koyunbaba köyü kalecik / Kalecik Koyunbaba Köyü Derneği (@koyunbabakoyu) • Instagram photos and videos

Koyunbaba Köyü Kalecik

koyunbaba köyü kalecik

harita2 boyut = px -

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarımve hayvancılığadayalıdır. Köyümüzde yetişen ürünler ağırlıklı olarak çevre özellikleri ve iklim şartları itibariyle tahıllar (buğday,arpa,fiğ,nohut,mercimek),Ketağaç mevkiinde Terme Çayı`nın suyundan yararlanılarak yetiştirilen şeker pancarı,pirinç(özellikle `lı yıllarda), fasülye,mısır,domates,patlıcan, biber, kabak,soğan,patates,çemen şeklinde sıralanabilir.

Meyvecilik son yıllarda gelişmiş olup başta Kalecik Karası üzümü olmak üzere elma,vişne,ayva,armut,erik,kayısı gibi meyvelerin yetiştirildiği modern meyve bahçeleri kurulmuştur.

Gerek yetiştirilen meyveler ve gerekse tahıllar ve hayvan ürünleri,özellikle Çubuk ve Kalecik ilçeleri ile Ankara ilinde satılmaktadır.

BİTKİ ÖRTÜSÜ Bitki örtüsü yönünden oldukça fakir durumdadır.Çamaltı mevkiinde seyrek olarak dağ eriği,çördük,ahlat,yemişen,alıç gibi meyveli ağaçlarla kısım kısım da çalılıklar bulunmaktadır. Meralar bozkır denilen mevsimlik otlarla kaplıdır. Geven otu Çamaltı, Sağlık ve Öteyüz mevkiilerinde fazlaca bulunmaktadımonash.pw ovasındaki meralar ağırlıklı olarak çayırlarla,şahıs arazileri ise söğüt,kavak ve çok çeşitli meyve ağaçları ile kaplıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliğialması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlıkseçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

- Ekrem Bacak

- Ekrem bacak

-

-

-



Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretimokulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesihem kanalizasyonşebekesi vardır. Pttşubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağıve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfaltolup köyde elektrikve sabit telefonvardır.

Linkler



köy-taslak Kalecik belde ve köyleri monash.pw monash.pw

Kaynaklar

Vikipedi
nüfus yoğunluğu =

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır