rüyada birinden korkmak kaçmak / KORKMAK Görmek Rüya Tabiri: Rüyada Korkmak Ne Anlama Gelir?

Rüyada Birinden Korkmak Kaçmak

rüyada birinden korkmak kaçmak

R&#;yada Birinden Ka&#;mak Ne Anlama Gelir? R&#;yada Koşarak Ka&#;mak Nasıl Yorumlanır?

 Rüyada Birinden Kaçmak Ne Anlama Gelir?

Rüyada birinden kaçmak rüya sahibi için hayırlı bir şekilde ele alınır ve yorumlanır. Özellikle çevresine karşı gösterdiği saygı, sevgi ve yardım ile herkes tarafından sevildiği ya da sevileceğine rivayet edilir. Çalışkan bir hayat ile beraber arzu ettiği maddi ve manevi noktaya gelebileceğini üzerine işaret eder. Dostları açısından tatsız herhangi bir şey yaşamadan onlarla güzel bir zaman geçireceği yönünde rivayet edilir.

 Rüyada Koşarak Kaçmak Nasıl Yorumlanır?

 Rüyada koşarak kaçmak rüya sahibinin yaşamış olduğu bazı tehlikelerden zarar almadan kurtulacağı üzerine yorumlanır. Aynı zamanda hayatında huzura ereceğine yönelik delalet eder. Bu yönüyle rüya sahibi açısından hayırlı şekilde ele alınır ve yorumlanır.

 Rüyada Kaçıp Saklanmak

 Rüyada kaçıp saklanmak rüya sahibi açısından yaşamış olduğu bir olayın etkisinden kurtulmakta zorluk çektiği neye yorumlanır. Özellikle bu durumu yeniden yaşayabileceğine dair korktuğuna işaret eder. Rüya sahibinin ruhsal açıdan bazı çöküntüler içerisine girebileceği üzerine rivayet edilir.

 Rüyada Bir Erkekten Kaçıp Saklanmak

 Rüyada bir erkekten kaçıp saklanmak rüya sahibi için müjdeli ve güzel haberler geleceği üzerine yorumlanır. Özellikle iş hayatında gösterici başarı ile beraber arkadan gelecek olan Maddi gücü gösterir. Ayrıca rüya sahibinin çevresinde onu kıskanan kişi ya da kişiler olduğuna dair yorumlar yapılır.

 Rüyada Korkup Kaçmak

 Rüyada korkup kaçmak rüya sahibinin bazı sorunlarının gün yüzüne çıkabileceği yönünde yorumlanır. Özellikle bu durum hem maddi hem de manevi açıdan birtakım sorunlar meydana getirebileceği üzerine delalet eder. Bu duruma karşı rüya sahibinin dikkat etmesi gerektiğini anlatır.

 Rüyada Bir Kadından Kaçmak

 Rüyada bir kadından kaçmak rüya sahibinin çevresinde ona sinsi planlar kuran insanlar olduğuna yönelik yorumlanır. Özellikle çevresindeki insanları kırmaktan zevk alan bazı kişilerin rüya sahibini etrafında olabileceği yönünde delalet eder. Bu insanlara karşı rüya sahibini uyarıcı bir nitelik taşır.

Rüyada birinden kaçmak ne anlama gelir? Rüyada zıplayarak, kavgalı olduğun birinden kaçmak ne demek?

Kimi zaman oldukça gerçekçi izlenimler yaratarak korkuya sebep olabilen rüyalar, son derece ak&#;lda kal&#;c&#; imgeler üretebilecek potansiyele sahiptir. Birisi taraf&#;ndan kovalanmak ve ondan kaçmak gibi bir imgenin de çarp&#;c&#; rüyalar aras&#;nda oldu&#;unu ifade etmek gerekir. Peki böylesi rüyalar gerçek hayatta oldu&#;u gibi korkulmas&#; gereken bir &#;ey midir? Bu tür rüyalar hakk&#;nda yap&#;lm&#;&#; farkl&#; yorumlar&#; bir araya getirdik. Rüyada birinden kaçmak ne demek, ne anlama gelir?

Rüyada Birinden Kaçmak

Rüyada birinden kaçman&#;n genel olarak hay&#;rl&#; ve güzel bir gelece&#;e i&#;aret etti&#;i belirtilir. Ço&#;u kaynakta olumlu bir biçimde yorumlanan bu tür rüyalar, rüya sahibinin kendisini mutlu hissedece&#;i ve sorunlar&#;n&#;n üzerine giderek onlar&#; atlataca&#;&#; bir dönemin habercisi olarak ele al&#;n&#;r. Ancak rüyadaki di&#;er imgelerin de rüyan&#;n tabiri üzerinde etkili oldu&#;unu ifade etmek gerekir. Rüyada birinden kaçmak tek ba&#;&#;na ele al&#;nd&#;&#;&#;nda daha çok i&#; hayat&#; ile ilgili görülür. Bu tür bir rüya, rüya sahibinin i&#; hayat&#;nda son derece olumlu geli&#;melerin yak&#;n oldu&#;una delalet eder. Böyle bir rüya gördüyseniz çok iyi bir kariyere sahip olarak çok büyük miktarlarda paralar kazanman&#;z muhtemeldir. Buna ek olarak rüyada birinden kaçmak, aile hayat&#;n&#;za da mutlu ve huzurlu bir atmosferin hakim olaca&#;&#;na büyük ölçüde i&#;aret eder.

Ayr&#;ca rüyada kaçarken duydu&#;unuz korkunun miktar&#;, gerçek hayatta yakalayaca&#;&#;n&#;z mutluluk ya da ba&#;ar&#;n&#;n büyüklü&#;ünü gösterir. Korkarak uyan&#;lan rüyalar her ne kadar ço&#;u ki&#;iyi tela&#;land&#;rsa da rüya tabirleri aç&#;s&#;ndan korku genelde hayra alamettir. Dolay&#;s&#;yla rüyada birinden korkarak kaçmak çok sevdi&#;iniz insanlarla birlikte mutlu ve ba&#;ar&#;l&#; bir hayata kavu&#;aca&#;&#;n&#;z anlam&#;na gelebilir. Buna ilaveten rüyadan birinden korkarak kaçmak sevdikleriniz için fedakarl&#;klar yapman&#;z gerekti&#;ine i&#;aret ediyor olabilir. Dini kaynaklara göre ise bu tür bir rüya daha çok helal kazanca yorulur. Ancak rüyan&#;zda birisinden kaç&#;p saklan&#;yorsan&#;z elde edece&#;iniz ba&#;ar&#;lar sonucu sizi k&#;skanacak baz&#; arkada&#; ya da akrabalar&#;n&#;zla tart&#;&#;malar ya&#;aman&#;z muhtemeldir.

Rüyada Ölmü&#; Birinden Kaçmak

Rüyada ölmü&#; birisinden kaçan kimselerin uzun ömürlü olaca&#;&#; rivayet edilir. Ayr&#;ca e&#;er ya&#;arken tan&#;d&#;&#;&#; bir arkada&#;&#;ndan ya da yak&#;n&#;ndan kaç&#;yorsa merhumun yapt&#;&#;&#; hatalar&#; rüya sahibinin tekrarlamayaca&#;&#; dü&#;ünülür. Bu do&#;rultuda ölmü&#; birinden kaçan kimsenin özellikle manevi konular ba&#;ta olmak üzere her alanda arzular&#;na kavu&#;aca&#;&#;na inan&#;l&#;r. Dini kaynaklar böyle rüyalar&#; ayr&#;ca merhum ki&#;inin dua istemesi olarak da ele al&#;r. Dolay&#;s&#;yla böyle bir rüya gördüyseniz ölen yak&#;n&#;n&#;z için hay&#;r duas&#; etmeniz tavsiye olunur.

Rüyada Birinden Z&#;playarak Kaçmak

Rüyada z&#;playarak kaçmak ço&#;u kaynakta ya&#;l&#;l&#;kla ilgili bir biçimde ele al&#;n&#;r. Rüya sahibi ya&#;land&#;&#;&#;nda kendisine son derece özenli bir biçimde bak&#;laca&#;&#; söylenir. Bu tür bir rüyay&#; gören kimse me&#;akkatli günlerinde destek bulabilece&#;i pek çok dosta sahiptir. Ayr&#;ca insanlar için yapt&#;&#;&#; fedakarl&#;klar da kar&#;&#;l&#;ks&#;z kalmaz.

Çe&#;itli kaynaklara göre rüyada birinden z&#;playarak kaçmak güven duyulan bir e&#; ile hayat&#;n&#;z&#; birle&#;tirece&#;inizin bir habercisi de olabilir. Dolay&#;s&#;yla böyle bir rüyay&#; gördükten sonra bir ömür boyu birbirinize destek olaca&#;&#;n&#;z bir insanla tan&#;&#;man&#;z ya da evlenmeniz gündeme gelebilir.

Rüyada Elinde B&#;çak Olan Birinden Kaçmak

Rüyada b&#;çakl&#; bir adam görmek genellikle sizi k&#;skanan bir yak&#;n&#;n&#;za delalet eder. Dolay&#;s&#;yla b&#;çakl&#; bir adamdan kaçt&#;&#;&#;n&#;z bir rüya görmek, gerçek hayatta sizi k&#;skanan ki&#;ilerin size verebilece&#;i muhtemel zararlardan uzakla&#;man&#;z anlam&#;na gelir. Öyle ki etraf&#;n&#;zdaki kimi insanlar size ne kadar zarar vermek isterse istesin kazanaca&#;&#;n&#;z ba&#;ar&#;lara engel olamayacaklar.

Rüyada Gece Ormanda Birinden Kaçmak

Rüyada gece orman görmek genellikle karamsar bir zihin yap&#;s&#;n&#;n i&#;areti kabul edilir. Benzer bir biçimde, gece ormanda birinden kaçmak ise geçmi&#;te ya&#;an&#;lan ve etkisinden uzun bir zamand&#;r kurtulunamayan bir olayla ilintili olabilir. Bu tür bir rüya gören ki&#;inin ya&#;ayaca&#;&#; ufak bir problemle tekrar karamsarl&#;k kabu&#;una çekilerek hedeflerinden vazgeçece&#;i kanaati hakimdir. Ayr&#;ca tek ba&#;&#;na mücadele etmeyi de simgeleyen bu tür rüyalar, rüya sahibine s&#;k&#;nt&#;lar&#;n&#; atlatabilmek için arkada&#;lar&#;n&#;n deste&#;ine ihtiyaç duydu&#;u yönünde zihninin verdi&#;i bir mesaj olarak da dü&#;ünülebilir.

Rüyada Kavgal&#; Oldu&#;un Birinden Kaçmak

Rüyada küs ya da kavgal&#; oldu&#;u birinden kaçmak daha çok kendinize duydu&#;unuz öz güveni sembolize eder. Rüya sahibinin kendisine olan inanc&#; sayesinde hiçbir zorluk kar&#;&#;s&#;nda y&#;lmayaca&#;&#; ve asla karamsarl&#;&#;a dü&#;meyece&#;i yorumunu yapmak mümkündür. Ayr&#;ca böyle rüyalar kimi kaynaklar taraf&#;ndan tersi ile de&#;erlendirilir. Dolay&#;s&#;yla rüyan&#;z, sevdi&#;iniz ve özledi&#;iniz birisine kavu&#;aca&#;&#;n&#;z&#;n müjdecisi de olabilir.

Rüyada Kendisini Öldürmek &#;steyen Birinden Kaçmak

Sizi öldürmek isteyen birinden kaçt&#;&#;&#;n&#;z bir rüya, pek çok kaynakta elinize geçecek imkanlar&#;n k&#;ymetini bilece&#;iniz &#;eklinde yorumlan&#;r. Kar&#;&#;n&#;za ç&#;kabilecek sorunlara kar&#;&#; yapm&#;&#; oldu&#;unuz tasarruflar&#;n i&#;e yarayaca&#;&#;na delalet eden bu rüya, bu sayede s&#;k&#;nt&#;lar&#;n&#;z&#; atlataca&#;&#;n&#;za i&#;aret eder. Ayr&#;ca kimi kaynaklara bu rüyan&#;n tabiri çok sevdi&#;iniz bir insanla ayr&#; dü&#;ece&#;iniz &#;eklindedir.

Rüyada Okulda Birinden Kaçmak

Rüyada okulda birinden kaçmak, rüya tabiri kaynaklar&#;nda ki&#;inin ya&#;&#;na göre iki farkl&#; &#;ekilde ele al&#;n&#;r. E&#;er rüya sahibi yeti&#;kinse bu tür bir rüyan&#;n daha çok i&#;birli&#;i sonucunda gelecek büyük kazançlara i&#;aret etti&#;i rivayet edilir. E&#;er rüyay&#; gören ki&#;i henüz okul ça&#;&#;nda bir genç ya da çocuksa, rüyada görülenin aksine çok ba&#;ar&#;l&#; ve istekli bir okul ya&#;am&#; geçirece&#;inin habercisi olarak kabul edilir.

Rüyada Maskeli Birinden Kaçmak

Rüyada maske görmek tahmin edilenin aksine genelde hay&#;rl&#; bir alamet olarak kabul edilir. Rüyada maskeli birinden kaçmak da benzer bir biçimde iyi insanlarla kurulacak dostluklara i&#;aret eder. Ayr&#;ca rüya sahibinin i&#; hayat&#;nda da yeni f&#;rsatlar ve geli&#;melerle kar&#;&#;la&#;mas&#; söz konusu olabilir. Buna ek olarak, kimi rüya tabiri kaynaklar&#; rüyada maskeli birinden kaçmak imgesini tan&#;mad&#;&#;&#;n&#;z birisinden gelecek bir yard&#;m olarak de&#;erlendirir. Bu umulmad&#;k yard&#;m sayesinde hayat&#;n&#;zdaki baz&#; s&#;k&#;nt&#;lar&#; çözme imkan&#;na kavu&#;abilirsiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Rüyada Kaçmak

Rüyada kaçmak, kötülüklerden korunmak ve sakınmaya, ermişliğe, kurtuluş, tövbe ve istiğfar etmeye, Cenabı Hakka dönmek olarak yorumlanır.

Bir kimse Rüyada korkmadığı halde kaçtığını görse, rüya sahibinin üzüntülü bir haber alarak hastalanacağı anlamına gelir.

Rüyada korkarak kaçmak, rüyayı görenin selamete çıkıp rahatlayacağına hükmedilir. Zira Musa Peygamber'de kaçtıktan sonra ferahlığa kavuşmuştur.

Kişinin rüyasında kaçtığını görmesi yanlış ve günahlı yoldan Allah'ın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetlerine yönelmeye, tövbeye, emniyete işaret eder.

Rüyada düşmandan kaçmak güvende olmaya, Ehil olan kimselerin bir şeyden kaçması yetkili bir mevkiye geçmeye alamettir.

Herhangi bir korku ve ürperti duymaksızın kaçtığını görmek sıkıntıya, Askerin cepheden kaçması galibiyete, kafirin kaçması hezimete uğramaya delalet eder.

Çok önemli bir tehlike veya kavgadan kaçmak çok korkulu ve endişeli geçecek bir sürenin sonunda hayırlı olacağına işarettir.

Rüyada kendinin kaçtığını görmek eskiden olan ve size çok sıkıntılar yaşatan bir olayın tesirinden kurtulamadığınız anlamındadır.

Rüyada koşarak kaçtığını görmek aklın sayesinde bütün sorunların üstesinden geleceksiniz demektir.

Rüyada koşarak kaçmak sorumluluklardan sıyrılmaktır.

Eğer bir yerden kaçmaya çalıştığınızı, fakat bunu başaramadığınızı gördüyseniz, birtakım sahtekar insanlar yüzünden sıkıntı yaşayacağınızın işaretidir.

Kaçtığı yere göre de yorumlanır. Evden kaçıyorsa hayatı ile ilgili değişikliktir.

Birinin kaçtığını görmek ayrılıktır. Evinden, alıştığı yerden kaçan insan büyük bir değişiklik yaşayacak ve hayatına yeni bir yön verecektir.

Rüyada kaçmak (firar) Cenabı i Hakka (CC) dönmek olarak yorumlanır.

Rüyasında bir düşmandan korkarak kaçtığını gören kimse, bir yerden, bir işten, bir kimseden korkusu varsa kurtulur.

Herhangi tehlikeli bir durumdan kaçtığını görmek, endişeli bir durumda bulunduğunuza, hapisten kaçan bir arkadaşınıza yârdim etmek maksadı ile onu sakladığınızı görmek, bir tehlikenin size doğru yaklaştığına işarettir.

Rüyada kaçmak ve saklanmak velayet, emniyet, tövbeye işarettir. Rüyada korktuğu bir düşmanından kaçtığını ve saklandığını gören kimse, korkudan emin olur.

Âlim bir kimsenin rüyada kaçması ve saklanması, o âlimin kadı olmasına işarettir.

Rüyada kaçtığını ve kaçma sebebinin ne olduğunu bilmediğini gören kimse, tövbe ve istiğfar eder. Rüyada askerin firari galibiyettir.

Kâfirlerin kaçması ise; firarın ta kendisidir.

Bir kimse rüyada kaçtığını ve kaçma nedenini bilmiyorsa, rüyayı görenin bilmediği bir günah işlediğine işarettir. Fakat rüya sahibinin bir zaman sonra tövbe edeceğine hükmedilir.

Bir askerin rüyada kaçtığını görmek ise, rüya sahibinin hayrına yorumlanır.

harpten kacmak, makatta ortaya cikan bir hastaliga veya islenmekte oldugu serre yeniden dönmesine isaret eder. savastan kacmak, günah islemeye ve allah-u teala'nin gazabina ve onlan savasa tesvik ettigini gören kimse, insanlarin arasinda koguculuk yapar ve onlan birbirine düsürür.

R&#;yada Ka&#;mak Ne Anlama Gelir?

R&#;yada Ka&#;mak Ne Demek? Birinden Ka&#;ıp Kurtulmak Ne Anlama Gelir?

Rüyada Kaçmak Ne Demek? Birinden Kaçıp Kurtulmak Ne Anlama Gelir? isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyalarda gerçekte olabilecek olan ya da olamayacak ama birçok olay meydana gelir. Birçok kişinin sıklıkla gördüğü rüyalardan biri de kaçmaktır. Rüyada bazen hayvandan, bazen insanlardan, bazen ise bilinmeyen bir varlıktan kaçılabilir. Rüyada kaçmak ne demek? Rüyada birinden kaçıp kurtulmak ne anlama gelir? İşte rüyalarda görünen kaçmak ile ilgili detayların yorumu.

Rüyada birinden kaçıyor olmak, genel olarak hayırlı şekilde yorumlanmaktadır. Genel olarak rüya gören kişinin kendisi için iyi olacak olan şeyleri yapmasına engel olan bütün kötü kişilerden ve bütün kötü alışkanlıklardan uzak duracağı anlamına gelen bir rüyadır.

Rüyada Kaçmak

Rüyada kaçmak, genel olarak hayırlı şeylere alamet eder. Rüyayı gören kişinin yaşamında güzel gelişmeler yaşanacağına, kişinin kendisine çok keyifli, mutlu ve huzurlu hissedeceğine, aynı zamanda kişinin korkularının üzerine giderek onlardan kurtulacağına işaret eder.

Kişinin hayatında belirli aşamaların kaydedileceğine ve istediği başarıya ulaşacağına alamet eder. Rüyayı gören kişinin rüyasında kaçması, adım atacağı işlerden emin olacağına, çevresinde iyi olan kişileri biriktireceğine işaret eder. Aynı zamanda kişinin ailesinin, akrabalarının ve arkadaşlarının arasında herhangi tatsız bir olay yaşanmadan mutlu olacaklarına işaret eder.

Rüyada Birinden Kaçıp Kurtulmak

Kişinin rüyasında birinden kaçıp kurtulması hayatının güzelliği ve kolaylığı sayesinde, her daim yaşama sıkı sıkıya bağlı kalacağına, hayatında kendisini hep huzurlu ve mutlu hissedeceğine, üzerinde bulunan uğursuzluğun ortadan kalkacağına işaret eder. Kişinin hayatında artık nasıl istiyorsa o şekilde ilerlemelerin ve gelişmelerin kaydedileceğine işaret eder. Günden güne sıkıntılarından ve dertlerinden kurtulacağına delalet eder.

Rüyada Birinden Kaçtığını Görmek

Rüyada birinden kaçmakla eşdeğerdir. Rüya sahibinin iş yaşamında başarılı olan büyük çalışmalara imza atacağına, oldukça yüklü miktarlarda gelir elde edeceğine işaret eder. Kişinin oldukça iyi bir kariyere sahip olacak olmasında ve birlikte aile yaşamında mutlu olacağına işaret eder.

Rüyada Birinden Korkmak

Rüya sahibinin kendisinden daha fazla sevdiği kişileri düşünerek hareket ettiğine, kişinin sevdikleri için sürekli fedakârlıklar yaptığına, aslında yaptıklarının kendisini mutlu etmediğine işaret eder. Bu rüya kişinin mutlu olduğunu düşünmesine rağmen gerçekte mutsuz olduğuna fakat içinde yaşadığı mutsuzluğu başkalarına yansıtmadığına işaret eder.

Rüyada Kovalanmak

Kişinin rüyasında kovalandığını görmesi yaşamına dair çeşitli endişeler taşıdığı anlamına gelmektedir. Kişinin kendi kendisine bile söylemekten kaçındığı, itiraf etmekte zorlandığı birtakım gerçeklerin varlığı anlamına gelmektedir. Bu gerçekler aynı zamanda kişide tüm korku duygusunu uyandırmaktadır.

Rüyada Birinden Korkarak Kaçmak

Bir kişi rüyasında gördüğü bir kişiden korkup kaçıyorsa, rüya sahibi kariyerinde istediği bir noktaya gelecektir. Kişinin mesleki yaşamında başarılı olmaya, uzmanlaşmasına ve başarılı olmasına buna bağlı olarak rütbe atlamasına alamet eder.

Rüyada Birinden Kaçıp Saklanmak

Kişinin rüyasından bir kişiden kaçması ve saklanması kendisine hayırlı haberlerin geleceğine, iş yaşamında ve aile yaşamında iyi günleri göreceğine işaret eder. Kişinin fazla gelir elde etmesine fakat çevresinde bulunan kendisini kıskanan birtakım insanların çıkartacak oldukları dedikodulara maruz kalacağına, bu dedikodular nedeniyle sevdiği kirşlerle arasının açılacağına işaret eder.

Rüyada Yaşlı Bir Adamdan Kaçmak

Rüyasında yaşlı bir kişiden kaçan kişi gerçek yaşamında ufacık şeyler nedeniyle sürekli tedirginlik yaşar. Kişi sürekli olarak kendine küçük şeyleri dert edinir. Bu rüyayla birlikte kişinin çekinmeden ve korkmasan yaşaması gerektiği anlatılır. Bu rüya bazen hayırlı ve iyi olan bir kişinin kıymetini rüya sahibinin bilmeyeceğine ve bu kişinin kendisinden soğuyacağına işaret eder.

Rüyada Doğal Afetten Kaçmak

Bir kişinin rüyasında meydana gelen doğal afetten kaçması, kendisinin hayatında başına gelecek olan bazı tehlikeli y ada korkulacak durumların gün yüzüne çıkmasına işaret eder. Eğer kişinin rüyasında kaçtığı doğal afet sel ise, yakın bir zamanda iş yaşamında bazı çalkanmaların olacağına işaret eder. Rüyada kaçılan doğal afet eğer bir depremse kişinin günlük hayatının zor geçeceğine işaret eder. Eğer kaçılan afet bir yangın ise yaşanacak olan üzücü olaylara, eğer heyelan ise ailesel problemlere işarettir.

BİR BAŞKA YORUM

Rüyada bir şeyden korkarak kaçtığınızı görmek, emniyet, korkusuzluk, rahatlık içinde olduğunuza ve tövbe etmeniz gerektiğine işarettir. Nablusi'nin yorumuna göre, Rüyada kaçmak, firar etmek şeklinde görülen rüyalar,  Allah'a yakın olmak, em­niyet içinde bulunmak, tövbe etmek (Allah'a yönelmek, Al­lah'a dönmek) ve ölüme işaret şeklinde yorumlanır. Buna delil olarak da Kuran'ın “o halde Allah'a kaçın (Allah'a ko­şun. Ey Resulüm, onlara de ki,) şüphesiz ben sizi O'nun azabından açık bir şekilde korkutan bir peygamberim" ayetini gösteriyor (Zariyat suresi ayet, 50) Rüyasında bilmediği bir nedenle kendisinin kaçtığını gören kimse, günahlarından tövbe ederek Allah'a döner, Allah'a yönelir veya yöneleceğine işarettir şeklinde yorumlanır. Gördüğü rüyada neden, ne sebepten kaçtığını bilen, kaçış sebebini bilerek rüyasında kaçtığını ve saklandığını (giz­lendiğini) gören kimse, bütün korktuğu şeylerden emin olur, korkularından ve korktuğu şeylerden kurtulur veya kurtulacağına işarettir şeklinde yorumlanır. (Bu yorum Nablusi ve Kirmani'nin yorumudur). Ünlü yorumcu, İbn-i Sirin'in yorumuna göre: Rüyasında korkarak bir adamdan veya bir hayvandan kaçtığını gören kimse, tüm endişe ve korkularından kurtularak emniyet ve selamete kavuşur, veya kavuşacağına işaretle yorumlanır. Rüyada kaçmak bazı kere de ölüme işarettir. Bir kimse, rüyasında korkmadığı halde kaçtığını veya kaçtığı halde kork­madığını görse, bu rüyası onun (rüyayı görenin) ölümüne, öleceğine işarettir. Bu yorumun delili de Kuran'ın “(Ey Re­sulüm!) de ki, eğer ölümden veya öldürülmekten kaçıyorsanız, kaçmanız (firar etmeniz) size asla bir fayda ve yarar sağla­maz. (Eğer eceliniz gelmemiş bile olsa), yaşatılacağınız süre çok azdır.)” ayetidir. (Ahzab suresi ayet, 16) Rüyasında korktuğu bir düşmandan kaçtığını görmek, onun (rüyayı gören kimsenin) bütün korkulardan kurtulup emni­yete kavuşacağına işaret olarak yorumlanır. Rüyada firar etmek; Allah'a dönmeye yorumlanır. Bazen rüyada kaçmak, velayet, emnyet, tövbe ve de ağır hastalığa işârettir. Yine rüyada korktuğu bir düşmandan kaçtığını görmek, korkudan emin olmaya ve düşmana galip gelmeye işâret eder. Rüyasında kaçtığını ve kaçma sebebinin ne olduğunu bilmediğini görmek, rüya sahibinin tövbe ve istiğfar edeceğine işaret eder. Rüyada askerin firarı ise, galibiyete işâret eder. Rüyada ilim ve irfan sahibi birinin kaçması, yüksek bir memuriyete işaret eder.

Rüya Tabirleri hakkında: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.



nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır