sherlock movie 1 / Sherlock Holmes Serisi (10 Kitap) Set 1 : Sir Arthur Conan Doyle: seafoodplus.info: Kitap

Sherlock Movie 1

sherlock movie 1

Oku, okumalısın. Güneşin altında yeni bir şey yoktur. Her şey daha önceden yapılmıştır.
Sherlock Holmes

Sherlock Holmes'un hikâyeleri sırasıyla bir bütün halinde okuduğunda o girift örümcek ağı görülecektir ve aslında müstakil olarak okunabilen metinlerin bile ayrıntılar sayesinde koca bir bütünün sadece parçaları olduğu gerçeği sıra dışı bir okuma deneyimini de beraberinde getiriyor. Neredeyse çoğu hikâye kendi bünyesinde, kendinden önceki ve sonraki hikâyelere dair muazzam parçalar barındırdığı için bu kitap, bir solukta okunabilecek kitaplardan çok daha fazlası

Klasik Sherlock Holmes hikâyelerine alışanlar için, Sherlock Holmes romanları, suç unsurunun daha derinlemesine işlendiği bir zaman tüneline dönüşüyor. Bazen bir suçun aydınlatılması için yıllar öncesine giderek asıl nedeni görmek gerekiyor ve bu durum işlenen bir suçun ne kadar uzun bir süreçten sonra gerçekleştiğinin kanıtı gibi okuru, anlık işlendiği sanılan suçların sahne arkasına davet ediyor.

devamını oku..

Etiketler : SETLER

Kategori :Roman - Korku - Gerilim

Sherlock Holmes Serisi Filmleri - Sherlock Holmes Serisinin İsimleri, İzleme Sırası, Vizyon Tarihleri, Konuları Ve Oyuncuları

K&#;lt&#;r Sanat

Sherlock Holmes, özellikle polisiye ve dedektiflik hikayeleri sevenlerin izlemeyi tercih ettiği ilk filmler arasında yer alıyor. Arthur Conan Doyle'un yılında yazdığı bir kitaptan esinlenilerek oluşturulan bu sinema karakteri, bütün yılların en zeki dedektifini simgeliyor. Peki Sherlock Holmes serisi filmleri nelerdir? Sherlock Holmes serisinin isimleri, izleme sırası, vizyon tarihleri, konuları ve oyuncuları hakkında detaylı bilgi nedir? İşte Sherlock Holmes serisi hakkında bilmeniz gereken bütün şeyler.

1

Sherlock Holmes, sinema dünyasında oldukça yankı uyandıran karakterler arasında yer alıyor. Bu zeki dedektifin maceraları çözme şekli ise herkesinkinden farklı görünüyor.

2Sherlock Holmes Serisi Filmleri ve İsimleri

Sherlock Holmes Serisi Filmleri ve İsimleri

Herkesin yakından tanıdığı dünyanın en zeki dedektifini ve onun maceralarını konu alan Sherlock Holmes serisi toplam 3 farklı filmden meydana geliyor. Sherlock Holmes serisindeki filmler arasında ise kesin bir bağlantı bulunuyor. Yıllar içinde gelişen ve değişen hikaye, Sherlock Holmes serisindeki farklı filmlerle seyirciye sunuluyor. Sherlock Holmes serisini oluşturan filmler; Sherlock Holmes 1, Sherlock Holmes: Gölge Oyunları ve Sherlock Holmes 3 olarak karşımıza çıkıyor.

3Sherlock Holmes Serisi İzleme Sırası

Sherlock Holmes Serisi İzleme Sırası

Sherlock Holmes serisini oluşturan filmler arasında belirli bir izleme sıralaması bulunuyor. Bu sıra, filmlerin vizyon tarihleri göz önünde bulundurularak kronolojik bir şekilde sıralanması şeklinde oluşuyor. Yani bu durumda Sherlock Holmes serisini meydana getiren filmlerin izlenme sırası; Sherlock Holmes 1, Sherlock Holmes: Gölge Oyunları ve Sherlock Holmes 3 şeklinde oluyor.

4Sherlock Holmes 1

Sherlock Holmes 1

Sherlock Holmes serisinin ilk filmi olan ve macera, aksiyon, polisiye türündeki bu filmin yönetmenliğini Guy Ritchie yaptı. Film 2 saat 8 dakika uzunluğunda çekildi.

5

Sherlock Holmes 1 Konusu: Bu film, Arthur Conan Doyle'un en bilindik roman karakteri olan Sherlock Holmes karakterini biraz daha modern bir şekilde anlatıyor. Filmde ünlü dedektif Sherlock Holmes ve onun yardımcısı eski asker Dr. Watson birbirinden garip ve gizemli maceralara atılıyorlar ve en gizli şeyleri çözüme kavuşturuyorlar. Sherlock Holmes'un bu filmde karşısında ülkesini yok etmek isteyen azılı bir suçlu bulunuyor ve Holmes ortağı Watson ile birlikte bu azılı suçlunun peşine düşüyor.

6

Sherlock Holmes 1 Vizyon Tarihi: 15 Ocak

Sherlock Holmes 1 Oyuncuları: Filmin başrolleri arasında Jude Law, Robert Downey Jr. ve Mark Strong isimleri yer alıyor.

Sherlock Holmes: Gölge Oyunları

Macera, polisiye ve aksiyon türündeki 2 saat 7 dakika uzunluğunda olan serinin devam filminin yönetmenliğini Guy Ritchie yaptı.

7

Sherlock Holmes: Gölge Oyunları Konusu: Film, serinin devam filmi şeklinde çekildi. Filmde Sherlock Holmes ve Dr. Watson'ın kendi ülkeleri dışındaki serüvenleri anlatılıyor. Holmes ve Watson İngiltere'den ayrılarak Almanya, Fransa ve İsviçre'ye doğru giden bir yolculuğa başlıyorlar. Bu seyahat ise onların akılalmaz ve tehlikeli bir maceraya adım atmalarını sağlıyor. Filmde Profesör Moriarty adında acımasız ve oldukça zeki bir kötü karakter bulunuyor. Moriarty pek çok bakımdan Holmes ile ortak özellikler sergiliyor. Ancak o kötü tarafta bulunuyor. Gizemi çözmede yol alan Holmes ve Watson, filmde Moriarty'den hep bir adım geriye düşüyorlar. Sherlock Holmes kendisi kadar zeki olan bir düşmanla karşı karşıya kalıyor ve onu yakalamak için ortağı Watson ile birlikte elinden gelenin en iyisini yapıyor.

8

Sherlock Holmes: Gölge Oyunları Vizyon Tarihi: 16 Aralık

Sherlock Holmes: Gölge Oyunları Oyuncuları: Filmin başrolleri arasında Robert Downey Jr., Jude Law ve Noomi Rapace gibi isimler bulunuyor.

9Sherlock Holmes 3

Sherlock Holmes 3

Aksiyon ve polisiye türünde olan filmin yönetmeni olarak karşımıza Dexter Fletcher çıkıyor.

10

Sherlock Holmes 3 Konusu: Sherlock Holmes serisinin en son filmi olan bu film için henüz bir vizyon tarihi belirlenmiş durumda değil. Ancak bu filmde de Holmes ve Watsons türlü ve gizemli maceralara atılıyorlar.

11

Sherlock Holmes 3 Vizyon Tarihi: Belirsiz -

Sherlock Holmes 3 Oyuncuları: Filmin başrollerini Robert Downey Jr. ve Jude Law isimleri paylaşıyor.

Sherlock Holmes: Gölge Oyunları filmi konusu nedir? Sherlock Holmes: Gölge Oyunları oyuncuları kimler?

Sherlock Holmes: Gölge Oyunları filminin yönetmen koltuğunda Guy Ritchie oturuyor. Filmin senaryosunu Guy Ritchie, Michael Robert Johnson ve Simon Kinberg kaleme aldı. 16 Aralık tarihinde vizyona giren Sherlock Holmes: Gölge Oyunları filmi serinin devam filmlerinden biridir. Peki, Sherlock Holmes: Gölge Oyunları filmi konusu nedir? Sherlock Holmes: Gölge Oyunları oyuncuları kimler? İşte ayrıntılar

SHERLOCK HOLMES: GÖLGE OYUNLARI FİLMİ KONUSU NEDİR?

Sherlock Holmes bu filmde ezeli rakibi Profesör James Moriarty ile karmaşık dengelere uzanan bir kavgaya tutuşuyor.(Filmin ana konusu Sherlock Holmes'ün "Son Vaka" macerasından alınmış olsa da senaristler bağımsız bir film olmasını planlamıştır.) İlk filminde bilinmezde bıraktığı birçok soruya cevap verirken yeni sorularda yaratıseafoodplus.info Sherlock Holmes'ün kardeşi gibi yeni dahil olmuş karakterlerde sizi Sherlock Holmes atmosferine sokuyor dakikalık film bittiğinde yine kafalarda sorular bırakarak (artık çıkması kaçınılmaz olduğu anlaşılan) bir sonraki filme sırasını savıyor.

Sherlock Holmes ve ortağı bu kez Londra dışındadır. Sherlock bu kez suç dehası Profesör Moriarty'nin peşindedir.

SHERLOCK HOLMES: GÖLGE OYUNLARI FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Robert Downey - Jr., Sherlock Holmes

Jude Law - Dr. John Watson

Noomi Rapace - Madame Simza Heron

Jared Harris - Profesör James Moriarty

Stephen Fry - Mycroft Holmes 

Kelly Reilly - Mary Morstan-Watson

Rachel McAdams - Irene Adler

Eddie Marsan - Inspector Lestrade

Geraldine James - Mrs. Hudson 

Paul Anderson - Sebastian Moran 

Fatima Adoum - Gypsy Woman

Affif Ben Badra - Tamas

SHERLOCK HOLMES: GÖLGE OYUNLARI FİLMİ IMDb PUANI KAÇ?

Sherlock Holmes: Gölge Oyunları filmi IMDb puanı 10 üzerinden olarak belirlendi.


Sherlock Holmes: Gölge Oyunları filmiSherlock Holmes: Gölge OyunlarıSherlock Holmesrobert downey jrBeyaz TVbeyaz tv film

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir