kekik yağı boyun ağrısına iyi gelirmi / Kulunç Ağrısını Geçiren 7 Bitkisel Yağ - Nefis Yemek Tarifleri

Kekik Yağı Boyun Ağrısına Iyi Gelirmi

kekik yağı boyun ağrısına iyi gelirmi

Kekik Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Kekik Yağının Az Bilinen Faydaları

Kekik Yağının Faydaları Nelerdir?

Kekikten soğuk sıkma yöntemleriyle elde edilen yağ, kekik yağı olarak isimlendiriliyor. Vücudun solunum yollarını açıcı özelliğinin yanı sıra, rahatlatma etkisi de bulunur.

Kekik yağı, vücutta bulunan toksinlerin dışarıya atılmasını sağlar. Bu özelliği ile vücut içerisinde kanser oluşmasını önleyici görev görür. Kanser varsa, vücutta yayılma hızını düşürür.

Soğuk algınlığı tedavisinde kekik yağı tercih edilebilir. Özellikle, boğazda ortaya çıkan enfeksiyon ve diğer solunum yolu sorunlarında, kekik yağı tercihler arasında yer alır.

Kekik yağının özelliklerinden birisi de stres azaltıcı etkisinin olmasıdır. Bu sayede vücudun daha işlevli hale gelmesini sağlar. Rahatlatıcı özelliği bulunur.

Kekik yağının bağışıklık sisteminin güçlendiren etkisi bulunur. Vücudun dayanıklı olmasına yardımcı olur. Hastalıklarla karşı mücadele gücü, kekik yağı tüketimi sonrası artış gösterebilir.

Kekik yağını koklamak bile, psikolojik anlamda rahatlama sağlama yöntemlerinden birisidir. Uzmanlar, kekik yağı kokusunun beyinde mutluluk hormonlarını tetiklediğini belirtirler.

Vücudun herhangi bir yerinde meydana gelmiş yaraların iyileştirilmesi için kekik yağı tercih edilebilir. Kekik yağının, yaraları hızlı şekilde iyileştirme etkisi olduğu belirtilir.

Kekik Yağı Neye İyi Gelir?

Kekik yağı, eski toplumlarda alternatif tıpta sağlığa yararları nedeniyle kullanılmıştır. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan kekik yağı, uzmanların önerdikleri bitki ağları gurubunda yer alıyor.

Sindirimi Kolaylaştırıyor

Kekik yağı, sindirim sisteminde rahatlama sağlar. Ağır yemekler yendiğinde oluşan hazımsızlık ve gaz problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Bağırsakların işlevlerini yerine getirebilmelerine destek olur.

Kalp Sağlığını Korur

Kekik yağı, kan damarlarının açılmasına yardımcıdır. Kanın daha kolay dolaşması yönünde etkileri bulunur. Kalp sağlığını korur. Kalp krizi, felç ve inme risklerini azaltıcı faydaları bulunur.

Göz Sağlığına Faydalıdır

Kekik yağı, görme bozuklukları sorunlarına çözüm olabilir. Gözde oluşan göz tansiyonu, göz kuruluğu gibi problemlerin yok edilmesini sağlayabilir.

Kekik Yağının Az Bilinen Faydaları

Kekik yağı, çok eksi tarihlerden bu yana kullanılmasına rağmen, faydalarının bir kısmı tam olarak bilinmemektedir. Son dönemlerde yapılan çalışmalarla ortaya çıkarılan yararları, halk tarafından az bilinmektedir.

Kekik yağının az bilinen faydalarından biri, ağız ve diş sağlığı problemlerinin çözmeye yardımcı olabilmesidir. Ağızda oluşan mikropların yok edilmesi ve dişlerde meydana gelen problemlerin giderilmesi konusunda kekik yağı tercih edilebilir.

Ev ortamında eşyalara zarar veren haşerelerin yanı sıra, sıklıkla vücuda saldıran sineklerin kovulması konusunda kekik yağı kullanılabilir. Sprey şeklinde bir kutu içerisi suyla doldurulup, içerisine 15 damla kekik yağı damlatarak, çözüm bulunabilir.

Ağrı giderici etkilere sahiptir. Kekik yağı genellikle kaslarda ağrıları giderme özelliğiyle bilinir. Bununla beraber, kekik yağının baş ağrılarını kısa sürede geçirici etkileri olduğu biliniyor.

Kekik Yağı Nasıl Kullanılmalı?

Kekik yağının kullanmanın birçok yolu bulunuyor. Ağız yoluyla direkt olarak tüketilebilir. Yine isteyenler, kekik yağını, yemeklerin içerisine ekleyerek hem daha iyi tat alabilirler, hem fayda sağlayabilirler.

Kekik yağı cilt üzerinde harici olarak kullanılabilir. Bunun için uzmanların belirttikleri diğer yağlarla karıştırılıp kullanılabilirler. Kekik yağı, genellikle cilt üzerinde harici olarak ve yemeklerde kullanılarak tüketilir. Direkt ağız yoluyla tüketimi pek az önerilebilir.

Kekik Yağı Zayıflamaya Yardımcı Olur mu?

Kekik yağıyla merak edilen konulardan birisi de zayıflatma etkisinin olup olmadığına yöneliktir. Uzmanlara göre kekik yağının yağ yakıcı etkisi bulunmaz. Ancak kekik yağının, sindirim sistemini düzenli şekilde çalıştırdığı belirtilir.

Bu nedenle, özellikle spor yapan kişilerde kekik yağı tüketiminin zayıflamaya yardımcı olabileceği belirtilmiştir. Kekik yağı, zayıflamaya yönelik kullanılmak isteniyorsa, mutlaka uzmanlardan yardım alınmalıdır.

Kekik Yağı Yan Etkileri Neler?

Ürünlerin tamamında olduğu üzere, kekik yağında aşırı veya bilinçsiz tüketim yan etkiler gösterebilir. Görülen yan etkiler, genelleyici değildir ve birçok kişide bunlara rastlanılmaz. Hassas bünyeli kişilerde, hamilelerde, emziren annelerde, çocuklarda ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerde kekik yağı, rahatsızlık verebilir.

Fazla tüketimi karın ağrısına ve mide problemlerine neden olabilir. Yine baş ağrıları aşırı tüketimden dolayı meydana gelebilir.

Öksürük, kekik yağının fazla kullanımından dolayı ortaya çıkan yan etkiler arasında yer alır. Tüketimden önce bilgi alınmalıdır.

Boyun fıtığına iyi gelen doğal çözümler: Evde boyun fıtığı ağrısına iyi gelen hareketler, bitkiler ve yağlar

Boyunda fıtık olduğu çoğunlukla boyun tutulması ve boyunda oluşan ağrılarla anlaşılmaktadır. Bu ağrılar sırta, omza ve kollara vurmaktadır. Fıtık ilerledikçe ağrılar da artmaktadır. Art arta boyunda tutulmalar oluyorsa ve geçmeyen boyun ağrıları varsa boynunuzda fıtık olabilir. Bunun teşhisi için uzman bir doktorla görüşebilirsiniz. Genellikle boyun fıtığının kesin teşhisi için MR çekilmektedir. Boyun fıtığı ilerleyebilen bir hastalıktır.

İlerledikçe kişiye çok daha zor anlar yaşatan ve geçmeyen ağrılarla gündelik yaşam kalitesini olumsuz etkileyen boyun fıtığı ilerlemeden tedavi edilmelidir. Boyun fıtığı tedavisi için çeşitli yöntemler vardır. Ancak çok ilerlediğinde son çare olarak doktorla ameliyat önerebilmektedir. Çoğunlukla boyun fıtığı ameliyatını kimse olmak istemez. O yüzden daha dikkatli bir yaşam, fizik tedavi ve evde uygulayacağınız yöntemlerle boyun fıtığının etkilerini hafifletmeniz mümkündür. Fıtık bir kere oluştuğunda tamamen geçmesi pek mümkün olmamaktadır. Ancak en azında ağrılar ve olumsuz etkileri azaltılabilir.

Boyun fıtığı boyna, sırta ve kollara verdiği ağrılarla kendisini belli eder. İlerlediğinde kollarda uyuşmaya bile neden olan boyun fıtığı çok fazla vakit geçirilmeden tedavi edilmelidir. Boyun fıtığı tedavisi için evde uygulanabilecek yöntemler vardır. Bunun dışında stresten uzak durmakta boyun fıtığına iyi gelecektir. Çünkü stres altında kalmak boynun kasılmasına ve açısının zaman içinde bozularak fıtığın oluşmasına neden olabilir.

Boyun fıtığı belirtileri hissettiğinizde kesin teşhis için mutlaka uzman bir doktorla görüşün. Bu içeriğimizde sizler için boyun fıtığına iyi gelen doğal çözümler: evde boyun fıtığı ağrısına iyi gelen hareketler, bitkiler ve yağlar hakkında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte boyun fıtığı ile ilgili tüm merak edilenler…

Boyun Fıtığı Evde Nasıl Geçer?

Kişinin gündelik yaşamını olumsuz etkileyen boyun fıtığı için evde uygulanabilecek yöntemler vardır. Peki boyun fıtığı evde nasıl geçer? Evinizde boyun fıtığı için sıcak ya da soğuk terapi uygulayabilirsiniz. Öncelikle buz torbasını fıtığın olduğu yere koyarak 10 ya da 15 dakika bekleterek ağrının geçmesini sağlayabilirsiniz. Bazen de benzer şekilde sıcak su torbası koyarak bekletebilirsiniz.

Boyun Fıtığına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Boyun fıtığına iyi gelen doğal yöntemler arasında; masaj, ağrı kremlerinin boyna uygulanması, sıcak, soğuk uygulama, ağrı kesici bitkisel tedavi ve boyna özel hareketler bulunmaktadır.

Boyun Fıtığına İyi Gelen Şeyler

Boyun fıtığına iyi gelen şeyler genel olarak ağrı kesici yöntemlerdir. Bunlardan biri melatonindir. Takviye almak fıtığa iyi gelmektedir. Ayrıca magnezyum takviyesi de ağrının kesilmesine yardımcı olur. Ağrı artarsa kas gevşetici ya da ağrı kesici kremlerden de destek alınabilir. Düzenli boyun egzersizi yapmak boyun fıtığını rahatlatır. Gerektiğinde fizik tedavi de boyun fıtığı için oldukça faydalıdır.

Boyun Fıtığına İyi Gelen Hareketler

Boyun fıtığına iyi gelen hareketler vardır. Ancak bunların doktor önerisiyle yapılması daha uygundur. Çünkü boyun omurilikle bağlantılı olduğu için oldukça tehlikeli bir bölgedir. Boyun bölgesinde oluşabilecek hasarlar ciddi olabilmektedir. Bu nedenle sıradan boyun hareketleri dışında özel egzersizlerin doktor kontrolünde yapılması daha doğrudur. Fizik tedavi uzmanları bu konuda yol gösterici olacaktır.

Boyun Fıtığına İyi Gelen Yağlar

Boyun fıtığına iyi gelen yağlar genel olarak ağrı kesici yağlardır. Bunun dışında boyun fıtığı için özel olan yağ adaçayı yağı ile susam yağının karışımıdır. Bunun boyna sürülmesi zaman içinde fıtığı rahatlatacaktır. Bu yağların boyna masaj yaparak uygulanması boynu daha fazla rahatlatacaktır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır