rumuz ne demek / RUMUZ Nedir? TDK Sözlük Anlamı

Rumuz Ne Demek

rumuz ne demek

kaynağı değiştir]

Ana madde: Lakap

Lakaplar bir kimseye (veya bir sülaleye) belirli bir özelliğinden dolayı genellikle başkaları tarafından takılan adlardır: Uzun Hasan, Büyük İskender vb. Olumlu veya olumsuz anlamlar içerebilirler. Elbette bir kimse -eğer lakabı varsa- bunu çeşitli ortamlarda rumuz olarak kullanmayı da yeğleyebilir.

Mahlas[değiştir kaynağı değiştir]

Ana madde: Mahlas

Mahlaslar yazar ve şairler tarafından, eserlerinde gerçek adları yerine kullanılan takma adlardır.

Sözlükte “Rumuz” ne demek ?

1. Remiz
2. Gizli biçimdeki anlamları içeren sözcükler ve işaretler bütünü

Köken: Arapça

Cümle içerisinde kullanımı

“Kendisini ifade eden rumuzu seçmekte hiç zorlanmadı.” (seafoodplus.infoına göre)
“Çoğu konuda rumuz kullanarak bize bir şeyler anlatmaya çalışıyordu.”  (2. anlamına göre)

Rumuz Ne Demek ?

Diğer isimleri “lakap”, “ayama”, “takma ad” gibi kelimelerden oluşan rumuz; bir bireyin gerçek isminin yerine bilinçli olarak başka bir kelime ya ya da isim kullanması durumudur.

Rumuz kullanılmasının en büyük sebebi bireyin bulunduğu ortamla ya da şahsi olarak bir takım gerekçelerle kendi ismini paylaşmaktan çekinmesidir. Bunun yerine kullandığı rumuzlar da illa ki bir isim olmak zorunda değildir. İstenilen skaladan istenilen şekilde seçilecek bu rumuzlar tamamen bireyin şahsi isteğine bağlıdır.

Buna en basit örnek yakın geçmişte çok popüler olan gazetede köşe yazarı olan Güzin Abla’ya yazılan mektuplarda mektubu gönderen 10 kişiden ’unun rumuz kullanarak derdini açıklamasıdır. Bunun yanında yine bir gazetede cinsellik hakkında eğitici bilgiler veren Haydar Dümen’e yazılan mektuplarda bireylerin hepsi rumuz kullanmıştır.

Rumuzun şuanda tüm dünyada bilgisayarla da ilgili bir terim olduğu da bilinen bir gerçektir. İngilizcesi “nickname” olan rumuz tüm sosyal hesaplarda, online oyunlarda, blog sitelerinde; kısacası bir portalda kişinin her ne hizmetten yararanacaksa bu hizmetten yararlanma sürecinde kendi ismi yerine seçtiği rumuzla işlem yapması durumudur.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir