franchise kredisi veren bankalar / İş Bankası Esnaf Kredisi Hesaplama | KOBİ Kredi Başvuru

Franchise Kredisi Veren Bankalar

franchise kredisi veren bankalar

Franchise Kredisi Nasıl Alınır?

İçerik

Bilindiği üzere dükkan açmak isteyenler veya bayilik almak isteyenler bazen yeterli sermayeyi bulamamakta. Bu sebepten dolayı Franchise kredisi almak isteyenler, nasıl alınır diye aklında soru işareti olanlar için franchise kredisi ve alma sürecini inceledik. Bayilik almak isteyenlere umarız güzel yöntemler aktarmış oluruz. Ayrıca bayilik veren firmalar nelerdir diye merak edenler sitemizi incelemelerini tavsiye ederiz.

Franchise Kredisi

Franchise kredisi, iş kurmak isteyenler için verilen bir kredi türüdür. Daha çok bankalar tarafından girişimcilere verilmektedir. Bu kredinin temelinde “destek” faktörü ön plandadır. Yani iş kuracak olan ve sermayesi kısıtlı olan girişimciler için destek planlaması yapılmaktadır. Devlet tarafından desteklenmesi de ayrı bir güzel boyutudur.

Google Reklamları

Franchise kredisi, franchise veren firmaların bayiliğini almak için firma tarafından istenilen franchise bedeli için vermektedir. Bunun dışında lazım olan sermaye veya diğer giderler için bu kredi türü adı altında kredi verilmesi mümkün değildir. Diğer giderler veya masraflar için başka kredi türleri mevcuttur. Franchise kredisi karşımıza iki farklı şekilde çıkmaktadır. Bunlardan ilki bankaların ve diğer finans kuruluşlarının sunmuş olduğu franchise kredileridir. Piyasada yaygın olarak bu görülmektedir. İkinci tür ise devlet tarafından girişimcilere verilen franchise kredisidir. Bu da belirli şartlar sağlandığında iş kurmak isteyenlere verilmektedir. Şimdi bu iki tür olan franchise kredilerini ayrı ayrı olarak ele alalım.

Bankaların Vermiş Olduğu Franchise Kredisi

Bankaların vermiş olduğu franchise kredileri, ticari bir kredi türüdür. İş kurmak isteyen girişimciler için özel olarak hazırlanan bir kredidir. Burada önemli olan, bayilik alınmak istenen firmanın başlangıçta franchise bedeli isteyip istemediğidir. Eğer ki bayilik alınmak istenen firma başlangıçta bir franchise bedeli istemiyorsa, bankalardan franchise kredisi almak mümkün değildir. Diğer giderler için franchise kredisi değil, işletme kredisi verilir. İşletme kredileri ise franchise kredisinden farklıdır. Franchise kredileri hem faiz oranı hem de kredinin geri ödeme vadesi bakımlarından diğer işletme kredilerine göre daha esnek bir yapı teşkil eder.

Franchise kredisini alabilmek için, bayilik alınmak istenen firmanın başlangıçta bir franchise bedeli istemesi üzerine banka ya da diğer finans kuruluşlarına franchise kredisi için başvuru yapılır. Banka franchise kredisini verebilmek için öncelikle firma ve bayi adayı ile ilgili araştırmalar yapar. Bayi adayının kredi geçmişi ve varsa ticari geçmişi incelenir. Her hangi bir olumsuzluk var ise kredi almak mümkün değildir. Franchise veren firmanın da piyasadaki durumu araştırılır. Gerekli araştırmalar sonucu banka franchise kredisi için onay vermektedir. Genelikle bankalar sözleşmede beyan edilen franchise bedelinin % 75 karşılığını franchise kredisi olarak vermektedirler. Ancak bu oran her banka ya da finans kuruluşu için geçerli olmamakla birlikte, kimisinde ise bir üst sınır uygulaması bulunmaktadır.

Devlet Destekli Franchise Kredisi

Devlet tarafından verilen franchise kredileri ise biraz daha değişik bir yapıdadır. Bu kredi türünde verilen bedelin bir kısmı hibe kapsamında da olabilmektedir. Hibe olacak kısmın net bir oranı bulunmamakla birlikte bu kredilerin faiz oranları daha düşük ve geri ödeme vadesi daha uzun olmaktadır. Devletin daha çok Kosgeb ve Tubitak gibi kurumlarından verilen bu kredi, tüm girişimciler için geçerli değildir. Yani devlet her sektör için kredi vermemektedir. Bu krediyi alabilmek için devletin teşvik ederek ön gördüğü sektörlerde iş yapacak olan ya da bayilik alacak olan girişimci olmak gereklidir. Bunun için devlet tarafından ilgili bakanlık aracılığı ile bilgilendirme yapılmaktadır. Daha çok enerji ve teknoloji sistemleri alanında faaliyet gösterecek olan girişimcilere devlet tarafından franchise kredisi verilmektedir.

Bir önceki yazımız olan David People Bayilik Başvurusu ve Şartları başlıklı makalemizde David People ve David People Bayilik hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş Paylaş Tweetle

Sponsorlu Firmalar

Franchising Kredisi Veren Bankalar (KOSGEB DESTEKLİ)

Franchising Kredisi Veren Bankalar Kosgeb destekli Sıfırdan işletme kurmak istemeyenler için bayilik veren firmalardan franchise imkanı sağlanıyor. Kosgeb destekli bazı firmalar şartları sağlayanlara kredi imkanı sunuyor. Halkbank cesur girişimci kredisi ile de girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Yapı Kredi gibi bankalar da bayilik almak için kredi veriyor. Franchising nasıl alınır, hangi bankalar kredi veriyor, kosgeb destekli nasıl kredi alınabilir gibi merak ettiğiniz tüm detayları içeriğimizde bulabilirsiniz.

Franchising Kredisi Veren Bankalar

Yeni bir iş kurmak için bilindik markaların bayiliklerini alarak kendi işinizi kurmak her zaman en iyi iş kurma yöntemidir. Çoğu marka ülke genelinde verdiği franchising yöntemi ile büyümeyi ve markalarını daha çok müşteriye ulaştırmayı istemektedir. Bayilik verenfirmaların markasından yararlanarak sizde yüksek kar marjı ile iş kurabilirsiniz, markanın isim hakkını kullanarak daha çok müşteriye ve hazır müşteri potansiyeline sahip olarak yüksek kazanç elde edebilirsiniz. Bayilik veren firmaların isim hakkını kullanmanın yanında personel eğitimleri ile de kazançlarınızı maksimuma çıkarabilirsiniz.

Franchise veren firmaların birçok talebi olacaktır bu talepleri yerine getirseniz bile yüksek isim bedellerini karşılamak büyük bir sorun olacaktır. Bu yüzden bankalardan bayilik kredisi alarak bu sorununuzu da halledebilirsiniz. Peki bayilik kredisi veren bankalardan sermayenizi tamamlayabilir, aynı zamanda yeni işinizi kurmanız için kredi alabilirsiniz.

Bayilik Kredisi Veren Bankalar

Yapı kredi bankası başta olmak üzere, Vakıfbank, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halkbanktan bayilik franchising kredisi alabilirsiniz. İsterseniz bankaların bayilik kredisi şartlarına göz atalım.

Bayilik Kredisi Veren Bankalar

Vakıfbank KOBİ Destek Paketi

Vakıf bankası KOBİ’lerin ihtiyaç duymuş oldukları ticari faaliyetleri için bankacılık çözümleri ile karşımıza çıkmaktadır. Kobi destek paketi ticari faaliyetler sayesinde anlık ulaşabileceği e- finans hizmetleri ile günlük piyasaları yakından takip ederek sizi sürekli olarak bilgilendireceklerdir.

Vakıfbank Kredi Başvurusu ve Evrakları Nelerdir?

Vakıfbank’ın sunmuş olduğu cazip kredi imkanlarından yararlanacak olan girişimcilerin hesap açtırması için gerekli olan belgeler aşağıda maddeler halinde yer almaktadır.

  • Ana sözleşme imzanlanması
  • Bağlı bulunmuş olduğunuz odaya ait kayıtlı olan oda kayıt belgesi
  • Yeni alınmış olan ticari sicil belgesi ve faaliyet belgesi
  • Vergi levhası
  • Kimlik fotokopileri
  • adi ortaklık sözleşmesi
  • Noter onaylı imza sirkileri

Maddeler dahilinde paylaşmış olduğumuz evrakları hazırlayan girişimcilerimiz banka sicillerinin temiz olması durumunda talep etmiş oldukları kredi miktarını çekebilir ve hayalini kurmuş oldukları işlerin sahibi olabilirler veya hali hazırda iş yeri olan ve ihtiyaçları için kredi talebinde bulunan vatandaşlarımız nakit ihtiyaçlarını karşılayarak işletmelerini büyütebilirler.

Yapı Kredi Bankası Bayilik Kredisi

Yapı Kredi bankası iş kurmak isteyen girişimcilere ticari faaliyetlerinde bayilik almayı düşünen kobilere ve  girişimcilere özel ayda bir. 3 ayda bir, 6 ayda bir ve 6 aya kadar ödemesiz seçenekleri ile kobilerin ve girişimcilerin finansal gereksinimlerini karşılamak amacıyla bayilik kredisi vermektedir. Yapı kredi bankası Bayilik  Kredisi 36 aya kadar vadeli olarak, üst limiti isim hakkı bedeli, dekorasyon, demirbaş alımı vb. ihtiyaçların %65’i kadar verilmektedir. Yapı kredi bankası bayilik kredisi başvuruları ve daha detaylı bilgi almak için Yapı kredi bankası şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Akbank Franchising Kredisi

Piyasada tanınan ve kendisini ispatlayan markanın isim hakkı bedelini alabilmeniz için Akbank franchise destek paketi adı altında bayilik kredisi veriyor. Bayilik işletmesi için sermaye ve finansman desteği sağlayan Akbank EFT/ Havale ve maaş ödemesi için avantajlar sağlamaktadır. Franchise destek paketi ile Franchise Destek Kredisi, İşyeri Kredisi, Taşıt,Filo Kredisi, Teminat Mektubu, Leasing Hizmetleri, Ticari Artı Para Kredisi, Çek Karnesi, POS Hizmetleri, Axess Business, Sigorta Hizmetleri, Maaş Ödemesi, Çek Tahsilatı gibi işlemlerde özel faiz komisyon ve fiyat avantajı sunmaktadır. Franchise destek paketi ile daha fazla bilgi almak için Akbank şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Denizbank Franchise Kredisi

Denizbank girişimcilere iş kurmak için bayilik kredisi vermektedir.  Denizbank bayilik alarak ticari faaliyette bulunacak olan girişimci ve Kobilere 36 ay vadeli yatırım bedelinin % 75’ini geçmemek şartıyla bayilik kredisi veriyor.

Bayilik Franchise Kredisi Veren Bankalar

Bayilik sözleşme bedeli, Kobi sermayesi ve yatırım amaçlı finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla verdiği bayilik kredisini  alarak sizde bayilik sözleşmesinde isim hakkı bedelini ödemekte zorlanmadan kendi işinizi piyasada kendini ispatlamış marka ile kurabilirsiniz.

Halkbank Franchising Kredisi

Ünlü markaların başarısından pay almak isteyenlere Halkbank Franchising kredisi veriyor. Halkbank girişimcilere bayilik kredisini uygun faiz oranları ve vade seçenekleri ile sunmaktadır. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere bayilik için bayilik bedeli ücretini ödemeleri ve işyerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla verilmektedir. Kredi en az 60 ay vadeli olarak, ayda, 3 ayda, 6 ayda bir eşit taksitli ve serbest taksitli 6 ay ödemesiz dönemli olarak kullandırılmaktadır. Halkbankasının kendi işini kurmak isteyen girişimcilere sağladığı bayilik kredisinin limiti, bayilik giriş bedeli ile işyerinde kullanılacak ekipman ve demirbaşların alınması ve işyeri dekorasyonunun yapılması ve mevcut işyeri için yapılacak tüm harcamaların % 75’i olarak belirlenmektedir. Halkbankası bayilik kredisinin detaylarını öğrenmek için en yakın Halkbank şubesini ziyaret edebilirsiniz.

TEB Franchising Kredisi

TEB; Bayilik alarak iş kurmak isteyen girişimcilere taksitli ticari kredi, KGF Teminatlı Franchise Girişimci Kredisi verilmektedir. KGF Teminatlı Franchise Girişimci Kredisi  TEB & KGF İşbirliğiyle franchise alacak girişimcilerin 60 aya varan vadeli olarak uygun esnek geri ödeme imkanı 3 ayda 6 ayda 9 ayda ve 12 ay geri ödemesiz daha sonrasında taksitle ödeme yapabilme imkanı ile 200.000 TL’ye kadar teminatsız kullanabileceği kredidir.

Taksitli ticari kredisi ise; 36 aya varan vadeli olarak  projenin ihtiyacına göre 125.000 TL’ye kadar teminatsız, 350.000 TL’ye kadar teminatlı olarak 3-6-9-12 ay geri ödemesiz daha sonrasında taksitle ödeme yapabilme imkanı ile verilmektedir. Teb bankası şubelerinden bayilik kredisi ile ilgili olarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

İş Bankası Bayilik Kredisi

İş Bankası Bayilik Kredisi ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilere bayilik sistemine girişte ödeyeceğiniz bedelin %75’ine kadar krediyi 36 aya varan vade imkanı ile veriyor. İş Bankası işyerinin dekorasyonu ve  demirbaş temininde doğacak finansman ihtiyacınızı karşılamanız amacıyla  fatura bedelinin %75’ine kadar kredinin geri ödemelerini ister aylık taksit ödemeli, ister esnek vade planlı olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Sizde kendi işinizi bayilik alarak ünlü markanın çatısı altında güvenli bir şekilde kurmak istiyor ama sermaye için nakite ihtiyaç duyuyorsanız bayilik kredisi veren bankalardan kredi alarak işletmenizi bayilik krediler ile kurabilirsiniz.

İşbankası Bayilik Kredisi

Garanti Bankası Esnaf Destek Kredisi

Garanti bankası müşterilerini sürekli olarak düşünerek yeni projeler ile ve avantajlı kredi imkanları ile karşılarına çıkıyor. Garanti bankası kendi işinin patronu olan esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduğunu göstererek indirimli faiz oranları ile kredi kullanmanızı sağlamaktadır. Bankanın sunmuş olduğu bu avantajlar sayesinde finansman desteğini kolayca kullanabilirsiniz. Bu sayede tahsilat ve faiz ödemelerini kolayca düzenleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra bankacılık sistemi içerisinde ürün ve hizmetler açısından pek çok avantaja sahip olabilirsiniz.

Esnaf destek kredisi sayesinde her türlü yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarınız için taksitli ticari kredi sistemini kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda 24 aya varan vade imkanlarından da kolayca yararlanabilirsiniz. Garanti bankasının müşterisi iseniz ve bankaya ait olan pos cihazı, şirket kredi kartı ve çek karnesi kullanıyor iseniz kullanmış olduğunuz her bir ürün için faiz indiriminden yararlanabilecek ve daha uygun koşullarda franchise kredilerinden de yararlanabileceksiniz.

Ayrıca bankanın sunmuş olduğu ticari araç kredilerinden de yararlanmanız mümkün olacağı gibi uygun ödeme koşulu ve uygun vade süreleri ile rahatça ticari alanda kullanabileceğiniz aracınızı alabilirsiniz. Ayrıca banka müşterilerine özel indirim ve faiz oranları uygulayarak daha uygun koşullarda kredi çekmenizi destekleyeceklerdir.

İş kurmak, ticari araç ya da iş yeri açmak için kooperatifler tarafından ortaklarına verilen esnaf kefalet kredisi hakkında bilgi alabilir ve uygun faiz oranları ile kredi çekebilirsiniz.

Sıfırdan bir işletme kurmanın yükünden kurtulmak isteyenler 2023 yılında bankalar tarafından verilen bayilik kredilerine başvurabilir ve franchise hizmeti almanın avantajlarından yararlanabilirler.

Franchise İçin Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Franchise İçin Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Franchise yöntemiyle iş kurmak için kredi veren bankalar düşük faiz seçenekleri ve uygun vade oranlarıyla yeni iş kurmak isteyen girişimcilere ve işlerini geliştirmek isteyen atılım sahiplerine fırsatlar sunmaktadır. Franchise yöntemi ismi bilinen bir firmanın isim hakkı gibi birtakım bedeller ödenerek bayiliğinin alınması yöntemidir. Bu yöntem ile adı duyulmuş firmanın ürünleri kolay bir biçimde tüketiciye ulaştırılmakta ve iyi bir kazanç elde edilmektedir.

Franchise Kredisi Nasıl Alınır?

Yapı Kredi Franchising Kredisi halihazırda franchising sisteminde bulunan ve yeni bayilik almayı düşünen müşterilerine ticari hayatlarında başarı sağlamaları için %65 oranında ekipman, isim hakkı bedeli ve demirbaş desteği sağlamaktadır. Örneğin; yapılan masrafın 100.000 TL olduğunu düşünürsek 65.000 TL’lik kredi kullanılabilmektedir. Yapı Kredi şubelerine bizzat başvuru yapılarak alınabilen bu kredi düşük faizli ve 36 aya varan vade imkanı sunmaktadır. 6 aya kadar vade erteleme seçenekleri bulunan bu kredide gerekli belgelerin ne olduğunu öğrenmek için şubelere başvuru yapmak gerekmektedir.

Vakıfbank KOBİ Dost Kredileri; franchise sistemine dahil olanlara yönelik ‘İşletme İhtiyaç Kredisi’ ve İşyeri Edindirme Kredileri’ ile düşük faizli kredi sunmanın yanı sıra 48 aya varan vade seçenekleriyle girişimci kimselere kapılarını açmıştır. İşyerinin durumuna ve başvuru sahibinin şartlarına göre belirlenen limit tutarı ile kredi imkanı sunan Vakıfbank taksit ertelemeli ve 3 aylık periyotlarla kredi ödeme seçenekleriyle başvuru yapacakları şubelerine davet etmektedir.

Halkbank KOBİ Franchising Kredisi; yeni iş kuracaklara ve mevcut işini geliştirmek isteyen yatırımcılara cazip teklif ve avantajlarla kredi sağlamaktadır. Kredi kullanabilme limiti işin durumuna göre değişmekle birlikte yapılan harcamaların %75’ine ekipman ve franchise desteği sağlanmaktadır. Yani 100.000 TL’lik yeni bir işletmeye masraf yapmış girişimci Halkbank’tan 75.000 TL tutarında kredi kullanabilir. Kredi vade tutarı 60 aydır. Uygun faiz seçenekleri sunan bu kredi 3 aylık ve 6 aylık periyotlarla ödenebilmektedir. Kredi sahibi olmak için Halkbank şubelerine şahsi başvuru yapılması zorunludur.

Franchise Kredisi İçin Gerekli olan Belgeler Nelerdir?

Bankadan bankaya Franchise Kobi Destek paketlerinde istenen belgeler farklı olmakla birlikte;

  • Kimlik belgesi ve İkametgah belgesi
  • Franchise alınan firma ile imzalanan üyelik sözleşmesi
  • Kiralanan yer ile ilgili tapu belgeleri
  • Yapılan harcamalara ait fatura bilgileri
  • Şirket olarak başvuru yapılacaksa imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi
  • İşletme ruhsatı ve odaya kayıtlı ise oda numarası ve kooperatif kayıt belgeleri

Gibi belgeler franchise kredilerine başvuru sırasında istenen evraklardandır.

Finans365.com Özel İçerik

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır