alkaralar facebook / Gönüller hep bir arada Ramazan Bayramınız kutlu olsun 🍭 | By Alkaralar Kuyumculuk

Alkaralar Facebook

alkaralar facebook

kaynağı değiştir]

Meclis içi[değiştir

alkaralar

  • kolektif bilinç hususunda boynum kıldan ince, 10 numara bir cemiyet.
    ancak, bireysel tahlilde sıkıntım var bunlarla. umarım aşarız.

  • (bkz: sadece gençlerbirliği bize yeter)

  • twitter adresleri aşağıdaki gibi olan gençlerbirliği taraftar topluluğu.
    seafoodplus.info

  • isminin doğrusunu kimsenin telaffuz edemediği arkadaşım sayesinde tanıştığım, duruşlarını, fikirlerini ve sloganlarını her türlü desteklediğim güzel insanlar topluluğu. ancak geçtiğimiz yaz bastırdıkları alkaralar tişörtlerinin hepsinin erkek lakost modeli olmasını, kadınlar için bir model yapmamalarını yadırgadım doğrusu.

  • stadın hangi tribününde takıldığını merak ettiğim grup. en az 1 seneliğine ankara'ya gideceğim için gençlerbirliği kombinesi alıp fener maçları hariç destek vermeyi düşünüyorum çünkü.

    edit : yalnız %50 zam yapmış ilhan başkan kombine fiyatlarına, hoş olmamış bu :/

  • seafoodplus.info adresindeki forum sitesi bundan sonra hizmet vermeyen, hayatına [seafoodplus.info://seafoodplus.info] adresinde devam eden oluşumdur.

    düzeltme: seafoodplus.info sitesi tekrardan hizmete girmiştir.

  • ayrıca passolig'i bu sene boykot ederek maçlara gitmeyecek olan taraftar grubudur;

    twitter
    twitter

  • passolig boykotundan vazgeçmiş taraftar grubu. açıklama:

    yeni sezonda tribündeki akıbetimiz üzerine

    sezonu başlamak üzere iken, alkaralar olarak son birkaç haftamızı geçen yıl gerçekleştirilen passolig boykotu ve bu yıl nasıl bir tavırla devam edeceğimiz üzerine yoğun mesai ile harcadık. önce dar bir ekiple, sonra da çemberi genişleterek alkaralar ile bağı olan insanlarla bu meseleyi tartıştık. bir karar almaktan öte, alkaralar arasında bir temayül yoklaması gerçekleştirdik ve sonunda çıkan gerekçe ve çekincelerimizi aşağıda paylaşıyoruz:

    1. passolig özelinde ve ebilet genelinde gerçekleştirilmek istenen dönüşümün ticari ve politik gerekçeleri ve sonuçları ile ilgili geçtiğimiz yıla ait çekincelerimizin tamamı devam etmektedir. passolig, siyasi iktidarın, toplumsal muhalefetin güçlendiği alanların başında gelen tribünleri kontrol altına alma ve sterilleştirme çabasının bir ürünüdür ve bunu yandaş şirketlere rant sağlayarak gerçekleştirmektedir.

    2. geçen sezon başından itibaren, gençlerbirliği tribünlerinin öncülüğünü üstlendiği bir boykot ve mücadele sürecine girilmiş, boykotun başlangıçta kısmen başarılı olması neticesinde ebilet sistemi kamuoyunda sorgulanır hale gelmiştir. gençlerbirliği tribünlerinde neredeyse yüzde doksana varan niceliksel bir azalma gerçekleşmiştir. kamuoyundaki bu eleştirel tavra paralel olarak yürüyen hukuki mücadelede önemli adımlar katedilmiş olsa da (ki burada camiamızdan ve karakızıl'dan avukat renkdaşlarımızın emeklerine değinmek gerekir), gelinen şu aşamada davanın seyri açısından (yanılıyor olmayı çok istesek de) geleceğe umutla bakılmasına sebep olacak bir ilerleme ve potansiyel görülememektedir.

    3. geçen sezon geniş katılımlı olarak uygulanmaya başlanan boykot, ülke genelinde tribünlerin boş kalmasına yol açmış ve böylece de sistemin zararlarının kamuoyu önünde tartışılmasına zemin hazırlamıştır. fakat ilerleyen dönemlerde gerek liglerde iddialı konuma gelen takımlar gerek yeni stadyumu tamamlanan şehirler gerekse de yüksek meblağlar ile yapılan sansasyonel transferler ile boykot kırılmış, geriye sadece uygulamayı boykot eden gençlerbirliği taraftarları kalmıştır.

    4. kitlesel olarak bir tek gençlerbirliği tribünlerinde devam ettirilen bir boykotun reel anlamda bir sonuç ortaya çıkarmasının çok zor olduğu gerçeği ortadadır.

    5. uygulanmaya başlanan passolig sistemi, alkaralar'ı 13 yıldır ait olduğu tribünlerden koparmış, varlık sebebi olan ortak paydayı dolayısıyla da alkaralar etrafında bir araya gelen insanların birlikte hareket etme pratiklerini ortadan kaldırmıştır. bir arada olma kültürümüzü ve alışkanlıklarımızı temelden sarsmıştır.

    6. gelinen bu noktada, passolige karşı muhalefetini ilkesel olarak sürdürme kararına sahip olan taraftarlarımızın tutumuna saygı duymakla birlikte, orta ve uzun vadede (i) sadece gençlerbirliği taraftarları tarafından uygulanan boykotun ticari olarak uygulayıcı şirkete bir zararının olması, (ii) hukuk sisteminin iktidar tarafından ablukaya alındığı bir dönemde hukuki süreçten bir sonuç çıkması ve (iii) kaos ortamındaki parlamentonun yaklaşan erken seçimde bu sıkıntıya bir çözüm üretebilmesi mümkün gözükmemektedir.

    7. muhalifliği ve politik aktivistliği ile bilinen gençlerbirliği taraftarının, bu mümkün olmayan şartlar altında boykotu devam ettirip tribüne girmemesi, tüm bu muhalifliğin ve aktivistliğin "passolig karşıtlığı"na indirgenmesine, neticesinde de tribünde yılların birikimi olarak kazanılmış ve tribünü dönüştürme ve ülke gündemine ulaşabilme potansiyeline sahip girişimlerin ortadan yok olmasına sebep olacaktır. bununla birlikte, yokluğumuzda tribünlerde peyda olan ve gençlerbirliği taraftarlığının sivil ve bağımsız kimliğine birebir karşıt olan oluşumlar da, tribünleri daha fazla boş bırakmanın ne bizim ne de gençlerbirliği camiasının lehine bir durum olduğunun birebir kanıtıdır.

    8. varlık sebebimiz olan tribünlerden kendimizi bir yıl boyunca uzak tutmak, ilkesel olarak duruşumuzu göstermek adına faydalı bir eylem oldu. ancak gelinen noktada, yukarıdaki noktaları da göz önünde bulundurunca, bu sezon pratiklerimizi uyguladığımız mekanımıza, yani c blok'a geri dönmenin, takım için tezahüratlarımızı yükseltmenin ve sadece passolige değil, aynı zamanda diğer tüm toplumsal problemlere tribünden ses vermenin faydasının daha yüksek olduğunu düşünüyoruz.

    bu maddeler ışığında, boykota devam etme kararlığında olan taraftarlarımızın kararına saygı duyduğumuzu ve passolig karşıtı mücadelenin bileşenlerinden biri olmayı çeşitli kanallar üzerinden sürdüreceğimizi tekrar belirterek, yönetimin, yayıncı kuruluşun, passolig yöneticilerinin, siyasi iktidarın duymak istemediği sesimizi, alkaralar'ın sesini, bu sene yeniden c blok'tan duyuracağımızı ilan ediyoruz.

  • seafoodplus.info

  • bir youtube kanalı olan gençlerbirliği taraftar grubu. *

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir