rusya da vergi oranları / Rusya, buğdayda ihracat vergisini yükseltiyor - GAZETEMRU

Rusya Da Vergi Oranları

rusya da vergi oranları

Rusya, buğdayda ihracat vergisini yükseltiyor

Rusya Tarım Bakanlığı, Karadeniz Tahıl Girişimi’nde Ukrayna ile yaşanan gerilimle küresel sorun haline gelen buğdayda ihracat vergisini yeniden yükseltiyor.

9 Mart itibariyle buğday ve meslin (buğday ve çavdar karışımı) ihracatına ilişkin verginin ton başına 5 bin rubleden 5 bin rubleye çıkarılacağını bildiren Rusya Tarım Bakanlığı, arpa ihracatındaki vergiyi ise ton başına 3 bin rubleden 3 bin rubleye düşürecek.

Mısır ihracatında ise vergilerin ton başına 2 bin rubleden 2 bin rubleye indirileceği açıklandı.

Buğday için ihracat vergi oranı, ton başına , 2 dolardan hesaplanırken, arpa için ihracat vergi oranları ton başına ,5 dolar, mısır için ton başına ,1 dolar gösterge fiyatı temel alınarak hesaplandı.

Oranların Tarım Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlandığı günü takip eden üçüncü iş gününden itibaren uygulanacağı kaydedilirken, 14 Mart olarak belirlenen bir sonraki vergi oranlarının uygulanmaya başlandığı tarihe kadar geçerli olacağı eklendi.

Temmuz ayı başında Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, hükümetin buğday, arpa ve mısır üzerindeki ihracat vergisi hesaplamalarında ABD doları yerine Rus rublesinin kullanılacağı kararnameyi imzalamıştı.

Daha önce tahıl ihracatı üzerindeki vergileri dolar cinsinden hesaplayarak duyuran hükümetin temmuz itibariyle vergi hesaplamalarını ruble üzerinden yapacağı vurgulanan hükümet açıklamasında, yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Rusya’dan ihraç edilen hububat, ayçiçek yağı ve küspe üzerindeki ihracat vergisi hesaplarında tek para biriminin ruble olacağı bildirildi.

Rusya, Ukrayna savaşı sonrası ülkeyi terk eden vatandaşları için vergi oranını arttıracak

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Başkanı Vyacheslav Volodin, Ukrayna'da savaşın başladığı Şubat ayından bu yana ülkeyi terk edenlere daha yüksek vergi uygulanmasını öngören bir yasa hazırladığı içinde olduklarını belirtti.

Sosyal medyadan paylaştığı mesajda "Neden kaçtıkları tamamen anlaşılabilir." diyen Volodin, "Hata yaptıklarını anlayanlar çoktan geri döndü. Geri kalanlar ise şunu anlamalı: Toplumun büyük çoğunluğu onların eylemlerini desteklemiyor ve ülkelerine, akrabalarına ve arkadaşlarına ihanet ettiklerine inanıyor." diye yazdı.

Bu nedenle Rusya Federasyonu'nu terk edenlere yönelik ayrıcalıkları iptal etmek ve onlar için yükseltilmiş bir vergi oranı getirmenin doğru olduğunu ifade eden Duna Başkanı bu amaçla yasalarda uygun değişiklikler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Dijital Kalkınma Bakanı Maksut Çadayev'in "Toplamda bin kadar bilgi teknolojileri uzmanı yurt dışında." şeklindeki açıklaması; yüksek nitelikli ve uzun vadeli personel gerektiren yüksek teknoloji sektöründe iş gücü açığı yaratabilecek beyin göçü endişelerini artırmıştı.

Rusya'nın %13 oranındaki kişisel gelir vergisi, yurt içindeki işverenler tarafından otomatik olarak kesiliyor. Rusya Federal Vergi Servisi'ne göre, yurtdışında çalışan ve Rusya'da vergi mükellefi olan Rusların vergiyi bağımsız olarak ödemeleri gerekiyor.

Bazı yerel medya organlarının ekim ayı başlarında bildirdiği rakamlara göre, eylül ayında bin kadar kişiyi savaşa çağıran için kısmi seferberlik emrinin ardından 70 bin kadar kişi ülkeden kaçtı. Hükümet o dönemde bu rakamı reddetmişti.

Ek kaynaklar • Reuters

Sıcak konu

hakkında fazla habere ulaşın

Rusya-Ukrayna krizi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir