dünyanın en güzel stadyumları / Dünyanın en güzel 10 futbol stadyumu. Fotoğraflar

Dünyanın En Güzel Stadyumları

dünyanın en güzel stadyumları

Dünyanın en güzel stadı Türkiye'den seçildi

Avrupa'nın en büyük anketinde dünyanın en iyi statları seçildi. Türkiye'den 4 stadın bulunduğu listenin zirvesinde, ülkemizden bir stat yer aldı.

Güncellenme: Yayınlanma: 08.03.2017 - 00:00

Dünyanın en güzel stadı Türkiye'den seçildi1/30

Avrupa'nın en büyük anketinde dünyanın en iyi statları seçildi. Türkiye'den 4 stadın bulunduğu listenin zirvesinde, ülkemizden bir stat yer aldı.

Dünyanın en güzel stadı Türkiye'den seçildi2/30

29- Steigerwaldstadion - FC Rot-Weiß Erfurt - Almanya

Vodafone Park 5 Yaşında

Beşiktaşımızın mabedi Vodafone Park, 5’inci yaşını kutluyor. Mimari ve teknik özelliklerinin yanı sıra akıllı stadyum altyapısı ile de örnek gösterilen Vodafone Park, dünyanın ve Türkiye’nin en güzel stadyumları arasında yer alıyor.

Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Park, 5 yaşına bastı. 11 Nisan 2016’da Beşiktaş-Bursaspor maçıyla kapılarını açan Vodafone Park, dünyanın ve Türkiye’nin en güzel stadyumları arasında yer alıyor.

Vodafone Park, 2016 yılında dünyanın en saygın spor sitelerinden StadiumDB.com tarafından “Yılın En İyi Stadyumu”, 2017’de ise İspanya’da düzenlenen “Stat Tasarımı ve Gelişimi Ödülleri 2017”de “Yılın Projesi” seçildi. UEFA Süper Kupa finali, Vodafone Kupası gibi önemli spor karşılaşmalarının yanı sıra sosyal etkinliklerin de düzenlendiği Vodafone Park, geçen yıl Türkiye’nin ilk online canlı stadyum konserine ev sahipliği yaptı. Türk pop müziğinin yıldız ismi Edis’in sahne aldığı ve seyircisiz gerçekleşen konser, Türkiye’nin dört bir yanından 5,7 milyon görüntülenmeye rekor kırdı.

Vodafone Park ve Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Daltaban, Vodafone Park’ın beşinci yılı ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Vodafone Park bizler için bir stadyumdan fazlası, ikinci evimiz, taraftarımızın tabiriyle mabedimiz. Tabii bu kadar değer verdiğiniz bir yeri, çok iyi muhafaza etmek durumundasınız. Zemini, tribünleri, içindeki en küçük odaya kadar her noktasıyla ayrı ayrı ilgilenmelisiniz. Temizliğinden, maç günü organizasyonuna kadar çok iyi bir ekiple durmadan çalışıyoruz. Vodafone Park’ın en önemli özelliklerinden biri de teknolojik altyapısı, bu bağlamda Vodafone’un katkılarıyla dünyanın en önemli stadyumlarından birine sahibiz. Burada nice başarılar kazandık, coşkuyu da hüznü de yaşadığımız zamanlar oldu. Daha nice başarılara ulaşmayı temenni ediyoruz. Vodafone Park’ın beşinci yaşını kutluyor, tribünlerde taraftarımızla kucaklaşacağımız günleri iple çekiyoruz.”

Vodafone Park’ın beşinci yılını değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin şunları söyledi:

“Vodafone Park, dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birine sahip. Vodafone Park’a 10 milyon doları aşkın altyapı yatırımı yaptık. Bu altyapıyı Avrupa’da bir ilk olarak inşaat aşamasından itibaren planlı ve entegre bir biçimde hayata geçirdik. Vodafone Park’ı dünyadaki birçok stadyumdan ayıran en önemli özelliği bu diyebiliriz. Biz bu yatırımla İstanbul’a ve Türk sporuna önemli bir eser kazandırdığımıza inanıyoruz. Her ne kadar içinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle uzak kalsak da yakın zamanda tekrar Vodafone Park’ta buluşmayı diliyoruz. Vodafone Park’ın beşinci yaşı hepimize kutlu olsun.”

Sosyal yaşam alanı

İnşaatı tam 1.065 gün süren Vodafone Park, Türkiye’de ilk yılında iki şampiyonluk gören ilk ve tek stadyum olurken, Kulübümüze de üçüncü yıldızı getirdi. Dünyanın en güzel yerlerinden birinde tarihi ve eşsiz dokusuyla ziyaretçilerini ağırlayan Vodafone Park, son 5 yılda şehre ve semte hizmet eden çok amaçlı bir şehir kompleksi, bir cazibe merkezi, bir sosyal yaşam alanı halini aldı. Türkiye’nin ilk dijital defilesinin gerçekleştirildiği Vodafone Park, Vodafone’un Türkiye’deki en dijital mağazasına, Türkiye’nin en büyük spor müzesi Beşiktaş Müzesi’ne ve Beşiktaş JK’nın yönetim ofisine ev sahipliği yaparken, Divan Cafe ve White Pepper gibi restoranlarla ziyaretçilere Boğaz manzarasında eşsiz lezzetler sunuyor. Vodafone Park aynı zamanda, dijital müzik platformu Vodafone FreeZone Stüdyo’yu da bünyesinde barındırıyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır