vfs global bulgaristan gerekli evraklar / Bulgaristan Vizesi - Bulgaristan Vfs Global Başvuru

Vfs Global Bulgaristan Gerekli Evraklar

vfs global bulgaristan gerekli evraklar

'de VFS Bulgaristan Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Şahsen yapılacak kısa süreli Bulgaristan vize başvurularında vize işlemlerini yürütme yetkisine sahip akredite acente VFS Global’dir. Uzun süreli vizeler için ise Bulgaristan Konsolosluğu vize randevusu alarak vize başvurusu yapılabilmektedir.

monash.pw yılları arasında %98,2 Bulgaristan vize başvuru onay oranı ile Türkiye’deki onay oranı en yüksek kuruluştur.

Bulgaristan İçin Vize Gerekli Mi?
Bulgaristan için vize uygulaması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaport türüne ve seyahat süresine göre değişmektedir. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin Bulgaristan’a girebilmeleri için vize almaları gerekmektedir. Hususi (yeşil) pasaport sahipleri Bulgaristan’a ilk girişlerinden itibaren gün içerisinde 90 güne kadar, hizmet (gri) pasaportu ve diplomatik (siyah) pasaport sahipleri ise 30 güne kadar vizeden muaf tutulmaktadır.

Bulgaristan Yeşil Pasaport İçin Vize İstiyor Mu?
Bulgaristan yeşil pasaport sahiplerinden gün içerisinde 90 günü aşmayan Bulgaristan seyahatleri için vize istememektedir.

Bulgaristan Kapıda Vize Veriyor Mu?
Bulgaristan kapıda vize vermemektedir.

Bulgaristan’a turistik ya da aile ziyareti gibi kısa süreli seyahat planlanıyorsa C tipi Bulgaristan vizesi almak gerekmektedir.

Bulgaristan Kapıda Transit Vize Veriyor Mu?
Bulgaristan kapıda transit vize vermemektedir. Bulgaristan transit vize almak için aracı kurumlara ya da akredite acentelere transit vize başvurusu yapılması gerekmektedir.

Bulgaristan Günlük Vize Veriyor Mu?
Bulgaristan günlük vize vermemektedir. Bulgaristan günübirlik gezilmek istense bile, Bulgaristan vize başvurusu yapılarak vize alınması gerekmektedir.

Hangi Vize Türleri İçin VFS Bulgaristan'a Başvurulur?
VFS Global yalnızca Bulgaristan turist vizesi, Bulgaristan aile ziyareti vizesi, Bulgaristan transit vize ve Bulgaristan iş seyahati vizesi gibi C tipi kısa süreli Bulgaristan vizelerinin başvuru işlemlerini yürütmek ile yetkilendirilmiştir. Bulgaristan AB üyesi olmasına karşın Schengen üye ülkelerinden olmadığı için, VFS Global aracı kurumundan Bulgaristan Schengen vizesi alınması mümkün değildir.

Bulgaristan D Vize Başvurusu VFS Global Üzerinden Yapılır Mı?
Bulgaristan D tipi vize başvurusu VFS Global üzerinden yapılamamaktadır. Bulgaristan D tipi vize başvuruları Türkiye’deki Bulgaristan dış temsilciliklerinin vize birimlerine şahsen yapılmaktadır.

Bulgaristan D tipi vize başvuruları için monash.pw, 81 ilde ikamet eden kişilere vize danışmanlık hizmeti sunan akredite acentedir.

Bulgaristan Online Vize Başvurusu Kabul Ediyor Mu?
Bulgaristan online vize başvurusu kabul etmemektedir. Bulgar vizesi başvuruları yalnızca konsolosluklar, aracı kurumlar ya da akredite acenteler üzerinden yapılabilmektedir.

Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bulgaristan vizesi için gerekli evrakların listesi aşağıda listelenmiştir.

Vize başvuru formu: VFS Global Bulgaristan gerekli evraklar listesinin ilk sırasında vize başvuru formu yer almaktadır. Bulgaristan vize başvuru formunun eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
Biyometrik fotoğraf: Arka fonu beyaz, 35 mm genişliğinde ve 45 mm uzunluğunda 2 adet biyometrik fotoğraf çektirilmesi gerekmektedir.
Pasaport: En az 6 ay geçerli ve en az 2 sayfası boş olan bir pasaport olması gerekmektedir.
Ulaşım rezervasyonları: Bulgaristan’a gidiş ve dönüş uçak biletlerinin rezervasyon bilgilerinin alınması gereklidir.
Otel rezervasyonları: Bulgaristan seyahati süresince kalınacak otelin rezervasyon bilgileri alınmalıdır. Konaklama tesisi ücretinin en az %30’unun ödenmiş olması istenmektedir.
Maddi kanıt: Bulgaristan seyahatinde masrafların karşılanabileceğini gösteren banka hesap dökümü, sponsorluk dilekçesi gibi maddi kanıtlar gösterilmelidir. Kişilerin hesabında otel ve ulaşım hariç günlük 50 euro bulunması beklenmektedir.
Düzenli gelir belgeleri: Başvuru sahibinin düzenli bir geliri olduğunu gösteren 3 aylık maaş bordrosunun sunulması gerekmektedir.
Nüfus kayıt örneği: Başvuru sahibinin tam tekmil nüfus kayıt örneğinin alınması gerekmektedir.
Seyahat sağlık sigortası: Bulgaristan seyahatinin tamamını kapsayacak şekilde bir seyahat sağlık sigortasının yaptırılması gerekmektedir.
Vize harç bedeli dekontu: Vize harcının ödendiğine dair banka dekontu alınmalıdır.
Başvuru sahibinin durumuna göre belgeler: Başvuru sahibi çalışan ise işverenden izin belgesi ve SGK işe giriş bildirgesi, başvuru sahibi çiftçi ise bağlı olduğu ziraat odasından alınan çiftçi belgesi, başvuru sahibi şirket sahibi ise şirketin ticaret odası kaydı, imza sirküleri, ticari sicil gazetesinin kopyası ve vergi levhası, başvuru sahibi emekli ise emeklilik cüzdanı, başvuru sahibi öğrenci ise öğrenci belgesi ve son olarak başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise anne ve babasından noter onaylı muvafakatname almalıdır.

VFS Bulgaristan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
VFS Global Bulgaristan vize başvuru formu, VFS Global Bulgaristan’ın resmi internet sitesinden vize türü seçildikten sonra indirilebilmektedir. Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmalıdır ve gerekli kısımların başvuru sahibi tarafından imzalandığından emin olunmalıdır.

Bulgaristan vize başvuru formunun örneği aşağıda verilmiştir.

VFS Global Bulgaristan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
VFS Global’den Bulgaristan vize başvurusu yapmak için ilk olarak gerekli evrakların hazırlanması gerekmektedir. Gerekli evraklar hazırlandıktan sonra vize ücreti ödenerek VFS Global üzerinden vize türüne göre vize randevusu almak gerekmektedir. Vize süreci hakkında VFS Global Bulgaristan telefon numarasından detaylı bilgi almak mümkündür.

VFS Bulgaristan randevu aldıktan sonra randevu gününde Bulgaristan vize merkezi giderek evrakların teslimi ve biyometri işlemleri yapılmaktadır. Tüm işlemler yapıldıktan sonra vize başvurusu yetkili kurum tarafından değerlendirilmeye alınmaktadır. Bulgaristan vize başvurusu olumlu sonuçlanır ise vize ile birlikte pasaport başvuru sahibine teslim edilmektedir.

Bulgaristan VFS Vize Başvuru Merkezleri Hangi İllerde Vardır?
Bulgaristan VFS Global vize başvuru merkezlerinin bulunduğu iller aşağıda listelenmiştir.

Ankara
Edirne
Gaziantep
İstanbul
İzmir
Bursa


Bulgaristan Vize Başvurusu Kayseri’den Nasıl Yapılır?
Bulgaristan vize başvurusu Kayseri’den en yakın vize başvuru merkezi olanAnkara VFS Global ofisinden veya akredite acenteler aracılığıyla yapılmaktadır.

Kayseri’de ikamet edenler için monash.pw üzerinden yapılacak başvurularda gerekli başvuru evraklarının merkez ofisine kargolanması yeterlidir. Başvuru sahibinin gelmesine gerek kalmadan tüm başvuru süreci tamamlanmaktadır.

İç Anadolu Bölgesi vize başvuru merkezi:

Bulgaristan C Tipi Vize Başvurusu VFS Global Dışında Nereye Yapılır?
Bulgaristan C tipi vize başvuruları VFS Global dışında akredite acentelere de yapılabilmektedir.

Bulgaristan C tipi vize başvurularında gerekli evrakları monash.pw merkez ofisine göndermek vize işlemlerini tamamlamak için yeterli olmaktadır.

VFS Bulgaristan Vize Ücreti Ne Kadardır?
VFS Global Bulgaristan vize ücreti 80 Euro, 12 yaşından küçük çocuklar için ise ücretsizdir. Vize başvuru merkezinde fotokopi çektirme veya çıktı alma işlemleri 1 Türk lirası, fotoğraf çektirme 25 Türk lirası ve VIP servis ücreti 50 Euro’dur.

VFS Global Bulgaristan Vize Sonucu Kaç Günde Çıkar?
VFS Global Bulgaristan vize sonucu ortalama 15 gün içerisinde çıkmaktadır. Ancak yoğunluk, resmi tatil günleri ve ek belge talepleri gibi durumlarda bu süre uzayabilmektedir.

VFS Bulgaristan Vize Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
VFS Global Bulgaristan vize sorgulama işlemi VFS Global’in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Vize başvurusu sırasında başvuru sahibine bir referans numarası verilmektedir. 

Referans numarası ve başvuru sahibinin soyismi ile birlikte Bulgaristan vize sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Vize başvurusu takip ekranı aşağıda gösterilmiştir.

Bulgaristan C Vizesi İle Gidilebilecek Ülkeler Hangileridir?
Bulgaristan C tipi vize ile gidilebilecek ülkelerin listesi aşağıda verilmiştir.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi
Hırvatistan
Romanya

Vfs Global Bulgaristan

Merhaba, Bulgaristan vize başvurularının büyük kısmı VFS Globalden, vize başvuru merkezinden yapılmaktadır, ancak her vize kategorisi için Vfs başvuru kabul etmemektedir.  VFS Global’den kabul edilen Bulgaristan vize kategorileri: turistik, evlilik üzerinden Multi C vize, kültürel ziyaretler.

Bulgaristan ticari vizelerle ilgili ve tüm oturum kategorilerle ilgili başvurular VFS Global tarafından alınmamaktadır. Kısa dönem seyahat vizeleri ile ilgili başvuruları hem vfs global tarafından hem de vize merkezi tarafından yapılabilir. Vize başvuruları istisnalar hariç, doğrudan Bulgaristan konsolosluğu tarafından kabul edilmediğinden dolayı, genel olarak Bulgaristan Konsolosluğu şahsi başvurular için sizi aracı kurumlara yönlendirir.

Vfs Bulgaristan Konsolosluğu’nun anlaşmalı olduğu aracı kurum olmakla beraber her vize türü ile ilgili başvuruları da kabul etmemektedir.  Bu sebeple Bulgaristan konsolosluğu’na akreditasyon sözleşmesi olan ve bu konuda sizin yerinize siz gelmeden işlem yapmaya yetkili kurumlarla çalışma alternatifini de değerlendirebilirsiniz.

VFS Globalden farklı olarak Vize Merkezi'nde vize başvuru hizmeti telefonda detaylı danışmanlık almanızla başlar. Müşteri temsilcilerimizle durumunuzu ayrıntılı bir şekilde konuşabilir ve seyahat amacınıza uygun güncel evrak listesi talep edebilirsiniz. Gerektiğinde şirket yazı örneği veya dilekçe örneği mail ile gönderebiliriz.

Bulgaristan Turistik vize başvurularında otel rezervasyonu ve seyahat sağlık sigortası tarafımızca yapılmaktadır ve bununla ilgili ek ücret istenmemektedir.  En önemlisi vize başvurusunu şahsen yapmak zorunda değilsiniz. Evraklarınızı kargo ile veya bir başka kişi ile tarafımıza iletmeniz yeterli oluyor. Bunun için önceden bir randevu almanıza da gerek yoktur. Dosyanız bizde beklemeden bir sonraki iş günü konsolosluğa iletilir.

Tüm süreç vize merkezi tarafından takip edilir ve pasaport yine tarafımızca teslim alınır. Dilerseniz pasaportunuz adresinize ücretsiz olarak kargolanmaktadır.  Kısaca tüm vize başvuru sürecini herhangi bir yere gitmeden tamamlayabilirsiniz. Vize merkezinin size sunduğu hizmeti kullanarak başvurunuzu daha zahmetsiz gerçekleştirebilirsiniz.

Vfs Global Bulgaristan hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tel: +90 05 22

Saygılarımızla,

Vize Merkezi

Bulgaristan Vize Merkezi

Bu yorumu faydalı buldunuz mu ?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır