özel bölgede sivilce nasıl geçer / Genital bölgede sivilce doğal çözüm, bitkisel tedavi - Sağlık Haberleri

Özel Bölgede Sivilce Nasıl Geçer

özel bölgede sivilce nasıl geçer

Vajina Bakımı Nedir?

Vajina bakımı son zamanlardaki en popüler uygulamalardan biridir. Cildimizin bakımsız kaldığında sorunlar yaşadığı gibi vajina bölgesi de bakımsız kaldığında türlü türlü sorunlar yaşayabilmektedir. Bu yüzden vajinada sivilce, genitalde sivilce ve diğer sorunları yaşamamak için vajina bakımı yaptırmaya ihtiyacımız var.  Vajina bakımı ile bir çok kadının istediği şey aslında cilde yapıldığı gibi temizleme, peeling, buhar ve maske işlemi yapılması. Bu işlemlerin hepsi vajina çevresine yani bikini bölgesine yapılabilir. Fakat bunda dikkat etmemiz gereken şey şu ki; yüzdeki cilt ile vajinadaki cildin farklı olduğu. Bu yüzden vajina bakımı için özel serum ve çeşitli peelingler gerektiğidir. Ayrıca bu bakım en çok karşılaşılan sorunlardan biri olan vajina bölgesinde kararma sorununa da çözüm olabilmektedir.

Genital Sivilce, Vajinada Kararma, Vajinada Sivilce Sorunlarına Veda Et!

Vajinada Sivilce Neden Çıkar?

Genital bölgede sivilce oluşması bir çok nedenden olabilir. Bazen de vajinada dış dudakta sivilce benzeri şişlik sorunları ile karşılabilirsiniz. Bunlar arasında tıraş olmak, yanlış veya zararlı duş jellerinin kullanılması, vajina temizleme ürünlerinde yanlış tercih, çok dar ve sıkı kıyafetler giyinmek, batık olan kıllar, genital bölgede jilet gibi ürünlerin kullanılması sayılabilir. Bunlara dikkat edilmediği sürece bir çok sorun ile karşılaşılabilir. Fakat bu sorunlar kalıcı değildir. Lily’s Studio’da profesyonel vajina bakımı ile sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Vajinada Dış Dudakta Sivilce Benzeri Şişlik

Vajinada dış dudakta sivilce benzeri şişlik; giriş bölgesi ve iç dudakların etrafında görülen şişliktir. Bunun sebebi HPV virüsü olabilir. Bunun haricinde iyi temizlenmemesi, dar kıyafetler giyilmesi, yanlış ürünlerin kullanılması da bir sebeptir. Eğer ileri gitmiş bir durum var ise hastanelerden uzman yardım alınabilir. Fakat çok büyük bir sorun yoksa stüdyomuzda uzmanlar tarafından en uygun vajina bakımı yöntemi ile bölge temizlenir. Bu gibi durumlarda gittiğiniz yerin profesyonel olması çok önemlidir. Amatör ellerde daha iyi sonuç beklerken daha kötü sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz..

Vajinal Bölgede Sivilceye Karşı Ne Yapılabilir?

Genital bölgede sivilce ile karşılaştığınız durumlarda şu şekilde yol izleyebilirsiniz. Öncelikle asla kendi başınıza patlatma, sıkma gibi işlemler yapmayınız. Bu durumlarda bölgeyi daha sivilceli ve sağlıksız bir duruma sokabilirsiniz. Öncelikle bölge bir uzman tarafından analiz edilmelidir. (Stüdyomuzda analizler tamamen ücretsiz olarak yapılmaktadir.) Eğer profesyonel vajina bakımı ile uygulama yapılabilecek bir bölge ise size neler yapılabileceği anlatılacaktır. Uzmanlarımız vajina bölgesinde sivilce ve diğer sorunlara karşı en doğru yolu size gösterecektir. İstediğiniz taktirde profesyonel vajina bakımı yapılarak bölgeye hiç bir zarar gelmeden en iyi sonucu almanız sağlanacaktır.

Elbette sadece ameliyatsız karın germe sağlamaz. Ameliyatsız karın germe dışında istediğiniz her bölgede incelme sağlayabilirsiniz. Bunlara örnek olarak: Bacak Sıkılaştırma, Selülit Bakımı, Popo kaldırma ve daha fazlası için sitemize bakabilirsiniz.

Kampanyalarımızı takip etmek, işlemlerimizi görmek ve çekilişlerimize katılmak için bizi Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

GENİTAL BÖLGEDE SİVİLCE

Vücudun her yerinde derinin kalınlığı, ifrazatı farklıdır. Ağız içi, göz içi gibi hassas ve kendine özgü “korunması” olan genital bölgede sivilce çıkmasının birçok sebebi olabiliyor.

İlk önce, florası gereği PH derecesi diğer vücut bölgelerinden çok farklıdır. Bu bölgede sivilce çıkması çok rahatsız edici olabilir.

 

Burada sivilce neden çıkar?

Sivilce, kıl köklerinin iltihabı demektir.

Genital bölgedeki tüylerin alınması sırasında, yapışkan bandın yanlış yöne çekilerek kılın kırılması sivilceye zemin hazırlar. Kılın batık olmasına yanlış ağda sebep olur. Ağda/epilasyon sonrası alkolsüz bir antiseptik losyon kullanılması gerekir. Sivilce oluşmasının sebeplerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Yanlış ağda yapılması

  • Epilasyon sonrası bölgenin hijyeninin yapılmaması

  • Sıkı iç giysiler, kirli iç giysiler, dar pantolon giymek

  • Hijyen olarak el sabunu kullanılması bölgeyi kurutur kılın batmasına yardım eder

 

Ne yapılabilir?

  • Ağdada kullandığınız bantların genişliği 5 cm’den fazla olmasın ve tek seferde geniş alanı almayın. Küçük alanlarda çekme işlemi yapmak kıl kırılmasını engeller.

  • Genital epilasyonu her ne şekilde yaparsanız yapın, -ister sir, ister ağda, ister lazer ile- işlem bittikten sonra bölgeye yatıştırıcı ve mikrop almasını önleyici bir ürün kullanın. Cosmed tüy azaltıcı serumlarda iltihap oluşumunu önleyici etken maddeler de vardır. Monoderma saf E Vitamini kapsüllerinden bölgedeki tahrişi yatıştırmak için kullanabilirsiniz.

  • Kalın tüyleriniz varsa ve epilasyon sonrası bölge kabuklanma sorunu yaşıyorsa, Raen Bitkisel kekik ve vücut masaj yağını, sivilcelenmeyi önlemek için epilasyonun üzerinden 24 saat geçtikten sonra uygulayabilirsiniz.

  • Genital temizlikte sabun kullanmayın tahrişe açık bir bölge yaparsınız

 

Ayşenur Yazıcı

Genital bölgede sivilce

Genital bölgede ortaya çıkan sivilceler çok nadir olmayan durumlardır. Bu ufak kabarıklıklar pek çok duruma bağlı olarak ortaya çıkabilir. Çoğu zaman oldukça rahatsız edici olsa da genelde çok ciddi bir problem değildir.

Genital bölgede ve vajina etrafında çıkan sivilceler şekil ve görünüş olarak vücudun diğer bölgelerinde çıkan sivilceler ile benzerlik gösterirler.

Her biri diğerinden farlıklıdır. Sivilceler ağrılı ya da ağrısız, parlak ya da mat renkli, iltihaplı ya da iltihapsız, tek başına ya da gruplar halinde, kaşıntılı ya da kaşıntısız, büyük ya da küçük olabilirler.

Nedenleri
Genital bölgede görülen sivilcelerin neye bağlı ortaya çıktığı çoğu zaman belli değildir. Ancak en sık karşılaşılan nedenler şunlardır:

1) Kontakt Dermatit
Kontakt dermatitler cildin herhangi bir alerjen ya da irite edici maddeyle teması sonucu ortaya çıkan durumlardır. Vajinal sivilce neden olabilecek olan sık karşılaşılan irritanlar şunlardır:

  • Duş jelleri
  • Losyon, pudra ve deodorantlar
  • Kokulu sabunlar
  • Çamaşır deterjanları
  • İçerisinde ilaç içeren losyon ya da jeller
  • Cinsel ilişkiyi kolaylaştıran kayganlaştırıcı jeller
  • Prezervatifler
  • Terleme
  • Özellikle renkli ve parfümlü hijyenik pedler
  • Sperm
  • İdrar

2) Follikülit
Vajinal sivilcelerin sık karşılaşılan bir diğer nedeni ise follikülit adı verilen durumdur. Bu genital bölgede yer alan kıl köklerinin iltihap ve enfeksiyonudur. Genel olarak bu duruma yol açan faktörler şunlardır.

  • Genital bölgenin jiletle traş edilmesi
  • İçeriye doğru büyüyen kıllar
  • Ciltte sürtünmeye neden olan dar kıyafetler
  • Ter ya da hijyenik ürünler nedeniyle tıkanan foliküller
  • Bakterilerin girmesine neden olan genital bölgedeki kesikler ya da yaralar
  • Hijyenik şartlarda yapılmayan ağda ya da kıl temizliği

3) Acne inversa
Hidradenitis suppurotiva adı da verilen bu durum kasık bölgesinde ve memelerin alt kısmındaki ter bezlerinin kronik iltihabına verilen isimdir.

Bu lezyonlar tekrarlayan şekilde iltihap biriktirir çoğu zaman ağrılıdır, kolay kolay iyileşmez ve nedbe dokusu bırakır.

Bu hastalığın genel popülasyonunda görülme oranının %4 civarında olduğu tahmin edilmektedir.

4) Molluscum contagiosum
Vajinal bölgede dahil olmak üzere vücudun her yerinde görülebilen bir bir viral enfeksiyondur.

Genelde küçük, ciltten kabarık beyaz ya da parlak kırmızı renkli Lezyonlar şeklinde kendini belli eder. Çoğu zaman ortası inci gibi beyaz ve hafif göçükdür.

İyileşmesi çoğu zaman 6-12 ay sürer nadiren dört yıla kadar uzayabilir.

Tedavi
Genital bölgede görülen sivilceler genelde tedavi gerektirmez ve kendiliğinden kaybolurlar.

Tedavide en önemli adım altta yatan nedenin tespit edilmesidir. Bunun için genital bölgede sivilceye neden olabilecek irritanlar ile temasının dikkatli bir şekilde sorgulanması gerekir.

En azından bir süre genital bölge ile teması olan deterjan ped gibi ürünlerden kaçınmak gerekir.

Belirtiler ortadan kaybolduktan sonra ürünler yeniden ama bu kez yavaş yavaş ve her seferinde tek bir ürün olmak üzere kullanılmaya başlanabilir.

Ortak kullanılan havuz sıcak su banyoları hamam sauna gibi yerlerden bir müddet uzak kalınmasında fayda vardır.

Genital bölge temizliği yapılırken kılların çıkış yönüne doğru traş edilmesi ve nemlendirmeden traş yapılmaması önemli olabilir.

Bakteri gelişimini kolaylaştıracağı için genital bölgede yağların kullanımından kaçınılmalıdır.

Genital bölgenin sıcak ve nemli olması bakteri ve diğer mikroorganizmaların büyümesi için ideal ortamı yaratır.

Genital bölge her gün ılık su ve beyaz sabun ile yıkanmalıdır.

Genelde Pamuklu çamaşırlar tercih edilmeli ısıyı ve nemi tutan Sen dediki çamaşırlardan kaçınılmalıdır.

Benzer şekilde dar kıyafetler de cildin nefes almasına engel olacağından önerilmez.

Genital bölgede görülen sivilcelerin sıkılması ve patlatılması bakterilerin ve neden olan enfeksiyonun yayılmasına neden olacağından önerilmez.

Ağrı ve kaşıntı varsa sıcak kompres yapılması şikayetleri rahatlatabilir.

Tüm bu önlemlere rağmen geçmeyen sivilceler varsa doktor muaynesi gereklidir.

Genel olarak genital bölgede görülen sivilceler kalıcı ise ve kendiliğinden kaybı olmuyorsa çok ağırdıysa çok büyüyorsa içleri iltahap doluysa yayılıyorsa mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır