sivilce lekeleri için krem kadınlar kulübü / En etkili ve en iyi leke giderici eczanedeki kremler 2023 - Güzellik Haberleri

Sivilce Lekeleri Için Krem Kadınlar Kulübü

sivilce lekeleri için krem kadınlar kulübü

Sivilceli Ciltler Sivilce,iz ve lekelere son ;)

İyi Günler

Sivilce,Leke ve İz onarımı programına hoşgeldiniz.Bu konuyu kendi içinde 3 bölüme ayırıyorum.
Konu Başlıkları;

1-Sivilce,
2-Sivilce izleri ve izler,
3-Lekeler,

Şimdi sıra geldi.Ben hangi bölüme uymalıyım.Arkadaşlar sivilceli ciltler sivilcelerini bitirmeden, iz ve leke uygulamalarına geçmemeli.Çünkü sivilceleri bakteriyel ve virüssel ise bu sivilcelerin yayılmasına ve cildin daha kötü olmasına neden olur.Sivilce izleri ve izler uygulamaları görecek arkadaşlar,sivilce tedavisini bitirdikten sonra uygulamalara başlayabilir.Leke tedavisi uygulamak isteyen arkadaşlar ise sivilceleri yoksa İz tedavisi ile başlayabilir.

1-SİVİLCE TEDAVİSİ
Sivilceler çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilir.Önceliğimiz oluşumu engellemek.Sivilceler herkeste farklı olabilir çünkü bunun birden fazla sebebi vardır.Örneğin;Ergenlik sivilcesi,Genetik,Bakteriyel vb. yapacagımız ilk iş SİVİLCE TÜRÜMÜZÜ belirlemek.Bunun nedeni ise tedavinin etkisini gösterebilmesi.Çünkü ciltler farklılık gösterebilir.Sivilceler farklı türlerde olabilir.Arkadaşınızda işe yarayan ürünler sizde işe yaramayabilir.

SİVİLCE Nasıl Oluşur?
1.1-)STRES:
Sivilcelerin başlıca sebeplerindendir.Stresten sivilce çıkarmı?
Bilimsel açıklaması;Hissedilen her duygu önce beynin belirli bölgeleri tarafından değerlendirilir ve burdan çıkan sonuç beynin en karışık bölgesi olan Hipotalamusa gönderilir.Hipotalamus algılanan bu uyarıyı kodlayarak, ilgili yerlere gerekli sinyali gönderir.Örneğin;İnsan öfkelenince, hipotalamus böbreküstü bezine gerekli mesajı gönderir.Böbreküstü bezi mesajı aldıktan sonra vücuda adrenalin ve noradrenalin denilen iki madde salgılar.Bu maddeler kişiye ya saldır yada kaç hissi verir.Sivilcelerle ne ilgisi var ?Yani İnsan (Öfke,Mücadele,Yarış,Baskı) altında vücudunda büyük bir kimyasal madde akışı ile karşılaşır.Buda sivilce oluşumuna neden olur.Çünkü damarlar daralır.Oksijen akımı azalır ve vücut istenilen sistemde çalışmaz.Yağ bezleri vb. bölümlerde düzen bozulur ve sivilce oluşur.Stres tek etken değildir ama başlıca sebeblerden biridir.Onun için Stresten uzak durmalıyız.Bu konu uzun oldugu için stresi yenmenin yolları ile ilgili başlıklar yazıyorum.İsteyen araştırsın veya bana ulaşsın.

Stresi Yenmenin Yolları;
*Kaslarda ve vücutta gevşeme.Neden gevşeme? Çünkü vücutta gevşeme ve stres aynı anda olamaz.
*Dogru Nefes alma:Nefes alma biçimi kişiden kişiye göre değişir.Yani kimi derin nefes alırken, kesik kesik nefes alanlarda vardır,Kısa nefes alanlarda vardır.Dogru nefes, sessiz ve derin olan nefestir.Çünkü derin nefes hariç diğerlerinde Akciger %100 çalışmaz ,vücudun her yerine oksijen ulaşmaz.Buda kişinin rahatlamasını engeller.Günde en az 40 dogru nefes alarak doğru nefes almayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.
*Gerginlik yaratan düşüncelerinizi kontrol altına almalısınız.Yani olaylara pozitif yaklaşmalısınız.Sürekli negatif olmak size ve başkalarıyla olan ilişkinize zarar verir.
*Kötü davranışlarınızı zamanla degiştirmelisiniz.Her kişinin ruh hali farklıdır.Yani sürekli agresif olan birinin vücudu sürekli kimyasal banyo yapar.Hormonlar fazla salgılandıgı için sadece sivilce oluşmaz başka sorunlarda ortaya çıkabilir.
*Zaman baskısını yenmek.Dikkat bir çok insan bu sıkıntıyı yaşamaktadır.Çünkü (Türkler için) genetiğimizde son güne bırakma alışkanlığı var :). Yani işlerinizi planlayıp zamanında yapmalısınız.Böylece zamanın baskısından kurtulabilirsiniz.Unutmayın! Boşa harcadığınız her an aslında hayatınızdır.
*Düzenli Uyku,
*Öfkenizi yenmek,
*Ve Düzenli Spor (Spor damarların bakımı ve genişlemesini saglar.Böylece Kan akışı artar.Hücreler dengeli ve daha iyi beslenir.Düzenli sporla daha saglıklı günler sizi bekliyor.

1.2-)BESLENME:
Her insanın boyu ve kilosu farklıdır.Bunun sebebi genetikte olabilir düzensiz veya sağlıklı beslenmede olabilir.Sivilce ile ilgisi ne? Sağlıksız beslenen vücut gerekli büyüme ve gelişmeyi gösteremez.Bu durum organlarınız ve hormonlarınızı dengesiz ve düzensiz çalışmasınına sebep olacaktır.Yani kanın temizlenmesi,yağ bezlerinin çalışması ,virüs ve bakterilerin atılması gibi sorunlar ortaya çıkabilir.Sonuç olarak sivilcelerinizin birden fazla sebebi olabilir.Bu yüzden sağlıklı beslenmeliyiz.Veya vücudun minimum (vitamin vb.)
ihtiyaçlarını karşılamalıyız.Yapılan araştırmalar yiyeceklerin sivilce olşumunu üzerinde etkisi olmadığını göstersede YAĞLI YEMEK VE SÜT ÜRÜNLERİNİ AZALTMALISINIZ.LEKELER İÇİNDE HİNDİSTAN CEVİZİNDEN UZAK DURUN.LEKE OLUŞUMUNU TETİKLİYOR.Elma,Havuç,Portakal,Limon ve Üzüm cilt yenilemesi için faydalı ürünlerdir.Zaten kullandıgınız ürünlerde bu meyvelerin özleri-asitleri yer almaktadır.

Yiyecek Türleri ve Asitleri;
*Sitrik Asit :Limonda bulunur.
*Tartarik Asit: Üzümde bulunur.
*Laktik Asit : Yoğurtta bulunur.
*Malik Asit : Elmada bulunur.
*Salisilik Asit :Birçok meyve ve sebzenin yapısında
*Ala (Alfa Lipoik Asitler):Ispanak, pazı, karnabahar, brokoli,kırmızı ette bulunurlar.
*Glikolik Asit: Şeker kamışında bulunur.

Peeling ürünleri (Hücre Yenileyiciler) bu asitleri içerir.Bu asitler cildin üst derisini ölü hücrelerden arındırır.Düzenli bir şekilde uygulanmaları sonucu PÜRÜZSÜZ BİR CİLT (Baby Face) sizi bekliyor. AHA asitleri aynı zamanda kan dolaşımını artırır ve yeni hücre gelişimini tetikler.Laktik Asit,Glikolik Asit,Salisilik Asit,Malik Asit peeling ürünlerinin vazgeçilmezleridir.En etkilileri ise glikolik asitli peeling ürünleridir.Yani evde bu yiyeceklerden doğal olarak maske yapıp yüzünüze uygulayabilirsiniz.En az 30dk sonra yüzünüzü temizleyip nemlendirici kullanmalısınız.

UYARI:SİVİLCELİ CİLTLER, SİVİLCE VE OLUŞUMU BİTMEDEN MASKE VE PEELİNG ÜRÜNLERİ KULLANMAMALIDIR.NEDENİ İLTİHAP VE BAKTERİ YAYILMASINA NEDEN OLABİLİRLER.

SU TÜKETİMİ:İnsan bedeninin 2/3’ü sudan oluşmaktadır.Yani su hayattır ve günde en az 2,5 lt su içilmelidir.
SU İÇMENİN ÖNEMİ:
*İdrarla zararlı maddelerin atılmasını sağlar,
*Sindirimde kolaylık sağlar ve mide asiti miktarını düzenler,
*Böbrek taşı oluşumunu önler,
*Tuz vb. yiyeceklerin fazlası zarardır.Su ise fazla alınarak bu zarardan koruma sağlar,
*Hücre ve kas dokularını güçlendirir,
*Vitamin,Karbonhidrat ve Proteinlerin kaslara taşınmasını sağlar,
*Cildin renk tonunu düzenler,parlak ve güzel görünmesini sağlar.

İDRARINIZ KOYU RENKLİ İSE AZ MİKTARDA SU KULLANIMINI AÇIK RENK İSE NORMAL OLDUĞUNU GÖSTERİR.


1.3-)GÜNEŞ:
Ozon tabakası delindiği için güneşin zararlı ışınları cilde direk etki etmektedir.Bunun içinde Sivilce, İz ve Leke tedavisi gören herkes MUTLAKA GÜNEŞ KORUYUCU KULLANMALIDIR.Ürün tavsiyesi alt kısımlarda yer alacaktır.

1.4-)TEMİZLİK:Günde en az 2 kere yüz temizlenmelidir.Sabah ve Akşam olarak.Haftada en az 1 kere yastık yüzünüzü değiştirmelisiniz.Cildiniz problemli ise havlunuz sadece size özel ve yumuşak bir yapıda olmalıdır.Ayrıca ellerinizi yüzünüz ve sivilcelerinizden uzak tutmalısınız.Haftada 2 kere banyo yapmalısınız.Yada bir tavaya su koyup yüzünüzü buhara tutmalısınız.Maskeler, banyo ve buhar banyosundan sonra yapılırsa daha faydalı olur çünkü gözenekleriniz açılmış ve cilt tamamen temizlenmiş olduğu için.Günlük temizleyici ürünler alt kısımlarda yer alacaktır.Ayrıca Banyo yaparken kaslarınızın gevşemesi ve rahatlamanızı sağlar.Geçici bir sürede olsa stresten uzak durmuş olursunuz.

1.5-)HORMONLAR:Vücutta androgen isimli hormon salgılanmaya başlayınca bu hormonla birlikte yağ bezleride büyür.Özelliklede ergenlik döneminde bu hormonun fazla salgılanmasıyla sivilce problemi ortaya çıkar.Ayrıca ay başı ve hamilelik döneminde oluşan sivilcelerde bu hormon yüzündendir.Ürün tavsiyesi alt kısımlarda yer alacaktır.

1.6-)YAĞ BEZLERİ:Yağ bezleri ne kadar fazla uyarılırsa vücutta daha fazla yağ salgılanmaya başlar.Biriken yağlar sivilce oluşumunu tetikler.Bu durum yağ düzenleyicilerle kontrol altına alınabilir.Ürün tavsiyesi alt kısımlarda yer alacaktır.

1.7-)İLTİHAP:Vücut bakterilerle karşılaştığında, bakterilere karşı savunma gösterir.. Bu sürece ilthaplanma adı verilir.Bu sivilceler büyük,ağrılı ve kolay yayılabilen sivilce türü olduğu için hem iç hemde dış kullanım için bir ürün gerekmektedir.İltihaplanma kişiden kişiye göre değişir, fakat araştırmalar iltihaplanmanın en çok bayanlarda meydana geldiğini göstermiştir.Normal sivilceler zamanla geçerken bu sivilceler yayılabilir, derin izler bırakabilir ve haftalarca yüzünüzde kalabilir.HEMEN TEDAVİYE BAŞLAMALISINIZ.

1.:cool:GENETİK:Anne ve Babanız geçmişte sivilce problemi yaşamışsa çocuklarında görülme ihtimalide yüksektir.

SİVİLCELERİN OLUŞUMUNU ÖĞRENDİK ŞİMDİ SİVİLCE TÜRÜMÜZÜ BELİRLEYİP TEDAVİMİZE BAŞLAYABİLİRİZ.

SİVİLCELER DERECELERİNE GÖRE;

Başlangıç Sivilceleri;Jel, losyon ve kremlerle tedavi edilir.
Orta Şiddetli Sivilceler;Üstten kullanım ilaçların yanı sıra, ağız yoluyla alınan tedaviler de uygulanır.

Sivilce tedavisinde, ağız yoluyla tedavi ne zaman gerekir?
- Yaygın sivilcelenme,
- Ağrılı ve büyük sivilcelerde,
- Sivilce sonrası koyu leke ve derin izlerin kalması.

Sivilce tedavi ilaçları, ilk 2-4 hafta kuruluk yaratabilir. Sivilceler artabilir. Zamanla cilt bu reaksiyonları göstermez.Ayrıca dıştan kullanım ilaçları (Krem,Jel,Losyon) etkisini en az 6 haftada gösterirken içten kullanım kişiden kişiye göre değişir ve daha kısa sürede etkisini gösterirler.Yağlı ciltler Losyon kullanırsa sonuçlar daha kısa sürede alınır.

Sivilce tedavileri cildi inceltir ve hassaslaştırır. Bu nedenle sivilce tedavilerinde güneş lekesi oluşma riski artar.Bunun için en az 30 Faktör güneş koruyucular kullanılmalıdır.
Ciltte kuruma meydana gelirse yağsız nemlendirici kullanılmalıdır.Yağlı kozmetikler, yağlı fondoten, yağlı krem ve yağlı güneşten koruyucular kullanılmamalıdır.Çünkü gözenekler tıkanabilir veya yağ miktarı artarak sivilce oluşumu tetiklenir.Şiddetli tahrişlerde tedavi süresi uzatılabilir veya sonlandırılabilir.Alerjik durumlarda doktorunuzla görüşülmelidir.
Sivilcelerle oynamak, sıkmak ya da kaşımak iz kalma ihtimalini arttırır. Mutlaka tedavi edilmesi gereken bir cilt hastalığıdır.
Bunun dışında cildin yumuşak bir sabunla yıkanması, hem yağlanmayı azaltır hem de tedaviye yardımcı olur. Fakat cildi çok fazla kurutan sabunlardan, temizleyicilerden uzak durmak gerekir. Çok fazla yıkamak cilde zarar verir. Bunun dışında, cildinizi tahriş edecek giysilerden kaçınmanız gerekir. Sivilcenin iyileşmesini yavaşlatan bir durumdur.


SİVİLCE TEDAVİSİ:

BAŞLANGIÇ SİVİLCELERİ İÇİN ;Sabah-Akşam Temizleyici Jel ve Akşam Losyon-Krem ve Haftada en az 1 Maske

1-) SABAH-AKŞAM
Jel ;*Neutrogena Visibly Clear Pembe Greyfurt Yüz Temizleme Jeli,
*Clean & Clear Advantage Sivilce Önleyici Günlük Yüz Temizleme Jeli,
*Garnier Aktif Saf & Temiz Tıkalı Göznek Karşıtı Jel Temizleyici,
*Nivea Visage Young Clean Deeper Günlük Derinlemesine Temizleme ve Peeling Jeli,
*Vichy Günlük Yüz Temizleme Jeli.

Ben Garnier Aktif Saf & Temiz ve Nivea ürünlerini temizleyici olarak kullandım.Bu 2 üründende memnun kaldım.Jel konusunda isteyen istedigini kullanabilir.Burda önemli olan içeriğidir.Yani asitler bu konu yukarıda anlatılmıştır.DİKKAT !!! içeriğinde saf Paraben bulunduran ürünler kansere yol açmaktadır.

2-)AKŞAM Sivilce oluşumunu önleyecek Yağlı ciltler Losyon ==> Cleosin T Kuru ve normal ciltler ==> Clindoxyl Jel kullanmalıdır.

Bu iki ürün kullanılmadan önce cildin temizlenmiş olması gerekir.Bu ürünler belli bir süre sonra cilt derisini inceltecektir.İsteyen sabah-akşam kullanabilir.Fazla kullandımda cilt derisi tahriş olur bu durumda tedaviyi 1er gün veya 2şer gün arayla yapmalısınız fakat her gün yüz temizleyici kullanmaya devam etmelisiniz.Ayrıca yaz ayları sadece akşamları kullanmalısınız.Sabah kullanımlarda kızarıklığa yol açabilir.

3-) TAHRİŞ VE KURUMA TÜM CİLTLER İÇİN; Bepanthen Krem Yağsız formul ve ucuz fiyatadır.Hücre yenileme ve hızlı bakım-onarım yapar.Bebekler dahil herkez kullanabilir.
VEYA DCL OIL FREE ULTRA LIGHT HYDRATOR Cildi yağlandırmadan nemlendiren ve üre içeren bu krem, yağlı ve akneye eğilimli ciltler için idealdir.Çok hafif ve şeffaf olduğundan makyaj altı kremi olarak da kullanılır.Fiyatı:100 tl üzeri


4-) GÜNEŞTEN KORUMA TÜM CİLTLER İÇİN; Solante Losyon SPF 50 + Pigmenta (Koyu Renkli Lekelere Karşı Güneş Koruyucu) Ciltteki koyu renkli lekelerin temel nedeni güneştir.
Solante Pigmenta Spf 50+ Güneş Koruyucu Losyon ,hem yeni leke oluşmasını hem mevcut lekelerin daha da koyulaşmasını önlerken bir taraftan da mevcut lekelerin giderilmesi için bilinen en güçlü etkilerden birini sunar. Bu benzersiz kombinasyon, ciltlerinde leke sorunu olan kişiler için özel olarak geliştirilmiştir.
Solante Losyon SPF 50 + Acnes Solante Acnes akneli ve akneye eğilimli olan ciltler için güneşten mümkün olan en geniş şekilde korunmasını sağlarken aknenin giderilmesinide destekler.Antimikrobiyal etki.Anti-Seboreik ve Anti-inflamatuar etki Anti-Aging / Antioksidan etki Ultra nemlendirici Matlaştırıcı etki

Kullanımları;Güneşe çıkmadan 15 dakika uygulanır.Çok yüksek derecede UVA ve UVB koruması SAĞLARLAR.

Yani Kullanım sıraları ; *Yüz Temizleme ==> Losyon ==> Gerekliyse nemlendirici ====> En son Güneş Koruyucu ==> Tavsiye edilmez ama Makyaj

NOT:Güneş koruyucularda nemlendirici var fakat aşırı tahriş ve kurumalarda yağsız nemlendiriciler kullanılabilir.Tahriş ve Kuruma yoksa
sadece güneş koruyucu yeterli olacaktır.Makyajsız yapamam diyenler için makyajıda ekledim fakat bu durum sivilce oluşumuna neden olabilir.Bu yüzden yağlı ürünler kullanmadan sade bir makyaj yapabilirsiniz.

2 güneş koruyucu yazdım nedeni ; Sivilcesi olanlar ilk önce Solante Losyon SPF 50 + Acnes ürününü kullanacaklar.Sivilce tedavisi bittikten sonra lekeleri varsa Solante Losyon SPF 50 + Pigmenta ürününü kullanmaya başlıyacaklar.


ORTA ŞİDDETLİ SİVİLCELER İÇİN;Yukarıdakilere ek olarak (Agız yoluyla alınan antibiyotikler). Kullandıgınız Jel,Losyon vb. ürünler etkisini en az 6 haftada gösterir.Bunu daha kısa sürede yapmak için.Ağız yoluyla alınan ilaçlar kullanarak yapabilirsiniz.Fakat bu ilaçlar riskli olduğu için kullanımlarına dikkat edilmelidir.

*Bu riskler nelerdir?
-Cildinizdeki yararlı bakteriler ölebilir,
-Mide,Bağırsak,Ciğer gibi organlarda sorunlar oluşabilir,
-(Bulantı vb.) ilaçlara ait yan etkiler başlayabilir.
-İlaç kullanımı bırakıldıktan sonra daha fazla sivilce oluşumu.

Arkadaşlar sivilce tedavisi için kullanmaya başladıgınız tüm ilaçlar başlangıçta DAHA FAZLA SİVİLCE OLUŞUMUNA NEDEN OLUR.BU DURUMDAN KORKMAYIN.ÇÜNKÜ KULLANDIGINIZ ÜRÜN ETKİSİNİ GÖSTERMİŞ VE CİLT İLTİHAPI KUSMAYA BAŞLAMIŞTIR.TEDAVİYİ YARIDA KESMEYİNİZ.İlaç kullanımı bırakıldıktan sonra daha fazla sivilce oluşabilir mi? Bu sorunun cevabı ne yazık ki EVET.Bunun nedeni ise bağışıklık sisteminizin ilaca karşı güçlenmesi ve ilacın etkisinin azalması.Olay biraz kimyasal ve uzun olduğu için anlatmıcam.Sizin yapmanız gerekenler;

1-)DÜZENLİ KULLANIM,
2-)İLACIN ETKİSİNİ GÖSTEREBİLMESİ İÇİN BOL SU İLE ALINMASI,
3-)DOKTOR TAVSİYESİ VE KONTROLÜNDE DOĞRU İLAÇ ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Ben Cleosin T ve Tetra Kapsül (Yeşil veya Mavi Kutuda) kullandım ve sonuç mükemmel.Cildim yağlı ve sivilce türüm Bakteriyel + Stres

Tetra Kapsül Kullanımı : 1. Kutu bittikten 2 hafta sonra 2. Kutu, 2. Kutu bittikten 3 hafta sonra 3. kutu, 4. kutu ise 3. kutu bittikten 1 ay sonra.Yani bu işlemle vücudumuzu ilactan koparmaya hazırlıyoruz.Tetra kapsül en fazla 4 kutu kullanılmalıdır.Mideye zarar verebilir.Doktor tavsiyesi 3 kutudur.Vücudumda herhangi bir sorun olmadıgı icin ben 4 kutu kullandım.

ANTİBİYOTİKLER kesinlikle doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.Kafanıza göre kullanmayın.Bir arkadaşınızda işe yarayan sizde işe yaramayabilir.Bunun nedeni sivilce türünün farklı olabilecegidir.Ayrıca bilinçsiz kullanım ölüm veya kalıcı hastalıklara neden olabilir.Mümkünse bu ilacları sürekli değil aralıklarla kullanmalısınız.


6 hafta sonra Sivilceleriniz tamamen bitmiş veya haftada 1-2 tane çıkmaya başladıysa; (NOT:6 hafta, kişiden kişiye göre değişebilir.Ben minimum süreyi yazdım.Bu süre aylarada uzanabilir.)


2-) SİVİLCE LEKESİ,DERİ VE İZ ONARIMI

Sivilce lekesi,leke,deri ve iz onarımı programına hoşgeldiniz.

Artık sivilcelerinizden kurtuldunuz veya haftada 1-2 tane sivilce çıkmaya devam ediyor.Şimdi sıra sivilceleriniz ve sivilce izlerinizden tamamen kurtulmaya geldi.

2.1-)YÜZ TEMİZLEME : Artık basit temizleyicilerden kurtulma ve hücre yenileyici,onarıcı (Peeling özelliği fazla) ürünler kullanmaya sıra geldi.

Not:Sivilce izleri,Sivilce,Leke ve izlerden kurtulmanın 2 yolu vardır.
Bunlar Lazer ve Peeling yaptırmaktır.Lazer ve Peeling tedavileride kendi aralarında etkilerine göre çeşitlere ayrılmaktadır.Konuyu uzatmak istemiyorum.İsteyenler bu tedaviyi özel hastanelerde yaptırabilirler bildiğim kadarıyla devlet hastanesinde peeling uygulamaları yok zaten olsada ücrete tabi tutulurdu.Özel hastanelerde Tedavi + Uygulama ücreti almaktadır.Örneğin ; Hangi hastaneye sorarsanız sorun size söyleyecekleri cevap şudur.Peeling fiyatları muayene olduktan sonra izlerin büyüklük-küçüklüklerine göre belirlenir derler ve minimum 8 seans derler.Seans başı Kocaeli'de 100-110 tl bu fiyat şehirlere göre değişebilir.Kocaeli Türkiye'nin sanayi şehri ve en pahalı şehirlerdendir yani diğer şehirlerde minimum 70 tlye kadar yapılabilir.Muayene + Peeling uygulamaları minimum 600 tldir. Kocaeli,İstanbul ve Bursa'da bu fiyat minimum 850 tldir.Ayrıca tedavi süresi yani her seans 3 haftada bir yapılacaktır.Bu süre cilt yapısına göre değişebilir veya tahriş vb. etkenlerle uzayabilir.Yani nerden bakarsak bakalım 6 ay zamana ihtiyacımız var.Her cildin kendini yenileme süresi vardır.Yani deri değiştirme.Bu süre 6 ayla başlar kişiye göre 1-2 yılda değişebilir.Sonuç olarak bizim tüm yaptıgımız bu işlemler deri değiştirmeyi tetiklemek ve olay süresini hızlandırmak.

Ben size evde peeling nasıl yapılır onu anlatıcam.

ÜRÜN 1: NeoStrata Foaming Glycolic Wash AHA 20 / Yüz Temizleyici Köpük

Açıklama :

Glikolik Asid (AHA) ve antioksidan Laktobionik Asid (PHA) ile formüle edilen bu temizleyici köpük, cildi Neostrata ürünlerini uygulamadan önce temizlemek ve hazırlamak amacı ile formüle edilmiştir. Düzenli kullanımı cildi derinlemesine temizlerken ince çizgi ve kırışıklıkları azaltmaya da yardımcı olabilir. Köpük formunda olması nedeni ile yağlı ve akneli ciltlerde temizlik için kullanıma uygundur.

Kullanım Şekli :

• Cildinizi ıslattıktan sonra elinize sıktığınız bir parça köpüğü yüzünüze uygulayıp daha sonra bol su ile temizleyiniz.
• Günlük olarak her zaman güneş koruyucu kullanılması da önerilir.

Glukonolakton (AHA);
Doğal olarak şeker kamışından elde edilir ve cilt üstünde bir çok olumlu etkiye sahiptir:
•Cildi yeniler, pürüzsüz ve yumuşak bir cilt yapısı oluşturur,
•Cilde üst düzeyde nem kazandırır,
•Kollajen yapıyı güçlendirerek çizgilerin azalmasına yardımcı olur,
•Ciltteki renk farklarını azaltır.


Laktobionik Asid (Yeni jenerasyon PHA);
Glikolik Asid ve Glukonolakton’dan sonra geliştirilen bir moleküldür. Yalnızca Neostrata ürünlerinde bulunur. Glikolik Asid ve Glukonolakton’un etkilerine ek faydaları yanında en hassas ciltler için bile uygundur.

•Çok hassas ciltlere dahi uygundur
•Kuvvetli bir antioksidandır, cildin yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur,
•Bilinen en güçlü nemlendirici maddedir,
•Peeling ya da laser sonrası kullanıldığında cildin iyileşmesini hızlandırır,
•Kuvvetli anti-aging faydaları vardır.

ÜRÜN 2:KK70:CL AHA REVITALIZING CREAM 8, 15, 20
DCL AHA ‘LI TEMİZLEME KREMİ 8, 15, 20
Kuru, kırışık ve pürüzlü ciltlerin etkin bir düzeyde nemlendirilmesi amacıyla kullanılan boya – parfüm içermeyen, glikolik asit içeren bir kremdir. Cilde bol nem sağlar. Kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur .Cildi sıkılaştırır ve daha pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olur. Sertleşmiş cilt kısımlarının yumuşatılması içinde iyi bir seçenektir. Kuru Normal ve karışık ciltler için uygundur. İlk kullanımda % 8 içeren krem formu, sonraki aşamalarda ise % 15 ve % 20 lik formları aşama aşama kullanılır.

KULLANIM:Her gün sabah-akşam NeoStrata Foaming Glycolic Wash AHA 20 / Yüz Temizleyici Köpük ile yüz temizlenir.Tahriş,Kızarıklık vb. durumlarda kullanımı bırakıp eski temizleyicinize geri dönün ve bu sürede yüzünüzü bol bol nemlendirip tahrişi yok ettikten sonra kullanıma başlayabilirsiniz.
Haftada 1-2 DCL AHA ‘LI TEMİZLEME KREMİ 8-15 banyodan sonra kullanılır.İlk defa kullanacaklar veya cildi hassas olanlar 8 le başlayabilir.Tahriş durumuna göre haftada 1 veya 2 kere kullanabilirsiniz.Kremi uyguladıktan sonra batma ve yanma olursa hemen yüzünüzü yıkayıp yukarıda belirttigim nemlendiricilerden birini kullanmalısınız.
Tahriş süresince peeling ürünlerini kesip yağsız nemlendirici kullanımını arttırınız cildiniz eski halini aldıgında peeling ürünlerine devam edebilirsiniz.NOT:peeling ürünlerini kullandıktan sonra Güneş koruyucu olmadan dışarıya çıkmayınız.Güneş lekeleri,kızarıklık vb. etkenlere neden olabilir.

2.2-)LOSYON:Aknicare Lotion 25 ml

% 11 TRIETILSITRAT - %2.3 ETILLINOLATE % 0.5 SALİSİLİK ASİD

• Alkol bazlı bu solüsyon hipersebore, komedonal ve inflamatuvar aknenin tedavisi için formüle edilmiştir.
• Orta ve şiddetli düzey inflamatuvar akne için kullanılır.
• Kendi kendisini sterilize edebilen özel başlığı ile geniş alanlarda da (sırt gibi) kolay kullanım sunar.
• Aknenin tüm patojenlerinde (sebore, hiperkeratinizasyon, PBA ve inflamasyon) etkindir. Özellikle 12. haftada sebumun %53 oranında baskılanmasını sağlar.
• Farklı ajanlar ile (örneğin glikolik asid, benzoil peroksid gibi) kombinasyona uygundur.
• Peeling uygulamalarının ara dönemlerinde özellikle kullanılması önerilir. ENERPEEL SA peeling solüsyonları ile kombinasyonu etkinliği artırır.

Kullanım Şekli

Cilt temizlendikten sonra günde 2 kez etkilenen tüm bölgelere uygulanır.

AKNICARE ÜRÜNLERİ İLE SİVİLCESİZ GÜNLER SİZİ BEKLEMEKTEDİR !

Özellikle yağlı ve akneye meyilli ciltler için tasarlanmış, oluşan sivilceleri öncesinden engellemeye ve oluşmuş olan sivilcelerinizi gidermeye yardımcı olan Aknicare ürünleri farklı formları ile kullanımınıza sunulmuştur. İçerisindeki etken maddelerin, yurt dışında yapılan çalışmalar ile, akneyi oluşturan faktörleri aynı anda ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu ispatlanmıştır.

2.3-)DAHA ÖNCE YUKARIDA BELİRTTİĞİM NEMLENDİRİCİ VE GÜNEŞ KORUYUCULAR.

KULLANIM SIRALARI : Akşam : NeoStrata Glycolic Wash ==> Aknicare Lotion 25 ml ==> NEMLENDİRİCİ
Sabah : NeoStrata Glycolic Wash ==> Aknicare Lotion 25 ml ==> GÜNEŞ KORUYUCU
Haftada 1-2 ==> Akşam : Banyo ==> DCL AHA REVITALIZING CREAM 8 ==> Yüz Temizle ==> NEMLENDİRİCİ
Tahrişte ==> Sabah :Yüz Temizle ==> Aknicare Lotion 25 ml ==> NEMLENDİRİCİ ==> GÜNEŞ KORUYUCU
Akşam :Yüz Temizle ==>NEMLENDİRİCİ


NOT:VERİLEN TÜM İLAÇ VE JELLERİN TAMAMI YÜZE UYGULANMALIDIR.GÖZ VE MUKUS BÖLGELERİ HARİÇ.GÖZE TEMASTA BOL SU İLE YIKAYIP EN KISA ZAMANDA DOKTORA BAŞVURUNUZ.CLEOSİN T,AKNICARE tüm yüze fazla bastırmadan 1 kere uygulanır.Sivilce üzerlerine 3 kere bastırılıp çekilir.Clindoxyl ise aşırı tahriş yapabilir bu kremde sadece sivilce ve sivilceli bölgelere uygulanır.

BU TEDAVİ SONUCUNDA LEKELER GEÇMİŞ VEYA BÜYÜK ÖLÇÜDE AÇILMIŞ OLACAKTIR.SON TEDAVİ TÜRÜ OLAN LEKE TEDAVİSİNE GEÇİYORUZ.




3-) LEKE TEDAVİSİ

Leke tedavisine hoşgeldiniz.

Halk dilinde 'ben' olarak bilinen lekeler lazer ve ameliyatla alınabilir.Bu benler zararlı veya yararlı olarak 2 ye ayrılıyor.Bildiğim kadarıyla sadece zararlı benler alınabilir.
Genetik lekeler veya benlere evde tedavi yapamayız.Bu leke ve benleri sivilce tedaviniz bittikten sonra kapatıcılarla geçici olarak yok edebilirsiniz.

Benim anlatacağım leke tedavisi (Sonradan oluşan ve Güneş lekeleridir.)

3.1 Leke nasıl oluşur?
- Kir birikmesi,
- Güneş,
- Alerjik,
- Genetik,

3.2 Nasıl geçirebilirim ?

Haftada en az 2 kere kil maskesi (Garnier 3ü 1arada veya Dermokil),
Her sabah düzenli olarak siyah nokta temizleyicilerle yüzü yıkama,
Solante Losyon SPF 50 + Pigmenta (Leke Giderici ve Onarımlı) Güneş koruyucu.


Limon ve Yogurt asitleri lekeler için etkilidir.

Artık sıralama yapmama gerek yok sanırım :) Lekeleriniz zamanla geçecektir. İnşallah faydalı olur.Eksiklerim olabilir siz ekleyin.

Stres konusunda MANEVİ HUZUR konusunu unutmuşum.Bu konuyuda siz araştırın.

Konu tamamen bana aittir.Sadece bu forumda paylaşıyorum.Benden habersiz paylaşılmasını istemiyorum.

En etkili ve en iyi leke giderici eczanedeki kremler 2023

En etkili ve en iyi leke giderici eczanedeki kremler 2023

Cildinizin bazı bölgelerinde zararlı güneş ışınları, sivilce izleri, yapılan yanlış bakım uygulamaları ya da daha birçok nedenden dolayı leke oluşabilir. Oluşan bu lekeleri bir dermatolog yardımıyla kısa sürede ortadan kaldırabilirsiniz. Peki en etkili ve iyi leke giderici eczanedeki kremler hangisi? Leke nasıl gider? Öğrenmek için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Günümüzde birçok kadının karşılaştığı cilt problemlerinin arasında cilt lekeleri listenin başında yer alıyor. Gündelik hayatta can sıkıcı olan bu durumu düzeltmek için adeta birbirinden farklı doğal ya da medikal yöntem denemişsinizdir. Ancak verimli bir sonuç alamadıysanız en doğru yol leke kremi kullanmak olacaktır. Uzman doktorunuzun kontrolünde kullanacağınız bir leke giderici ilaçlar kısa sürede bu sorunların üstesinden gelmenizi sağlayacak. Yapılan araştırmalar sonucunda kullanılan leke kremleri cilt leke problemini çözmede oldukça başarılı. Peki herkesin merak ettiği en iyi leke kremi hangisi? Sivilce sonrasında kalan lekeler nasıl gider? sorularının yanıtı haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz.

En iyi ve en etkili cildi soyan ve yenileyen eczanedeki kremler 2020İLİŞKİLİ HABEREn iyi ve en etkili cildi soyan ve yenileyen eczanedeki kremler 2020

EN İYİ VE ETKİLİ LEKE GİDERİCİ KREMLER 2023

  • 1- MADECASSOL KREM / 77,31TL

MADECASSOL KREM

MADECASSOL KREM

Madecassol krem, yalnızca eczanelerde satılan ve son günlerde adını sıkça duyduğumuz kremler arasındadır. İçerisinde bulunan Centella asiatica bitkisinin ham maddesi sayesinde cildi onaran, yenileyen, yaraları iyileştiren bir etkiye sahip bir medikal kremdir. Kullanmayan kişiler en az bir kere deneyip kendileri ne kadar faydalı olduğunu test edebilir. Herkesin evinde bulunması gereken bu krem hakkında detaylı araştırmamızı incelemek isterseniz tıklayabilirsiniz: MADECASSOL KREM

Madecassol krem ne işe yarar? Madecassol kremin kullanımı nasıl olur? Madecassol kremin fiyatıİLİŞKİLİ HABERMadecassol krem ne işe yarar? Madecassol kremin kullanımı nasıl olur? Madecassol kremin fiyatı

  • 2- EXPİGMENT KREM / 42,76 TL

EXPİGMENT KREM

EXPİGMENT KREM

Güneş lekeleri, iltihaplı sivilcelerden kalan lekeler, siyah nokta sonrasında oluşan renk eşitsizlikleri ya da daha birçok sebepten dolayı ciltte oluşan lekeleri giderecek adeta cildin renk tonunu eşitleyen Expigment krem, %4 ve %2 şeklinde formları vardır. Cildin hassasiyetine göre değişen bu krem en ağır lekeleri bile gidermede etkilidir. Expigment krem hakkında detaylı araştırmamızı incelemek isterseniz tıklayabilirsiniz: EXPİGMENT KREM

Expigment krem ne işe yarıyor? Expigment krem nasıl kullanılır? Expigment krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERExpigment krem ne işe yarıyor? Expigment krem nasıl kullanılır? Expigment krem fiyatı

  • 3- CONTRACTUBEX KREM / 215 TL

CONTRACTUBEX KREM

CONTRACTUBEX KREM

Yıllardır geçmeyen yaralara, ameliyat izlerine hatta en hasarlı dikiş izlerinize bile çözüm olacak Contractubex Jel, eczanelerde satılan ve kullanılmadan önce uzman doktora danışılması gereken bir ilaçtır. Fiyatı diğer kremlere göre daha pahalı olan bu krem, cildi yenileyici maddeler sayesinde hızlı ve güvenli sonuçlar veriyor. Bu krem hakkında detaylı araştırmamızı incelemek isterseniz tıklayabilirsiniz: CONTRACTUBEX KREM

Contractubex krem ne işe yarar? Contractubex krem nasıl kullanılır? Contractubex krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERContractubex krem ne işe yarar? Contractubex krem nasıl kullanılır? Contractubex krem fiyatı

FİTO KREM

FİTO KREM

Cildinizdeki lekeleri gidermek aynı zamanda sivilce gibi sorunları ortadan kaldırılmak için krem arayanların sık sık karşısına çıkan Fito krem, son zamanların en çok tercih edilen ürünü oldu. Bu krem 40 gramlık tüpte beyaz, yumuşak bir merhemdir.  Bu krem hakkında detaylı araştırmamızı incelemek isterseniz tıklayabilirsiniz: FİTO KREM

Fito kremin cilde faydaları! Fito krem nasıl adım adım kullanımı / Fito krem işe yarıyor mu?İLİŞKİLİ HABERFito kremin cilde faydaları! Fito krem nasıl adım adım kullanımı / Fito krem işe yarıyor mu?

NADİXA KREM

NADİXA KREM

Kullanılmaya başlandığından itibaren bakterilerin cilt üzerinde gelişip çoğalmalarını engelleyerek adeta lekeleri bile gidermeye yardımcı olan Nadixa krem, sadece uzman doktorların reçete ettiği bir ilaçtır. Etken maddesi Nadifloksasin olan bu krem, sayesinde cilt lekelerinizi kısa sürede giderebilirsiniz. Bu krem hakkında detaylı araştırmamızı incelemek isterseniz tıklayabilirsiniz: NADİXA KREM

Nadixa krem ne işe yarar? Nadixa krem nasıl kullanılır? Nadixa krem fiyatı 2021İLİŞKİLİ HABERNadixa krem ne işe yarar? Nadixa krem nasıl kullanılır? Nadixa krem fiyatı 2021

Yasemin.com ekibi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz! Deneyimlerinizi mutlaka yorumlara yazın...

Farah ne demek, anlamı nedir? Farah TDK anlamı ve yazılışı

İLİŞKİLİ HABER

Farah ne demek, anlamı nedir? Farah TDK anlamı ve yazılışı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir