hz ali nin torunları / İMAM HÜSEYİN VE KERBELA OLAYI

Hz Ali Nin Torunları

hz ali nin torunları

kaynağı değiştir]

  1. ^Books, Happy. "Family Tree of Ali ibn Abi Taalib". Happy Books. 22 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2011. 
  2. ^Shustari, Qazi Nurullah. Majalis ul-Mo'mineen. ss. 85-89. 
  3. ^al-Murtaza, Sharif. Al-Shaafi. s. 116. 
  4. ^Al-Hadid, Hibatullah. Sharh Nahj ul-Balagha. 3. s. 124. 
  5. ^Majlisi, Muhammad Baqir. Bihar al-Anwar. s. 621. 
  6. ^Ardabili, Muqaddas. Hadiqat al-Shi'a. s. 277. 
  7. ^Shustari, Qazi Nurullah. Masa'ib un-Nawasib. s. 170. 
  8. ^Al-Amili, Zayn al-Din al-Juna'i. "Lawahiq-al-'Aqd". Masalik al-Ifham fi Sharh Shara-il-Islam. 1. 
  9. ^Qumi, Abbas. Muntahi al-Aamal. 1. s. 186. 
  10. ^Shahidi, Sayyed Ja'far. Life of Fatemeh Zahra(SA). ss. 263-265. 
  11. ^Baqir, Muhammad. Mir'at ul-Uqool. 21. s. 199. 
  12. ^Al-Tusi, Nasir Al-Din. Al-Mabsoot. 4. s. 272. 
  13. ^"Al-Hasan al-Muthanna". 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^The Sunshine Book, By Dr. S. Manzoor Rizvi; p323;
  15. ^ab"Archived copy". 20 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2011. 
  16. ^abcde"Emam Ali". Harouf.com. 23 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2022. 
  17. ^Hazrat Ummol Banin 13 Haziran 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. shia-news.com Retrieved 14 Oct 2018
  18. ^abAl-Tabari, ss. 178–179
  19. ^1-ابوبكربن علي(شهادت او مشكوك است). 2-جعفربن علي. 3-عباس بن علي(ابولفضل) 4-عبدالله بن علي. 5-عبدالله بن علي العباس بن علي. 6-عبدالله بن الاصغر. 7-عثمان بن علي. 8-عمر بن علي. 9-محمد الاصغر بن علي. 10-محمدبن العباس بن علي."

Hz. Ali'nin çocukları kimlerdir? Hz. Ali'nin kaç çocuğu var, isimleri nelerdir?

Hz. Ali 601 senesinde Mekke'de dünyaya gelmiştir. Hz. Ali'nin asıl ismi Ali bin Ebu Talip olarak bilinir. Hem Peygamber efendimizin (S.A.V) damadı hem de amcasının oğlu olan Hz. Ali ayrıca Hz. Muhammed'e (S.A.V) ilk inananlar arasındadır. Her zaman Hz. Muhammed'in (S.A.V) yanında olan Hz. Ali onu kötülüklere ve müşriklere karşı korumuştur. Her zaman İslamiyet'in yayılması için emek harcamış olan Hz. Ali 661 senesinde kufe mescidinde namaz kılarken suikaste uğramıştır ve şehit edilmiştir.

HZ. ALİ'NİN ÇOCUKLARI KİMLERDİR?

Hz. Ali'nin Hz. Fatıma ile evliliğinden 5 çocuğu vardır. Bunların isimleri Hz. Hüseyin, Hz. Hasan, Hz. Muhassin, Hz. Ümmü Gülsüm ve Hz. Zeynep'tir.

HZ. ALİ'NİN KAÇ ÇOCUĞU VAR, İSİMLERİ NELERDİR?

Hz. Ali hicri takvimin ikinci yılında Hz. Fatıma ile evlenmiştir. Hz. Fatıma Hz. Muhammed'in (S.A.V) kızıdır yani Hz. Ali peygamber efendimizi damadı olmuştur. Hz. Ali ve Hz. Fatıma'nın mutlu bir evliliği olmuştur ve bu evlilikten 5 çocukları vardır. Bu çocuklardan 3 tanesi erkek, 2 tanesi ise kızdır. Hz. Ali'nin erkek çocuklarının isimleri Muhassin, Hasan ve Hüseyin'dir. Hz. Ali'nin kızlarının isimleri ise Zeynep ve Ümmü Gülsüm olarak bilinir.

HZ. ALİ KİMDİR?

Hz. Ali, 601 senesinde Mekke'de dünyaya gelmiştir. Asıl hadi Ali Bin Ebu Talip olan Hz. Ali ayrıca peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) damadıdır. Peygamber efendimize inanan ve iman eden ilk Müslümanlardan olan Hz. Ali aynı zamanda dört halifeden de biridir. Hz. Ali'nin bir rivayete göre Kabe içinde doğduğu söylenmektedir. İyi ahlaklı olması ve iyi huylu olması sebebiyle kendisine birçok farklı lakap verilmiştir. Bu lakaplardan en çok kullanılanı Şah-ı Velayet ve Sultanu'l Evliya olmuştur.

Hz. Ali peygamber efendimizin amcasının oğludur. Daha sonra Hz. Muhammed'in kızı Fatıma ile evlenerek damadı da olmuştur. Mutlu bir evlilik geçiren Hz. Ali ile Hz. Fatıma'nın 5 tane çocuğu olmuştur. Bu çocuklardan üçü erkek, ikisi kızdır. Hz. Ali 661 yılında namaz kılarken mescidde saldırıya uğramış ve şehit düşürülerek hayatını kaybetmiştir.

HZ. ALİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Hz. Muhammed'e (S.A.V) ilk emirler gelmeye başladığı zaman kendisine ilk iman edenlerden biri Hz. Ali olmuştur. Hz. Ali henüz 10 yaşındayken İslamiyet ile tanışmış ve Müslüman olmuştur. İslamiyet'in yayılması için de her zaman Hz. Muhammed'in (S.A.V) yanında olmuştur. Onunla savaşarak yanında olmuş ve peygamber efendimizi korumuştur. Hz. Ali'nin evlenmesi hicri takvimin ikinci yılına denk gelir. Hz. Muhammed (S.A.V) onu kızı Fatıma ile evlendirmiştir. Hz. Ali, peygamber efendimizin ölümünden sonra Hz. Osman'dan sonra halife olmuştur. İslam topraklarını genişletmiştir ve peygamber efendimizin emanetlerini her zaman korumuş ve geliştirmiştir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir