otobüs egzoz sesi / İstanbul ÖHO ve ULAŞIM A.Ş. Otobüslerindeki Ventil Sesi

Otobüs Egzoz Sesi

otobüs egzoz sesi

Olay, gece sıralarında, İsmetpaşa Mahallesi 15 Temmuz Şehidi Birol Yavuz Caddesi'nde meydana geldi. Daha önce egzoz gürültüsü sebebiyle tartışan Samet Yaylacı 60 ACF plakalı aracıyla seyir halindeyken, 34 VJ plakalı aracıyla seyreden Burak Ölmez ile karşılaştı. Araçlarından inen ikili burada yeniden tartıştı. İkilinin tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Yaylacı, yanındaki tabanca ile Burak Ölmez'e ateş edip aracına binerek kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Başından yaralanan Burak Ölmez, ambulansla Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ölmez, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan Yaylacı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Egzoz Emisyon Muayene Ücretleri ve Gecikme Cezası

Egzoz muayeneleri  yılına girmemizle en çok merak edilen konulardan birisi olmuştur. Buna göre  yılında egzoz muayene ücreti KDV dâhil  TL’dir. 

Egzoz muayene gecikme cezası  yılı itibariyle TL olarak belirlenmiştir. Eğer ilk 15 gün içinde egzoz muayene cezasını ödersen %25 indirimden faydalanarak da ödeme yapabilirsin. Muayene sonucunda egzoz emisyon ölçümünün standartların dışında çıkması durumunda ise  TL para cezası kesilecektir.

Trafik cezaları hakkında daha detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Egzoz Muayenesi Nedir?

Egzoz gazı hem çevreye hem de sağlığa zararlı bir gaz türüdür. Dolayısıyla hava kirliliği oluşturan ve çeşitli hastalıklara sebep olabilen egzoz gazına karşı önlem almak önemlidir. İşte bu sebepten ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir dizi önlem planını hayata geçirmiştir. Bu önlemlerden bir tanesi de egzoz gazı emisyon denetimidir. Egzoz gazı emisyon denetimi sayesinde çevreye daha az zarar verilmesi amaçlanır. Eğer belirli bir miktardan fazla gaz salınımı oluyorsa bunun yaptırımı olacaktır. Bu nedenle egzoz muayenesini düzenli olarak yaptırman gerekir. Belirli dönemlerde yapılan araç muayene işlemleri hakkında bilgi alabilirsin.

Egzoz Muayene Ücreti ve İşlemleri

Egzoz muayene ücreti, egzoz emisyon muayenesi yaptırmak isteyen kişilerin merak ettikleri bir konudur. Peki, egzoz muayenesi ne kadar? Geçtiğimiz yıl  TL olan egzoz emisyon ücreti yılında KDV dâhil  TL olmuştur. Ancak egzoz emisyon ölçümünün motorlu araç türüne göre değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür. Dizel araçlarda, katalitik dönüştürücü içeren benzinli araçlarda ve son olarak benzin ve LPG’li araçlarda farklı şekillerde egzoz emisyon ölçümü yapılır.

  • İlk olarak egzoz kontrolü yaptırmalı ve bir sorun ile karşılaşılırsa bu sorun düzeltilmelidir. 
  • Egzozda herhangi bir sorun bulunmadığı takdirde aracın ölçüme gitmesinde herhangi bir problem bulunmaz. 
  • Egzoz gazı emisyon ölçümünü TÜVTÜRK istasyonunda yaptıracaksan ise ölçüm için TÜVTÜRK internet sitesi üzerinden randevu alman gerekir. 
  • Ardından da istasyona gitmeli ve yetkililere araç muayenesi yaptırmalısın. (Egzoz gazı emisyon ölçümünü o an bulunduğun şehirdeki yetkili firmaya gidebilirsin.

Egzoz Emisyon Ölçümü Nedir?

Egzoz emisyon ölçümü; motorlu taşıtların atmosfere yaydığı gaz miktarının belirlenmesi amacıyla yapılan işlemdir. Dolayısıyla egzoz gazı emisyon ölçümünün yapılma nedeni, “Trafikte yer alan motorlu taşıtların egzozlarından çıkan karbonmonoksit (soba zehirlenmelerine sebep olan gaz), karbondioksit, azotoksit, hidrokarbon gazları, kurşun gibi ağır metallerin yarattığı hava kirliliğinin önüne geçebilmektir.” diyebiliriz. Ancak egzoz emisyon ölçümü, bu problemlerin önüne geçebilmek için tam anlamıyla yeterli değildir. Çünkü egzoz gazında bulunan ağır metaller, ozon tabakasına zarar vermekle kalmayıp hem yol kenarındaki bitkilere hem de insan vücuduna zarar verir. 

Eğer yapılan egzoz gazı emisyon ölçümü sonrası, ölçümlerde kirletici gaz salınımı miktarı belirlenmiş sınırlar içerisinde kalmış ise, araç sahibine Egzoz Gazı Emisyon Raporu verilir. Bu raporun araçta muhafaza edilmesi gerekmektedir. Aracın son egzoz emisyon ölçümü de bu belgede yer alır. (1 Ocak tarihten itibaren egzoz gazı emisyon ölçümü sonrası verilen ruhsat ve pul kaldırılmıştır.)

Egzoz Muayenesi Cezası Nedir?

Egzoz muayene cezası, egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan kişilere uygulanan yaptırımdır, Eğer egzoz emisyon ölçümü yaptırdığın tespit edilirse egzoz emisyon cezası olarak  TL ödemek zorunda kalırsın. Aracın standartlara uygun olmayan ve fazla gaz salınması durumu için ise egzoz muayene cezası  yılı için  TL olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla egzoz muayenesi gecikme cezası ile karşılaşmamak için muayenesini kanunlara uygun olarak yaptırmanı tavsiye ederiz.

Egzoz Muayenesi Cezasını Kim Keser? 

Egzoz muayenesi cezası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan Egzoz Gazı Emisyon Denetim Sistemi tarafından kesilir. 

Egzoz Emisyon Ölçümü Nerede Yapılır?

Egzoz emisyon ölçümü için TÜVTÜRK yetkili kuruluş olarak belirlenmiştir. Bu işlem için randevu aldıktan sonra bulunduğun şehrin veyahut başka bir şehrin sanayisinde, ölçüm yapma yetkisi bulunan bir merkeze giderek ölçüm yaptırabilirsin. Ek olarak TÜVTÜRK internet sitesinden muayene randevusu aldıktan sonra randevu aldığın TÜVTÜRK istasyonunda da egzoz muayene ölçümü yaptırman mümkündür.

Egzoz Emisyon Ölçümü Kaç Yılda Bir Yapılır?

Egzoz emisyon ölçümü, motorlu araç türleri için farkı sıklıklar gösterir. Binek ve resmi motorlu araçlar (otomobiller) için egzoz emisyon ölçümü sıklığı ilk üç yaş sonu ve üç yaş sonrası her iki sende birdir. Diğer motorlu taşıtlar için ise bu sıklık bir yaş sonu ve sonrası için senede bir olarak belirlenmiştir. Bazı araçlar ise egzoz emisyon ölçümünden muaftır.

Egzoz Muayene Sorgulama

Egzoz muayene sorgulama ve ödeme işlemlerini seafoodplus.info adresi üzerinden gerçekleştirebilirsin.

Kiralık Araçlarda Egzoz Muayene ve Araç Muayene Cezalarını Kim Öder?

Kiralık araçlarda da araçlardan sorumlu olan kişi, araç sahibidir. Egzoz muayene ve araç muayene işlemlerini aracı kiralayan kişi değil sahibi yaptırmalıdır. Bu nedenle cezayı araç sahibi öder.

Aracınıza Hangi Sıklıkla Egzoz Gazı Muayenesi Yaptırmalısınız?

Egzoz muayene süreleri, araç tipine göre farklılık gösterir. Standart araçlarda ve resmi araçlarda bu muayene 3 yılda bir yaptırılmalıdır. Ticari araçlarda ise her sene egzoz muayene işlemi yapılmalıdır.

Egzoz Muayenesi Yaptıracakların Dikkat Etmesi Gerekenler

  • Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptıracak olan kişilerin, araçlarının egzozunda herhangi bir problem olmaması gerekir. Eğer bir problem varsa tamir edildikten sonra muayeneye sokulmalıdır.
  • Eğer trafik ekipleri, aracının egzoz muayenesi olması gerektiğine karar verdiyse, muayene sürenin dolup dolmadığına bakmaksızın, aracını tekrar egzoz muayene işlemine sokman gerekir.
  • Ölçümden önce egzoz üstünde herhangi bir problem olmaması gerekir. Bu nedenle Araç egzozun herhangi bir aksaklık varsa mutlaka onarılmalıdır.
  • Egzoz emisyon ölçümü sonucunda yeterli olmayan bazı araçlara pul ve ruhsat verilmez. Bunun yerine egzoz gazı ölçüm raporu verilir. Bu rapor araçta sürekli bulunmak zorundadır. Egzoz emisyon ölçümünü e-devlet aracılığıyla takip edebilirsin.
  • Egzoz muayenesi yaptırmadan önce, aracın standart muayenesinin yapılmış olması faydalı olacaktır.

Egzoz Emisyon Ölçümü Zorunlu mu?

Egzoz emisyon ölçümü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın emriyle yaptırılmaktadır. Bu nedenle zorunludur.

Egzoz Emisyon Ölçümünden Muaf Olan Araçlar

Bazı araçlar, egzoz emisyon ölçümünden muaf tutulurlar. Bu araçlar:

  • Motosikletler
  • Elektrikli ve Hibrit Araçlar
  • Hidrojen yakıtlı araçlar
  • yılından önce üretilmiş dizel motorlu taşıtlar
  • Tarım ve Orman traktörle
  • Mopedler

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü İçin Gerekli Belgeler

  • Egzoz gazı emisyon ölçümü yapılacak olan aracın tescil belgesi
  • Nüfus Cüzdanı, ehliyet veya pasaport

Egzoz Emisyon Kaç Gün Geçerli?

Binek araçlarda ve resmi araçlar 3 yılda bir yaptırılması gereken bu muayene, ticari araçlarda her yıl yaptırılmalıdır.

Egzoz Muayenesi Olmadan Araç Muayeneden Geçer mi?

Hafif kusurlu sayılarak araç muayenesini tamamlayabilirler.

Traktör Egzoz Muayenesi Var mı?

Traktörler, egzoz muayenesinden muaf olan araçlar arasındadır.

Motosiklet İçin Egzoz Muayenesi Var mı?

Motosiklet için egzoz muayenesi yoktur. Motosikletler, egzoz muayenesinden muaf araçlar arasındadır. Motosiklet sahiplerini 3. kişilerin verdiği zararlara karşı güvence sağlayan motosiklet trafik sigortası ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Egzoz Muayenesi Hafif Kusur mu?

Egzoz muayenesi, yılından önce “ağır kusur” olarak nitelendirilirken, yılından itibaren, “hafif kusur” statüsüne alınmıştır.

Trafik Sigortası Olmadan Egzoz Muayenesinden Geçilir mi?

Trafik sigortası bulunmayan araçlar egzoz muayenesinden geçemez.

Aracınızın egzoz muayenisini yaptırdınız peki kasko ve trafik sigortası için bilgi almak ister misin? En ucuz araba kaskosu gibi birçok sigorta türü için sorgulama yapabilirsin.

TechTurkey > Diğer > Videolar > [pure sound] mercedes s v12 (straight pipe)


PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [pure sound] mercedes s v12 (straight pipe)



Emre-Dylan

,

Böyle bir egzoz yok! m motor paganide de kullanıldı ama bu bayağı mercedeste ses olarak ekstrem olmuş bence :)


seafoodplus.info?v=PhvIcmZEnck


pehhh o ne yahu :)


Emre-Dylan

,

pehhh o ne yahu :)

Abi 12k dolarlık egzoz takmışlar ama normal bir s'de böyle ses çıkması çok anormal bence :D


turboman

,

Geçen sene izlemiştim bu videoyu v12 motorları araştırırken
2 sene önce kırgızistana gitmiştim çarşıda gezerken böyle bi ses geliyor kalabalığın arasından dedim burda ne arar lambo dedim ve ses git gide yaklaştı bi baktım otobüsün arkasında e34 kasa bmw var ses ondan çıkıyor adamlar v12 koymuşlar düz borulu aynı bu ses çıkıyordu resmen adam yara yara bir gidişi var bitane polis yok ortalıkta ;)


Emre-Dylan

,

Geçen sene izlemiştim bu videoyu v12 motorları araştırırken
2 sene önce kırgızistana gitmiştim çarşıda gezerken böyle bi ses geliyor kalabalığın arasından dedim burda ne arar lambo dedim ve ses git gide yaklaştı bi baktım otobüsün arkasında e34 kasa bmw var ses ondan çıkıyor adamlar v12 koymuşlar düz borulu aynı bu ses çıkıyordu resmen adam yara yara bir gidişi var bitane polis yok ortalıkta ;)

Abi sadece düz boru ile v12den bildiğin f1 sesi almak mümkün mü? Yani bildiğin ferrari lambo sesi almış adamlar, hiç alman yada japon v12 motorda bu kadar ince tiz bir ses görmedim izlemedim. Ben ilk izlediğimde sleeper car sandım, kaput altında ferrari lambo motoru yatıyordur diye düşündüm.


turboman

,

Sadece düz boru değil x pipe falan yapılıyor zaten straeght pipe demek düz boru demek


Emre-Dylan

,

Sadece düz boru değil x pipe falan yapılıyor zaten straeght pipe demek düz boru demek

Biliyorum straight pipe'ıda itb filanda takıp bu sesi alamayanlar var baktım biraz enteresan bir ses var araçlarda. Zonda da bile böyle ses yok :D


AhmetKadir

,

Adamlarda bu sesi kaydedecek kamera da var :)


20li yaşlarımda babamın S'ü vardı, zamanında az gezmedik hey gidi günler hey dedirtti bu video bana :D Birde bu motoru w E kasaya swap yapıp E V12 yapmak gibi bir fantezim vardı :D


Mercedes'in V12'sinden bu sesi equal length headers yaparak alıyorlar, egsozun geri kalanı çok önemli değil aslında, headers Pagani'deki şekle çevrilince bu ses alınıyor. Muhtemelen hem önden motorlu konfigürasyonda sığabilmesi için hem de 12 silindir olduğundan baya sağlam bi işçilik gerekiyor, fiyatın asıl sebebi o.


fiyatın bir sebebide yurt dışı olması :D


Emre-Dylan

,

Mercedes'in V12'sinden bu sesi equal length headers yaparak alıyorlar, egsozun geri kalanı çok önemli değil aslında, headers Pagani'deki şekle çevrilince bu ses alınıyor. Muhtemelen hem önden motorlu konfigürasyonda sığabilmesi için hem de 12 silindir olduğundan baya sağlam bi işçilik gerekiyor, fiyatın asıl sebebi o.

Aradığım bilgi teşekkür ederim


Kulaklarını pasını sildi cidden, mükemmel.

Böyle bir motora göre son çıkışlar bana baya naif göründü :)

Ben de ara ara dinlediğim bir v10 bırakayım

YouTube (seafoodplus.info?v=SQTVHCOfNNo)


imprezaWRC

,

Abi 12k dolarlık egzoz takmışlar ama normal bir s'de böyle ses çıkması çok anormal bence :D

Egzoz otomobilden pahallı :D :D


metin_

,

karantina günlerinde yüzümü güldürdü ak ne bu ses yaa :D


Powered by vBulletin® Version Copyright © vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

Egzoz Muayene &#;creti Egzoz Emisyon &#;l&#;&#;m&#; ve Gecikme Cezası Ne Kadar Oldu?

Haberin Devamı

Egzoz Muayene Ücreti

Egzoz muayene ücreti her araç için aynıdır. Egzoz muayene ücreti yıldan yıla değişir. Bu bağlamda her araç için egzoz emisyon ölçümü fiyatı  yılında TL'dir.

Araç Muayene Ücreti

Araç muayene ücreti 1 Ocak tarihinde TÜVTÜRK tarafından açıklanmıştır. Buna göre yılında araç muayene ücretleri şu şekildedir:

  • Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet ,84 TL
  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork ,44 TL
  • Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker ,10 TL

Egzoz Muayenesi Ne Zaman Yapılmalıdır?

  • Hususi (binek) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır.
  • Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.
  • Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

Ölçüm Tekrarı Hakkı

Ölçüm sonucu onaylanmayan olumsuz sonuçlanan araçların 1 ay içinde aynı ölçüm istasyonunda sadece 1 adet ölçüm tekrarı hakkı vardır.

Ancak; ölçümü olumsuz sonuçlanan araçların 1 aylık ölçüm tekrarı hakkı devam etse de 7. günden itibaren trafiğe çıkmasına izin verilmemektedir.

Egzoz Muayenesi Nerede Yapılır?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir