hüseyin gülerce köşe yazıları / Hüseyin Gülerce Kimdir? Star Gazetesi Köşe Yazarı Yazarı Hüseyin Gülerce'nin Hayatı

Hüseyin Gülerce Köşe Yazıları

hüseyin gülerce köşe yazıları

Hüseyin Gülerce

Hüseyin Gülerce, (d. , Keşan) köşe yazarı, öğretmen, kitap yazarı.

Sözleri[değiştir]

  • Benim bu dünyada, dünya hayatında kazandığım bir şeref varsa; Muhterem Fet­hullah Gülen Hocaefendi'nin beni dost saymasıdır. Bu bana yeter.
  • Fetullah Gülen'in asıl işgal planı 'te İstanbul'da FEM Dersanesinin açılmasıyla başlamıştır. Çünkü FEM Dersanesi ve ondan sonra pıtrak gibi açılan dersaneler, Anadolu'nun en ücra köşelerinde, ilçelerinde IQ'su yüksek, en zeki talebeleri tespit etti. Bundan sene önce Pensilvanya'da bir kişi bana, 'ABD'de akademik çalışma yapan 2 bin kadar arkadaşımız var' dedi. Bunlar Türkiye'yi ileride yönetecek kadroları ABD'de, Avrupa'da yetiştiriyorlar.[1]
  • Ayasofya’nın cami olarak yeniden aslî hüviyetine kavuşması bizim neslimizin ideallerinden biriydi.[2]
    • 11 Temmuz tarihinde Star gazetesinde yayınlanan "Ayasofya… Ayasofya…" başlıklı köşe yazısından
  • Cumhur İttifakı olmasaydı, Ayasofya’yı cami yapma kararı, siyasî kaosun bir parçası haline getirilirdi.[3]
    • 25 Temmuz tarihinde Star gazetesinde yayınlanan "Ayasofya camii: Biz sevindik, birileri üzüldü…" başlıklı köşe yazısından
  • Türkiye artık inisiyatif alan, sahada gücünü kabul ettiren büyük devlettir[4]
    • 3 Ekim tarihinde Star gazetesinde yayınlanan "Ermenistan da FETÖ gibi aldandı" başlıklı köşe yazısından
  • Dünyanın hiçbir askerî darbesinde, askerî lise öğrenciliğinden itibaren yetiştirilen ve general rütbesine kadar kendilerini gizleyen bir yapılanma görülmedi. Burada şaşırtıcı olan şudur; o kadar Kemalist/laikçi hassasiyete rağmen bu gizlilik nasıl oluyor da Yüksek Askerî Şuralarda fark edilmiyor?[5]
    • 28 Kasım tarihinde Star gazetesinde yayınlanan "FETÖ'ye en büyük ceza…" başlıklı köşe yazısından

Kaynakça[değiştir]

İtiraf&#;ının kralısın H&#;seyin G&#;lerce

Haberin Devamı

FETULLAH  GÜLEN, BATI  MEDYASINDA NASIL ANILIYOR

BASIN Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yaptığı bir çalışmaya göre

Batı medyasında Fetullah Gülen için şunlar deniliyormuş:

Gönüllü sürgündeki imam

Tatlı dilli, ılımlı vaiz

Nüfuzlu muhalif.

Pensilvanya dağlarında yaşayan hasta ve yaşlı adam.

Dinler arası diyalog mesajı veren.

Ruhani lider, karizmatik din adamı.

*

Türkiye, Fetullah Gülen’i Batı’ya öyle bir anlatmalıdır ki

Batı medyasında Fetullah Gülen için

Sinsi bir teröristbaşı

Gözünü kırpmadan tanklarla insan ezdiren adam

Kendisine bağlı uyuyan hücreler oluşturmuş bir riyakâr.

Kamikaze ordusunun baş şefi

Jetlerle Meclis bombalatan şahıs

Haberin Devamı

Gizliliği ve aldatmayı temel metot haline getirmiş örgüt başı

Gibi nitelemeler yapılmalıdır.

HDP’NİN HAKKÂRİ  FİYASKOSUNUN 5 NEDENİ

BİR: Kendi tabanını ortak bir heyecan etrafında kenetleme özelliğini kaybetmesi

*

İKİ: Ne mesaj verdiği, ne önerdiği, ne istediği konusunda sergilediği muğlaklık

*

ÜÇ: Halka geleceğe dair hiçbir umut vermemesi

*

DÖRT: Hakkâri’nin ilçe yapılması gibi halkı yakından ilgilendiren bir konuyu bırakıp daha yüksek meselelere yoğunlaşması

*

BEŞ: Partinin kendi özgür iradesini PKK iradesine ezdiriyor olması

SATILACAK DİYE ZERRE KADAR ÜZÜLMEDİĞİM İKİ KURUM

TRT: Kamuya ait olduğunda kendisinden ne elde ettik ki Özele gittiğinde kaybımız olsun. Satın gitsin. Hiç değilse vergilerimizle finanse etmeyelim şunları.

*

Haberin Devamı

AKM: Çürüsün de yıkılsın diye orada öyle bekletileceğine satılsın. Belki bu şekilde yeniden hayatımıza dahil olur.

FETÖ’CÜLER ARTIK DEVLETE BÖYLE SIZACAK

BAKAN Veysel Eroğlu, “Bundan sonra çocuğu 5’ten aşağı olanı genel müdür yapmayacağım” demiş.

Ey FETÖ’cüler!

Hadi yine iyisiniz.

Devlete sızıp genel

müdür olmanız için yeni yol belli olmuş durumda.

*

Hadi!

Şimdiden başlayın çalışmaya.

MERCİMEK TEYZE

LİSE çağlarındaydım. Televizyona çıkar, mercimeğin faydalarını anlatırdı. Stoklardaki mercimek fazlasının eritilmesi için kendisine böyle bir görev verildiğine dair söylentilere rağmen annem onu çok ciddiye alır ve onun tariflerine göre mercimeğin çeşitli yemeklerini yapardı. Mercimek Teyze, bir keresinde “mercimekli baklava” tarifi bile vermişti, annem “O kadar da değil” demişti.


Vefat etmiş Prof. Ayşe Baysal Sanki uzaktaki bir akraba teyzeyi kaybetmiş gibi inceden bir burukluk kapladı her yanımı Türkiye’nin erken dönem diyetisyenine Allah’tan rahmet diliyorum.

#Ahmet Hakan#H&#;rriyet#Yazarlar

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

H&#;seyin G&#;lerce

H&#;seyin G&#;lerce

Zaman gazetesinde köşe yazarı, öğretmen, kitap yazarı yılında Edirne'nin Keşan ilçesinde doğdu. İlkokulu Enez'de, ortaokulu Keşan'da bitirdi. Edirne Öğretmen Okulu'nda okudu. İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünü bitirdi. İstanbul'da yıllarında Yeniden Milli Mücadele dergisinde ve Bayrak gazetesinde muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. Yalova Lisesi fizik öğretmenliği ve müdürlüğü ile Bursa Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde monash.pwan partisinden milletvekiligine aday oldu. Yazarlığın yanı sıra Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğinde de bulundu. Şuanda Zaman Gazetesinde yazarlık yapmaktadır.

Daha Fazla

H&#;seyin G&#;lerce

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam h&#;seyin g&#;lerce haberi bulunmuştur.

Kapatılan Zaman gazetesi yazarlarının yeniden yargılandığı davada tanıklar dinlendi

Kapatılan Zaman gazetesi yazarlarının yeniden yargılandığı davada tanıklar dinlendiKapatılan Zaman gazetesinin eski yazarları Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne'nin "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan aldıkları cezalar ile gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Mehmet Özdemir'in beraat kararının Yargıtay'da bozulmasının ardından görülen davada, tanıklar dinlendi. Duruşmada Şahin Alpay için tanıklık yapan Prof. Dr. Binnaz Toprak, "Herhangi bir darbeyi desteklemiş olması düşünülemez" dedi.

Gündem

Kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları yeniden hakim karşısına &#;ıktı

Kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları yeniden hakim karşısına &#;ıktıFetullahçı Terör Örgütü'nün kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi'nin eski yazarları Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne'nin "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan aldıkları cezalar ile gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Mehmet Özdemir'in beraat kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından ilk duruşma görüldü. Söz alan sanıklar beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan Mehmet Özdemir hakkında ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkardı.

Gündem

VIP dinlemede kodlama

VIP dinlemede kodlamaÇok sayıda siyasetçi, gazeteci ve iş adamını FETÖ adına dinledikleri gerekçesiyle sanıklara ceza yağdırılan ‘VIP Dinleme’ davasına ilişkin kararın gerekçesi tamamlandı

Gündem

S&#;zc&#; gazetesi iddianamesinde kritik detaylar

S&#;zc&#; gazetesi iddianamesinde kritik detaylarSözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, gazetede yer alan bazı yayınların FETÖ'nün amacına hizmet ettiği vurgulandı. İddianamede, bilirkişi raporlarına, ihbarcıların şikayetlerine ve gazete sahibinin mal varlığına ilişkin bilgilere de yer verildi.

Gündem

Meclisin FET&#; raporunda 'H' tespiti

Meclisin FET&#; raporunda 'H' tespitiFETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporunda 'H' tespiti. Bu durum örgütün ikiyüzlü, istismarcı ve pragmatist tavrının ilk örneklerinden biridir" "Gülen’in kayıtlardaki ismi 'Fethullah' değil 'Fetullah' olarak geçmektedir. 'Fethullah', 'Allah’ın fethi' demektir. Bu kullanımla, önce Türkiye’ye ardından da tüm dünyaya yayılacak 'fetih' hareketi için dini fenomen haline gelmenin hedeflendiği anlaşılmaktadır"

Siyaset

Son dakika: Zaman Gazetesi yazarlarına istenen ceza belli oldu!

Son dakika: Zaman Gazetesi yazarlarına istenen ceza belli oldu!Kapatılan "Zaman Gazetesi"nin eski yazarları Şahin Alpay, Ali Bulaç, Mümtazer Türköne, Ahmet T. Alkan, Nuriye Akman ve Mustafa Ünal ve Lale Sarıibrahimoğlu'nun aralarında bulunduğu 21'si tutuklu 30 kişi hakkında "Darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "Silahı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede adı geçen yazarların, yazılarında darbe mesajı verdikleri, hükümeti itibarsızlaştırmaya çalıştıkları iddia edildi. İddianamede örgütün ilk darbe mesajını Zaman gazetesinin yılı Kasım ayında "Kardeşlik Zamanı" başlıklı sloganıyla bir reklam afişi hazırlatarak tabanına verdiği belirtildi.

Gündem

‘G&#;len’in Hitler ile &#;ok benzer yanı var’

‘G&#;len’in Hitler ile &#;ok benzer yanı var’Gazeteci Hüseyin Gülerce, FETÖ çatı davasında tanık olarak dinlendi. Gülerce ifadesinde, “Gülen’in Hitler ile çok benzer yanı var. İstihbarat hastası, dinleme hastası. Herkesi dinletiyor, kayıt ve şantaj yaptırıyor” dedi

Gündem

HDP'li milletvekilleri meclisi terketti

HDP'li milletvekilleri meclisi terkettiFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda, Komisyon Başkanı Reşat Petek ile HDP milletvekilleri arasında "Söz talebi" ile ilgili tartışma yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine, HDP milletvekilleri salonu terk etti.

Siyaset

TBMM’de yoğun hafta

TBMM’de yoğun haftaMeclis, bu hafta önemli konularda mesai yapacak. TBMM Genel Kurulu, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz için önemli bir yasal düzenlemeye imza atacak.

Siyaset

Darbe Komisyonu ‘enişte’yi dinleyecek

Darbe Komisyonu ‘enişte’yi dinleyecekPolis Akademisi Başkan Yardımcısı, Darbe Komisyonu’nda FETÖ’yü deşifre eden çok gizli bir belgeye ulaştıklarını açıkladı. Komisyon Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Darbeyi eniştemden öğrendim’ sözleriyle gündeme gelen enişte Ziya İlgen’i de davet edecek

Siyaset

Darbe komisyonundan s&#;rpriz karar

Darbe komisyonundan s&#;rpriz kararTBMM Darbeyi Araştırma Komisyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, eski Genelkurmay Başkanları ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Alexandr Gudini, CHP ve MHP liderlerini dinleme kararı aldı.

Siyaset

FET&#; komisyonu tartışmayla başladı

FET&#; komisyonu tartışmayla başladıTBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu çalışmalarına tartışmayla başlarken, Ak Parti’den FETÖ lideri Fethullah Gülen’in dinlenmesi önerisi geldi. Bu talebe CHP de destek verdi

Siyaset

AK Partili Bayram G&#;len'in dinlenmesini &#;nerdi

AK Partili Bayram G&#;len'in dinlenmesini &#;nerdiFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti  Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında ikinci toplantısını yaptı. Toplantıda Ak Partili Serkan Bayram terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in dinlenmesini önerdi.

Gündem

'Telekulak' davasında 31 sanığa tahliye yok

'Telekulak' davasında 31 sanığa tahliye yokSiyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi  usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt  Atayün'ün de arasında bulunduğu kişinin yargılandığı davada tutuklu 31 sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Gündem

Para trafiğini hatırlayamadı

Para trafiğini hatırlayamadıGözaltına alınan Gülen’in kara kutusu Alaaddin Kaya, ifadesinde kendisi üzerinden gerçekleştirilen milyonluk şüpheli para transferlerini açıklayamadı. Kaya, ‘Arşivimi kontrol etmem lazım’ dedi

Gündem

H&#;seyin G&#;lerce’nin kızı tahliye oldu!

H&#;seyin G&#;lerce’nin kızı tahliye oldu!Geçtiğimiz Çarşamba günü FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Hüseyin Gülerce'nin kızı Elif Yıldız tahliye monash.pwÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz Çarşamba günü tutuklanan Hüseyin Gülerce'nin kızı Elif Yıldız tahliye oldu.

Gündem

Hüseyin Gülerce Kimdir? Star Gazetesi Köşe Yazarı Yazarı Hüseyin Gülerce'nin Hayatı

Hüseyin Gülerce Kimdir?

Hüseyin Gülerce, ilk ve ortaokulu Edirne de okudu. Daha sonra Edirne öğretmen okulunda eğitimini tamamladı. Lisana eğitimini almak için İstanbul’a gitmeye karar verdi ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik – Matematik Bölümünden mezun oldu.

Hüseyin Gülerce Hayatı ve Kariyeri

Hüseyin Gülerce, üniversitede henüz lisans eğitimini alırken okuduğu bölümden farklı olarak yeni Milli Mücadele Dergisi ve Bayrak Gazetesi’nde muhabirlik yapmaya başladı. Bunun yanı sıra köşe yazarlığı görevinde de bulundu.

Hüseyin Gülerce, eğitimini bitirdikten sonra Yalova’da öğretmenlik yaparken, aynı zamanda Bursa'da müdür yardımcılığı görevinde bulundu.

Siyasete ilgisiz kalamayan Gülerce, dönemin güçlü partisi olan Anavatan Partisi’nden yılında Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

hüseyin gülerce gazeteci

Cemaate yakınlığı ile bilinen Gülerce, Zaman Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi. Bir dönem burada görev aldıktan sonra Zaman Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Türkiye’nin kaderini değiştiren 17 – 25 Aralık rüşvet soruşturmasında çevrelerce hükumetin yanında durması sebebiyle çok eleştirildi.

Özellikle Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen’i Aralık operasyonlarından sonra görüş olarak desteklememesi sonucunda 26 Ağustos ’ ten itibaren yazıları Zaman Gazetesi’nde yayınlanmadı.

Yaşanan bu olaylar üzerine yılında Zaman Gazetesi’nden istifa etti. yılında ise Osman Gökçek’in sahip olduğu Beyaz Tv'ye geçerek burada programlarda yorumcu olarak görev aldı. Hüseyin Gülerce, kariyerine Beyaz Tv'de yorumculuk yaparak, Star Gazetesi'nde ise köşe yazarlığı yaparak devam etmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır