faik avcı / Faik Avcı (@faikavcii) • Instagram photos and videos

Faik Avcı

faik avcı

'Bilal Bal' gemisinin batmasıyla ilgili davada 5 yıl sonra karar &#;ıktı

Bursa'nın Gemlik ilçesinden yüklediği 2 bin ton dökme demir tozunu Karadeniz Ereğli'ye götüren yapımı 'MV Bilal Bal' isimli kuru yük gemisi, 1 Kasım tarihinde Şile'nin 7 mil açığında battı. Gemideki 9 mürettebattan, Nihat Küçük, oğlu Onur Aşkın Küçük, Cüneyd Yedican, Mahir Sanayır, Nedim Alicem, Hüsamettin Yazıcı ve Mert İlkmen'in cenazeleri, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın yürüttüğü operasyonlarla çıkartılırken, TCG Alemdar'ın 1. sınıf dalgıçlarının yoğun çabasına rağmen, makine yağcısı Engin Selçuk ve geminin aşçısı Vedat Odabaşı'na ise ulaşılamadı. Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, bazı sanıklar ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Ömer Faruk Bostancı, "Biz, tüm sanıkların eşit derecede kusurlu olduklarını ve asli kusurlu olduklarını iddia ediyoruz. En ağır şekilde cezalandırılmalarını ve mahkemece tutuklanmalarını talep ediyoruz" dedi.

Duruşmada söz alan müştekilerden Aysun Odabaşı, "Sanıkların tutuklanmasını talep ediyorum. Benim eşim bu kazadan dolayı bulunamamıştır. Herkes kendi hayatına devam etmektedir. Benim durumum farklıdır, her şey eksiktir" diye konuştu.

Suçsuz olduklarını söyleyen sanıklar ise beraatlerini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıklar kaptan Refik Telci, baş makinist Ali Doğan ve geminin ortağı Cevat Çavuşoğlu'nun "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 10'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına hükmetti.

Mahkeme heyeti ayrıca, sanık Refik Telci'nin kaptanlık mesleğini, sanık Ali Doğan ve sanık Sabri Yıldırım gemi adamlığı mesleğini takdiren 3 yıl süreyle yapmaktan yasaklanmasına da karar verdi. Mahkeme heyeti, sanıklar Sabri Yıldırım, Enes Caner, Faik Avcı, Oktay Ferhat Uçar ve Yücel İmren'in de "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 5'er yıl hapis cezası ile ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 27 Ekim tarihinde Gemlik Limanı'ndan hareket eden Bilal Bal isimli kuru yük gemisinin 1 Kasım tarihinde 'te Şile açıklarında battığı, geminin kaptan Refik Telci ile baş makinist Ali Doğan'ın yokluğunda kalkış yaptığı belirtiliyor.

Kaza nedeni ile gemi mürettebatından Nihat Küçük, Onur Aşkın Küçük, Cüneyd Yedican, Mahir Sanayır, Nedim Ali Cem, Hüsamettin Yazıcı ve Mert İlkmen'in cesetlerine ulaşıldığı, Engin Selçuk ve Vedat Odaaşı'nın cesetlerine ulaşılamadığı belirtilen iddianamede, aralarında gemi kaptanı Refik Telci ve baş makinist Ali Doğan'ın da bulunduğu 8 kişi için, "Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

Referanslarımız


Yıllara varan deneyimimizi müşteri memnuniyeti temelinde hizmet Anlayışıyla bütünleştirerek sağlam referanslarla perçinlemekteyiz. Firmamız müşteri memnuniyetine daima öncelik vermiş Tüm Kurumsal yapısını bu anlayış üzerine oluşturmuştur.

Deneyimlerimiz referanlarımızla kendine değer oluşturmuş böylece firmamızı her geçen gün daha daha fazla tercih edilmesine ciddi oranda katkıda bulunmaktadır.

»  Raşit Dursun İnş. / Raşit DURSUN
»  Tekvir İnş. / Fuat YAZAR
»  Erman Yedek Parça / Hüseyin SAYMAN
»  Berrak Yapı / Yahya AĞAR
»  Bünfa İnş. /  Bünyamin FIRAT
»  Ertuna Elektrik / Faik AVCI
»  Emay Yapı / Ayetullah BECERİKLİ
»  Akçay İnş. / Şükrü AKÇAY
»  Sinan Yazar İnş. / Sinan YAZAR
»  Miralayoğlu İnş. /  Mehmet DURSUN
»  Demirler İnş. / Ahmet DEMİR
»  Mega İnş. / Mehmet KESKİN - Gökhan SEMERCİ
»  Çoban İnş. / Veysel ÇOBAN
»  Hamis İnş. / Sakıp UNGAN
»  Yüksel İnş. / Cesim YÜKSEL
»  Taner İnş. / Çağlar KOÇU
»  Tursa İnş. / Nuri TURAN
»  Çark Kardeşler İnş. / Turcel ÇARK 

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır