cicirya pizzası / Login • Instagram

Cicirya Pizzası

cicirya pizzası

Do&#;as&#;, Koylar&#; ve Yerel Lezzetleriyle

Gökçeada Yeme & &#;çme Rehberiniz!

Çanakkale’nin &#;irin ilçesi Gökçeada Türkiye’nin en büyük adas&#;d&#;r. Saroz Körfezi’nin giri&#;inde konumlanan ada do&#;as&#;, tarihi geçmi&#;i ve farkl&#; kültür kal&#;nt&#;lar&#;yla size muhte&#;em bir güzellik sunar. Alternatif tatil yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.

Organik ürünlerle haz&#;rlanan yiyecekleri, do&#;a spor alanlar&#; ve konaklama tesisleriyle cennet gibi bir adad&#;r. Ola&#;anüstü do&#;a güzelli&#;inin yan&#; s&#;ra gastronomi yolculu&#;u da sunan Gökçeada, ba&#; bozumu mevsiminde çok talep gören bir tatil beldesidir. Nefis yemek seçenekleri ve Gökçeada &#;araplar&#; size tad&#; dama&#;&#;n&#;zda kalacak bir tatil f&#;rsat&#; sunmaya haz&#;r, peki siz ke&#;fetmeye ne dersiniz?

gökçeada gezilecek yerler

Gökçeada Nerededir? Nas&#;l Gidilir?

Gidenlerin çok be&#;endi&#;i ve tavsiye etti&#;i Gökçeada neresi diye merak ediyorsan&#;z yaz&#;m&#;z&#;n bu k&#;sm&#;n&#; dikkatlice okuyabilirsiniz:

  • Türkiye’nin kuzeybat&#;s&#;nda ve Marmara Bölgesi içinde yer alan Gökçeada, Çanakkale ilinin ada ilçesidir.
  • Yakla&#;&#;k ki&#;ilik nüfusa sahip olan bu güzel ada, karadan 10 km uzakl&#;ktad&#;r.
  • Gökçeada’n&#;n Çanakkale il merkezine olan uzakl&#;&#;&#; 70 km olup en yak&#;n kom&#;u ilçesi de Eceabat’t&#;r.
  • Türkiye’nin en büyük adas&#; olan Gökçeada’y&#; yürüyerek gezmeniz mümkün de&#;ildir. Çünkü görmek isteyece&#;iniz yerler, birbirinden uzak mesafelerde yer al&#;r.
  • E&#;er kendi arac&#;n&#;zla adaya geçerseniz daha konforlu bir tatil yapabilirsiniz.
  • &#;sterseniz adadaki araç kiralama, taksi ve toplu ta&#;&#;ma alternatiflerinden yararlanabilir ya da ada turlar&#;na kat&#;labilirsiniz.
  • Gökçeada’ya gelmek için feribot ve arabal&#; vapur seferlerini kullanman&#;z gerekir.
  • Çanakkale Liman&#;’ndan kalkan deniz otobüsü, Eceabat-Kabatepe Liman&#;’ndan kalkan feribot ve arabal&#; vapur seçenekleri sizi rahatça Gökçeada’ya ula&#;t&#;r&#;r.
  • Gökçeada’ya &#;stanbul’dan gelmek isterseniz Kabatepe Liman&#;, Anadolu taraf&#;ndan gelmek isterseniz Çanakkale Liman&#; ve Eceabat-Kabatepe Liman&#; en uygun geçi&#; güzergah&#;n&#; olu&#;turur.
  • Kabatepe’den binece&#;iniz feribot ile 80 dakikada Gökçeada’ya ula&#;&#;rs&#;n&#;z.
  • Gökçeada plajlar&#; ve koylar&#; sayesinde muhte&#;em bir tatil yapabilirsiniz.
gökçeada gezilecek yerler

Gökçeada’da Nerede Ne Yenir? Gidenlerin Çok Be&#;endi&#;i 7 Me&#;hur Mekan

Gökçeada kurabiye çe&#;itleri, sak&#;zl&#; muhallebisi, &#;araplar&#;, deniz mahsulleri ve lezzetli yemekleri ile size e&#;siz tatlar sunar. Farkl&#; damak zevklerine hitap eden restoranlar&#;, meyhaneleri, tavernalar&#; ve kahvehaneleri ile keyifli bir tatil geçirmenize imkân tan&#;r.

Gökçeada’n&#;n en çok tercih edilen mekanlar&#;n&#; &#;öyle s&#;ralamak mümkündür.

1) &#;mroz Poseidon Restaurant

&#;mroz Poseidon gün bat&#;m&#;n&#; keyifle izlerken muhte&#;em yiyeceklerin tad&#;na bakabilece&#;iniz bir restorand&#;r. Ola&#;anüstü güzel manzaras&#;na e&#;lik eden lezzetlerine doyamayacaks&#;n&#;z. Kayal&#;klar üzerine kurulan &#;mroz Poseidon’da romantik bir ak&#;am yeme&#;i yiyebilirsiniz. O&#;lak pirzolas&#;, bal&#;k çe&#;itleri, güveçte karides, ahtapot &#;zgaras&#; ve mükemmel mezeler e&#;li&#;inde manzaran&#;n keyfini ç&#;karabilirsiniz. Sabah kahvalt&#;s&#;n&#; burada yapmay&#; da tercih edebilirsiniz.

Adres: Belgüzar Han&#;m sok. No Yukar&#; Kaleköy, Gökçeada

&#;leti&#;im: 34 62

gökçeada imroz poseidon

2) Mustafa’n&#;n Kayfesi

Mustafa’n&#;n Kayfesi; sabah kahvalt&#;s&#; yapabilece&#;iniz, nefis ev yap&#;m&#; reçellerin tad&#;na bakabilece&#;iniz, koca ç&#;nar a&#;ac&#;n&#;n gölgesinde serinleyip çay ve kahve içebilece&#;iniz harika bir köy kahvesidir. Eski Rum köyü Kaleköy’ün meydan&#;nda yer alan mekân tost, patates k&#;zartmas&#;, damla sak&#;zl&#; muhallebi ve kahve servisi de yapar. Ada dutlar&#;ndan yapt&#;klar&#; ve kendi üretimleri olan do&#;al karadut &#;urubunun tad&#;na bakmay&#; ihmal etmeyin. Mekân&#;n zengin dergi ar&#;ivinden de yararlanarak keyifli bir zaman dilimi geçirebilirsiniz.

Adres: Kaleköy Kilisesi Meydan&#;, Ç&#;naralt&#;, Gökçeada

&#;leti&#;im: 20 63

mustafa'n&#;n kayfesi gökçeada

3) Avlu &#;mroz Meyhane

Avlu &#;mroz tipik bir Ege meyhanesidir. Ege’nin e&#;siz lezzetlerinin sunuldu&#;u meyhanede tahta kepenkler, mavi beyaz masa ve sandalyeler görürsünüz. Adan&#;n en gözde meyhaneleri aras&#;nda yer alan Avlu &#;mroz’da size birçok taze meze ve yiyecek sunulur. Be&#;endi yata&#;&#;nda o&#;lak, bal&#;k taramas&#; ve past&#;rmas&#;, uskumru lakerdas&#;, cevizli kabak borani ve &#;arap soslu güveçte sübye bunlardan sadece birkaç tanesidir.

Adres: Ç&#;narl&#; Mahallesi, Kadri Üçok Cad. No, Gökçeada

&#;leti&#;im: 37 82

avlu imroz meyhane gökçeada

4) To Steki Tis Angelikis Taverna

Tepeköy meydan&#;nda yer alan Angelikis Taverna lezzetli yemekleri ve doyurucu porsiyonlar&#; ile ünlüdür. Do&#;ma büyüme Gökçeada Tepeköy’lü olan Angeliki taraf&#;ndan i&#;letilen mekân, Yunan müzi&#;i e&#;li&#;inde lezzetli mezeler ve yemekler yiyebilece&#;iniz bir tavernad&#;r. O&#;lak tand&#;r, o&#;lak kapama, ahtapot &#;zgara, ada &#;rk&#; kuzu pirzola ve kuzu ci&#;eri ise en me&#;hur lezzetleri aras&#;nda yer al&#;r. Zeytinya&#;l&#; mezelerinin tad&#;na hayran kalacaks&#;n&#;z.

Adres: Tepeköy No: /A – Gökçeada

&#;leti&#;im: 0 34 27

to steki tis angelikis gökçeada

5) Madam’&#;n Yeri

Madam’&#;n Yeri, Gökçeada’n&#;n en bilindik mekanlar&#;ndan bir tanesi olup Zeytinli Köyünde yer al&#;r. Harika dibek kahvesi içebilece&#;iniz çok özel bir yerdir. Madam’&#;n Yeri nefis damla sak&#;zl&#; muhallebisi, dibek ve damla sak&#;zl&#; kahvesi ile ünlüdür. Dededen toruna geçen bu tarihi kahve, eski kahvehane ve dibek kahvesi kültürünü devam ettiren özel bir mekând&#;r. Dondurmas&#;n&#; mutlaka denemelisiniz.

Adres: Zeytinli Köyü, Gökçeada

madam&#;n yeri gökçeada

6) Soykan Çiftli&#;i

Soykan Restoran be&#; dönüm arazi üzerinde kurulu Soykan Çiftli&#;i’nin bir kö&#;esinde hizmet veren bir k&#;r restoran&#;d&#;r. Az say&#;da konuk kabul edebilen restoran&#;n köy kahvalt&#;s&#; me&#;hurdur. Kahvalt&#;da çiftlikte üretilen yumurtalar, ada peyniri ve ada bal&#; servis edilir. Gün içerisinde ise konuklara sadece ta&#; f&#;r&#;nda pi&#;irilen o&#;lak eti sunulur. Ö&#;len ve ak&#;am yeme&#;i olarak verilen o&#;lak etinin yan&#;nda pilav, domates, patl&#;can salatas&#; ve kabuklu patates de servis edilir. Restoranda ikram edilen limonata ve vi&#;ne suyu ev yap&#;m&#; olup yemekler için kullan&#;lan sebzeler ve o&#;lak çiftlikte yeti&#;tirilir.

Adres: Zeytinli Köy Yolu, Gökçeada

&#;leti&#;im: 55 74

soykan çiftli&#;i gökçeada

7) Eleni Restaurant

Kaleköy Limanda yer alan Eleni Restoran mavi beyaz renkleri ve ho&#; dekorasyonu ile çok be&#;enilen bir mekand&#;r. Bal&#;k ürünleri ve meze a&#;&#;rl&#;kl&#; menüye sahip olan Eleni Restoran’da 45 çe&#;it meze servis edilir. Adaya özgü otlarla yap&#;lan mezeler, avokadolu karides ve saganaki bu özel lezzetlerden birkaç tanesidir. Yemeklerde kullan&#;lan bal&#;k çe&#;itleri ve deniz ürünleri ise günlük olarak tutulan en taze ürünlerdir.

Adres: Kaleköy Liman – Gökçeada

&#;leti&#;im: 24 44

eleni restaurant gökçeada

Gökçeada Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Gökçeada gezilecek yerler listesi oldukça fazla olmakla beraber en çok talep gören yerleri &#;öyle s&#;ralamak mümkündür.

  • Zeytinli: Gökçeada &#;araplar&#;n&#;n tad&#;na bakmak ve en lezzetli sak&#;zl&#; muhallebiyi yemek için Zeytinli’ye gitmelisiniz. Bozulmam&#;&#; do&#;al dokusu ve eski Rum evleri ile hayran kalaca&#;&#;n&#;z bir yerdir.
  • Kaleköy: Pek çok güzel konaklama yerinin bulundu&#;u Kaleköy eski bir Rum köyüdür. Muhte&#;em do&#;as&#; ve manzaras&#;yla sizi büyüler. Bknz: Görsel
  • Tepeköy Ç&#;naralt&#;: Tepeköy’de bulunan ve ya&#;&#;nda olan bu ulu ç&#;nar a&#;ac&#;n&#; görmeden dönmemelisiniz. Bu nokta Gökçeada’y&#; ku&#;bak&#;&#;&#; görür. Alt&#; as&#;rl&#;k ç&#;nar a&#;ac&#;n&#;n alt&#;nda piknik keyfi yapabilirsiniz.
  • Y&#;ld&#;z Koy: Gökçeada’n&#;n en güzel koylar&#;ndan bir tanesi olan Y&#;ld&#;z Koy dal&#;&#; yapmak isteyenlerin u&#;rak yeridir. Yüzmenin, dal&#;&#; yapman&#;n ve muhte&#;em do&#;a manzaras&#;n&#;n keyfini ç&#;karabilirsiniz.
  • Sualt&#; Milli Park&#;: Gökçeada Türkiye’nin ilk sualt&#; park&#; olan Sualt&#; Milli Park&#;’na ev sahipli&#;i yapar. Buran&#;n güzelli&#;ini görmeden asla dönmemelisiniz. Sualt&#; Milli Park&#;, Kaleköy ile Kuzu Liman&#; aras&#;nda yer al&#;r ve içerisinde farkl&#; deniz türünü bar&#;nd&#;r&#;r.
  • Tuz Gölü: Kefalos ve Ayd&#;nc&#;k plajlar&#;n&#;n aras&#;nda bulunan gölün kayna&#;&#; sadece denizdir. Gölün suyu çekilince üzeri beyaz bir tuz tabakas&#; ile kaplan&#;r. Tuz Gölü’nün etraf&#;nda uçu&#;an flamingo ve di&#;er ku&#; türlerini izlemeye doyamayacaks&#;n&#;z.

Gökçeada size keyifli bir tatil sunabilecek pek çok alternatif aktiviteye sahiptir. Otel ve pansiyonlar&#;n&#;n yan&#; s&#;ra Gökçeada kamp alan&#; seçeneklerini de de&#;erlendirebilirsiniz!

gökçeada gezilecek yerler

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çanakkale’de Ne Yenir? En &#;yi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

Bozcaada’da Ne Yenir? Adan&#;n En Me&#;hur 10 Nefis Lezzet Dura&#;&#;

Assos’ta Ne Yenir? Antik Liman&#;n En &#;yi 10 Mekan&#; – Gezilecek Yerler

Türkiye’nin En &#;yi 15 Kamp Alan&#; – Ekonomik, Pratik ve Do&#;ayla &#;ç &#;çe!

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Me&#;hur Mekan

Cicirya (Gökçeada Çanakkale)

Yemek Tarifleri > Rum Yemekleri > Cicirya (Gökçeada Çanakkale) (3, defa yorumlandı, indirildi, yazdırıldı)



Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol





seafoodplus.info sitesinde bulunan 1, Bölümdeki, Yemek Tarifine
6,,, defa bakıldı.
Cicirya (Gökçeada Çanakkale) tarifi, Rum Yemekleri bölümüne ait bir tariftir.
Cicirya (Gökçeada Çanakkale) tarifi, 3, defa yorumlandı, indirildi ve yazdırıldı.











© MMV Mütevazı Lezzetler® TR Beşevler-ÇANKAYA Bütün Hakları Saklıdır

Gökçeada Mutfağı

Gökçeada mutfağı genelde Ege mutfağının izlerini taşıyor. Deniz ürünleri, kırmızı et, yabani otlar ve zeytinyağı kullanılan başlıca malzemeler.

Mevsimine göre taze balık çeşitlerinin dışında, ahtapot, kalamar, karides, istakoz, yengeç ve deniz kestanesi en çok kullanılan deniz ürünleri. Kılıç balığı adaya özgü bir tarifle zeytinyağında kızartılıyor.

Adanın tepeleri yabani kekikle dolu. Bu kekikle beslenen hayvanların etleri çok lezzetli oluyor. Gökçeada için kırmızı etin Türkiye'de en lezzetli ve bol olduğu yer diyebiliriz. Kuzu ve keçi etinden çeşitli yemekler yapılıyor. Ayrıca bol kekikle beslenen arıların ürünü kekik balı adaya özel tatlardan.

Cicirya Rumlara özgü bir çeşit peynirli pizza. Özel mayalı hamur hazırlandıktan sonra üstüne keçi peyniri, nane, kekik ve sütten oluşan harcı konup fırına atılıyor. Vişinada ve yanında sunulan kuşburnu kurabiyesi yine adaya özgü eski tatlardan. Sakızlı muhallebi Rum mutfağının olmazsa olmazlarında. Bunların hepsini Zeytinliköy'de tatmanız mümkün.

Mantı, gözleme, çiğ börek, avcı böreği, pide çeşitleri, döner ise Anadolu'dan gelenlerin adaya kattığı lezzetler. Lezzetli ada etiyle yapıldıkları için tatlarına doyum olmuyor. Adalı ev kadınlarının hazırladıkları mantıyı merkezde yine kendilerinin işlettikleri restoranlarda tatmanız mümkün.

RUM MUTFAĞINDAN TARİFLER
(Kaynak: Slow Food ve Gökçeada, Doç. Dr. H. Rıdvan Yurtseven )

Kurkuti
Buğdaylar değirmende özel bir şekilde kırılır.  Öğütülen buğday, et suyu, süt ve tuzla pişirilir.

Ahtapot Yahni
Önce ahtapot kısık ateşte haşlanır. Haşlanırken içine bir adet kabuğusoyulmamış sarmısak atılabilir. Haşlandıktan sonra parçalara bölünerektencereye konur ve üzerine biraz zeytinyağı dökülür. İsteğe göre biberve soğan ilave edilebilir. Üzerine biraz sıcak su konup hafif ateşte dakika pişirilir. Pişirildikten sonra daha lezzetli olması içinistenen miktarda şarap dökülüseafoodplus.infot normalde tuzlu olduğu için tuzuaz miktarda atmak gerekir. (Anlatan: Nasiye Dimitriyadis)

Koliva
Kutsal günlerimizde yapılan en çok sevdiğim tatlıdır. Buğdaykaynatılır, kaynayan buğday ezilmiş ceviz ve bademle karıştırılır. Dahasonra bu karışıma toz şeker de eklenir. Hepsi birbiriyle iyicekarıştırılır, koliva hazırdır. (Anlatan: İstelyanos Okumuş)

Badem tatlısı
İsim günü için hazırlanır.
Önce badem temizlenip kıyılır. 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağıkıyılmış badem ve 1 yumurta akı iyice karıştırılarak hamur halinegetirilir. Bu tatlı için özel kalıplar bulunmaktadır. Hamur bukalıplara yerleştirilir ve bastırılarak dişli çubuklar halindeçıkartılır. Yağlı tepsiye dizilerek ılık fırında üstü kızarıncaya kadarpişirilerek servise hazır hale gelir. Kimin isim günüyse onun evinde kutlama yapılır.(Anlatan: Yorgia Caro)

Gökçeada'ya Nasıl Gidilir?

Çanakkale’ye bağlı olan Gökçeada, Gelibolu Yarımadası’nın karşısında yer alıyor. Gökçeada’ya hava ve deniz yoluyla direkt ulaşım mümkün. Çanakkale ve Kabatepe’den hareket eden feribot seferleriyle adaya ulaşılabileceği gibi Ankara ve İstanbul’dan hareket eden uçuş seferleriyle Gökçeada Havaalanı’na varılabilir.

Şehirler arası otobüslerle gelecek olanlar Çanakkale’ye vardıklarında, Çanakkale - Gökçeada feribotuyla adaya geçebilirler. Kabatepe iskelesine ise Eceabat’tan minibüsle ulaşılabiliyor. Buradan da Kabatepe - Gökçeada feribotlarıyla adaya varılabilir.

Gökçeada Zeytinliköy Rum Köyü

Gökçeada'da Nereler Gezilir?

- Rum Köyleri (Bademli, Kaleköy, Zeytinliköy, Tepeköy, Dereköy)

- Tepeköy Çınaraltı.

- Tuz Gölü.

Sualtı Milli Parkı.

Peynir Kayalıkları.

- Kaya Mezarı.

Gökçeada'da Neler Yapılır?

- Adanın dokunulmamış koylarında denize girmek. 

- Dalış, kite surf ve rüzgar sörfü yapmak.

- Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada’yı, özel araç veya bisiklet ile gezmek. 

Adadaki restoran ve kafelerde kılıç balığı, cicirya, vişinada ve kuşburnu kurabiyesi gibi bölgeye has lezzetleri tatmak.

Gökçeada Bademli Köyü

Gökçeada'da Nerede Denize Girilir?

Genel olarak koyları ıssız ve dokunulmamış olan Gökçeada’da rüzgar çoğunlukla kuzeyden estiği için güney kıyılarında denize giriliyor. Başlıca Gökçeada Plajları:

- Aydıncık Plajı

- Laz Koyu

- Yuvalı Plajı

- Gizli Liman

- Yıldız Koy

- Marmaros

Gökçeada'ya Ne Zaman Gidilir?

Kışları nadir de olsa feribot seferlerinin aksayabildiği Gökçeada’nın nüfusu yazları artış gösteriyor. Deniz, kum, güneş keyfi için Haziran - Eylül ayları arasında tercih edilebilecek Gökçeada, yerel lezzetleri ve tarihi alanları için diğer sezonlarda da ziyaret edilebilir.

Gökçeada Aydıncık Plajı

Gökçeada'da Ne Yenir Ne İçilir?

Gökçeada, yaygın şekilde organik tarım yapılan ve köylerin yoğun bulunduğu bir nokta olduğundan doğal süt, peynir, zeytin, zeytinyağı, yumurta, kuzu ve keçi eti, meyve ve sebze çeşitleri her yerde bulunuyor.

Keçi peyniri ve özel mayalı hamurdan yapılan cicirya bir çeşit Rum pizzası. Yine Rumların özel vişneli meyve suyu olan vişinada ve kuşburnu kurabiyesi de tadılması gereken lezzetlerden.

Zeytincilik ve balıkçılık adanın önemli geçim kaynaklarından. Bu yüzden kılıç balığı başta olmak üzere pek çok balık ve deniz ürününü, doğal zeytin çeşitlerini tadabilmek mümkün. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir