yeni bekçi alımı askerlik şartı var mı / Bekçilikte Askerlik Şartı Kalktı mı?

Yeni Bekçi Alımı Askerlik Şartı Var Mı

yeni bekçi alımı askerlik şartı var mı

Askerlik yapmadan bekçi olunur mu? EGM Bekçilik askerlik şartı!

Askerlik yapmadan bekçi olunur mu? EGM Bekçilik askerlik şartı! Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin bekçi istihdamı yapılacak. İşte detaylar

Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Bekçi olma hayali kuran binlerce kişi yeni bekçi alımları için bekliyor. Bekçi olma hayali kuranlar bekçi alımı başladı mı? sorusuna yanıt arıyor. İnternetten de bekçi alımı ile ilgili aratmalar son zamanlarda bir hayli artmış durumda. Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin bekçi istihdamı yapılacağı ifade edilmişti. Peki 10 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak? 10 bin bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Bekçi başvuruları nereden yapılır?

Bekçi alımlarına ilgi her geçen gün artıyor. En son yapılan kişilik bekçi alımına binlerce kişi başvurmuştu. Bekçi olabilmek için sınava katılmak isteyenler bekçi başvuruları ne zaman başlayacak? Bekçi alımı ne zaman yapılacak? sorularını sormaya başladı.

bekçi alımı ne zaman yapılacak?

yılında bekçi alımı ne zaman yapılacak sorusu internette sıkça araştırılmaya başlandı. Bekçi alımına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bekçi alımlarına ilişkin EGM ve PA duyuruları yakından takip edilmeli. 10 bin bekçi alımı yapılacağı daha önce açıklanmıştı. İlerleyen günlerde bu konu netlik kazanabilir.

Bekçi alımına ilişkin duyurular Jandarma Genel Komutanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yapılmaktadır. Henüz bekçi alımlarına dair resmi bir duyuru yapılmadı.

Resmi kurumlardan bekçi alımlarına dair net bir tarih verilmese de bekçi alım tarihleri internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Jandarma Genel Komutanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı, EGM'den bir açıklama geldiği takdirde bekçi alımları başvuru şartları ile birlikte bekçi alım tarihleri haberimizde olacak.

bekçi alımı

yılı bekçi alımı ilanı henüz yayımlanmadı. Bekçi alımlarına dair ilan yayımlandığı zaman başvuru tarihleri de belli olacaktır. yılında Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 10 bin kadro açması bekleniyor. Bekçi olmak için hayal kuran binlerce kişi 10 bin kişilik bekçi kadrosunun açıklamasını bekliyor. Peki bekçi başvuruları ne zaman başlayacak? Bekçi alımı başvurularına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bekçi alımı başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Bekçi olmak isteyenler başvuru şartlarını taşıyorlarsa kadro açıldıktan sonra belirlenen süre içerisinde bekçilik alımı için başvuru yapabilirler. Başvurular ilk olarak seafoodplus.info adresinden gerçekleştiriliyor. Açılan ekrandan ise e-devlet şifresi ile ön başvuru yapılabiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) 8 bin bekçi alımı yapılacağını duyurması ardından gözler başvurularla ilgili detaylara çevrildi. Merakla beklenen bekçi alımı başvuru süreci 18 Mart itibariyle başlatıldı.

Başvuru için Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden duyurulan sayfa aracılığıyla E-Devlet sayfasına yönlendirilecek olan adaylar, TC Kimlik Numarası ve E-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra ön başvurularını gerçekleştirmiş olacak.

Ön başvurular, 18 Mart- 1 Nisan aralığında gerçekleştirilebilecek. Ankara ve İstanbul için açılan /2. Dönem Çarşı Ve Mahalle Bekçiliği başvurusu ise ayrı bir sayfa üzerinden yapılacak.

Bekçi olmak için nereye başvurulur?

Bekçi olmak için resmi olarak polis akademi ve Emniyet Genel Müdürlüğü sayfalarından bekçi başvuru tarihi duyurusu yapıldığında internet üzerinden e-devlet girişinizle yada polis akademisi sitesinden başvuru yapabilirsiniz.

Bekçi sınavı nasıl yapılır?

Bekçi olmak isteyenler öncelikle belirlenen şartları taşımaları gerekiyor. Belirlenen başvuru şartlarını taşıyanlar ilk olarak yazılı sınav olacak ve daha sonra sözlü sınav ile beraber spor mülakatı gerçekleşecektir.

Yazılı sınavda soru sorulacak. Sınav barajı 50 puandır. Her soru 1 puan değerindedir. Adaylar en az 50 soruya doğru yanıt vermeleri gerekiyor.

50 ve üstü puan alan adaylar fiziki yeterlilik testine girmeye hak kazanacaklar. Bu sınavı da deçen adaylar sözlü sınava girmeleri gerekiyor.

EGM bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine başvurmak isteyen adaylarda aranan şartlar aşağıdaki gibidir;

  • T.C. vatandaşı olmak
  • En az lise mezunu olmak
  • En az boy
  • Başvuru yaptığı yerde en az bir senede oturuyor olması
  • Askerliğini tamamlaması
  • Ağır hapis, hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik veya başka bir suçtan hüküm giymemesi
  • Kötü tanınmamak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Silah kullanmaya bir engel olmaması
  • Alkol, uyuşturucu tedavisi görmemesi
  • Terör örgütüne katılmaması
  • Siyasi partiye üye olmaması

Bekçilik başvuru şartları evraklar

  • Sınav dilekçesi,
  • Kimlik kartı,
  • Diplomanın aslı ve fotokopisi,
  • Dört adet biyometrik fotoğraf,
  • Sınav ücretinin yatırıldığını kanıtlayan dekont,
  • Askerliğin bittiğini gösteren belge.

bayan bekçi alımı ne zaman olacak?

Son yıllarda kolluk kuvveti alımlarının artması ile birlikte bayan kolluk kuvveti alımları konusunda araştırmalar yapılmaya başlamıştır. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine bağlı olarak şuan sadece erkek kolluk kuvveti alımı yapılmaktadır. Bayanlar için yılında henüz bekçi alımı yapılmamaktadır.

Bekçi maaşları ne kadar?

İlkokulu mezunu olan bekçi ,80 TL

Lise mezunu bekçi TL ile ,14 TL arası

Lisans ve ön lisans mezunu bekçi TL ile TL arası maaş alıyordu.

yılı maaş zammının ardından ilkokul mezunu bekçi lira, lise mezunu bekçi lira, ön lisans ve lisans mezunu bekçi lira maaş alacak.

Askerlik yapmadan bekçi olunur mu?

8 Kasım tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan karar çerçevesinde bekçilikte de askerlik şartı kaldırılmıştır. Bu süreçte askerliğini yapmayanlar bekçilik için gerekli şartları taşırsa mesleğe kabul edilebilmektedir.

Bekçiler gündüz çalışır mi?

Mevzuata görei Çarşı ve Mahalle Bekçileri genel olarak güneşin batışı saatinden doğuşu saatine kadar vazife görürler.

Bekçilik sınavı sorular ve cevap anahtarı

Sınav soruları ve cevap anahtarları 22 Ocak tarihinde seafoodplus.info ve seafoodplus.info ya da seafoodplus.info internet adresinde yayımlandı.

Mezuniyete göre bekçi alımı nasıl olur?

"Ön lisans bekçi nasıl olunur?", "Üniversite mezunu bekçi nasıl olunur?", "İlkokul mezunu bekçi nasıl olunur?" gibi sorularınızın tüm cevaplarını bu başlık altında bulabilirsiniz. Bekçi olmak isteyen kişiler öncelikle bekçi alımları başladığında yayınlanan güncel Bekçi Alım Yönetmeliğini incelemelidir. Çünkü Bekçi Alım Yönetmeliğinde "En az ilkokul mezunu başvurabilir." yazar. Ancak devamında "Bakanlık öğrenim şartını değiştirme hakkına sahiptir." diye belirtilir.

Dolayısıyla bekçi alım ilanlarında eğitim durumu şartına dikkate almak gerekir. Başvuruda ilkokul, lise, ön lisans ya da lisans mezunu olma şartı değişebilir. Bekçi olmak isteyen kişiler eğer eğitim durumu ile ve diğer belirtilen bütün şartlara uygunsa gerekli evraklarla birlikte başvuruda bulunabilir. Başvuru olumlu sonuçlanır ve aday mülakata girmeye hak kazanırsa üç aşamalı olan bir sınava alınır. Üç aşamalı olan bu sınavdan olumlu sonuç alınırsa aday güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına tabi tutulur. Araştırmalar sonucunda bekçi olmaya engel bir sonuç çıkmazsa son olarak aday sağlık raporunu komisyona sunar. Sağlık raporu değerlendirme sonucunda bekçi olmaya uygun bulunursa aday artık göreve hazır kabul edilir.

Bekçilik başvurusunda gerekli evraklar

  • Sınav başvurusuna ilişkin dilekçe
  • Yeni nesil nüfus cüzdanı, pasaport belgesi ya da sürücü ehliyet belgesi
  • Mezun olunan kuruma ait diploma belgesi
  • Başvuru yapılan ilde 1 yıldır ikamet edildiğini kanıtlar nitelikte belge
  • Son 1 yılda çekilmiş olan, güncel 4 adet biyometrik fotoğraf
  • Sınav ücretinin yatırıldığı kanıtlar nitelikte belge, dekont
  • Sağlık bilgilendirme formu
  • Yaş düzelttirme formu (Yaş düzelttirmesi yapan kişiler için geçerlidir.)
  • Askerlik hizmetinin tamamlandığına dair asıl belge ve 1 adet kopyası

Çarşı ve mahalle bekçiliğine giriş sınavı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik

MADDE 1 – 2/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“g) Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12/4/ tarihli ve sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarını,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 6 – (1) İllere göre alımı yapılacak çarşı ve mahalle bekçisi sayısı, şartları, başvuru yerleri, başvuru ve sınav tarihleri, istenecek belgeler ile gerek görülen diğer bilgiler başvurma süresinin bitiminden en az on beş gün önce Resmî Gazete ile Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesinde ve Başkanlığın resmi internet sitesinde ilan edilir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Başvuruda istenen bilgi ve belgeler ile başvuruların alınması

MADDE 8 – (1) Adaylar;

a) T.C. kimlik numarasını,

b) Adli sicil ve arşiv kaydı olmadığı bilgisini,

c) 5 inci maddede belirtilen nitelikleri taşıdığı beyanını,

ç) Mezuniyet bilgisini,

d) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini,

e) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme bilgisini,

f) Emniyet teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak olanlardan şehit ve vazife malulü bilgisini,

içeren ve biyometrik fotoğrafın yer aldığı yazılı veya Kurumca kabul edilen elektronik ortamda düzenlenen sınav başvuru formu ile başvuru yaparlar.

(2) Emniyet teşkilatı dışında şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak adaylar ise, ilgili kurum ya da valilik onaylı şehit veya malullük belgesini yazılı veya elektronik ortamda yaptığı başvurusuna ekler. Elektronik ortamda başvuru yapılmış ise bu adaylar müracaat kabul tarihleri içinde elden veya posta yoluyla Müracaat Kabul Komisyonuna belgenin aslını teslim eder. Adaylar tarafından verilen bilgilerin doğrulamasının yapılamaması veya ilave bilgilere ihtiyaç duyulması halinde başvuru sahibinden ayrıca belge talep edilebilir.

(3) Aranılan nitelikleri taşıyan adaylar Bakanlıkça belirlenen müracaat kabul komisyonlarına şahsen başvururlar.

(4) Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Bekçinin görevleri ve yetkileri neler?

Halka yardım görevi

MADDE 5 – (1) Çarşı ve mahalle bekçileri, görevli oldukları mülki sınırlar içerisinde halkın istirahat, sağlık ve selametini sağlamak bakımından;

  1. a) Yolda hastalanan, kazaya uğrayan, düşüp kalan ve genel durumu itibarıyla yardıma muhtaç olanlara yardım etmek,
  2. b) Yardıma ihtiyaç duyduğu değerlendirilen, şiddet mağduru veya şiddete ya da istismara uğrama riski taşıyan kadın ve çocukları, kimsesizleri, engellileri ve acizleri en yakın genel kolluk birimlerine teslim etmek,
  3. c) Bir semt, yer, yol veya sokak sormak için başvuranlara gerekli bilgiyi vermek,

ç) Doğum, ölüm, hastalık, kaza, yangın veya afet gibi önemli ve acele hâller sebebiyle, yapılacak yardım isteklerinden gücü dâhilinde olanları öncelikle yerine getirmek,

  1. d) Büyük tehlike arz eden yangın ve su baskını gibi afetlerde mahalle sakinlerini derhal uyarmak,
  2. e) Toplum sağlığını ve güvenliğini tehdit eden bir hayvana rastlanıldığında verebileceği zararları engellemek için kişileri alandan uzaklaştırmak, ilgili genel kolluk ve belediyeyi durumdan haberdar etmek,

ile görevli ve yetkilidir.

Önleyici ve koruyucu görev ve yetkiler

MADDE 6 – (1) Çarşı ve mahalle bekçileri;

  1. a) Görev saatleri içinde görevlendirildikleri bölgede devriye hizmeti yürütmek,
  2. b) Görev bölgeleri içinde bulunan konut, iş yeri ve araçlar gibi malların korunmasında sahipleri tarafından noksan alınan tedbirleri tamamlattırmak,
  3. c) Görev saatleri içerisinde vâkıf oldukları şüpheli durum veya kişileri bağlı bulundukları genel kolluk birimlerine bildirmek,

ç) Kamu düzenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyüş ve karışıklıkların önlenmesi amacıyla genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar önleyici tedbirleri almak,

  1. d) Görev bölgeleri içinde uyuşturucu madde imal edildiği, satıldığı veya kullanıldığından, kumar oynandığından ya da fuhuş yapıldığından şüphe edilen yerleri bağlı bulundukları genel kolluk birimlerine bildirmek,
  2. e) Kişilerin can, mal ve ırzına yönelik saldırı ve tehditleri önlemek ve genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar gerekli tedbirleri almak,
  3. f) Mahalle sakinlerini etkileyen elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon gibi arızaları, bağlı bulunduğu genel kolluk birimleri ile ilgili kurum ve kuruluşlara bildirmek ve görevli ekipler gelinceye kadar gerekli önleyici tedbirleri almak,
  4. g) Halkın sükûn ve istirahatini bozanları ve başkalarını rahatsız edenleri engellemek,

ğ) Sokak, geçit ve meydanları tıkayarak trafiğe mâni olan taşıtların ve diğer engellerin kaldırılmasını sağlamak ve gerektiğinde bağlı bulunduğu genel kolluk birimlerine bildirmek,

  1. h) Yangın, deprem, su baskını gibi afet ve tehlikelerde genel kolluğu bilgilendirmek ve görevli ekipler gelinceye kadar gerekli önleyici tedbirleri almak,

ile görevli ve yetkilidir.

Durdurma ve kimlik sorma

MADDE 7 – (1) Çarşı ve mahalle bekçileri, görev bölgesi ve çalışma saatleri ile sınırlı olmak kaydıyla kişileri ve araçları;

  1. a) Bir suç veya kabahatin işlenmesini önlemek,
  2. b) Suç işlendikten sonra kaçan faillerin yakalanmasını sağlamak, işlenen suç veya kabahatlerin faillerinin kimliklerini tespit etmek,
  3. c) Hakkında yakalama emri ya da zorla getirme kararı verilmiş olan kişileri tespit etmek,

ç) Kişilerin hayatı, vücut bütünlüğü veya mal varlığı bakımından ya da topluma yönelik mevcut veya muhtemel bir tehlikeyi önlemek,

amacıyla durdurabilir.

(2) Durdurma yetkisinin kullanılabilmesi için makul bir sebebin bulunması gerekir. Süreklilik arz edecek, fiilî durum ve keyfîlik oluşturacak şekilde durdurma işlemi yapılamaz.

(3) Çarşı ve mahalle bekçisi, görevini yerine getirirken kendisinin çarşı ve mahalle bekçisi olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, durdurduğu kişiye durdurma sebebini bildirir ve durdurma sebebine ilişkin sorular sorabilir, kimliğini veya bulundurulması gerekli diğer belgelerin ibraz edilmesini isteyebilir. Bu kişilere kimliğini ispatlama hususunda gerekli kolaylık gösterilir. Belgesinin bulunmaması, açıklamada bulunmaktan kaçınması veya gerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla ya da sair surette kimliği belirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal genel kolluk görevlileri haberdar edilir.

(4) Durdurma süresi, durdurma sebebine esas teşkil eden işlemin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan makul süreden fazla olamaz.

(5) Durdurma sebebinin ortadan kalkması hâlinde kişilerin ve araçların ayrılmalarına izin verilir.

(6) Çarşı ve mahalle bekçisi, durdurduğu kişi üzerinde veya aracında silah ya da tehlike oluşturan diğer bir eşyanın bulunduğu hususunda yeterli şüphenin varlığı hâlinde, kendisine veya başkalarına zarar verilmesini önlemek amacına yönelik el ile dıştan kontrol dâhil gerekli tedbirleri alabilir. Bu amaçla kişinin üzerindeki elbisenin çıkarılması veya aracın, dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin açılması istenemektedir.

Adli görev ve yetkiler

MADDE 8 – (1) Çarşı ve mahalle bekçileri, suç işlenirken veya işlendikten sonra, henüz izleri meydanda iken;

  1. a) Şüphelileri yakalamak,
  2. b) Yakaladıkları şüphelilerin kendilerine veya başkalarına zarar vermelerini engelleyici tedbirleri almak,
  3. c) Suç delillerinin kaybolmaması veya bozulmaması için gerekli muhafaza tedbirlerini almak,

ç) Varsa olayın tanıklarının kimlik ve adres bilgilerini tespit ederek genel kolluk birimlerine bildirmek,

ile görevli ve yetkilidir.

(2) Çarşı ve mahalle bekçileri haklarında tutuklama veya yakalama kararı çıkarılmış kimseleri gördükleri takdirde yakalamak ve bağlı bulunduğu genel kolluk kuvvetlerine teslim etmek ile görevli ve yetkilidir.

Zor ve silah kullanma yetkisi

MADDE 9 – (1) Çarşı ve mahalle bekçileri 4/7/ tarihli ve sayılı Polis Vazife ve Salâhiyet Kanununun 16 ncı maddesinde belirtilen zor ve silah kullanma yetkisini haizdir.

Genel kolluk kuvvetlerine yardım görevi

MADDE 10 – (1) Çarşı ve mahalle bekçileri mevzuatla genel kolluk kuvvetlerine tevdi edilen görevlerde genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olurlar.

#

Bekçilik askerlik şartı kalktı mı ? Bekçi askerlik şartı var mı?

Bekçilik askerlik şartı kalktı mı? Bekçi adayları bekçilik sınavlarına başvuru öncesi bekçilik başvuru şartları hakkında detayları araştırıyor. Peki, Bekçilik askerlik şartı kalktı mı ? Bekçi askerlik şartı var mı? Bekçilik askerlik şartı kalktı kalkacak mı? İşte Bekçilik başvuru şartları

BEKÇİLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine başvuru yapacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır.

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) En az cm boyunda olmak,

d) Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak,

e) Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olmak,

f) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

g) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ( tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış ( tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

h) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

i) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

j) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

k) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

l) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

m) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

n) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

o) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

p) Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

q) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

r) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

s) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

BEKÇİLİK ASKERLİK ŞARTI KALKTI MI?

Bekçilik askerlik şartı bekçilik başvuru şartları arasında yer almaktadır.

Milli Savunma Bakanlığıİçişleri BakanlığıBekçiGündemYaşamHaberler

Bekçi alımı başvuruları başladı mı? Bekçi alımında son durum

Değerli seafoodplus.info okurları.

seafoodplus.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak seafoodplus.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca seafoodplus.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve seafoodplus.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir