kuru saçlar için ev yapımı maske / Kuru saçlar için evde maske yapımı - Güzellik haberleri – Sözcü

Kuru Saçlar Için Ev Yapımı Maske

kuru saçlar için ev yapımı maske

Kuru ve Yıpranmış Saçlar için Evde Hazırlayabileceğiniz 10 Maske

Evde saç maskesi hazırlamak pek çok insana zor gelebilmekte ya da hazırlanan bu maskeler pek işe yarıyor gibi görünmemektedir. Tabi ki piyasada satılan çok sayıdaki saç maskelerinden istediğini alıp kullanabilirsiniz. Ancak evinizde bulunan malzemelerle de saçlarınızı beslemeniz ve güzelleştirmeniz mümkün.

Evinizdeki malzemelerde bulunan bazı bileşenleri, saçınızın dokusunu ve sağlığını iyileştirmekte kullanabilirsiniz. Bu sayede hem saçlarınızı doğal ürünlerle beslemiş olacak hem de hazır maskeler için para harcamamış olacaksınız.

Ancak elbette evde yapılan saç maskeleri, kuaför salonlarında yaptıracağınız uygulamalar kadar güçlü olmayacaktır. Bu nedenle saçlarınız boya nedeniyle yandıysa ya da keratin uygulamasına ihtiyacınız varsa bunlar için kuaförünüzü ziyaret etmeniz gerekecektir.

Evde Saç Maskesi Yapımı

Evde saç maskesi hazırlarken genelde yoğurt, biotin bakımından zengin avokado, muz veya mayonez gibi malzemeler temel olarak kullanılır. Temelde ne kullanacağınızı seçtikten sonra bal gibi nemlendirici malzemelere ihtiyaç duyacaksınız. Ardından saçtaki hasarı gidermek için üzüm çekirdeği yağı, zeytinyağı ya da badem yağı gibi yağlar ekleyebilirsiniz.

Doğal hidrofilik yağlar da nemlendirici saç maskesinde kullanılabilir. Bunun için kullanılabilecek en iyi yağların acokado, jojoba ve hindistancevizi yağı olduğu söylenebilir. Bu yağlar özellikle kuru ve işlem görmüş saçları onarmak için kullanılabilir. A ve E vitaminleri, biotin ve folat bakımından zengin yağlar saçı içten dışa iyileştirir. Aynı zamanda elma sirkesi de saçın parlaklığını arttırmak için kullanılabilir.

Evde Saç Maskesi Tarifleri

Ev yapımı maske söz konusu olduğunda pek çok tariften bahsedilebilir. Maskelerde kullanılan malzemeler farklı amaçlara hizmet ettiği için saçınızın ihtiyacı olan ürünlere göre kendi saç maskenizi hazırlamanız önemlidir.

Aşağıda yer alan 10 tarif arasından kendi saçınız için uygun olanı seçebilir ve kolayca uygulayabilirsiniz.

1. Hindistancevizi yağı, mayonez, yoğurt maskesi

Ne için: Renklendirme işlemi sonrası hasar görmüş saç onarımı

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tam yağlı yoğurt
  • Yarım fincan mayonez
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

Onarıcı maskeden en iyi şekilde faydalanmak için öncelikle arındırıcı bir şampuanla saçlarınızı yıkayın ve saç kütiküllerinizi açın. Sonrasında maskeyi nemli saça uygulayın ve diplere gelmeyecek şekilde tüm saçınıza yedirin. Maskeyi sürüp 50-60 dakika bekledikten sonra normal bir şampuanla durulayın ve her zamanki saç kreminizi kullanın.

2. Yoğurt, hint yağı, hindistancevizi yağı, yumurta maskesi

Ne için: Kırılmış saçların onarımı

Malzemeler:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı hint yağı
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 yumurta

Yoğurdu pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Kalan malzemeleri ekleyin ve pürüzsüz hale gelmesini sağlayın. Maskeyi saçınıza sürün ve bir saat bekledikten sonra durulayın. Bu maske, saçlarını derinden beslemek isteyen kişiler için uygun ve haftada bir kez uygulanabilir. Yoğurtta ve yumurtada bulunan protein, zayıf ve kuru saç tellerinin güçlenmesini sağlayacak ve kırılmanın önüne geçecektir. Hint yağı ise saçınızı nemlendirecek ve kalınlaştıracaktır.

3. Elma sirkesi ile durulama

Ne için: Saç derisi sağlığı, kepek ve elektriklenme

Malzemeler:

  • 1,5 fincan sıcak su
  • 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2-4 damla uçucu yağ

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Saçınızı şampuanlayın ve durulayın. Karışımı sprey şişe içerisine koyun ve saçlarınıza yavaş yavaş sıkın. Kökten uçlara uygulayın, saç diplerine masaj yapın, 5-10 dakika bekleyin ve ardından durulayın. C ve B vitaminleri ile folik asit ve biotin bakımından zengin bu maskeyi ayda bir kez saçlarınızı şampuanladıktan sonra kullanabilirsiniz.

4. Avokado, yumurta, bal ve zeytinyağı maskesi

Avokado Yağının Saç için Faydaları

Ne için: Hasar görmüş saçları onarmak

Malzemeler:

  • Yarım avokado
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Çatal kullanarak tüm malzemeleri ezin. Karışımı tüm saçınıza uygulayın. Malzemeleri sürdükten sonra saçınıza havlu sarın ve bir saat kadar bekleyin. Maskeyi çıkarmak için ılık suyla durulayın ve ardından şampuanlayın. Saç, proteinden oluşur ve bu maskede bolca nemlendirici yağ ve protein bulunmaktadır. Hazırlayacağınız bu maske ile saçlarınız ipek gibi yumuşacık olacaktır.

5. Hindistancevizi yağı ve kahverengi şeker maskesi

Ne için: Saç derisini beslemek

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı rafine edilmemiş ve erimiş hindistancevizi yağı
  • 2 damla uçucu yağ
  • 2 damla çay ağacı yağı
  • 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 2 yemek kaşığı sevdiğiniz bir saç kremi

Küçük bir kapta hindistancevizi yağını, uçucu yağı ve çay ağacı yağını karıştırın. Başka bir kapta ise kahverengi şeker ile saç kremini karıştırın. Saçınızı parçalara ayırın ve yağ karışımını hafif nemli saçınıza uygulayın. Saç kremi ve şekeri ise yalnızca saç derinize uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Karışımı saçınızda bir saat kadar bekletin, ılık suyla durulayın ve her zamanki gibi şampuanlayın. Bu maske özellikle kuru ve kaşıntılı saç derisi olan kişiler için uygundur.

6. Avokado, argan yağı, bal ve hindistancevizi yağı maskesi

Ne için: Nemlendirme

Malzemeler:

  • 1 avokado
  • 1 yemek kaşığı argan yağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

Tüm malzemeleri iyice karışana kadar karıştırın. Tüm saçınıza uygulayın ve 30 dakika kadar bekletin. Nemlendirme için muhteşem olan bu maskede bulunan avokadodaki yağ asitleri, nemi saçınıza hapsetmenize yardımcı olacak ve bal ise saçınızın nem kaybetmemesini sağlayacaktır.

7. Zeytinyağı ve yumurta maskesi

Ne için: Kuru ve mat saçlar

Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yumurta sarısını kaba koyun ve üzerine zeytinyağı ekleyin. Malzemeleri çatalla çırpın. Kuru saçınızı beş parçaya ayırın ve her bir parçanın diplerinden uçlarına kadar karışımı sürün. 30 dakika bekleyin ve durulayın. Yumurta sarısı yağ, protein ve biotin bakımından zengindir ve saç tellerinin parlamasına yardımcı olur. Yumurta sarısı ile zeytinyağı kullandığınızda bu parlaklığı birkaç yıkama boyunca koruyabilirsiniz.

8. Muz, zeytinyağı, hindistancevizi sütü maskesi

 Muz, zeytinyağı, hindistancevizi sütü maskesi

Ne için: Nem patlaması

Malzemeler

  • 1 muz
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı hindistancevizi sütü

Muzu pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin. Ardından yavaşça zeytinyağını ekleyin ve bunlar karıştıktan sonra hindistancevizi sütü ekleyin. Saçınızın geçirgenliği düşükse, yani suyu emmesi zorsa karışımı sürdükten sonra başınıza havlu sarabilirsiniz.

9. Hindistancevizi yağı, avokado, yumurta, bal maskesi

Hindistancevizi yağı, avokado, yumurta, bal maskesi

Ne için: İncelen saçları kalınlaştırmak

Malzemeler

  • Yarım avokado
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı bal

Tüm malzemeleri karıştırın ve saçlarınız ile saç derinize masaj yapın. Maskeyi saçınızda en az 30 dakika bekletin. Ardından durulayın ve şampuanlayın. Saçların incelmesinin nedenlerinden bir tanesi beslenme düzeninde yeteri kadar protein bulunmamasıdır. Bu maske ile saçlarınızın proteine doymasını sağlayabilirsiniz.

10. Avokado, zeytinyağı, ham bal maskesi

Ne için: Parlaklık ve nem

Malzemeler

  • Yarım avokado
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı organik ham bal

Avokadonun yarısını ezin ve geniş bir kaba alın. Kabın içerisine diğer malzemeleri ekleyin ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Maskeyi saçınıza uygulayın ve bone geçirin. 60 dakika kadar bekleyin ve ardından durulayın. Bu saç maskesi ile saçlarınızın sağlıklı ve parlak olmasına yardımcı olabilirsiniz.

AT Editör

0

sac-maskesi-tarifi

Söz konusu saçlar olunca herkesin kendine özgü bir sırrı mutlaka vardır, olmalıdır! Elbette her zaman kuaför salonlarında saçlarınıza nem yükletecek, yıpranmaları giderecek veya besleyici maskeler yaptıracak kadar vaktiniz veya nakdiniz olmayabilir. Ev yapımı saç maskeleri özellikle sık boyama, ıpranma, sürekli düzleştirme veya uç kırıkları gibi ekstra bakım gerektiren durumlarda saçları iyileştirmek için harika bir çözüm yoludur. Saçlarınızın düz, dalgalı, kıvırcık veya ince, yağlı, kuru olmasına göre maske seçenekleriniz de değişebilir. İşte en kötü durumda bile kurtarıcınız olan evinizin rahatında kendinize yapabileceğiniz en kolay beş maske tarifi ile karşınızdayız!

Tarif 1: Hindistan Cevizi Yağı + Saf Yoğurt 

Buzdolabında biraz yoğurt var mı? Süresi geçmiş olsa bile atmayın! Hindistan cevizi yağı ile karıştırın ve saçınıza uygulayın. Saçınızı plastik bir sargıyla örtün ve bir lastik bantla tutturun. Hafif ılık suyla durulamadan önce 10-15 dakika bekleyin. Etkisini daha da arttırmak için, maskenin saçlara tam olarak nüfuz etmesini beklerken kafa derisine hafifçe masaj yapın.

Tarif 2: Muz + Zeytinyağı + Bal 

Şöyle güzel olgunlaşmış bir muzu sevmeyen yoktur. Yediğiniz anda bile enerjisini hissedebileceğiniz muzu donuk ve matlaşmış saçlarınıza parlaklık vermek amacıyla kullanabilirsiniz. Parçalayarak mikser içine attığınız muza 4 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 2 tatlı kaşığı bal ilave ederek iyice birbirine geçene kadar çırpın. Saçlarınızı yumuşatan etkisiyle süper besleyici bu tarifle susuz kalmış saçlarınızın nem artışını ilk uygulamadan sonra bile görebilirsiniz. 

Tarif 3: Kil +Elma Sirkesi

Trendleri yakından takip eden bir moda avcısı iseniz saçlara kilin inanılmaz etkisini bilirsiniz. Cilt maskelerinde olduğu kadar saç maskelerinde de fayda sağlayan kili koyu bir kıvam elde edene kadar içine elma sirkesi eklemek suretiyle kendinize pratik bir maske hazırlayabilirsiniz. Saç tellerini iyice kaplamasını sağlamak amacıyla yaptığınız maskeyi saçlarınıza cömertçe uygulayabilirsiniz. Saça doğal pH’sını kazandırmak amacıyla yapılacak olan bu maske tarifi, saç derisindeki kepek ve kaşıntı problemleri için hayli faydalı!

Tarif 4: Yumurta + Süt + Limon + Zeytinyağı

1 adet yumurtayla harika işler çıkarabilirsiniz. Yumurtanızı derin bir kaba alarak içine 1 bardak süt, yarım limon ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. İyice karıştırıp homojen olmasını sağladıktan sonra saçlarınıza uygulayarak 15 dakika saçlarınızda bekletin. Saç köklerini besleyen, saça parlaklık veren ve saçı iyileştiren A, D, B12, potasyum, kalsiyum vitaminleri ile saçlarınızı kökten uca kadar kolayca besleyin. Saçlarınıza biraz ilgi ve sevgi gösterince ne kadar değiştiğine şaşırabilirsiniz!

Tarif 5: Limon + Zencefil + Nane Yaprağı + Su

Saçınıza yetecek kadar bir parça zencefili çırpıcı içerisine alarak içerisine 2 adet limonun suyu ile birkaç adet nane yaprağını ekleyerek iyice çırpıp birbirine geçmesini sağlayın. Ardından yaptığınız karışımın posasını süzün. 500 ml suya yaptığınız karışımı ekleyerek ıslak saç üzerine dökün. Saç teli üzerindeki yağı ve kiri nötralize eden limonun etkisi ile saçlarınız kolayca arınacak ve capcanlı bir görünüme kavuşacaktır. 

Kadın güzelliğinin en büyük sembolü olan saçlarınıza evde yapmak için malzemeleri birbiriyle karıştırmak zor geldiğinde pratik saç maskelerini temin ederek evde saçlarınıza zahmetsizce uygulama yapabilirsiniz. 5 dakika içinde saçlarınızda mucizevi etkiler gösterenAshley Joy Yoğun Onarıcı maskeyi işlemler sonucunda yıpranmış cansız saçlara yeniden hayat vermek amacıyla kullanabilirsiniz. Saçlarınızın doğal saç teli yapısını korumak ve hatta yaptığınız boya işlemlerinde rengin daha kalıcı olmasını sağlamak amacıyla Watsons’ta pek çok marka vesaç maskesi seçeneği sizler için mevcut!

 

(Visited 12.973 times, 9 visits today)

Yıpranmış Saçlar İçin 9 Doğal Saç Maskesi

Hava değişimi, saçların sürekli boyanması, ombre-röfle gibi işlemlerin sürekli tekrar edilmesi, yanlış şampuan kullanımı, saçları düzleştirmek veya kıvırcıklaştırmak gibi işlemler, saçınızın zaman içinde kırılmasına ve yıpranmasına yol açar. Eski canlılığını kaybeden yıpranmış saçları, evdeki basit malzemelerle tekrar güçlendirebileceğinizi biliyor muydunuz? Saç köklerini güçlendirmek, yumuşak ve canlı görünüm kazanmalarını sağlamak için evde uygulayabileceğiniz doğal maskeleri yazımızda derledik. 

Önemli Not: Saç maskelerini uygulamadan önce küçük bir alanda test edin. Eğer cildinizde kaşıntı, kızarıklık, dökülme gibi reaksiyonlar görülürse bu bölgeyi bol suyla temizleyin ve maskeyi kesinlikle kullanmayın. Unutmayın, maskelerin saç tipleri üzerindeki etkisi farklı sonuçlar gösterebilir. 

  1. Bal-Yumurta Maskesi

Malzemeler; 1 yemek kaşığı bal, 1 yumurta, 4 yemek kaşığı elma sirkesi

Yapılışı: Yumurtayı güzelce çırpın ve üzerine sirkeyi ekleyin. Ardından balı da ilave ederek karıştırın ve nemli saçınıza sürün. 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. 


  1. Yağ-Bal Maskesi

Malzemeler; 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 yumurta, 1 B vitamini kapsülü (isteğe göre)

Yapılışı: Önce yumurtayı çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Nemlendirdiğiniz saçınızı fırça yardımıyla uygulayın 30 dakika bekletip durulayın.

  1. İnce-Seyrek Saçlar İçin Maske

Malzemeler; 2 adet muz, 2 yumurta sarısı, 2-3 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 fincan saç kremi

Yapılışı: Muzu çatal yardımıyla ezin. Diğer malzemeleri ekleyerek püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımızı saçınıza yedirerek uygulayın. 20 dakika bekletip soğuk su ile durulayın. 

  1. Kolay Kırılan Saçlar İçin Maske

Malzemeler; 2 yumurta sarısı, 3-4 damla limon suyu

Yapılışı: Yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız maskeyi kökten saç uçlarına doğru uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.


  1. Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

Malzemeler; 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Yapılışı: Öncelikle yağı mikrodalga fırında ısıtın ve nemli saçınıza uygulayın. Başınıza duş bonesi geçirerek 1 gece bu şekilde bekletin. Sabah saçınızı şampuanlayın ve güzelce durulayın. Eğer saç telleriniz çok inceyse, hindistan cevizi yağı ağır gelebilir. Bunun yerine avokado yağı kullanabilirsiniz.

  1. Pekmez Maskesi

Malzemeler; 1/4 fincan zeytinyağı, 1/2 fincan pekmez, 4 yemek kaşığı bal, 4 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı un, 2 adet muz, 1/2 fincan su

Yapılışı: Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından maskeyi ocağın üzerine alın ve az miktarda ısıtın. Oda sıcaklığında hafifçe soğuttuktan sonra, saçınızı tutamlara ayırarak maskeyi uygulayın.30-40 dakika bekledikten sonra saçınızı bol suyla yıkayın. Özellikle kuru saçlar için önerilir. 

  1. Muz-Yoğurt Maskesi

Malzemeler; 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet muz 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı

Yapılışı: Muzu çatal ile ezerek püre haline getirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek nemli saça uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Farklı Saç Sorunları İçin 4 Ev Yapımı Maske

Ev yapımı saç maskesi tarifleri için malzeme listesi:

  • 1 bardak süt
  • 1 çorba kaşığı bal
  • Sprey şişesi
  • Yarım avokado
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Konu hasarı onarmak, parlaklık sağlamak veya sadece bir miktar nem kazandırmak olduğunda herkesin kendine ait bir saç maskesi seçimi olabilir. Bu noktada hazır maskelerden yararlanabileceğiniz gibi evde bulunan malzemelerle kendi maskenizi de yapabilirsiniz. Ev yapımı saç maskeleri boya, ısı ile şekillendirme aletleri, tuzlu su ve hatta klordan zarar görmüş saçları yatıştırmak ve onarmak için harika seçenekler. Ayrıca ister kıvırcık, kuru, yağlı, ince veya dalgalı saçlarınız olsun; saç tipinize göre özelleştirilebilirler. En iyi kendin yap saç maskelerini öğrenmek için okumaya devam edin.

Saç Maskesi Ne Zaman ve Nasıl Kullanılır? yazımız ilginizi çekebilir.

Farklı Saç Sorunları İçin 4 Ev Yapımı Maske-1 - Saç Bakım GüzellikFarklı Saç Sorunları İçin 4 Ev Yapımı Maske-2 - Saç Bakım Güzellik

1. İnce saçlarınızı süt ve bal maskesi ile güçlendirin

Çeşitli nedenlerle incelmiş saçlara sahipseniz ve hasarı onarmak için bir saç maskesi tarifi arıyorsanız süt ve bal karışımı tam size göre. Bal, saçları güçlendirmeye ve zayıf, kırılgan saçların neden olduğu kırılmaları önlemeye yardımcı olan keratin içerir. Ayrıca daha sağlıklı bir saç derisi için hücre yenilenmesini teşvik eder. Proteinler, amino asitler, B12 vitamini, demir ve çinko ile dolu olan süt ile birleştiğinde ise saçları yumuşatmaya ve yapısını desteklemeye yardımcı olabilir.

Süt ve bal maskesi için gerekli malzemeler:

  • 1 bardak süt
  • 1 çorba kaşığı bal
  • Sprey şişesi

Hazırlanışı: Sütle balı bir sprey şişesine koyup çalkalayın. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra uygulayın ve saç kremi yerine saçlarınızda 10-20 dakika arası bekletin. Parlak, pürüzsüz saçlar için ılık suyla durulayın.

2. Bölünmüş saç uçları için avokado ve zeytinyağı maskesinden yardım alın

Bölünmüş saç uçları, saç kütikülünün yapısının zayıflamasından kaynaklanır, bu da saçın zarar görmesine neden olur. Hasarın başlıca nedenleri ısı ile şekillendirme, sert kimyasallar ve çevrenizdeki kirlilik, güneşe maruz kalma gibi serbest radikaller olabilir. Isıdan hasar görmüş saçlarınızı onarmak için kuaförünüzden saçlarınızı biraz kısaltmasını istemelisiniz. Bununla birlikte bu saç maskesi, saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir.

Avokado saç derisini besleyen ve yumuşatan protein ve vitaminlerin yanı sıra kütikülü kapatacak minerallere sahip. Zeytinyağı ise zarar görmüş saçları parlatmak için ekstra ışıltı kazandırır. Avokado ve zeytinyağı maskesi için gerekli malzemeleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Yarım avokado
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı: Avokadoyu bir kasenin içinde çatalla ezin ve içerisine zeytinyağını ekleyin. Karışımı sadece kırık saç uçlarına uygulayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı her zamanki gibi yıkayın.

Farklı Saç Sorunları İçin 4 Ev Yapımı Maske-3 - Saç Bakım GüzellikFarklı Saç Sorunları İçin 4 Ev Yapımı Maske-4 - Saç Bakım Güzellik

3. Elektriklenme ve kabarmaya karşı yoğurt maskesiyle mücadele edin

Saçlar genellikle nemini kaybettiğinde elektriklenir ve kabarır. Yoğurtta bulunan laktik asit ise saçı nemlendirir, bu da hasarı onararak kabarmayı önlemeye yardımcı olur. Yoğurt durulandığında, saç köklerinde birikebilecek ölü deri hücrelerini de temizler. Bu harika malzeme, istenen sonuca bağlı olarak farklı bileşenlerle karıştırılabilir (Hindistan cevizi yağı ile saç dökülmesine yardımcı olur, bal ile saça nem katar, avokado ile saça parlaklık kazandırır veya limon ile saç derisinin pH’ını dengeler).

Saç tellerine daha fazla parlaklık ve pürüzsüzlük kazandıracak yoğurt maskesi için gerekli malzemeler:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Yoğurt ile yağı karıştırın. Ardından karışımı saçlarının tamamına uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın.

4. Kepeği esmer şeker ve Hindistan cevizi yağı maskesi ile azaltın

Bu malzemeler kulağa kurabiye tarifi gibi gelse de kuru, kaşıntılı bir saç derisinden muzdaripseniz sizin için rahatlama sağlayabilir. Esmer şekerdeki granüller, cildinize zarar vermeden saç derisinin pul pul dökülmesine yardımcı olur, bu da kepek ve kaşıntının azalmasını sağlayabilir. Hindistan cevizi yağı ise saç büyümesini uyarabilir ve dökülmeyi yavaşlatabilir, çünkü foliküllerin derinliklerine nüfuz eder. Ayrıca saç derisi sağlığını da destekler. Dahası Hindistan cevizi yağı, saçı nemlendirir, ona parlaklık katar. Bu etkili maske için gerekli malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırın. Şampuanlamadan sonra saç derisine odaklanarak uygulayın. Ardından durulayın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir