işkur yurtdışı işçi alımı / İŞKUR 28 bin TL maaşla yurtdışına işçi gönderecek! İşte başvuru formu 2023

Işkur Yurtdışı Işçi Alımı

işkur yurtdışı işçi alımı

YURT DIŞI İŞ İLANLARI: Yurt dışı işçi alımı başvurusu iş için nereye, nasıl başvuru yapılır? (21 Kasım 2022 Pazartesi)

YURT DIŞI İŞ İLANLARI: Yurt dışı işçi alımı başvurusu iş için nereye, nasıl başvuru yapılır? 21 Kasım 2022 Pazartesi tarihli güncel ilanlar, yurt dışında çalışmak, iş için nereye başvuru yapmalıyım, Almanya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Norveç, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde çalışmak için başvuru nereden ve nasıl yapılır, yurt dışında çalışmak isteyenler nereye başvurmalı veya hangi yol yöntemi izlemelidir? 

Yurt dışı iş ilanları,başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan, genç ve yetişmiş nüfusu büyük olan ülkelerde son derece önem kazanan ilanlar olarak bilinir. Çünkü bu ülkelerin yetişmiş insan gücü kendi ülkelerinde iş bulmanın yanında daha güzel imkanlar ve daha yüksek oranda maaşlar için farklı arayışlar içine girebiliyor. 

YURT DIŞI İŞ İLANLARI 21 KASIM 202 GÜNCEL

Zengin ve refah seviysi yüksek ülkelerde iş arayışına giren insanları çok nadiren de olsa dünyanın geri kalmış ülkelerinden gelir. Çünkü buralarda yetişmiş insan sayısı çok az. Kendisini yetiştirebilmiş veya ülke kaynaklarını kullanarak iyi okullarda okumuş ve sonrasında iyi bir meslek sahibi olmuş istisna kişiler de ülkelerini bırakarak Avrupa ve Amerika kıtasındaki daha gelişmiş ülkelere başvuruda bulunabiliyor. Ancak dediğimiz gibi iş talebi daha çok Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden geliyor. 

Türkiye ve gelişmekte olan benzer ülkelerdeki genç ve yetişmiş nüfusun farkında olan zengin ve batılı ülkelerin işçi talebi de zaten bu bu ülkelere yönelik oluyor. 

Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Avrupa'da birçok ülke kalifiye işçi alımı yapıyor. İşçi alımıyapan ülkelerin başında ise İngiltere, Almanya, Danimarka, Hollanda, Kanada ve İsveç gibi ülkeler geliyor. 

Bu ülkelerde çalışmak isteyen birçok insan Afrika, Asya ve Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerinden her gün kaçak yollardan, binbir zorluğa rağmen Avrupa kapılarına dayanıyor.

Kaçak göçmenler arasından sınırları geçebilenler ise bu ülkelere komşu ülkelerde genellikle kamplara alınıyor, soruşturuluyor ve sonrasında bunlar arasından en kalifiye olanlar, dil bilenler ve batılıların deyimiyle işe yarayanlar mülteci statüsüne yükseltiliyor. 

Mülteci statüsüne yükselenler bir noktadan sonra bu ülkelerde çalışma hakkı elde ediyor ve burada kalıcı oluyor. 

Yurt dışı iş ilanları, işçi alımı, başvuru nereden ve nasıl yapılır, yurt dışında çalışmak isteyenler nereye başvurmalı veya hangi yol yöntemi izlemelidir?

 

Kaçak yollar dışında da bu ülkelere giderek çalışmak isteyenler oluyor elbette. Bu yöntemle gidenler genellikle çağın mesleklerinden birine sahip olanlardır. Genellikle doktor, mühendis, hemşire, yazılımcı veya buna benzer meslek sahipleri yasal yollardan bu ülkelere giderek iş arıyor. Bu meslek grubunda yer alanlar genellikle münferit olarak yani kendileri bizzat vize başvurularında bulunduktan sonra kabul edilmeleri halinde bu ülkelere yerleşiyor. 

YASAL YOLLARDAN İŞÇİ TALEBİ

Öte yandan işçi alımı yapan Avrupa ülkeleriile Kanada gibi ülkeler, bazen de Türkiye, Fas, Cezayir, Tunus gibi ülkelerden bizzat işçi talebinde bulunuyor. 

Peki, yurt dışı iş ilanları, işçi alımı, başvuru nereden ve nasıl yapılır, yurt dışında çalışmak isteyenler nereye başvurmalı veya hangi yol yöntemi izlemelidir? Yurt dışı iş için nereye başvuru yapmalıyımdiyorsanız tam adresindesiniz.

Yurt dışı iş ilanları veya işçi alımı genel olarak kurumlar üzerinden yürütülüyor. 

Türkiye'de yurt dışı işçi alımlarıyla ilgili olarak görevlendirilen ve yetkilendirilen kurum İŞKUR'dur. 

İŞKUR, yurt dışında yasal bir şekilde çalışmak isteyenlere ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. 

Elbette birçok yurt dışı kariyer şirketi de var; ancak onların yaptıkları alımlar genel olarak yüksek maaşlı meslek sahibi insanlara yöneliktir. Daha doğrusu, kişisel başvuru yaptıklarında zaten kabul edilebilecek kişiler bu şirketler üzerinden de başvuru yapabiliyor. 

İŞKUR üzerinden yapılan başvurular veya yurt dışı iş ilanları genel olarak yurt dışındaki şirketler aracılığıyla oluyor. 

Yurt dışında faaliyet gösteren Türk veya yabancı menşeili şirketler, talepleri doğrultusunda İŞKUR'dan işçi talebinde bulunuyor. 

İŞKUR ise yurt dışı çalışma veya işe yerleştirme departmanı üzerinden bu şirketlere işçi temin ediyor. 

YURTDIŞI İSTİHDAM HİZMETLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR

Yurt dışı ile ilgili iş ve işlemler, İl Müdürlükleri / Hizmet Merkezleri tarafından yerine getirilir.

İşverenlerin, İl Müdürlükleri / Hizmet Merkezleri ya da özel istihdam büroları kanalıyla veya kendilerinin doğrudan temin ettikleri işçilerle veya tayin ettikleri vekil arasında örneği Kurumca hazırlanan yurt dışı hizmet akdinin imzalanması ve İl Müdürlüklerine / Hizmet Merkezlerine onaylattırılması zorunludur. Bu hizmet akitlerindeki hükümler değiştirilemez. Ancak işveren, bu hizmet akdinde sayılan asgari haklar saklı kalmak kaydıyla işçinin götürüleceği ülkede geçerli olan çalışma koşulları ile ilgili bilgileri işçiye sunar.

Yurt dışı iş ilanları, işçi alımı, başvuru nereden ve nasıl yapılır

 

Kuruma intikal eden yurt dışı işgücü istemlerinin karşılanabilmesi için İl Müdürlükleri / Hizmet Merkezleri mevzuatta belirtilen usul ve esaslara aykırı olmamak kaydıyla gerekli tedbirleri almak konusunda yetkilidir.

YURTDIŞI İŞGÜCÜ İSTEMLERİ

İşveren, yurt dışı işgücü istemlerini Kurum kayıtlarından karşılamak veya yurt dışından aldıkları işlere kendi işçilerini götürmek ve sözleşmelerini onaylatmak için İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine başvurur.

YURT DIŞI İŞ İLANLARI SİTELERİ

Yurt dışı iş ilanları birçok sitede bulmak mümkün. Onlardan başlıcalarını sizler için derledik. Ancak bu sitelerdeki iş ilanlarını mutlaka İŞKUR üzerinden onaylatmanız gerekiyor. Mağdur duruma düşmemek için resmi kanallardan arayışınızı sürdürünüz.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx 

https://tr.jooble.org/SearchResult?rgns=Almanya 

https://www.kariyer.net/is-ilanlari/yurtdisi 


 

yurt dışı iş ilanlarıyurt dışı işçi alımı

Yurt dışı işçi alımı 2020! İşsiz olan veya daha iyi bir iş imkanı için arama yapan insanlar internette yurt dışı işçi alımı imkanlarını ve iş ilanlarını araştırıyor.

İŞKUR üzerinden personel alımı yapılacak ülkeler hangileri bir göz atalım; Almanya, Avusturya, Kuveyt, S. Arabistan, Libya, Irak yer alıyor. Peki ama İŞKUR’a başvuru nasıl yapılır? İŞKUR’dan iş nasıl bulunur? İŞKUR yurt dışı personel alımı için şartlar nelerdir?İŞKUR ilanları ile yurt dışına nasıl gidilir? İşte İŞKUR yurt dışı ilanları ile ilgili detaylar..

kur yurtdışı i̇ş i̇lanları

İş başvurusu için en azından bir lise mezunu olmak gerekiyor. Örnek olarak, Almanya makine ve bilgisayar mühendisi, elektrik elektronik personeli,
Avusturya mühendis, elektrikçi, makineci, çini döşemeci, hasta bakıcı, kaynakçı, talep ediyor. Almanya’da kazanç aylık 3 bin 700 euroyu bulabiliyor.. İŞKUR’da yayınlanan personel ilanları ile ilgili tüm detaylar her zaman İŞKUR’un sitesi üzerinde yer almaktadır. İşte İŞKUR yurt dışı personel alım başvuru şartları..

İŞKUR YURT DIŞI İLANLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

İş başvurusu için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Örnek olarak, Almanya makine ve bilgisayar mühendisi, elektrik elektronik personeli,
Avusturya mühendis, elektrikçi, makineci, çini döşemeci, hasta bakıcı, kaynakçı, talep ediyor. Almanya’da kazanç aylık 3 bin 700 euroyu bulabiliyor..

İŞKUR YURT DIŞI İL İLANLARI İLE HANGİ ÜLKELERE GİDİLİR?

İŞKUR personel ilanları ile birçok ülkeye gitme şansı mevcuttur. İŞKUR’da ilanı bulunan ülkeler sırasıyla; Almanya, Avusturya, Kuveyt, S. Arabistan, Libya ve Irak..

YURT DIŞINDA HANGİ MESLEK DALLARI ARANIYOR?

İŞKUR yurt dışı ilanlarında genel olarak kalifiye eleman aranıyor. Bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği gibi meslek dalları başı çekerken; elektrikçi, kaynakçı, inşaatçı gibi meslek dalları da bunların arasında bulunuyor..

İŞKUR YURT DIŞI İLANLARINA NEREDEN BAŞVURULUR?

İŞKUR’da yayınlanan personel ilanları ile ilgili tüm detaylar her zaman İŞKUR’un sitesi üzerinde yer almaktadır. Bir sonraki sayfadaki linke tıklayarak İŞKUR personel alım ilanlarını inceleyebilirsiniz..

İŞKUR YURT DIŞI İLANLARINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN.

URL Kopyalandı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir