ismek kayıt tarihleri 2022 / Ismek Kayıtları Ne Zaman Başlıyor

Ismek Kayıt Tarihleri 2022

ismek kayıt tarihleri 2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK&#;in yılı eğitim dönemi kurslarına nasıl kayıt olacağınıza dair detaylı kılavuzumuza hoş geldiniz. ’den fazla branşta, &#;e yakın programda eğitimlerini sürdüren Enstitü İstanbul İSMEK&#;in kurslarına ücretsiz kursiyer olarak online kayıt olmak için bilmeniz gereken tüm bilgileri bir araya getirdiğimiz rehberimizi okumak için aşağıya kaydırmaya devam edin.

Enstitü İstanbul İSMEK kursları; İstanbul&#;da yaşayan vatandaşların mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kişisel donanımlarını yükseltmek, kent kültürü ve şehirde yaşama konusunda bilgi seviyelerini arttırmak, ek gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirlik şanslarını arttırmak amacıyla örgüt eğitime tamamlayıcı bir yaygın eğitim organıdır. İstanbul genelinde yaklaşık noktada hizmet veren İSMEK, monash.pw online kayıt ile 40 alanda branşta &#;e yakın programda eğitimler veriyor.

İSMEK kayıtları ne zaman başlıyor?

İSMEK’te yeni eğitim dönemi kayıtları başladı. İSMEK&#;ten yapılan en güncel açıklamaya göre, İSMEK&#;in ve yılında yapacağı yüz yüze eğitimlere başlandığı bildirildi.

İSMEK kayıtları için eğitimlerden faydalanmak isteyenler online olarak ön kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Yani İSMEK&#;e kayıt olmak için birini tanımanız gerekmiyor. Cep telefonu veya bilgisayarınızdan kayıt sayfasına girerek kayıt olmanız yeterli. Bu arada Uzaktan Eğitim Merkezi için de kayıtlar aynı dönemde başlamaktadır.

İSMEK başvuru şartları nedir?

İSMEK kursları tüm İstanbullulara açıktır. Kurslara özel başvuru şartları her kurs başvurusunda belirtilmektedir. Özellikle mesleki uzmanlık gerektiren eğitimleri alabilmek için yaş arasında olmak gerekir ve bu kurslara yapılan başvurular sınav yapılarak belirlenmektedir. Ayrıca bazı kurslar için mezuniyet şartı aranabilmektedir.

İSMEK&#;e nasıl kayıt olunur?

İSMEK&#;e kayıt olmak oldukça kolay. İBB&#;deki değişimden İSMEK&#;de nasibini aldı. İSMEK&#;e artık internet üstünden kayıt olunabilir. Her yıl yüzlerce kursiyeri mezun eden İSMEK&#;e kayıt olmak için İSMEK kayıt sayfasına girmeniz gerekiyor. Online olarak kaydınızı oluşturduktan sonra size en yakın İSMEK merkezine gidip kimlik fotokopinizi bırakmanız yeterlidir. Spor merkezlerinde eğitim almak istiyorsanız kimlik fotokopisine ek olarak sağlık raporu da istenmektedir.

Adım 1: İlk olarak İSMEK&#;e giriş yapın

Enstitü İstanbul İSMEK adresine giriş için tıklayın.

Adım 2: Kayıt ol butonuna tıklayın

İSMEK web sitesi ana sayfasında, üst menüde sağ tarafta yer alan &#;Kayıt Ol&#; butonuna tıklayın.

Adım 3: Hesabınızı seçerek kayda devam edin

İBB veya İstanbul Senin hesabı ile giriş yapabilirsiniz. İstanbul Senin hesabınız yoksa İBB hesabı oluşturabilirsiniz. İBB Hesabı ile giriş butonuna tıklayın.

Açılan İBB hesap oluşturma sayfasında Kimlik Kartı bilgilerinizi eksiksiz ve doğru olarak girin ve ardından kayıt ol butonuna tıklayın.

&#;T.C. Kimlik No&#; bölümüne kimlik kartınızda yazan 11 haneli TC kimlik numaranızı yazın. &#;Doğum Tarihi&#; bölümüne kimlik kartınız sağ alt tarafında bulunan doğum tarihinizi (monash.pw) şeklinde yazın. Ardından diğer bilgileri doldurun.

Adım 4: Giriş yaptıktan sonra kurs seçin

Kaydınızı tamamladıktan sonra İSMEK&#;e giriş yapın. Kayıt şartlarını onaylayın. Öğrenci Giriş Ekranı’na başarılı giriş yaptığınızda otomatik Öğrenci Ön Kayıt Formu’na yönlendirilirsiniz. Zorunlu tüm alanları doldurduktan sonra GÜNCELLE ve KURS SEÇ butonuna tıklayın ve ismek e kayıt işleminizi gerçekleştirin.

Kişisel Bilgiler: T.C. Kimlik No, Ad ve Soyad bilgileri sistem tarafından otomatik olarak doldurulur.

İletişim Bilgileri: GSM numaranızı ve E-mail adresinizi eksiksiz ve doğru girin. Başvuru bilgileriniz, programlar hakkında bilgilendirme ve duyurular SMS ve E-posta üzerinden yapılmaktadır.

Diğer Bilgiler: Eğitim, çalışma ve engel durumunuzu mutlaka girmelisiniz. Bu alanları girmeden ISMEK kayıt işlemini tamamlayamazsınız.

Adım 5: İSMEK kayıt formunu doldurduktan sonra program tercihi yapın

İSMEK Kayıt Formu’nu eksiksiz doldurduktan sonra sıra İSMEK Program Tercihi yapmaya geldi. Program Tercihi bölümünden aktif programlardan seçim yapabiliriz. Filtreleme Paneli sayfanın sol kısmında yer alıyor. Programları iki farklı şekilde filtreleyerek arayabilirsiniz.

Program Bazlı Filtreleme: Sadece program seçerek İstanbul genelindeki tüm eğitim merkezlerimizde seçilen programa ait tüm listeler gelir. Örneğin “emlak danışmanlığı” programını seçip filtrele dediğinizde İstanbul genelindeki tüm aktif programlar listelenir.

Eğitim Merkezi Filtreleme: İlk olarak ilçe seçilir ve ilçeye ait Eğitim Merkezleri gelir ve istenilen Eğitim Merkezi seçilerek o eğitim merkezindeki tüm listeler gelir.

Adım 6: Program seçimi yapın

Sol panelden filtreleme işlemini gerçekleştirdikten sonra sağ tarafta İSMEK eğitim programları listelenir. Buradan katılmak istediğiniz İSMEK kursunu sağ taraftaki SEÇ butonuna tıklayarak seçin.

İstanbul&#;da yaşayanların merakla beklediği: Enstitü İstanbul İSMEK kayıtları 31 Ağustos Çarşamba, saat &#;da başlayacaktır. Başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı ile nelere dikkat edilmesi gerektiğini yazının devamında bulacaksınız.

Başvurular, her zaman olduğu gibi İnternet üzerinden online olarak yapılmaktadır. Bu yıl, kayıt sayfasında değişiklik yapılmış olup monash.pw yerine monash.pwul adresi kullanılması gerekiyor.

Kayıt sayfasının değişmesi ile birlikte kurs başvurusu yapmak isteyenlerin ilk olarak üye olmaları gerekmektedir. monash.pwul adresine tıkladığınızda açılan sayfada giriş ekranı ile karşılaşacaksınız. Aşağıda yer alan görselde de yer aldığı gibi ilk olarak &#;Üye Ol&#; butonuna tıklayınız. (1).

Online kayıt işleminin nasıl yapılacağını görmek için aşağıda yer alan linke tıklayınız. monash.pw

Kayıtlar Yıl Boyunca Devam Edecektir

31 Ağustos itibari ile başlayacak olan Enstitü İstanbul İsmek kayıtları, yıl boyunca devam edecektir. Birçok branşın kayıtları belirli zaman aralığında tekrarlayarak devam etmektedir.

Eğitimler 19 Eylül&#;de Başlıyor

Eğitim öğretim dönemi, 19 Eylül itibari ile başlayacak olup başvuru yaptığınız alana göre hafta içi ve hafta sonları gerçekleşecektir.

İSMEK Kursları Ücretli mi?

İstanbul&#;un en kaliteli eğitimlerinin verildiği İSMEK kursları tamamen ücretsizdir. Dilediğiniz kurs merkezi ve branşa herhangi bir ücret ödemeden katılabilirsiniz. (2).

İSMEK Branş Listesini Mutlaka İnceleyelin

Başvuru yapmamdan önce, eğitim almayı düşündüğünüz alan ve branşın detaylarına, gereksinimlerine mutlaka göz atmalısınız. Bunun için aşağıda yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz. monash.pwul/portal/enstitu_monash.pw

Aynı Alanda 2 Branş Seçebilirsiniz!

Kursiyerlerin en çok merak ettiği konuların başında kaç kursa başvuru yapabilecekleri gelmektedir. Burada bilmeniz gereken en önemli husus tercihinizi aynı alan üzerinden en fazla 2 branş şeklindedir. Yani ilk seçimi yabancı dil alanından yapmanız halinde diğer hakkınızı da yine yabancı dil alanında yapmalısınız.

Alan, Branş, Program Nedir?

İSMEK yeni döneme 40 farklı alanda eğitim vereceğini duyurdu. Burada kafanızı karıştıran bazı hususlar olabilir. Peki alan, branş ve program ne anlama gelmektedir. Alan deyince aklınıza şu gelmelidir. Yabancı dil, bilişim teknolojileri, el sanatları vb anlamalısınız.

Branş dendiğinde ise yabancı dil altında yer alan Türkçe hariç tüm diller eklenebilir. İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Fransızca daha birçok dil sayılabilir.

Program ise yine yabancı dil örneğinden gidersek İngilizce branşı kendi içerisinde A1, A2, B1,B2 ya da mesleki İngilizce gibi kendi içerisinde programlara ayrılmaktadır.

Eğitimlerinizi tamamladığınızda farklı dallardan eğitim seçebilirsiniz. Örnek ilk başladığınız eğitimi eğitim öğretim dönemi bitmeden tamamlarsanız. Siz farklı alanlardan eğitim seçebilirsiniz. Bunun dışında bir de genel branşlar altında siz hakkınızı tamamlamış olsanız bile seçebileceğiniz bazı genel branşlar yer almaktadır. Dilerseniz o eğitimlere de kayıt olabilirsiniz.

İSMEK Kurs Merkezini Görerek Karar Verin

İsmek kurs merkezleri

Eğitim almak istediğiniz İSMEK kurs merkezini, kayıt olmadan önce tespit etmelisiniz. Aradan geçen 1 yıllık süreçte adresi değişen ya da geçici olarak kapananlar olabilmektedir. Bu nedenle İSMEK kurs merkezleri sayfasına aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşarak size en yakın ya da eğitim almak istediğiniz branşı içeren şubeyi tespit edebilirsiniz. monash.pwul/portal/monash.pw

İSMEK Yabancı Dil Okulu

istanbul&#;da yabancı dil eğitimi için binlerce TL ödemenize gerek kalmıyor. Çünkü İSMEK yabanı dil okulu ile onlarca yabancı dil eğitimi ücretsiz olarak sunuluyor. İstanbul&#;un Fatih ilçesinde bulunan İSMEK dil okulu 50&#;den fazla programda eğitim vermektedir. En çok tercih edilen yabancı dil eğitimleri arasında yer alan İngilizce kursları 7 farklı program ile size sunuluyor. Dilerseniz İngilizce kursu seçeneklerine göz atalım. İngilizce A1,A2,B1,B2 ve C1 seviyeleri yanı sıra YDS hazırlık kursu ve İngilizce kitap çeviri eğitimleri yer almaktadır.

Yabancı dil eğitimleri tabii ki sadece İngilizce ile sınırlı değildir. Almanca, Arapça, Çince, Farsça, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Rusça ve yabancılar için Türkçe kursları yer almaktadır. Aynı şekilde Osmanlıca eğitimleri içinde İsmek dil okulunu tercih edebilirsiniz.

Fırıncılık ve Pastacılık Okulu

Fırıncılık ve Pastacılık Okulu

İstanbul&#;un fırıncı ve pastacıları bundan böyle İSMEK kurslarında yetişiyor. Geçtiğimiz yıllarda hayata geçen İSMEK fırıncılık ve pastacılık okulu ekmek ve pasta üretimi konusunda uzmanlar yetiştiriyor. Daha önce İstanbul Halk Ekmek (İHE) tarafından kullanılan ve boşaltılan binada eğitimler gerçekleşmektedir. Tam donanımlı merkezde her türlü teorik ve uygulama eğitimleri yer almaktadır. 20&#;den Fazla programın yer aldığı kurslarda sizde fırıncı ya da pastacı olabilirsiniz.

Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Okulu

Türkiye&#;nin en önemli mesleklerinden biri kuaförlük, hem erkekler hem de kadınlar arasında en önemli gelir kaynaklarından biridir. Eskiden kalfa ve ustalar çıraklıktan yetişirdi. Şimdi ise İSMEK güzellik ve saç bakımı hizmetleri okulunda yetişiyor. Bakırköy&#;de bulunan bu merkez sadece saç yapımı eğitimleri vermiyor. Aynı zamanda cilt bakımı ve makyaj gibi birçok eğitimi içeriyor. 30&#;dan Fazla programda eğitimin yer aldığı Bakırköy güzellik ve saç bakımı hizmetleri okulunda yer alan eğitimleri göremeden karar vermemelisiniz.

İsmek Yaz Kursları Ne Zaman Başlıyor?

Yılına kadar sadece 16 yaş üzeri yetişkinlere eğitim veren İSMEK aldığı yeni kararla yaş arası gençlerinde eğitimlerden yararlanmasını sağladı. Bu kapsamda yaz okulu uygulamasını da hayata geçirdi. Okulların tatil olması ile birlikte başlayan İSMEK yaz okulu özellikle çocukların beğenisini kazandı. İsmek yaz okulu kayıt tarihleri, eğitimi verilen branşlar ve merak ettiğiniz diğer hususları aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. monash.pw

İSMEK Sertifikaları Ne Zaman Verilir?

Eğitimini belirlenen devamsızlık düzeyini aşmayan ve başarılı bir şekilde tamamlayanlar eğitim türüne göre Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ya da İSMEK katılım almaktadır. MEB onaylı sertifika almaya hak kazananlar belgelerini eğitim bittikten ay sonra kurs merkezinden alabilirler. Sürecin uzun sürmesi belgenin Ankara’da hazırlanarak gönderilmesi ile ilgilidir. Kurs yönetimi sertifikanız hazır olduğunda sizi bilgilendirerek almanızı isteyecektir. Sadece katılım belgesinin yer aldığı branşlarda ise eğitimin son günü belgeniz kurs merkezinde hazırlanarak teslim edilir.

İSMEK iş Başvurusu Yapmak İster misiniz?

Milyonlarca insana eğitim verirken aynı zamanda binlerce insana da istihdam imkanı sağlamaktadır. Bunların içinde binlerce öğretim görevlisi, kurs merkezi yetkilisi ve hizmetli insanlar bulunmaktadır. İsmek kurslarında görev almak ister misiniz? Uzman ya da usta öğretici olarak görev alabilirsiniz. Bunun için monash.pw adresine göz atmalısınız. Oradan başvurunuzu yaparak İsmek&#;ten gelecek haberi beklemelisiniz. İsmek iş başvurusu ile ilgili daha fazla bilgiye yine sitemizden de ulaşabilirsiniz.

REFERANSLAR

1. Eser, A. (). Belediyelerin mesleki yaygın eğitimdeki rolü: İsmek örneği (Doctoral dissertation, Marmara Universitesi (Turkey)).

2. Özer, F. (). Meslek ve beceri kazandırmada büyükşehir belediyelerinin rolü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygulamaları: İSMEK (Master&#;s thesis, Sakarya Üniversitesi).

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır