saclarda sivilce cikmasi / Kafa Derisindeki Sivilceler Nasıl Geçer? - Foto Galeri - Memurlar.Net

Saclarda Sivilce Cikmasi

saclarda sivilce cikmasi

Saç Derisinde Neden Sivilce Çıkar?

Saç derisinde çıkan sivilceler, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Saçların arasında olduğu için dışarıdan görünmese de, şişlik, kızarıklık ve kaşıntı hissi ile kişiyi rahatsız edebilir. Ayrıca saçınızı tararken de canınızın acımasına sebep olabilir. İşte, saç derisinde sivilce çıkmasının nedenleri ve çözümü:


Saç Derisinde Neden Sivilce Çıkar?

  1. Saç derisindeki sivilcelerin birden fazla nedeni olabilir. Bu sorunun en yaygın nedeni, fazla sebum üretimidir. Özellikle yağlı saç derisinde görülen bu durum, sebumun ortaya çıkardığı aşırı yağlanma neticesinde görülür. Fazla yağlanma olan saçta gözenekler tıkanabilir ve sivilce oluşumu hızlanır.
  2. Saç derisini temizlememek, aşırı nem ve hava kirliliği de sivilceye neden olur.
  3. Saç köklerinin sürekli terlemesi ve saçları çok sıkı bir şekilde toplamak, köklerin nefes almasını engeller. Bu da sivilce oluşumuna zemin hazırlar.
  4. Saç derisindeki kistler, seboreik dermatit ve kepek de sivilcenin nedenleri arasındadır. 
  5. Stres, uyku eksikliği, seyahat ve kortizol seviyelerinin yükselmesi de vücudun yağ üretme olasılığını artırır.

Saç derisindeki sivilce sorunu geçmek bilmiyorsa veya çoğalıyorsa, en kısa zamanda dermatoloğa başvurmanız gerekir.


Saç Derisindeki Sivilce Nasıl Geçer?

  1. Sivilceli kafa derisi için, peeling özelliği olan şampuanları tercih edebilirsiniz.
  2. Sebum oranını dengeleyen şampuanlar, saç derisine bakım yaparak sivilce oluşumunu azaltır.
  3. Nem oranını korumak için, jöle, sprey, wax gibi ürünlerden uzak durmak gerekir. Bu tür saç şekillendiriciler, gözeneklerin tıkanmasına yol açar.
  4. Saç şekillendiricileri saçların ucuna ve boylarına sıkmak daha az risksiz olacaktır. 
  5. Sivilceli saç derisini kaşımak ve sert bir şekilde taramak da sivilcelerin yayılmasına neden olabilir.
  6. Saçlarınız çok yağlanıyorsa, bir süre saç bakım yağları kullanmayı erteleyebilirsiniz.

Hafif ve orta dereceli sivilceler için, aşağıdaki bileşenlerden oluşan saç bakım ürünlerini deneyebilirsiniz.

  1. Glikolik asit: Mikro bakterileri öldürür.
  2. Salisilik asit: Ölü deri hücrelerini eksfoliye eder.
  3. Çay ağacı yağı: Antibakteriyel özelliği ile sivilcelerle savaşır.
  4. Jojoba yağı: Şampuanın içerisine jojoba yağı ekleyerek sivilceleri azaltabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Saçlar neden yağlanır?
  2. En iyi saç bakım yağları
  3. Saç kırıklarına ne iyi gelir?
  4. Saçın kabarması nasıl önlenir?

Kafa Derisindeki Sivilceler Nasıl Geçer?

Sivilce; yüz, sırt, omuz gibi bölgelerin yanı sıra kafa derisinde de görülen bir cilt problemidir. Ağrı, kaşıntı, kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kafa derisindeki sivilcelerin nedenlerini ve kafa derisindeki sivilceler nasıl geçer mercek altına aldık. Bazı durumlarda tehlikeleri sonuçlara neden olan kafa derisindeki sivilcelerle gibi bilinmesi gereken tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.  <br>  Kafa derisinde çıkan sivilceler, vücutta çıkan sivilceler ile aynı nedenlerden meydana gelirken bazıları yağ bezesine dönüşebilir. Vücuttaki yağ bezleri yani sebumun ortaya çıkardığı salgı, saç köklerine saç kanalları ile bağlanır. Kafa derisinde oluşan aşırı yağlanma ve sebum ile bölgedeki gözenekler tıkanır. Kafa derisinde sivilce oluşumu, derinin nefes alamayıp iltihap oluşturması ile ortaya çıkar.Aşırı stres, depresyon ve diğer psikolojik sorunlar sivilce oluşumunu tetikleyecektir.Bunun yanı sıra kafa derisinde çıkan sivilcelere; saç bakım ürünleri, saç kremleri ve jöle gibi kafa derisindeki gözenekleri tıkayan ürünlerde neden olabilir. Hava kirliliği, sıcaklık, nemli hava ve terleme ciltteki gözenekleri doldurup bakteri oluşumuna neden olacaktır. Aynı zamanda terlemeye birlikte yağlanan saçlarda sivilce oluşumu kaçınılmazdır. Peki kafa derisinde oluşan sivilcelere ne yapmak gerekir?

Sivilce; yüz, sırt, omuz gibi bölgelerin yanı sıra kafa derisinde de görülen bir cilt problemidir. Ağrı, kaşıntı, kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kafa derisindeki sivilcelerin nedenlerini ve kafa derisindeki sivilceler nasıl geçer mercek altına aldık. Bazı durumlarda tehlikeleri sonuçlara neden olan kafa derisindeki sivilcelerle gibi bilinmesi gereken tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Kafa derisinde çıkan sivilceler, vücutta çıkan sivilceler ile aynı nedenlerden meydana gelirken bazıları yağ bezesine dönüşebilir. Vücuttaki yağ bezleri yani sebumun ortaya çıkardığı salgı, saç köklerine saç kanalları ile bağlanır. Kafa derisinde oluşan aşırı yağlanma ve sebum ile bölgedeki gözenekler tıkanır. Kafa derisinde sivilce oluşumu, derinin nefes alamayıp iltihap oluşturması ile ortaya çıkar.Aşırı stres, depresyon ve diğer psikolojik sorunlar sivilce oluşumunu tetikleyecektir.Bunun yanı sıra kafa derisinde çıkan sivilcelere; saç bakım ürünleri, saç kremleri ve jöle gibi kafa derisindeki gözenekleri tıkayan ürünlerde neden olabilir. Hava kirliliği, sıcaklık, nemli hava ve terleme ciltteki gözenekleri doldurup bakteri oluşumuna neden olacaktır. Aynı zamanda terlemeye birlikte yağlanan saçlarda sivilce oluşumu kaçınılmazdır. Peki kafa derisinde oluşan sivilcelere ne yapmak gerekir?

Kafada Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?

Bir sivilcenin ortaya çıkabileceği en rahatsız edici bölgelerden biri saç deriniz. Ama aslında bunun sivilce çıkabilecek diğer vücut bölgelerinden hiçbir farkı yok. Kafada sivilce, tıpkı standart sivilceler gibi saç köklerine sıkışan yağ ve ölü deri hücrelerinin birikiminden kaynaklanabilir. Yine de her zaman saç derisinde sivilce nedenleri bu kadar basit olmayabilir. Kafada sivilce neden çıkar, nasıl geçer? Saç derisinde sivilce problemi hakkında bu ve benzeri sorularınıza yanıt bulmak için okumaya devam edin.

Kafada Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?-1 - Saç Bakım GüzellikKafada Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?-2 - Saç Bakım Güzellik

Kafada sivilce neden çıkar?

Kafada sivilce çıkması, bazıları iyi huylu, diğerleri daha ciddi olan çeşitli cilt hastalıklarından kaynaklanabilir. Yine de saç diplerinde sivilce sorununun yaygın olarak saç derisindeki kistlerden, seboreik dermatit veya kepekten dolayı oluştuğunu söylemek mümkün. Neyse ki bu tip sivilcelerin tedavisi basit. Bu koşullar kepek veya sivilce önleyici ilaçlarla kolayca tedavi edilebilir.

Ayrıca uzmanlar seyahat, stres, uyku eksikliği gibi durumların da kafa derisinde sivilceye neden olabileceğini söylüyor. Kortizol seviyeleriniz yükseldiğinde, vücudunuzun yağ üretme olasılığı daha yüksek olur. Bu da aşırı yağlanmaya ve sonucunda sivilce oluşumuna neden olabilir.

Eğer saç diplerinde sivilce oluşumuna rastlarsanız mutlaka dermatoloğunuza danışın. Bir dermatolog gördüğünüz sivilce türlerini kategorize etmenize ve anlamanıza yardımcı olabilir. Daha ciddi hastalıklar da kafa derisinde sivilceye neden olabileceğinden, herhangi bir sivilceyi bir dermatoloğun değerlendirmesi önemli. Bunlar da tedavi edilebilir, ancak dermatoloğunuzun daha yakından ilgilenmesi gerekebilir.

Bu noktada yaygın saç derisi sorunu saçkıran nedir, öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kafada Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?-3 - Saç Bakım GüzellikKafada Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?-4 - Saç Bakım Güzellik

Kafada sivilce nasıl geçer?

Kafa derisinde sivilce oluşumunu önlemeye gelince, burada da yüzünüzdekiyle aynı kurallar geçerli. Yani ellerinizi sivilcelerden kesinlikle uzak tutun. Sivilceleri sıkmak ve oynamak yalnızca artmalarına yol açacaktır. Bununla birlikte en doğru tedaviyi belirlemek için dermatoloğunuza başvurmanız gerektiğini hatırlatalım.

Saç derisinde sivilce sorununu tedavi etmenin anahtarı, gözeneklerin tıkanmasını önlemek. Sivilcelere neden olan şeyin çoğunlukla yağ tıkanıklığı ve birikmesi olduğunu söylemiştik. Bu nedenle saç derisini temiz tutmak önemli. Ayrıca kullandığınız saç bakım ürünlerinin de sivilceye neden olmadığından emin olmalısınız. Eğer kullandığınız ürünlerden şüpheleniyorsanız yeni ürünler denemeyi düşünebilirsiniz. Hafif ve orta dereceli sivilceler için aşağıdaki bileşenler içeren ürünleri deneyebilirsiniz:

  • Salisilik asit: Ölü deri hücrelerini eksfoliye eder, böylece gözeneklere girmez ve sivilceye neden olmazlar.
  • Glikolik asit: Eksfoliyasyona yardımcı olur ve mikro bakterileri öldürür.
  • Ketokonazol veya siklopiroks: Kepek önleyici ve mantar önleyici bileşiklerdir.
  • Çay ağacı yağı: Antibakteriyel özelliklerle sivilcelerle savaşmaya yardımcı olabilir.
  • Jojoba yağı: Şampuanınıza eklemek sivilceleri azaltmaya yardımcı olabilir.

Ayrıca gözenekleri tıkamamak için yağ bazı ürünleri de ölçülü kullanın. Saç spreyi, wax, jöle gibi şekillendirici ürünleri çok sık kullanıyorsanız gün sonunda saçlarınızı yağ, kir ve ürün birikiminden arındırmayı unutmayın. Bu noktada Clear Men Yoğun Arındırıcı Şampuan gibi bir ürünle saçlarınızı yıkamayı düşünün. Clear Men Yoğun Arındırıcı Şampuan, erkekler için özel geliştirilen ve kömür içeren yeni sıvı jel formülü sayesinde saç derisini besler, kir ve yağdan arındırmaya yardımcı olur. Yoğun arındırma özelliği ile bilinen kömür, uzun yıllardır kir ve yağdan arındırma amacıyla kullanılır. İçeriğindeki taurine, amino acid, B3 vitamini ve besleyici tohum yağı ile beslenmiş ve canlı saç derisine kavuşmanızı sağlar. 3ZeroTech teknolojisi sayesinde saçı kepek, yağ ve kaşıntıdan arındırır, ferahlatıcı bir etki sağlar.

Kafada Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?-5 - Saç Bakım GüzellikKafada Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?-6 - Saç Bakım Güzellik

Saç diplerinde sivilceyi engellemek için bakım

Kafada sivilce hakkında merak edilenleri açıkladık. Ayrıca saç derisinde sivilce oluşumunu engellemek amacıyla alabileceğiniz çeşitli önlemler de var. İşte saç bakımında aklınızda tutmanız gereken bazı bakım önerileri.

Köpürtün ve durulayın

Eğer doğal olarak yağlı saçlarınız varsa kafada çıkan sivilce sizin için sürpriz olmayabilir. Erkeklerin saçları neden yağlanır öğrenmek için ayrıca ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz. Yağlı saçlar için şampuanı atlasanız bile özellikle antrenmanlardan sonra saçlarınızı her gün yıkadığınızdan emin olmalısınız. Salisilik asit, kömür gibi maddeler içeren şampuanları arayın. Bunlar saç derinizdeki kepek ve yağ üretimini azaltmaya yardımcı olur.

Saç derinizi ellemeyin

Saç derinizdeki bir sivilceye dokunsanız dahi onu kaşımaktan, koparmaktan kaçının. Sivilcelerle oynamak bakterilerin girmesine izin vererek iyileşme süresini geciktirebilir. Aynı kural güneşte yanmış saç derisi ve kaşıntılı saç derisi için de geçerli. Saç derinizi kaşımak, tahrişlere ve enfeksiyona yol açabilir.

Peeling yapın

Haftada bir kez eksfoliye edici tedaviler kullanmak, saç derisindeki ölü derileri temizlemeye yardımcı olabilir. Bunun için şampuanınıza bir damla çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz. Bu bileşen antibakteriyel özellikleriyle bilinir.

Yağlı saç ürünlerinden kaçının

Arkasında kalın bir tabaka bırakacak yağlı saç ürünlerini kullanmaktan kaçının. Bunun yerine derin bakım maskelerini, hasarlı saç uçlarını onarmak için kullanın. Kafada sivilce veya şiddetli kepeği olan çoğu insan aşırı yağlanmadan muzdarip. Yağlar saçlarınızı nemlendirmek için harika olsalar da saç derinizde birikmeye neden olabilirler.

Sivilce ürünleri kullanın

Hafif saç derisi sivilcelerini eczanelerde satılan sivilce ürünleriyle de tedavi etmeniz mümkün olabilir. Salisilik asit içeren hafif bir nemlendirici, saç derisindeki hafif sivilceler iyi bir seçenek olabilir. Ancak sivilce sorunu devam ederse farklı tedaviler için bir dermatologla konuşmayı düşünün.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir