalığınızın evresine göre farklı yöntemler tercih edebileceği gibi kesin tanı koymak için sırayla tümünü uygulayabilir.

Doktorunuz muayene masasında ilk olarak aşağıda ki pozisyonlarda durmanızı isteyecektir.

1. pozisyon normal hastalar 2. pozisyon ise yaşlı ve hamile olan hastalar içindir.

Hasta muayene masasına alındıktan sonra yapılacak muayene çeşitleri şunlardır;

Gözle Muayene

Daha önce hemoroid neden olur yazımızda da bahsettiğimiz gibi hastalık iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ayrıca iç basur da dört evreye ayrılır. Doktorunuz ilk olarak yapacağı göz muayenesi ile iç veya dış hemoroid olduğunu saptayacaktır.

İç basur söz konusuysa göz ile yapacağı muayenede ilk evre hariç teşhis edebilir. Ancak göz ile yapılan muayene teşhisi koymak için tatmin edici bulguların tespit edilmesinde net bir rol oynayamayacağından diğer muayene yöntemlerine de başvurulur.

Parmak Muayenesi

Dışarıdan net bir şekilde görülemeyen meme parmak yordamıyla kolayca hissedilebilir. Ancak memenin hemoroid kaynaklı olup olmadığını anlamak için en net uygulama anoskop muayenesidir.

Anoskop Muayenesi

Anoskop ismi verilen aparat makat hastalıklarının tümünün teşhisinde kullanılır ve anüsün iç kısmının net bir şekilde görülmesini sağlar.

Bu şekilde örneğin makat çatlağı (anal fissür) ve basur (hemoroid) hastalıkları karıştırılmamış olur.

Ayrıca anoskop muayenesi sonucunda hastalığın hangi evrede olduğu da netleştirilerek doktorunuz hangi tedavi yönteminin kullanılması gerektiği hakkında detaylı bilgi verebilir.

Basur hastalığının ameliyatsız yöntemlerle dakika kadar kısa bir sürede tedavisi mümkündür. Ayrıca bu yöntemlerin uygulanmasının ardından hasta tedavi merkezinden ayrılarak günlük hayatına geri dönebilmektedir.

Tedavinin tecrübeli ve uzman bir proktolog tarafından yapılması önerilir.

[su_accordion][su_spoiler title=&#;Referanslar&#; open=&#;no&#; style=&#;default&#; icon=&#;plus&#; anchor=&#;&#; class=&#;&#;] monash.pw
monash.pw[/su_spoiler][/su_accordion]

Op. Dr. Seher ŞİRİN

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seher ŞİRİN İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezunudur. İstanbul Bakırköy&#;de bulunan muayenehanesinde Proktoloji, ben, nasır ve siğil gibi vakıaların tedavisini ameliyatsız yöntemlerle gerçekleştirmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır